עבור לתוכן

קונה כמה מאווררים- שאלה גורלית. מאיזה שלב של דציבלים ניתן לשמוע

Featured Replies

פורסם

כמה דציבלים אפשר לשמוע בקלות. לי יש כרגע מאווררים ג'נריים שאין לי איך לדעת כמה דציבלים הם לפי מפרט או משהו כזה, אז אין לי מקור להשוואה. אני רואה למשל מאוורר 120מ"מ עם 24דציבלים ואחד עם 22.5.. הרועש יותר יש לו 1500RMM ויש לו 20 CFM יותר מלשני עם 1000RPM.

השאלה אם ה2 דציבלים האלו משמעותיים, ובאיזה שלב כבר שומעים משהו. כי המחשב שלי כרגע דיי שקט, עד שאני מפעיל 100% את המאוורר של כרטיס המסך שלי. וגם מלבד מאוורר או שניים שהם דיי גרועים והם לא היו תמיד רועשים אבל דורשים קצת שימון. בכל מקרה אני הולך לקנות כמה מאווררים ואני צריך תשובה שתעזור לי.

עוד דבר

http://www.arctic-cooling.com/fans2.php?idx=84&data=2&disc=

המאוור הבא, לפי מה שאני רואה בתמונות הוא בולט החוצה, זה נכון?

כלומר צריך חור במארז בשבילו, או שאפשר להרכיב את המאוורר מאחורי הברגים (כמו בתמונה כאן) ואז זה עדיין לא נותן הרבה כי הוא יהיה במרחק של כס"מ וחצי מהגריל.

פורסם

אני לא מבין גדול וגם אני הייתי רוצה לשמוע פעם מאוורר שקט בשביל להשוות (כי שלי זה כמו גנרטור - אבל אני לא יודע בכמה דציבלים זה מתבתא), אבל בגלל שאני גם הולך לקנות מחשב אז חרשתי על כל דבר אפשרי והבנתי שהיום רוב המאוורים זה עד 30 שזה די שקט. 20 זה כבר ממש שקטן ואם יש לך מארז טוב יש סיכוי שאפילו לא תשמע אותו ואילם זה כנראה בסביבות ה 15 - אף פעם לא ראיתי אחד אבל לפי החישוב זה מה שצריך להיות...

פורסם

כמה דציבלים אפשר לשמוע בקלות. לי יש כרגע מאווררים ג'נריים שאין לי איך לדעת כמה דציבלים הם לפי מפרט או משהו כזה, אז אין לי מקור להשוואה. אני רואה למשל מאוורר 120מ"מ עם 24דציבלים ואחד עם 22.5.. הרועש יותר יש לו 1500RMM ויש לו 20 CFM יותר מלשני עם 1000RPM.

השאלה אם ה2 דציבלים האלו משמעותיים, ובאיזה שלב כבר שומעים משהו. כי המחשב שלי כרגע דיי שקט, עד שאני מפעיל 100% את המאוורר של כרטיס המסך שלי. וגם מלבד מאוורר או שניים שהם דיי גרועים והם לא היו תמיד רועשים אבל דורשים קצת שימון. בכל מקרה אני הולך לקנות כמה מאווררים ואני צריך תשובה שתעזור לי.

עוד דבר

http://www.arctic-cooling.com/fans2.php?idx=84&data=2&disc=

המאוור הבא, לפי מה שאני רואה בתמונות הוא בולט החוצה, זה נכון?

כלומר צריך חור במארז בשבילו, או שאפשר להרכיב את המאוורר מאחורי הברגים (כמו בתמונה כאן) ואז זה עדיין לא נותן הרבה כי הוא יהיה במרחק של כס"מ וחצי מהגריל.

גם על מאווררים ג'נריים בד"כ יש מדבקה עם מתחים ומס' דגם, אח"כ תחפש את המאוורר באינטרנט ותגלה את תכונותיו.

2 DB לא משמעותיים.

בעקרון, עד 20 DB אתה לא תשמע כלום. 30 DB זה די שקט. 40 DB זה כבר חזק. 50 DB זה רעש חזק מאוד ולא נעים בכלל !

מאוורר הכרטיס מסך קטן מאוד ולכן מסתובב מהר כדי לקרר וזה עושה רעש גדול יותר ממאווררים אחרים.

לא נכון.

נכון.

בדוגמאות שהבאת יש שני מאווררים שונים, הראשון זה מאוור מארז 12 והשני זה מאוורר קטן 9 של קרור מעבד .

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה על האינפורמציה.

וזה גם ניתן לשימוש למארז לא רק למעבד.. הנה כאן כל המאווררים. case fans

http://www.arctic-cooling.com/fans1.php

ותגיד, אתה יכול אולי להמליץ לי איך לייעל את קירור במארז? תגיד כן ואני אפרט לגבי המארז והקירור והכל..

פורסם

אוקיי תודה על האינפורמציה.

וזה גם ניתן לשימוש למארז לא רק למעבד.. הנה כאן כל המאווררים. case fans

http://www.arctic-cooling.com/fans1.php

ותגיד, אתה יכול אולי להמליץ לי איך לייעל את קירור במארז? תגיד כן ואני אפרט לגבי המארז והקירור והכל..

כל המאווררים בקישור הנ"ל הם למארזים ביעודם המקורי ומתאימים גם לגופי קרור שתומכים בכך.

מחברים אותם בצמוד לדופן המארז במקומות יעודיים כגון מקדימה למטה ומאחורה למעלה.

את גודל המאוורר 12 / 9 / 8 בוחרים ע"פ המידה של המיקום היעודי במארז.

בכל מקרה, את סוגי המאווררים עדיף לבחור ע"פ הייעוד, סוג החומרה, גודל המארז, סביבת העבודה וכו'...

לדוגמא: מאוורר שקט זה נחמד אבל לא יתאים ל OC או למחשב שתקוע בתוך כוך סגור מתחת לשולחן ומתחמם יותר [במיוחד בארצנו ה"קרה" במשך רוב השנה].

לגבי ייעול הקרור במארז, אני מציע תפתח נושא חדש עם תמונות וכו' ונראה מה אפשר לשפר...

פורסם
  • מחבר

כל המאווררים בקישור הנ"ל הם למארזים ביעודם המקורי ומתאימים גם לגופי קרור שתומכים בכך.

מחברים אותם בצמוד לדופן המארז במקומות יעודיים כגון מקדימה למטה ומאחורה למעלה.

את גודל המאוורר 12 / 9 / 8 בוחרים ע"פ המידה של המיקום היעודי במארז.

בכל מקרה, את סוגי המאווררים עדיף לבחור ע"פ הייעוד, סוג החומרה, גודל המארז, סביבת העבודה וכו'...

לדוגמא: מאוורר שקט זה נחמד אבל לא יתאים ל OC או למחשב שתקוע בתוך כוך סגור מתחת לשולחן ומתחמם יותר [במיוחד בארצנו ה"קרה" במשך רוב השנה].

לגבי ייעול הקרור במארז, אני מציע תפתח נושא חדש עם תמונות וכו' ונראה מה אפשר לשפר...

אוקיי תודה רבה על העזרה. אני ככל הנראה אקנה את הרחבים יותר (38.5מ"מ)..

שוב תודה, מקווה לראות תגובות שלך בדיון שאני אפתח עוד כמה ימים בנוגע לטיב הקירור במארז.

פורסם

אוקיי תודה רבה על העזרה. אני ככל הנראה אקנה את הרחבים יותר (38.5מ"מ)..

שוב תודה, מקווה לראות תגובות שלך בדיון שאני אפתח עוד כמה ימים בנוגע לטיב הקירור במארז.

בהצלחה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים