עבור לתוכן

שאלה עקרונית לגבי הבדל בין מפרטים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אבא שלי החליט לקנות לעצמו מחשב חדש, בהשקעה מינימלית. המחשב מיועד לעבודה משרדית, ועבודה עם תוכנת AutoCAD (תוכנת שרטוט שדורשת ממחשב קצת יותר מאשר דפדפן אינטרנט)

עברתי על הצעות שונות של מפרטים, גם באתר וגם בחנויות. המחשב המינימלי לעבודה משרדית כאן באתר עולה בסביבות ה - 1500 שח, ללא מסך.

לעומת זאת ראיתי בחנויות מפרטים שעולים גם 1000 שקלים.

אם מפרט ב - 1000 שח יספיק ויעבוד בצורה חלקה, אני אלך על משהו כזה. העניין הוא שלא ראיתי באתר אף מפרט במחיר כזה

ואם הוא לא יספיק, והמינימום ההכרחי הוא באמת 1500+, אני אשקול להוסיף עוד 800 שקל לכרטיס מסך ולקנות מחשב שגם יריץ משחקים בצורה נחמדה (נניח עד 2500 שח)

השאלות:

1. האם מחשב ב - 1,000 ש"ח יספיק מבחינת מהירות ואיכות המחשב? אם כן, אשמח לקבל מפרט מומלץ (רצוי אינטל, אבל לא חובה)

2. אם מחשב ב - 1,000 ש"ח לא יספיק, קודם כל אני אשמח לדעת למה לא, והאם מחשב ב - 2500 ש"ח יספיק על מנת להריץ משחקים בצורה סבירה+ (ולא רק היום, אלא גם עוד שנה וחצי)?

3. אשמח לקבל מפרט מומלץ לדוגמא בסביבות ה - 2500 שח (מעבד לבחירתכם, הבנתי ש - AMD עדיפים בנושא הזה)

כל הבקשות הנ"ל למפרטים הן ללא מסך

תודה רבה מראש לכל העוזרים

פורסם

1. האם מחשב ב - 1,000 ש"ח יספיק מבחינת מהירות ואיכות המחשב? אם כן, אשמח לקבל מפרט מומלץ (רצוי אינטל, אבל לא חובה)

לא,לא ניתן לרכוש מחשב ב-1000 שקלים.

מחשב שנמר בחנויות באלף שקלים אלו מחשבים שבהם נמצאים לעתים חלקים יד שניה או מאיכות ירודה.

אם בכל זאת תרצה לקנות אז אלו מחשבים בחברות שיש להם משאבים לבצע מבצעים חמים של מחשבים בחיר מוזל כדוגמת KSP\IVORY

2. אם מחשב ב - 1,000 ש"ח לא יספיק, קודם כל אני אשמח לדעת למה לא, והאם מחשב ב - 2500 ש"ח יספיק על מנת להריץ משחקים בצורה סבירה+ (ולא רק היום, אלא גם עוד שנה וחצי)?

כן אבל בצורה של חלש עד בינוני ומטה.

פורסם

אני אעביר את הנושא לפורום כללי - כי זאת שאלה כללית.

לגבי השאלות שלך -

לא, אי אפשר לקנות מחשב ב-1000 שקל. חנויות שעושות את זה משתמשות בחלקים גנריים, קרי, ספק ומארז ללא אמא ואבא (מה שאומר שהמחשב נמצא בסכנה תמידית מנפילות מתח קטסטרופליות). בנוסף, אותן חברות כמו זד, KSP ואייבורי ידועות ככאלו שעוסקות ביבוא מקבילי, כלומר רכיבים שהן היבואניות הבלעדיות שלהם, או רכיבים שיובאו לארץ שלא דרך היבואן.

מניסיון של הרבה מאוד אנשים כאן ובמקומות אחרים, הדבר יכול לגרום לבעיות רציניות אם וכאשר תצטרך לממש אחריות.

דבר שלישי, הסטנדרט היום הוא מחשב עם 160GB דיסק קשיח, 2GB זכרון פנימי, וכפול ליבה מינימלי - המפרטים המומלצים שלנו נבנו כך שגם המחשב הזול ביותר יכלול את הרכיבים האלו, כי ההשקעה בהם היא לא גדולה לעומת רכיבים זולים יותר, והתמורה היא רבה מאוד. מחשבים ב1000 שקל לרוב יכללו לא יותר מ-80GB דיסק קשיח, 1GB זכרון פנימי וראיתי גם כאלו עם 512 מגה, ולעיתים רבות חד ליבה או מעבד תקציבי מיושן.

אז כשאתה חוסך 500 שקלים מהמפרט המינימלי המומלץ, דע לך שחוסכים עליך בספק איכותי, ביבואן רשמי והשירות שהוא נותן, ובחומרה חדישה יותר.

אם אתה רוצה לקנות מחשב כזה, תהנה.

אנחנו לא נמליץ על כך.

כשתחליט איזה מחשב אתה רוצה לקנות, תפתח נושא חדש בפורום מפרטים ע"פ החוקים, ונשמח להיענות לך.

פורסם
  • מחבר

כמובן שאני לא רוצה להתפשר על רכיבים ג'נריים או בלי אחריות כמו שצריך

מה לגבי המפרט הבא?

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=211&CatCode=3

אם אני לוקח ספק כוח של HEC, הוא לא נראה סביר?

פורסם

אם אתה ממש לחוץ בכסף אז תקנה, אם לא אז תוסיף כמה גרושים ויבנו לך מפרט מינימלי עדיף בפורום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים