עבור לתוכן

שאלה קטנה על OC

Featured Replies

פורסם

תראו במדריך של האתר כתוב ככה:

1. להריץ בין 5 ל-10 לופים של 3DMark 05/06 ברצף

2. לשחק במשחק כבד על הגדרות גבוהות למשך כשעתיים

3. הרצת תוכנת RTHDRIBL במשך כחצי שעה (זוהי תוכנה המבצעת עיבוד HDR בזמן אמת ומעמיסה מאוד על כרטיס המסך)

ואז בתהליך של ה OC עצמו כתוב ככה:

העיקרון הבסיסי של אוברקלוק לכרטיס מסך הוא מאוד פשוט וזהה לאוברקלוק למעבד: מעלים מהירויות שעון > בודקים יציבות > מעלים מהירויות שעון > בודקים יציבות וכן הלאה.

אז השאלה היא: צריך לעשות את אחד שתים ושלוש אחרי כל העלאה של 5 MHZ ? איזה מין דבר זה - מה אני משועמם לחרוש על משחק במשך שעתים רק כדי לראות שהכרטיס יציב ? ה 10 לופים ב 3DMARK לא מספיקים (ואני גם לא יודע כמה זמן לוקח כל לופ) ???

מלא אחרי שסימתי את ה OC אולי לעשות את זה אבל לא בתור בדיקה קבוע בתוך התהליך של ה OC - זה משוגע.

וכל הבדיקות האלה זה בשביל לבדוק יציבות או למצוא ארטיפקטים ?

כי אם אנגיד אני משתמש ב ATILTOOL יש שם כבר משהו שבודק ארטיפקטים אז אפשר לא לעשות את כל זה...

וכנ"ל לגבי המעבד - כל פעם צריך לחזור לוידוס כדי לעשות את הבדיקות ?

פורסם

בדיקת יציבות תבצע כשאתה מגיע לתוספת רצינית.

את ההמהרה תעשה ב5 MHZ כל פעם, אבל את הבדיקה תבצע לאחר 100MHZ למשל וכדו'.

פורסם
  • מחבר

בדיקת יציבות תבצע כשאתה מגיע לתוספת רצינית.

את ההמהרה תעשה ב5 MHZ כל פעם, אבל את הבדיקה תבצע לאחר 100MHZ למשל וכדו'.

טוב.

ומה לעשות אחרי כל עליה של 5 ??

פורסם

תראו במדריך של האתר כתוב ככה:

1. להריץ בין 5 ל-10 לופים של 3DMark 05/06 ברצף

2. לשחק במשחק כבד על הגדרות גבוהות למשך כשעתיים

3. הרצת תוכנת RTHDRIBL במשך כחצי שעה (זוהי תוכנה המבצעת עיבוד HDR בזמן אמת ומעמיסה מאוד על כרטיס המסך)

ואז בתהליך של ה OC עצמו כתוב ככה:

העיקרון הבסיסי של אוברקלוק לכרטיס מסך הוא מאוד פשוט וזהה לאוברקלוק למעבד: מעלים מהירויות שעון > בודקים יציבות > מעלים מהירויות שעון > בודקים יציבות וכן הלאה.

אז השאלה היא: צריך לעשות את אחד שתים ושלוש אחרי כל העלאה של 5 MHZ ? איזה מין דבר זה - מה אני משועמם לחרוש על משחק במשך שעתים רק כדי לראות שהכרטיס יציב ? ה 10 לופים ב 3DMARK לא מספיקים (ואני גם לא יודע כמה זמן לוקח כל לופ) ???

מלא אחרי שסימתי את ה OC אולי לעשות את זה אבל לא בתור בדיקה קבוע בתוך התהליך של ה OC - זה משוגע.

וכל הבדיקות האלה זה בשביל לבדוק יציבות או למצוא ארטיפקטים ?

כי אם אנגיד אני משתמש ב ATILTOOL יש שם כבר משהו שבודק ארטיפקטים אז אפשר לא לעשות את כל זה...

וכנ"ל לגבי המעבד - כל פעם צריך לחזור לוידוס כדי לעשות את הבדיקות ?

כן !

עריכה:

ב OC למעבד, עצם העלייה של מע' ההפעלה מספקת אינדיקציה בסיסית וחיובית ליציבות, אך כדי לדעת באמת יש להפעיל מאמץ 100% למעבד.

כבר קרה לי יותר מפעם אחת שגם לאחר הפעלת מאמץ 100% לקח זמן של 10-20 דקות ופתאום המחשב קרס.

פורסם

אני למשל עשיתי בדיקת יציבות ל-E4300 רק שהגעתי לבאס הרצוי.

עשיתי בדיקות יציבות רק ב-3000 ו-3400MHZ.

פורסם
  • מחבר

טוב.

ומה לעשות אחרי כל עליה של 5 ??

טוב תודה לכולם.

רק עוד הפעם השאלה האחרונה ^^^ ב OC לכרטיס מסך - מה לעשות אחרי כל עליה קטנה ?

אם אני עם ATITOOL אז הבדיקה שהוא מבצע תספיק ?

ואם אני בלי ? איזו בדיקה לבצע ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים