עבור לתוכן

האם שווה לקנות עכשיו דולרים עד שהדולר קצת יעלה ואז למכור אותם ?

Featured Replies

פורסם

LOL שבוע קשה זה בטוח.

בלי קשר, לפעמים יש דברים שאנשים מדברים בלי לדעת בכלל, ובטוחים שהם יודעים הכל. במקרים כאלה, אני זורם :)

Anatoli.

פורסם

דבר עם כל מבין דבר / בית השקעות כולם יגידו דבר אחד:

מטבעות זו הספקולציה הכי גבוהה שקיימת ואפיק השקעה מסוכן

אף אחד לא יודע לחזות את ההתנהגות שלהם.

פורסם

דבר עם כל מבין דבר / בית השקעות כולם יגידו דבר אחד:

מטבעות זו הספקולציה הכי גבוהה שקיימת ואפיק השקעה מסוכן

אף אחד לא יודע לחזות את ההתנהגות שלהם.

זה בדיוק מה שאני טוען....

LOL שבוע קשה זה בטוח.

בלי קשר, לפעמים יש דברים שאנשים מדברים בלי לדעת בכלל, ובטוחים שהם יודעים הכל. במקרים כאלה, אני זורם :)

Anatoli.

בדיוק אנטולי...אנשים לא יודעים כלום..אבל אתה יודע הכל...את הרי הכי חכם.......זה בדיוק מה שאמרו וחשבו אותם אנשים שהפסידו חלק גדול מרכושים

בניירות ערך ובמסחרי מט"ח...איך קראת להם? אידיוטים? גם הם אמרו ככה על אנשים לפניהם שהפסידו.

כנראה שפריארים באמת לא מתים.רק מתחלפים.....

פורסם

מצטער, כנראה יש קצר בתקשורת. תקרא את ההודעה הראשונה שלי שוב, ותבין בדיוק מה ההבדל בינינו.

Anatoli.

פורסם

אני לא אתחיל לחפור יותר מידי על מדדים אופציות קרנות ובולשיט שלא באמת מעניין אף אחד.

בעקרון יש לך 2 אופציות: קניה ישירה ומינוף, כאשר לשניהן יש אפשרות למכור ברווח או לעשות שורט.

בקניה ישירה אם אתה קונה עכשיו 100 אלף דולר כלומר מוציא כ357 אלף שקלים. בהנחה שהדולר חוזר לשער המקורי שלו בתחילת 2008 כלומר עולה בקצת יותר מ17%. אתה תרוויח 60 אלף שקל, כיוון שאני מניח שהסכום שיש לך להשקעה במקרה הטוב הוא כמה אלפי שקלים נגיד הסכום שמאפשר לך לקנות 1000 דולר, הרווח שלך יהיה כ600 שקל. שוב כל עוד זה חוזר לשער המקורי של 01/01/08 בינתיים למרות עליות של הדולר בחו"ל הוא ממשיך להחלש מול השקל. החלשות הדולר לא נוצרת רק בשל החלשותו בשוק העולמי אלא גם בגלל התחזקות השקל. לכן גם בעליה יחסית מאוד גדול הרווח שלך יהיה מאוד נמוך יחסית להשקעה, אבל רמת הסיכון היא נמוכה יחסית כיוון שגם בירידה של 17% עדיין תפסיד רק 600 שקל.

במינוף אתה משקיע 1/100 ממה שמשקיע הבנק או גוף ההשקעות שאתה עובד מולו. כאן יש לך אפשרות רווח של 100% מסכום ההשקעה שלך אבל כנ"ל גם הפסד טוטאלי. במינוף על כל דולר שתקנה הבנק ישלים לך ל100, כל מה שצריך זאת תנודה של 1% בשביל רווח או הפסד מלא ובמהלך יום המסחר תנודות של 1% קורות לא מעט לשני הכוונים כלומר זה קניה מהירה ומכירה מהירה.

אבל חוץ מקניית דולר בפוטים, אתה תמיד יכול לעשות שורט, כלומר מה שנקרה מכירה בחסר. כלומר למשל אתה מלווה מהבנק 100 אלף דולר לתקופה של 24 שעות שער הדולר בזמן מתן הלוואה למשל הוא 3.57. מיד לאחר קבלת ההלוואה אתה ממיר את הדולר לשקלים ומקבל 357 אלף שקל. ואתה בונה על זה שהדולר יירד במהלך ה24 שעות הבאות, לכן אם באותן 24 שעות הדולר ירד ל3.5 למשל ב357 אלף שקל שקיבלת מההמרה אתה קונה 100 אלף דולר, וה70 אלף דולר שנשארו לך מההפרש בין המכירה לקניה הם הרווח שלך.

כמו לכל דבר כמעט גם לזה יש היום מינוף שמאפשר לך להרוויח סכומים גדולים מהשקעה קטנה יחסית אבל רף הסיכון במינוף מאוד מאוד גבוהה, כיוון שהתנודה הכי קלה לרעתך מובילה להפסד גמור של ההשקעה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים