עבור לתוכן

סקר לחיפאים שבפורום - מה דעתכם האם להרוס את ה"לבניות" או לא

Featured Replies

פורסם

ואו שקלת להשתמש באף מנתח הכימיקלים שלך לפיענוח פשעים?

פורסם

llime, אם תעיף את בתי הזיקוק מישראל, תיאלץ לקנות תוצרי נפט מזוקקים מראש בכמויות גדולות הרבה יותר, מחירי הדלק בישראל ירקיעו שחקים, ובעצם ככה גם מחיר של כל תוצר נפט מזוקק.

ישראל צריכה בתי זיקוק, אין ספק בכך.

אם אפשרי להזיז אותם לאנשהו, זה סיפור אחר....

אגב, לגבי סטטיסטיקות מי חוטף את הזבל של בתי הזיקוק-

נשר נמצאת לה על ההר מחוץ ל "דרך הזיהום" של תוצרי הלוואי של בתי הזיקוק והמפעלים הפטרוכימיים, למעשה איכות האוויר שם די טובה.

נוה שאנן והאיזור אכלו אותה קצת יותר, וטבעון...... קטסטרופה, השיעור של חולי הסרטן בחלקים שפונים לכיוון חיפה גבוהים באופן מפחיד. למעשה, רוב הזיהום עף לשם, בגלל "מסדרון אוויר" שנוצר מהים לכיוון טבעון.

לגבי הלבניות, אין סיבה להוריד אותן, ולמעשה אני בעד להשאיר. אכן חלק כבר בלתי נפרד מהעיר.

פורסם

יואב נוסטלגיה לחוד ומציאות לחוד

כחיפאי לחיפאי אתה טוען שמיפעלי הלווין מזהמים ולא בתי הזיקוק אז תסביר לי בבקשה למה הקישון שמנוני ורעיל כל כך והאויר מלא באדי דלק.

אני לא מריח כימיקלים שאני מטייל בסביבה אני מריח דלק ומוצרי לוואי שלו.אז למי פונים ?

אני לא בא באשמה רק לבז"ן אני בטוח שגם מפעלי הלווין שמסביב מתעסקים בנפט או במוצרי לוואי שלו.

לא אמרתי שבז"נ לא מזהמים, להיפך, אבל מכל המפעלים, מ-1001 סיבות (ובעיקר כלכליות, אתה לא רוצה שליטר בנזין יעלה לך 10 שקל לפחות, נכון?), הוא האחרון שאפשר (וצריך) להזיז.

ד"א, מרכז חורב/זיו/הכרמל ב-rush-hour לא פחות מסרטן ומזהם את הסביבה מאשר המפעלים שם..

פורסם
  • מחבר

אני יודע..אני גר שם..

הפקקים פה איומים.כמה שניסו להוסיף נתיבים לכביש זה היה לחינם.אבל בניגוד למפרץ פה יש תחלופת אויר יותר טובה והכל עף יותר מהר.במפרץ זה דיי

עומד במקום.

פורסם

בתי הזיקוק הוקמו ע"י הבריטים הרבה לפי שהמדינה קמה, תלונות לבריטים ולא לממשלה. ועכשיו תסביר לי איפה אתה מקים בית זיקוק, ועזוב אותך העלויות של ההריסה והבניה, תוך שמירה על מחיר שינוע החומרים הגולמיים בגבולות הסביר?

דבר נוסף, אתה כנראה לא מבין שהריסת הלבניות לא תשפר את מצב הזיהום..

קבל תיקון : במקום "למדינה אין זכות להקים" -"למדינה אין זכות להמשיך לקיים" . עכשיו זה טוב?

"הריסת הלבניות לא תשפר את מצב הזיהום".....אם היית טורח לקרוא כראוי את מה שכתבתי, הרי שכתבתי בדיוק אותו דבר:"...,ולסלק אותן זה יהיה מיותר לחלוטין אם לא מסלקים את בתי הזיקוק."

llime, אם תעיף את בתי הזיקוק מישראל, תיאלץ לקנות תוצרי נפט מזוקקים מראש בכמויות גדולות הרבה יותר, מחירי הדלק בישראל ירקיעו שחקים, ובעצם ככה גם מחיר של כל תוצר נפט מזוקק.

ישראל צריכה בתי זיקוק, אין ספק בכך.

אם אפשרי להזיז אותם לאנשהו, זה סיפור אחר....

אגב, לגבי סטטיסטיקות מי חוטף את הזבל של בתי הזיקוק-

נשר נמצאת לה על ההר מחוץ ל "דרך הזיהום" של תוצרי הלוואי של בתי הזיקוק והמפעלים הפטרוכימיים, למעשה איכות האוויר שם די טובה.

נוה שאנן והאיזור אכלו אותה קצת יותר, וטבעון...... קטסטרופה, השיעור של חולי הסרטן בחלקים שפונים לכיוון חיפה גבוהים באופן מפחיד. למעשה, רוב הזיהום עף לשם, בגלל "מסדרון אוויר" שנוצר מהים לכיוון טבעון.

לגבי הלבניות, אין סיבה להוריד אותן, ולמעשה אני בעד להשאיר. אכן חלק כבר בלתי נפרד מהעיר.

אולי תקרא גם אתה עד הסוף. בשום מקום לא כתבתי שצריך להעיף את בתי הזיקוק מישראל. צריך להעביר אותם למקום פחות צפוף ממפרץ חיפה.לגבי הלבניות,בודאי שאין סיבה להוריד אותן כל עוד המפעל נשאר כאן....אבל כל הדיון בהשארת הלבניות מיותר כשסוף סוף מתחילים לשמוע דיבורים על העברת המפעלים המזהמים למקום אחר.אבל לדבר עליהן כעל חלק מהנוף?!. את בתי הזיקוק צריך להעיף מכאן. אם אתה רוצה להשאיר את רק את הלבניות ,הרי שזיהום הן לא יוצרות,אבל זה יהיה באמת דבילי.

הבעיה הזיהומית באיזור היא ממש לא בז"ן,

הבעיה האמיתית היא כרמל אולפינים/חיפה כימיכלים/גדיב/גדות.

איך בדיוק את יודעת?...ראית פעם את הארובה המעשנת של בתי הזיקוק בלילה?... אני קראתי שבתי הזיקוק מזהמים מאד. מי מזהם יותר וכמה,זה עניין למומחים. אני כמובן מצדד מאד בהעברת שאר המפעלים שבסביבה גם כן (רצוי ליד בתיהם של האחים עופר) ,אבל הדיון היה על הלבניות ,שהן חלק מבתי הזיקוק.

לא אמרתי שבז"נ לא מזהמים, להיפך, אבל מכל המפעלים, מ-1001 סיבות (ובעיקר כלכליות, אתה לא רוצה שליטר בנזין יעלה לך 10 שקל לפחות, נכון?), הוא האחרון שאפשר (וצריך) להזיז.

ואתה פרופסור לכלכלה? בדקת בדיוק את העלויות? השוית כנגד העלויות של טיפול במחלות שבתי הזיקוק גורמים?

פורסם

כן אה נדפקתי קשות.

עוד סיבה למה בילתי אפשרי בשבילינו למצוא בית נחמד בטבעון (מהדירה שבה אנו עכשיו לבית) - כי אמא פשוט לא רוצה (ובצדק) בית שפונה למפרץ.

ד"א, מרכז חורב/זיו/הכרמל ב-rush-hour לא פחות מסרטן ומזהם את הסביבה מאשר המפעלים שם..

הממ אני לא יודע לגבי זה , למרות שזה נשמע נכון לפי מה שאני זוכר רחוב הרצל והדר הרבה יותר מפוצצים ויש בהם פחות זרימת אוויר לעומת זאת בחורב יש כול הזמן משבי רוח חזקים בטח מעיפים חלק גדול מהזיהום (והאנשים).

אני יודע..אני גר שם..

הפקקים פה איומים.כמה שניסו להוסיף נתיבים לכביש זה היה לחינם.אבל בניגוד למפרץ פה יש תחלופת אויר יותר טובה והכל עף יותר מהר.במפרץ זה דיי

עומד במקום.

בדיוק! והפקקים איומים אבל אין מה לעשות ככה זה בכול מרכז עיר. דווקא לדעתי ההוספה של הנתיב עזרה (למרות שאני כמעט אף פעם לא נוסע אלא הולך ברגל [10-15 דקות מבית בירם עד לחורב - גם חוסך ניקוב וגם טוב לבריאות](

פורסם

הממ אני לא יודע לגבי זה , למרות שזה נשמע נכון לפי מה שאני זוכר רחוב הרצל והדר הרבה יותר מפוצצים ויש בהם פחות זרימת אוויר לעומת זאת בחורב יש כול הזמן משבי רוח חזקים בטח מעיפים חלק גדול מהזיהום (והאנשים).

זה לא עקרוני, מה שמשנה זה שללכת במרכז העיר לא פחות מסרטן מאשר להיות בסביבת המפעלים האלה..

בדיוק! והפקקים איומים אבל אין מה לעשות ככה זה בכול מרכז עיר. דווקא לדעתי ההוספה של הנתיב עזרה (למרות שאני כמעט אף פעם לא נוסע אלא הולך ברגל [10-15 דקות מבית בירם עד לחורב - גם חוסך ניקוב וגם טוב לבריאות](

זה נכון אם אתה גר בסביבת חורב, אחרת לא ממש כי בין כה וכה אתה תיסע באוטובוס :P (אלא אם אתה צריך להגיע לנווה שאנן אבל זה קטנות, יש כרטיס מעבר..).

ד"א, אתה לומד בבית בירם? :o

פורסם

אז תעזוב את חיפה.

הלבניות, מעבר לכך שהן בערך המתקן היחידי באזור שלא מזהם, הם סמל של חיפה, כמו התאומים בניו-יורק או מגדל אייפל (אמנם לא באותה קנה מידה, אבל..).

חוץ מזה, איפה תקים בית זיקוק אחר? בית זיקוק מקימים באזור של נמל/צינור נפט/אתר קידוח, אחרת זה פחות יעיל, ואיפה יש נמלים בישראל מלבד בחיפה, אשדוד (קיימים בתי זיקוק) ואילת (שפשוט לא מספיק גדול וגם ככה אין מספיק שטח לדעתי)..

מפעל לתחתונים עבר לירדן,גם זה אפשרי

פורסם

אז לשים את אחד מהנכסים האסטרטגיים הכי חשובים שלך במדינה שיכולה בשניה לנתק איתך כל קשר ולהפוך מדינת אויב. כן, מאוד חכם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים