עבור לתוכן

DELL 2407WFP: איך נראים עליו משחקים ברזולוצייה רגילה במתיחה ואיך נראית טלווזיה ?

Featured Replies

פורסם

הי,

מסך ה 2407WFP של DELL בגירסאותיו השונות מאוד פופולארי גם כאן בפורום.

חשבתי אולי להיפטר מטלווזיה 25" שיושבת ליד מסך המחשב שלי ולעבור למסך מחשב גדול שיחליף את שניהם.

הקטע הוא שגם ה25 די קטנה והמסכים הטובים ממש יקרים. גודל 24 לא ייתן יתרון משמעותי בסרטים אבל אולי יכול להוות תחליף.

גלשתי קצת בגוגל לחפש מידע וראיתי כל מיני מידות סותרות,

- מה שאני מבקש בבקשה ממכם - לאנשים בעלי המסך, היתי שמח אם מישהו יכול לבדוק לי את הגודל המדוייק של התצוגה (רק התצוגה - בלי המיסגרת) בעזרת מטר, ואני מדבר על אורך ורוחב בסנטימטרים. אשמח גם למידות של כל המסך (כי ראיתי נתונים סותרים).

דבר שני - רציתי לקבל חוות דעת למי שמשתמש עם המסך בתור טלווזיה - בעיקר ממיר של YES והוט כמובן, השאלה היא איך זה ביחס לטלווזיה רגילה, איכות התמונה, איך הוא ממלא את המסך בשידורי יס (מתיחה פשוטה או מתיחה חכמה?) האם אפשר לראות את הממיר ב 3:4 בלי שתהיה מתיחה. כמובן נוחות וכל מה שתוכלו להגיד על המסך הזה בתור טלווזיה, דברים שלפעמים כדאי לדעת לפני שרוכשים.

דבר אחרון - בהנחה שרוצים להמשיך לשחק ברזולוציות של מסכים קטנים יותר (בשביל FPS גבוה) - זה נורא ? הגרפיקה נראית טוב ולא מפוקסלת מדי ?

אשמח לדעת איך זה לשחק איתו על רזולוציות רגילות נמוכות יותר מהטבעית (אני יניע אותו רק עם 8800GT בודד ומסכן..).

יכול להיות שהעסק יצא בסוף יקר מדי יחסית למה שהוא נותן, אולי יצא יותר זול לרכוש LCD27 יותר גדולה (בהנחה שיש לה תצוגה 1:1 בVGA) אבל אז אני עוד פעם עם עומס של מסכים בחדר שינה.

כדאי לציין שיש לי מסך מחשב מאוד איכותי של EIZO אז אני לא ממש יכול לרדת באיכות ולקנות מסך זול שהוא נחות יותר (מה גם שצריך כניסה לממיר), הוא רק 17 אבל זה מספק.

לכל מי שיוכל לעזור אני אודה מאוד.

פורסם

עניתי על חלק מהנושאים כמה שירשורים קודם. תחפש...

בגדול עדף המסך הזה על טלוויזיית LCD בגלל האיכות ונוחות הצפיה.

הי,

מסך ה 2407WFP של DELL בגירסאותיו השונות מאוד פופולארי גם כאן בפורום.

חשבתי אולי להיפטר מטלווזיה 25" שיושבת ליד מסך המחשב שלי ולעבור למסך מחשב גדול שיחליף את שניהם.

הקטע הוא שגם ה25 די קטנה והמסכים הטובים ממש יקרים. גודל 24 לא ייתן יתרון משמעותי בסרטים אבל אולי יכול להוות תחליף.

גלשתי קצת בגוגל לחפש מידע וראיתי כל מיני מידות סותרות,

- מה שאני מבקש בבקשה ממכם - לאנשים בעלי המסך, היתי שמח אם מישהו יכול לבדוק לי את הגודל המדוייק של התצוגה (רק התצוגה - בלי המיסגרת) בעזרת מטר, ואני מדבר על אורך ורוחב בסנטימטרים. אשמח גם למידות של כל המסך (כי ראיתי נתונים סותרים).

51.7*32.4 ס"מ. אלכסון 61 ס"מ.

דבר שני - רציתי לקבל חוות דעת למי שמשתמש עם המסך בתור טלווזיה - בעיקר ממיר של YES והוט כמובן, השאלה היא איך זה ביחס לטלווזיה רגילה, איכות התמונה, איך הוא ממלא רת המסך בשידורי יס (מתיחה פשוטה או מתיחה חכמה?) האם אפשר לראות את הממיר ב 3:4 בלי שתהיה מתיחה. כמובן נוחות וכל מה שתוכלו להגיד על המסך הזה בתור טלווזיה, דברים שלפעמים כדאי לדעת לפני שרוכשים.

בחיבור קומפיזיט מיס: איכות תמונה סבירה. ממלא כמעט את כל המסך בשידור 4:3 רגילים (לא נמרח). בשידורים של מסך רחב ממלא את כל המסך ויש קצת מתיחה למטה כי המסך הוא 16:10 ולא 16:9. אפשר לשים מצב LETTERBOX ואז יהביה קטן במרכז המסך בלי מתיחה. סה"כ עובד טוב בתור טלוויזיה (בלי סאונד). משתמש הרבה ב-תמונה בתוך תמונה.

דבר אחרון - בהנחה שרוצים להמשיך לשחק ברזולוציות של מסכים קטנים יותר (בשביל FPS גבוה) - זה נורא ? הגרפיקה נראית טוב ולא מפוקסלת מדי ?

לא נורא בכלל. אפשר למתוח על כל המסך או למפות ב:1:1 במרכז המסך.

יכול להיות שהעסק יצא בסוף יקר מדי יחסית למה שהוא נותן, אולי יצא יותר זול לרכוש LCD27 יותר גדולה (בהנחה שיש לה תצוגה 1:1 בVGA) אבל אז אני עוד פעם עם עומס של מסכים בחדר שינה.

כדאי לציין שיש לי מסך מחשב מאוד איכותי של EIZO אז אני לא ממש יכול לרדת באיכות ולקנות מסך זול שהוא נחות יותר (מה גם שצריך כניסה לממיר), הוא רק 17 אבל זה מספק.

לכל מי שיוכל לעזור אני אודה מאוד.

פורסם
  • מחבר

אני מבין שיש לך את המסך בבית..

ממש בדקת עם מטר ? זה דיוק מילימטרי :)

חשבתי שהוא יהיה קצת יותר מ 51.7 לרוחב, סה"כ זה מה שחשוב בסרטים ובמסך קטן כל ס"מ עוזר.

לגבי טלווזיה לא כלכך הבנתי, המסך עצמו מאפשר שינוים כשמחברים את הממיר של יס ? או שאת השינויים עשית דרך הממיר ?

כלומר - איך התמונה מוצגת מיס במצב ברירת מחדל (ואני מדבר על ערוצים של 4:3) ? אם הוא לא מותח לצדדים אז זה אומר שיש פסים שחורים בצד ? יש אולי איזו שהיא אפשרות מתיחה ? (חכמה או פשוטה).

איך הטלווזיה ביחס לטלווזית LCD רגילה ? הבדל גדול לרעה ? (כי הוא לא אמור להיות מותאם לטלווזיה עם מעבדי תמונה וכו...)

נראה, אולי אפילו מישהו יצליח להעלות תמונה של שידורי יס רגילים....

עריכה,

לא שמתי לב שרשמת שכבר ענית בשירשורים קודמים, כנראה פיספסתי, אנסה למקד את החיפוש גם לחיבור לממיר.

תוכל לפרט לגבי זה שאמרת שהוא עדיף מבחינת הנוחות והאיכות אל מול טלווזית LCD רגילה ? (אני לא ממש מתכוון לצפות בFHD או אפילו HD).

פורסם

אני מבין שיש לך את המסך בבית..

ממש בדקת עם מטר ? זה דיוק מילימטרי :)לא סתם אני לומד הנדסה... ::)חשבתי שהוא יהיה קצת יותר מ 51.7 לרוחב, סה"כ זה מה שחשוב בסרטים ובמסך קטן כל ס"מ עוזר.

זה מרגיש מספיק גדול. אתה הרי יושב יותר קרוב למסך מחשב מאשר לטלוויזיה.

לגבי טלווזיה לא כלכך הבנתי, המסך עצמו מאפשר שינוים כשמחברים את הממיר של יס ? או שאת השינויים עשית דרך הממיר ?

כלומר - איך התמונה מוצגת מיס במצב ברירת מחדל (ואני מדבר על ערוצים של 4:3) ? אם הוא לא מותח לצדדים אז זה אומר שיש פסים שחורים בצד ? יש אולי איזו שהיא אפשרות מתיחה ? (חכמה או פשוטה).

יש שינויים מהמסך ויש מהממיר. יש פסים שחורים בצדדים אבל פחות מ-LCD רגילה כי כמו שרשמתי הוא יותר "גבוה" ביחס לאורך.

אפשר למתוח בצורה בסיסית על כל המסך.

איך הטלווזיה ביחס לטלווזית LCD רגילה ? הבדל גדול לרעה ? (כי הוא לא אמור להיות מותאם לטלווזיה עם מעבדי תמונה וכו...)

גם LCD רגיל וגם המסך הזה יראו גרוע את ערוץ 2 וכאלו... ערוצים יס המרכזיים נראים סביר.

נראה, אולי אפילו מישהו יצליח להעלות תמונה של שידורי יס רגילים....

עריכה,

לא שמתי לב שרשמת שכבר ענית בשירשורים קודמים, כנראה פיספסתי, אנסה למקד את החיפוש גם לחיבור לממיר.

תוכל לפרט לגבי זה שאמרת שהוא עדיף מבחינת הנוחות והאיכות אל מול טלווזית LCD רגילה ? (אני לא ממש מתכוון לצפות בFHD או אפילו HD).

נוחות:אפשר לשבת יותר קרוב, אפשר לעבוד על המחשב עם מסגרת בפינת המסך של TV.

איכות: רזולוציה. יותר רלוונטי ל-HD. כדאיח לך, אתה לא יודע מה אתה מפסיד...

וגם המסך הזה הוא מסך מחשב שיכול לשמש כטלוויזיה. מסךLCD 27/32 הוא טלוויזיה טובה, אבל קצת בעייתי בשביל להיות מסך מחשב קבוע.

קשה לקרוא איתו טקסטים והתמונה פחות חדה.

:yelclap:

פורסם
  • מחבר

תודה..

בסרטים וטלווזיה הכוונה כמובן לצפייה מרחוק - מרחק 2 מטר, לכן חשוב הגודל.

אני מבין ששידורי 4:3 מYES הוא מציג רגיל עם אופצייה למתיחה פשוטה.

בסלון יש לי LCD 37 של LG ואחרי כמה שעות של כיולים הגעתי לתמונה שאני מרוצה ממנה בYES, ברור לי שערוץ 2 יחסית נראה זוועה, השאלה עד כמה הצפייה מהDELL הזה נראית גרוע יותר, כי באמת בLCD הצלחתי לבגיע לתמונה די סבירה (שזה דרש גם כיבוי אופציות מתקדמות שפשוט עושות רע ל SD).

אם האיכות זה רק הרזולוציה אז זה פחות מה שחיפשתי, דיגרתי על איכות תמונה של שידורי טלווזיה (או אפילו סרטי SD). אני כמובן משתמש גם בHD מדי פעם אבל אני לא ממש מחפש להביא סרטים שתופסים, בקיצור - HD לא הכי זמין בשבילי :)

וכדאי שאציין - שחשבתי לרכוש את הDELL בכדי להעיף את הטלווזיה הרגילה ולהשתמש בDELL בתור טלווזיה וגם מסך מחשב - אבל לא ההיפך, האופצייה של לרכוש טלווזית 27 לא באה להחליף מסך מחשב בשום פנים ואופן.

פורסם

HD זמין מאד דרך הביטורנט, וגם באתרים של הורדה ישירה.

קצת סבלנות וזה יורד...

פורסם
  • מחבר

kanty,

אני מנסה לחפש מידע לגבי שימוש עם המסך בחיבור לממיר או כל דבר דרך הSVHS או קומפוסייט.

ונראה כאילו דרך החיבורים האלו המסך נמרח אוטמטית לכל המסך (FILL).

- אתה בטוח שדרך חיבורים אלו, כשמחברים ממיר של יס ורואים ערוץ 2, התמונה מוצגת 3:4 ושומרת על יחס רגיל ולא נמתחת לצדדים אוטומטית ?

- אתה בטוח שגם דרך שני חיבורים אלו יש מצב של, 1:1, ASPACT, FILL ידני ?

פורסם

כן. וכן.

אל דאגה...

רק ב-PIP התמונה קצת מתוחה מדי אבל לא בצורה מוגזמת.

פורסם
  • מחבר

:),

הבנתי תודה.

אז בעצם אתה אומר שבPIP הוא לא שומר על 3:4 ? (או שאולי זה תלוי בהגדרות של הכניסה..)

וד"א - גירסת הHC שומרת לכל INPUT את ההגדרות שבחרת ? (למשל קבוע על ASPACT...).

קראתי כלכך הרבה וכנראה הבילבול והנתונים השונים נובעים בריבוי הגירסאות של המסך הזה, כשכל גירסה מגיבה אחרת.

אם רק היתי יכול לראות איך נראה עליו ערוץ 2, ואיך נראה משחק ברזולוציה רגילה כשהוא מתוח.... 8)

פורסם

PIP ב-16:10

היא שומרת, אבל לא תמיד...

קצת מציק אבל זניח.

פורסם
  • מחבר

כואב הלב לראות את יונית לוי בקצה המסך מרוחה כמו בטטה 8).

אני לא מבין איך אף חברה לא חושבת על אינטגרצייה מלאה של מסך מחשב עם טלווזיה שהכל יעבוד כמו שצריך. בימינו זה יכול למכור בטירוף, סה"כ אין שום סיבה להחזיק שני מסכי LCD בחדר (אלא אם כן רוצים גודל ענק).

ד"א - אולי אפשר לעקוף את המתיחה בPIP דרך ההגדרות בממיר יס (אנמורפיק או שאר ההגדרות) ?

פורסם

ההגדרות בממיר הן רק לשידורים של מסך רחב (אנמורפיק).

אני מניח שבשידור מסך רחב "אמיתי" (HD,DVD) זה יהיה בסדר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים