עבור לתוכן

האם שווה לקנות עכשיו דולרים עד שהדולר קצת יעלה ואז למכור אותם ?

Featured Replies

פורסם

האם זה כדאי ? שווה ? כמה זמן לפי דעתכם יקח עד שיעלה הדולר בחזרה?

פורסם

השקעה במטבע חוץ בכלל ובדולר בפרט מעולם לא היתה השקעה טובה בישראל. לאורך זמן השקעה כזו הניבה תמיד את התשואה הנמוכה ביותר מבין כל האפיקים (מניות, אגרות חוב, תכניות חיסכון שקליות ואפילו פק"מ פשוט בבנק). כדאי להשקיע בדולר רק אם יש לך התחייבויות בדולרים - נאמר שהתחייבת לשלם בעוד חודשיים שכר דירה שצמוד לדולר ואת רוצה להגן על עצמך מקפיצה בשערו. במקרה כזה אפשר להשקיע בדולר בכמה דרכים שאותן נפרט בהמשך. למען הפשטות נחשב שער דולר עכשווי של 3.5 ש"ח ושער דולר עתידי של 4 ש"ח בעוד שנה. דרכי ההשקעה בדולר הן אם כן:

1.לפתוח בבנק תכנית חיסכון צמודה לדולר - ואז מקבלים חוץ מההצמדה לשער הדולר היציג גם ריבית שנתית (נכון להיום זה 1.2% בערך כאשר מזה יורדים 20% מס - כלומר נטו תקבלי אחוז אחד ריבית לשנה. לדוגמה הפקדת היום 3500 ש"ח שזה 1000 דולר ובעוד שנה תקבלי שווה ערך של 1010 דולר שזה 4040 ש"ח. שער הדולר בקניה ובמכירה הוא השער היציג. החסרון פה הוא שצריך "לסגור" את הכסף לתקופה מסויימת - מינימום שנה ומקסימום עשר שנים - שבהן אי אפשר לגעת בכסף. היתרון הוא שהכסף נושא ריבית, אין הפרש בין שער הקניה והמכירה של הדולר ושהכסף במקום בטוח.

2. לקנות בבנק פמ"ח דולרי (פיקדון מטבע חוץ). זה דומה לדוגמה הקודמת של תכנית חיסכון אבל כאן אפשר לסגור את הכסף לתקופות קצרות יותר משנה- החל משבוע ומעלה. ההצמדה לשער הדולר נשמרת אבל הריבית נמוכה יותר ככל שזמן הפיקדון קצר יותר. לדוגמה לשלושה חודשים נקבל נכון להיום ריבית של 0.15% פחות 20% מס, כלומר 0.12%. הפקדנו היום 3500 ש"ח שזה 1000 דולר ובעוד שלושה חודשים נקבל שווה ערך ל-1001.2 דולר לפי השער היציג שלו בעוד שלושה חודשים.

3. לקנות דרך הבנק קרן נאמנות דולרית - היתרון כאן הוא שהכסף נזיל , נושא ריבית, ואפשר לקבלו בכל יום, אבל החיסרון שמשלמים עמלות שאוכלות הרבה מהרווחים של הריבית.לפי הדוגמה שלנו עבור 3500 ש"ח שהפקדנו היום נקבל עוד שנה כ-4010 ש"ח.

4.. לקנות דרך הבנק איגרת חוב "הדס". גם כאן בדומה לקרן הנאמנות הכסף נזיל ונושא ריבית,אבל כאן העמלות הרבה יותר נמוכות מאשר בקרן נאמנות.וכך בניכוי עמלות ומס נקבל עבור 3500 ש"ח שהפקדנו היום - כ-4020 ש"ח בעוד שנה.

5. לקנות אצל חלפן דולרים במזומן ולמכור אותם בעת הצורך. היתרון הוא שהכסף נזיל וחוסכים עמלות אבל החיסרון הוא שלא מקבלים ריבית על הכסף, ויש הפרשים בין שער הקניה של הדולר לבין שער המכירה (בערך אחוז - תלוי בחלפן ובכושר המיקוח שלך) וכן סכנת גניבה (אם הדולרים לא נשמרים במקום בטוח). כך לפי הדוגמה שלנו אם נקנה היום אצל חלפן דולרים ב-3500 ש"ח נקבל נקבל ממנו בערך 995 דולר ואם נמיר אותם אצלו בעוד שנה נקבל לפי הדוגמה שלנו שווה ערך של 995 דולר בשער נחות של 3.96 ש"ח (4 ש"ח פחות אחוז) כך שנקבל ממנו בערך 3900 ש"ח. כמובן שיש אפשרות לקנות ולמכור את הדולרים בבנק במקום אצל חלפן אבל אז ההפרשים בין שערי הקניה למכירה יהיו גבוהים יותר ומשלמים עמלה לבנק.

6. לקנות בבנק המחאות נוסעים דולריות. לפי השם אפשר להבין שהן משמשות בעיקר לתשלום בנסיעות לחו"ל ממש כמו כסף מזומן, אבל אלה בעצם צ'קים דולריים שקונים בבנק וכך מצמידים את הכסף לדולר. העמלות כאו מטורפות ואין כמובן ריבית על הכסף. היתרון היחיד הוא שהצ'קים האלה מבוטחים ואפשר לקבל את תמורתם בבנק באם נגנבו. כך בעצם אפשר להסתובב בכיס עם דולרים מבוטחים מפני גניבה. כמובן שהביטוח הזה עולה לנו כסף וכך לפי הדוגמא שלנו אם קנינו היום המחאות נוסעים ב-3500 ש"ח, נקבל עבורן בעוד שנה כ-3800 ש"ח.

כמו שאמרנו ההשקעה בדולר הוכחה כגרועה לאורך זמן אבל אם את ממש חייבת להשקיע בו אז החלופה המועדפת היא תכנית החיסכון הדולרית (אם אפשר לסגור את הכסף לתקופה ארוכה), או איגרת החוב "הדס" (אם חייבים את הכסף נזיל).

כמו כן חשוב להדגיש שבדוגמה שלנו השתמשנו למען הפשטות בשער דולר עכשוי של 3.5 ש"ח ובשער עתידי של 4 ש"ח בעוד שנה, מה שלגמרי לא בטוח שיקרה. וזה מביא אותנו לשאלת מליון הדולר שלך: "לפי מה דולר עולה ? לפי מה יורד?"

אם כן, לכל מדינה יש בנק מרכזי (כמו בנק ישראל אצלנו) שקובע את שער הריבית על המטבע שעליו הוא מופקד. זהו למעשה "מחיר הכסף", כלומר כמה אחוזי ריבית נשלם עבור הלוואה שניקח בבנק וכמה ריבית נקבל עליו אם נפקיד את כספנו בבנק. הריבית הזאת נקבעת לפי שיקולים רבים של הבנק המרכזי אבל מה שחשוב להסבר שלנו הוא שריבית בנק ישראל כיום היא 4.25% וצפויה להישאר כזו או לעלות, וריבית הבנק האמריקאי היא כיום 3% וצפויה לרדת. מכאן שעדיף למי שיש דולרים שהוא מקבל עבורם ריבית נמוכה (3%) - למכור אותם, לקבל עבורם שקלים ולהפקיד את השקלים בבנק בריבית גבוהה (4%). זה יוצר היצע גדול לדולר וביקוש לשקל, מה שמביא לכך שהדולר נחלש והשקל מתחזק.

אבל זה כמובן לא כל הסיפור. חוזקו של מטבע נקבע בסופו של דבר לפי חוזקה של הכלכלה שבה הוא מונהג - כלומר תוצר לאומי (כמה המדינה מייצרת בשנה), גרעון לאומי (הכנסות פחות הוצאות), אינפלציה שנתית ועוד. כך שיש מדינות באפריקה למשל שריבית הבנק המרכזי שלהם מגיעה אפילו ל-20% ולמרות זאת המטבע שלהן נחלש מכיוון שהאינפלציה השנתית שם היא 100% (ולא 3% כמו אצלנו) והמטבע שלהן לא יהיה שווה כלום בעוד שנה, או שקיימת שם סכנה מתמדת של הפיכה שתפיל את התוצר הלאומי, ולכן לא שווה להשקיע במטבע שלהם אפילו בריבית הגבוהה של 20% לשנה שהם מציעים. זאת גם הסיבה שהשקל נחלש והדולר מתחזק בזמן מלחמות אצלנו (כי מלחמה גורמת להוצאות שיגרמו לגירעון גדול בתקציב ולאינפלציה - שתשחק את כח הקניה של השקל), ואם שרון נכנס לבית החולים זה גורם לאי יציבות פוליטית (שגם היא גורמת לפגיעה בכלכלה ולאינפלציה) ואז כולם רצים לקנות דולרים, כי עדיף להם להסתפק בריבית הנמוכה על הדולר ולא להתקע עם שקלים שאומנם נותנים ריבית גבוהה אבל אולי לא יהיו שוים כלום בעוד שנה (היו שנים שבהן האינפלציה בארץ הגיעה למאות אחוזים בשנה כלומר שקל אחד בתחילת השנה היה שווה בקושי 35 אגורות בסוף השנה).אם היינו יכולים להיות בטוחים שמצב הכלכלות האמריקאית והישראלית ישארו כפי שהן היום, היינו מנבאים שהדולר ימשיך להתרסק גם בעתיד. אבל החיים כידוע דינמיים והדולר יכול גם לקפוץ בשערו: אם למשל יתברר מחר שלאירן יש פצצה גרעינית, או שחלילה תתרחש כאן רעידת אדמה חזקה, אזי הדולר יכול להמריא גם לעשרה ש"ח כי במקרים כאלה ישראל (והשקל) יהיו בסכנה קיומית.

פורסם

לא הייתי ממהר. למרות שהאינטואיציה אומרת שהוא צריך לעלות מעל המצב הנמוך כל כך שלו, זה כנראה לא הזמן.

הריבית כרגע נמוכה מהאינפלציה בארה"ב, מנסים לעודד את השוק האמריקאי לבזבז. שמעתי גם כמה אנשים שמדברים על זה שהדולר כבר לא יחזור להיות מה שהוא היה, ושהעולם לא ינוע סביבו עוד הרבה זמן.

אני לא מבין גדול בעניין, אבל כיוון שהמון אנשים שאני מכיר ויודעים מתי לעשות את זה (חלקם מבססים את כל ההכנסה שלהם על מסחר במטבע חוץ - דולר-אירו) אמרו לי שלא כדאי לקפוץ (גם אני כמוך חשבתי שעכשיו זה הזמן שכן הערכות מוקדמות דיברו על 3.6+- בתור גבול תחתון) החלטתי לא לקפוץ :)

עריכה:

אני רואה שהגיבו לפניי :)

Anatoli.

פורסם

כמה כסף יש לך?

אתה יודע השינויים קטנים ובשביל זה מי שמתעסק בזה שם הרבה כסף

עכשיו למה הדולר יורד?

סין ממש זולה והולכת להיות מעצמת על בגלל זה, האמריקאים רוצים גם להיות זולים שתקנה תוצרת אמריקאית. בסוף הם מזיינים את כולם

ממה שאני יודע הדולר לא הולך לעלות בקרוב, תראה אפילו פתחו נושא שחושבים שהוא יגיע ל-3.5

אם הוא יעלה מתי שהוא? צריך שהיה משהו שיגרום לו לעלות, כרגע אני לא רואה משהו כזה (אני לא מומחה ולא מתעניין בזה, אני שומע רק על הדברים הגדולים)

ד"א למרות שהאמריקיאם נעשים זולים בשביל להתחרות בסינים עדיין צופים שסין תהיה המעצמה הכי גדולה בעולם

הקופות גמל שאני ראיתי שמשקיאות בסין עושות משהו כמו 40 אחוז בשנה, זאת המדינה עם הצמיחה הכלכלית הכי מהירה בעולם

אבל כגודל הסיכון גודל הסיכוי

עריכה:

אם אתה רוצה להנות מירידת הדולר טוס לארה"ב לטיול/בשנים הקרובות לסין שהיא עדיין זולה

דוד שלי היה עכשיו 3 שבועות בארה"ב, ארוחת בוקר עם פנקיקים, חביתות, בייקון, שתיה ומה שבא לך - 4 דולר

אתה מקבל אותו הדבר כמו שקיבלתה לפני כמה שנים - רק ביותר זול

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז אני מבין שלא כ"כ כדאי , דווקא זה נשמע ממש מפתע חשבתי על זה ואמרתי נשאל נברר נתייעץ לא נלך נעשה משהו בלי דעת..

=] תודה לכם...

ובקשר לתגובה מעל - יש לי כמה אלפים , אני לא מתכנן להרוויח פה את אמריקה...רק איזה 1-2K יספיקו לי גם , אני חוסך לרישיון זה יקל עליי...

פורסם

התשובה היא לא שלא כדאי..אלא שלאף אחד אין מושג מה יהיה..אם היה מישהו שכן יודע מה יהיה הוא היה מיליארדר....

לכן זה סיכון....אני אישית חושב שהחודשים האחרונים והשנה הבאה מאוד תנודתיים ולא הייתי מסתכן...

פורסם

אנאטולי, מסחר במט"ח תמיד נחשב להימור ולכן לרוב כדאי להימנע מעצות חד משמעיות(תמכור,תקנה, עכשיו! זה יורד! זה עולה).

תקשיב פעם לעצות של גופי השקעות גדולים על מה שעומד לקרות עם הדולר לדוגמא בטווח של מספר חודשים ותראה כמה פעמים הם טועים(חצי?).

עכשיו הדולר 3.56(לפי EASYFOREX). מישהו יכול לדעת אם הוא יגע קודם ב 3.86 או ב 3.26? כנראה שלא, הכל ספקולציות.

מה גם שאנשים שאתה מכיר שמבססים את הכנסתם על מסחר במט"ח, אני מקווה שהם לא עושים את זה עם הכסף שלהם, ומתבססים רק על זה,כי אז נראה שהם פשוט מהמרים.

פורסם

אותם אנשים שאני מכיר כן מבססים על כך את כל הכנסתם. חלקם חיים מצוין, (הרבה מעבר להכנסה החודשית הממוצעת במשק). אחד מהם למעשה גם מליונר ומעביר גם סדנאות בנושא (או אעביר, אני לא יודע אם הוא עדיין עוסק בזה).

Anatoli.

פורסם

וכמו שיש כאלה שציינת אנטולי...יש אנשים שהפסידו חלק ניכר מאוד ואף את כל כספם שעבדו בשבילו ביושר במשך שנים ארוכות........

פורסם

ומה בדיוק ניסית להעביר בזה?! אמרו לי לא להקשיב להמלצה ספציפית של מישהו אחד, אז הסברתי למה במקרה הזה אני כן מקשיב. מן הסתם אם אידיוט כלשהו הפסיד את הכסף שהוא הרוויח במשך שנים בבורסה, אני לא אקשיב להמלצות שלו על איך לסחור בבורסה.

Anatoli.

פורסם

4.. לקנות דרך הבנק איגרת חוב "הדס". גם כאן בדומה לקרן הנאמנות הכסף נזיל ונושא ריבית,אבל כאן העמלות הרבה יותר נמוכות מאשר בקרן נאמנות.וכך בניכוי עמלות ומס נקבל עבור 3500 ש"ח שהפקדנו היום - כ-4020 ש"ח בעוד שנה.

:xyxthumbs: על כל התגובה. תעודת הפיקדון (ולא איגרת החוב) של הדס יקרה יותר מתעודות דומות של קסם, תאלי, תכלית או אינדקס ב-0.05% לפי מה שהבנתי מדפי המוצר באתרים של החברות הנ"ל. אתה מקבל את שער הדולר פלוס ריבית שכנראה תשמור על הערך הריאלי של הכסף שלך ואולי אף תגרום לעלייתו הריאלית קמעה.

אבל שמע, למט"ח (מטבע חוץ) אין תוחלת חיובית ושערו משקף את הדעות לגבי השווי הנוכחי והעתידי שלו בשוק. אתה מבין, אם המקצוענים הרציניים (ומסחר בשקל-דולר פתוח לכל העולם, גם לקרנות נאמנות בארץ ובחו"ל וגם לקרנות נאמנות או משקיעים פרטיים מכל העולם שהם ממש כרישים בתחום) היו חושבים שלמשל הדולר יגיע תוך שנה ל-4 שקל, כבר עכשיו הם היו קונים בהמוניהם דולרים והדולר היה מגיע לאיזור ה-4 שקל. אם הם היו חושבים שהדולר עדיין יקר ושהוא יגיע תוך שנה ל-3.3 - כנ"ל - כבר עכשיו הוא היה מגיע ל-3.3. למורות שאני ידעתי את זה השקעתי 3% מתיק ההשקעות שלי באג"ח דולרי כשהדולר היה 3.92 כי חשבתי שהוא זול. מכרתי ב-3.64 כשהבנתי שאני לא יכול לדעת אם הוא נמוך עכשיו או לא (ואכן הוא ירד מאז ל-3.58) ושעדיף לי להמנע מספקולציות ולפחות להשקיע בדברים או חסרי סיכון עם תשואה חיובית בהכרח (אג"חים כמו תל-בונד או ממשלתיות) או מניות (שם אני מטפטף עכשיו לאט לאט כסף ממצבור המזומנים שאני מחזיק, שד"א צובר ריבית של Prime-2.2. כמו שאתה מבין אני לא משקיע דרך בנק). שמע, עשיתי המון טעויות בהשקעות - אבל למזלי אף פעם לא לקחתי סיכונים גדולים מדי (לא סחרתי במט"ח) ותמיד למדתי מהטעויות שלי. אחרי הרבה טעויות אתה לומד איך מתנהג השוק, ולמה אין אף פעם כמעט כסף על הרצפה (ואם יש - אני מודה שאני לא יודע לזהות אותו). כמעט אף אחד לא יודע אם משהו שנסחר בבורסה הוא "זול" או "יקר", ומהשער הנוכחי אם תהמר על הדולר תוכל להפסיד או להרוויח כמעט כל סכום שהוא. בשנתיים הקרובות הדולר יכול לקבל קידומת של בין 2 ל-5, אי אפשר לדעת מה יקרה.

פורסם

ומה בדיוק ניסית להעביר בזה?! אמרו לי לא להקשיב להמלצה ספציפית של מישהו אחד, אז הסברתי למה במקרה הזה אני כן מקשיב. מן הסתם אם אידיוט כלשהו הפסיד את הכסף שהוא הרוויח במשך שנים בבורסה, אני לא אקשיב להמלצות שלו על איך לסחור בבורסה.

Anatoli.

קודם כל אם מישהו הפסיד את כספו ..הוא ממש לא אידיוט....היו אנשים שהיו הרבה יותר חכמים ממני וממך והקשיבו לאנשים הרבה יותר מוצלחים מה "חברים" שלך

והפסידו כל מה שיש להם....

זה מה שרציתי להעביר בזה....שבמיוחד במקרים כאלה למה לא להקשיב להמלצה ספיצפית........

הכי טוב לפי דעתי להיכנס לאט לאט...ממש בקטן להקשיב לכל הדעות סביבך....להכיר את השוק וללמוד אותו וללכת רק לפי מה שאתה חושב...

פורסם

מצטער להגיד לך. מי שדביל מספיק להשקיע את מה שהוא הרוויח במשך שנים ולהפסיד הכל, הוא אידיוט.

Anatoli.

פורסם

אנטולי, עד כה תפסתי ממך בחור חביב, שקול , ולא בוטה עד כדי-כך. שבוע קשה?

פורסם

אולי יעלה אחרי הבחירות....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים