עבור לתוכן

לקיחת הרישיון למי שיוצא על נפשי - אמיתי או לא ?

Featured Replies

פורסם

תגיד לי KUDU במקום שרף מקבלי קצבת נכות יגדל בעשרות אחוזים ,

לא עדיף לקחת את הכסף הזה ולתגמל את המשרתים ?

מה אתה מעדיף ? להתנקם במשתמטים ? או לצ'פר את המשרתים ?

• תגובות 52
  • צפיות 5.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קודם כל תשמור על השפה שלך!

כשאתה תפתח שכל שרואה מעבר להתבכיינות שאתה שירתת ואחרים לא,אני אשמור על השפה שלי.

אני לא חבר שלך ולא בגיל שלך ילדון, כשאתה מדבר ככה אתה רק מוכיח שאתה מאלה שכן מרגישים אשם שאתה שוקל להשתמט ולכן אתה בדיוק האנשים שדיברתי עליהם

חברים שלי לא מתבכיינים ומחפשים לעשות פוגרומים באנשים עם בעיות שמונעות מהם לשרת תחת לו"ז צבאי,ואתה בהחלט לא יודע בן כמה אני,אז שוב אתה יוצא טיפש מתלהם

ולמקרה שלא שמת לב הוכחת את הנקודה שלי. בן אדם שמגיע לו להשתחרר מהצבא אחרת הוא יתאבד לא צריך לנהוג. פעם הבאה שהבן אדם ימצא במסגרת שתקשה עליו או במצב מצוקה הוא לא יהיה כשיר לנהוג כי יש לו בעיה נפשית! זה לא שכל מי שקשה לו הולך ומתאבד, תתחיל לתפוס פרופורציות. אנשים כאלה בהחלט לא צריכים לנהוג!!!

אני יצאתי מהצבא,על נפשי,ולא היה לזה שום קשר להתאבדות,רוצה לשלול לי את הרישיון?

ואל תנסה להגיד שאלו אנשים נורמאלים...הרי יש להם בעיות נפשיות. אז תשמור את התרוצים בשקל שלך לחברים שלך שתסביר להם למה אתה משתמט בעוד הם תורמים.

אתה חוצפן שמוציא את התיסכול שלו שיש אנשים שלא משרתים בזמן שהוא כן[שאגב אם באמת היית רוצה לשרת,אבל באמת,לא היה מפריע לך ברמות שמפריע לך שיש אנשים שיותר קשה להם],כרגע קראת למשהו כמו מ15% מהאוכלוסיה "לא נורמאלים" כי הם סובלים מדיכאון

או אוליי למקום עבודה שלא יקבל אותך או הכי טוב לילדים שלך יום אחד שישאלו אותך מה עשית בצבא...בטח תתגאה ותגיד להם "ילדים, לאבא היה קשה אז הוא התנקנק"

וואו אז אתה עושה צבא רק בשביל פוזה,עבודה,ובשביל שלא תצטרך לעמוד בסיטואציה הלא נעימה של להגיד לילד שלך שלא עשית צבא? עכשיו אני מעריך אותך יותר אפילו כי אלה בידיוק הסיבות שאתה צריך לשרת בגללן!

אז בבקשה תקפל את הזנב ותשב בשקט, אתה רק מביך את עצמך

נשמע לי הפוך,kudo צורר המשתמטים

אולי נפתח מחנות השמדה לאנשים שסובלים מדיכאון?

פורסם

הדוגמה שלך על לוחמים שהם יותר מועדים לפורענות היא שטות מוחלטת. יש אנשים כאלה, אבל הם לא כאלה בגלל שהם לוחמים ואילו אנשים עם בעיות נפשיות הם מסוכנים על הכביש כי יש להם בעיות נפשיות. זה נחמד מאד אבל שבגלל ההתגוננות של אנשים שמרגישים שתוקפים את המשתמטים יוצאים פה למסעי שיכנוע מצחיקים בטענות שבעיות נפשיות זה לא אמורות להפריע לנהיגה. הוא סתם דיכאוני עם נטיות התאבדותיות תנו לו לנהוג :screwy:

אני מאד מרוצה מההצעה.

אני מבין שערכת מחקר מאוד מקיף בעזרתו קבעת שהלוחמים אינם מהווים סכנה על הכביש, בעוד אנשים בעלי נטיות אובדניות/דכאוניות כן? אז זהו, מסתבר שלא.

הסטטיסטיקה מדברת בעד עצמה. בעוד אני יכול להביא לך בקלות הרבה דוגמאות בהן לוחמים בשירות צה"ל גרמו לתאונות בהן קיפחו את חייהם אנשים, אני בספק אם תוכל למצוא דוגמאות בודדות בהן אנשים בעלי נטיות אובדניות התאבדו על הכביש תוך כדי פגיעה בחייהם של אחרים.

יש גם מצב שהסטטיסטיקה תראה כי לוחמים בצה"ל מועדים יותר לתאונות קטלניות מאשר חלקם היחסי באוכלוסיה.

העובדה שאתה קובע כי אנשים דכאוניים/אובדניים מסוכנים על הכביש כי אתה חושב כך, לא אומרת שום דבר מלבד זה שאתה מגלומן, או סתם ילד קטן.

דרך אגב, מגלומניה במקרים מסויימים היא גם סימפטום של מחלת נפש - בוא נקח לך את הרישיון, טוב?

פורסם

חבל שאנשים מסיטים את הנושא (החשוב) של טיפול בתופעת ההשתמטות להשתלחות בסוגיה הרגישה של הסובלים מהפרעות נפשיות.

ראשית כמה עובדות - דיכאון היא מחלה כמו כל מחלה אחרת. 10-15% מהאוכלוסיה יסבלו מדיכאון בשלב כזה או אחר בחייהם. ללא טיפול עד 10% מהם עלולים להתאבד. דיכאון גם מוביל לתחלואה נלוות קשה ופוגעת בהחלמה ממחלות אחרות.

ניתן לטפל באופן אפקטיבי בדיכאון וניתן להחלים ממנו. אין שום מניעה מאדם שעבר אפיזודה דיכאונית ויצא ממנה לעבוד או לנהוג (גם לא מגיע לו נכות ד"א). באופן עקרוני גם אדם ששוחרר מצה"ל עקב דיכאון יוכל לחזור לשירות לאחר שהחלים - ויש גם אנשים המבקשים זאת. בכל מקרה אני לא חושב שיש כל מניעה מאדם ששוחרר מצה"ל מסיבה זאת שלא לקבל רשיון נהיגה (אני כאמור מכיר מעט את הנושא).

אדם שעזב את השירות הצבאי עקב אפיזודה דיכאונית/אובדנית הוא לא משתמט, בדיוק כמו אדם שעזב את השירות עקב פציעה. אני ממליץ באופן חד משמעי שכל חייל שחש שהוא בדיכאון יפנה לרופא היחידה לצורך התייעצות.

יחד עם זאת חלק גדול האנשים העוזבים את צה"ל תחת הסעיף הנפשי - לא סובלים למעשה משום מחלה חוץ מחוסר רצון שלהם להשתלב במערכת, אגואיזם, עצלות או לא יודע מה. חלקם מספרים לקב"ן ממיטב סיפורי אלף לילה ולילה על מנת להגיע ל-21 המיוחל (או ללינת בית, פסילת יחידות שדה, פטור ממילואים ועוד). המטרה היא לטפל באותם אנשים שההפרעה היחידה שלהם היא פשוט אנטי-סוציאליות.

פורסם

זה דיון ממש מצחיק.

כל משתמט בא להגן בחירוף נפש על התירוצים שלו.

כל אחד זורק פה סטטיסטיקות על אחוזי הדיכאון וסובלים מבעיות נפשיות כאילו הוא מינה צמח :lol:.

בעצם זה לא מצחיק, זה עצוב. אתם בדיוק הבעיה של המדינה הזאת ובדיוק הסיבה להצעת החוק הזאת.

תמשיכו לתת לאחרים לעשות את העבודה בשבילכם כדי שהנפש העדינה שלכם לא תפגע.

אני מאד אשמח אם החוק הזה יעבור, אוליי עוד כמה שנים המספר של אנשים כמוכם יצתמצם!

פורסם

כל אחד זורק פה סטטיסטיקות על אחוזי הדיכאון וסובלים מבעיות נפשיות כאילו הוא מינה צמח :lol:.

בעצם זה לא מצחיק, זה עצוב. אתם בדיוק הבעיה של המדינה הזאת ובדיוק הסיבה להצעת החוק הזאת.

חשוב להבדיל בין משתמטים לאחוז מסוים באוכלוסיה שבאמת לא מסוגל לשרת בצבא. חשוב מאוד לא לשפוך את המים עם התינוק. הסטטיסטיקות שנתתי מבוססות על המקובל בספרות המקצועית.

בעוד שבועיים אני נאלץ להשאיר אישה וילד לבד בבית ולנסוע לשבועיים "נופש" אי שם בדרום. תופעת ההשתמטות מכעיסה אותי מאוד ויש צורך לטפל במתחזים בתקיפות אבל גם במידה לא מבוטלת של זהירות.

והערה אחרונה למר מופז - אתה מאוד טוב באיומים ודמגוגיה - אבל נראה אותך דוחף למתן הטבות אמיתיות לחיילי המילואים, אפילו הוצאות נסיעה לא מקבלים כמו שצריך!

פורסם
  • מחבר

זה דיון ממש מצחיק.

תמשיך להיות עם הראש בקיר , נראה לאן תגיע בחיים שלך , יש אנשים שקשה להם במסגרת הצבאית מה לעשות , ותאמין לי שיש למדינה יבעיות הרבה יותר גדולות מ5 -10 אחוז שבאמת עובדים על הקבנים ויוצאים מהצבא , וכל השאר באמת קשה להם \ תיקים במשטרה וכו' .

לפי דעתי אנשים אטומים כמוך הם הבעיה של המדינה .

פורסם

מי שמשתמט על סעיף נפשי בלי סיבה אמיתית צריך לעוף מהמדינה הזאת.

צריך באמת לעשות חקיקה שמעודדת שירות בצבא לדוגמא כמו שהציעו לפני כמה זמן שמי שלא משרת בצבא לא יוכל להצביע לכנסת,

לא יוכל להוציא רשיון נהיגה, ישלם יותר מיסים וכד'. שימו לב שאני לא מתכוון שכל בן אדם שירד לו פרופיל מסיבה רפואית לא יורשה לנהוג.

הכוונה היא לאנשים שהחליטו שלא מתאים להם לתת 3 שנים והנפיצו בעיה נפשית כדי לא לשרת - מעבר לעובדה שלדעתי בן אדם כזה לא צריך לחיות פה במדינה,

אם הוא לא כשיר להיות חלק מהמערכת הצבאית איך הוא יצליח להשתלב בכביש ולישם את כל הידע של מערכת התנועה?!

ושוב אני לא מתכוון לאנשים שניסו לעשות צבא ולא הצליחו להתמודד, אז עשו שירות לאומי / הפכו להיות ג'ובניקים וכו' כי כל אחד מהתפקידים הנ"ל תורם במשהו.

אדם שהחליט לנצל פרצות בחוק הצבאי בשביל להמנע מלתת 3 שנים למדינה הזאת לא מגיע לו להשאר פה.

אם אני והחברים שלי היינו מחליטים שלא טוב לנו לתת 3 שנים מי היה נותן ? סבתא שלי?!

פורסם

עד כמה שאני מסכים עם הרגשות שאתה מביע ונגעל מהמחשבה שאנשים לא משרתים כי לא בא להם, יש בעיות יסודיות עם ההצעות האלה:

1. אין שום דרך להבחין בין אנשים שהשתחררו מסיבות לגיטימיות לבין אנשים שהשתחררו כי לא התחשק להם והמציאו בעיות נפשיות. כי הרי אם היה אפשר להבחין בינהם, אז הצבא לא היה משחרר אותם בכזאת קלות.

2. ונניח שיש אפשרות להבחין בינהם. נגיד שלא ישחררו אנשים בכזאת קלות, יעבירו אותם יותר ועדות וכו'. אז האם לא יהיה עדיף לטפל בזה ברמה הצבאית? מי שממציא בעיות לא ישוחרר. ואם יערוק / לא יגיע / יסרב לשרת אז בשביל זה קיימים בתי כלא צבאיים.

3. נשמע לי די מוזר שהצבא אשר הוא הגורם ששולט בשיחרור האנשים האלה מכל הסיבות שמצויינות בחוק (תורתם אומנותם, סעיפים נפשיים, חוסר התאמה, סעיפים בריאותיים וכו') אחרי שמבצע שחרורים סיטונאיים מבלי באמת לבדוק אם יש אמת בטענות מאחורי כל מקרה, בא ומתלונן על התופעה.

4. מדינה דמוקרטית מתבססת על זכות הצבעה לכל האזרחים. מניעת הצבעה מאדם כלשהוא היא כל כך קיצונית שאין מצב כזה בישראל. גם הפושעים הגדולים ביותר, גם הרוצחים הגדולים ביותר עדיין מקבלים זכות הצבעה. אפילו יגאל עמיר, טרוריסטים, אנסים, רוצחים, פדופילים וכל זבל שתוכל לחשוב עליו. ואתה כאן מציע למנוע זכות הצבעה לא מאדם אחד, אלא מקבוצה שלמה. וזו קבוצה שבמקרים מסויימים מוגדרת כקבוצת מיעוט או כקבוצה פוליטית (חרדים, ערבים, שמאל קיצוני או ימין קיצוני). למנוע מהם זכות הצבעה בתואנה כזאת או אחרת יהיה סוף ההגדרה של ישראל כמדינה דמוקרטית. ועד כמה שאני סולד ממה שקבוצות אלה מייצגות והתרומה השלילית שיש להן למדינה, אני מעדיף לתקן את דרכיהם על ידי חינוך וענישה פלילית כאשר הם עוברים על החוק מאשר בשלילת זכות הצבעה.

פורסם

תמשיך להיות עם הראש בקיר , נראה לאן תגיע בחיים שלך , יש אנשים שקשה להם במסגרת הצבאית מה לעשות , ותאמין לי שיש למדינה יבעיות הרבה יותר גדולות מ5 -10 אחוז שבאמת עובדים על הקבנים ויוצאים מהצבא , וכל השאר באמת קשה להם \ תיקים במשטרה וכו' .

לפי דעתי אנשים אטומים כמוך הם הבעיה של המדינה .

בולשיט. בצבא הרוסי קשה לאנשים. הצבא הישראלי זה בית זונות מסובסד.

אני לא קונה אתה שטויות שקשה לאנשים במסגרת. מה קשה? להיראות כמו בן אדם? (מוגלח וחולצה בתוך המכנס) קשה לקבל הוראות? קשה לעמוד בלו"ז? מה לעזאזל יקרה באזרחות? איך אותו בן אדם יצליח לתפקד במקום עבודה נורמלי?

קיצר - עשיתי שלוש שנים במקום בו רוב החיילים לא שרדו יותר מחצי שנה. 99.9% מאותם חיילים קיבלו 45/21 נפשי סתם כי הם לא רצו לשרת.

פורסם

רק לידיעה

רץ כרגע במייל הצה"לי הפקודה הרשמית בנוסע זה המדברת על הנושא.

אדם שיתגלה כי הוא כן כשיר לרשיון נהיגה יוחזר לשירות צבאי

פורסם

מי שלא כשיר לנהוג הוא נכה 100 אחוז נקודה . וזכאי לקצבה של 100 אחוז

ד"א אני מכיר חולה סכיזופרניה מסוג פראנויד סכיזופרניה http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%9B%D7%99%D7%96%D7%95%D7%A4%D7%A8%D7%A0%D7%99%D7%94_%D7%A4%D7%A8%D7%A0%D7%95%D7%90%D7%99%D7%93%D7%99%D7%AA

שיש לו 75 אחוז נכות , ומקבל קצבה של 75 אחוז מביטוח לאומי ויש לו רשיון נהיגה

לא כל מי שהוגדר נכה נפשי לא כשיר לנהיגה .

ומי שחושב ככה אין לו שמץ של מושג בנושא .

ציטוט מויקי:

הסוג הפרנואידי: סוג זה מתאפיין בהתעסקות מרובה במחשבת שווא אחת או יותר (בעיקר רדיפה או גדלות) או בהזיות שמיעה. מחלה מסוג זה תתפרץ לרוב בשלב מאוחר יחסית בחיים. החולים לרוב חשדניים, מגננתיים ולעתים עוינים ואגרסיביים. לרוב, חולים אלו מתנהגים כראוי בנסיבות חברתיות. כיום, נוטים לאבחן את התנהגותם בתא המשפחתי לעומת התנהגותם בחברה אשר יכולה להיות שונה לחלוטין.

לדעתי האישית בן אדם כזה לא צריך לנהוג. אם פתאום הוא מדמיין שהוא שומע צופר של רכבת משמאלו, והוא חותך ימינה ודורס מישהו?

ואגב, מי שיכול לנהוג באופן כללי יכול להביא גם בתחום הזה תועלת לצבא...

ולגבי העובדה שרבע מהמדינה יכולה לנהוג - אני אישית חושב שאכן יש הרבה מאוד אנשים על הכביש שחבל מאוד שיש להם רישיון נהיגה, בלי שום קשר לבעיות נפשיות. ההסכמה השקטה ש"כל אחד" צריך להיות בעל רישיון נהיגה שגויה מהיסוד. אנשים היו צריכים יותר להסתמך על תחבורה ציבורית, במיוחד במקרים מסויימים (חלק שאני מכיר אישית). זה יהיה יותר טוב גם מבחינה סביבתית וגם מבחינת תאונות (ועומס בכבישים).

כמובן, בטווח הארוך אני חושב שיהיה טוב אם בכלל בני אדם לא ינהגו, אבל זה כבר עניין לעתיד :)

פורסם

bla את נושא הסכיזופרניה אני מכיר מקרוב לצערי , אם זה חבר ילדות , ואם זה קרובי משפחה .

יש אמנם כמה סוגים של סכיזופרניה , אבל יש גם את רמת החולי

כלומר לא כל החולים הם אותו דבר , יש חולה במצב קשה , יש חולה במצב בינוני , ויש חולה במצב קליל

אותו אחד , אם תפגוש לא תזהה אצלו שום דבר חריג . והוא מתנהג כאחד האדם .

ד"א פראנויד סכיזופרניה עד כמה שהשם נשמע גרוע , זה הטיפוס בעל שיעורי שיקום הכי גבוה ,

והם לרוב אינטלגנטים עד כמה שזה ישמע מוזר .

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

רק לידיעה

רץ כרגע במייל הצה"לי הפקודה הרשמית בנוסע זה המדברת על הנושא.

אדם שיתגלה כי הוא כן כשיר לרשיון נהיגה יוחזר לשירות צבאי

:yelclap:

זה ראיון גאוני! עכשיו כל חסרי הידיים והרגליים , וחלק גדול ממטופלים פסיכיאטריים יתגייסו! וזה כמובן יחזק את הצבא. הרי ידוע שכישלון במבצע האחרון בלבנון, וחוסר יכולת של המדינה לטפל בהפגזות בשדרות נובע בגלל שחסר בצבא את כל הפסיכים ואת כל הצולעים. ובכלל לא בגלל שאין לנו ממשלה ופיקוד גבוה .

נ.ב. לקיחת הרישיון למי שיוצא על נפשי (או על כל דבר אחר) - זאת לא המצאה חדשה. מי שיוצא מהצבע לפני תאריך השיחרור מקבל זימונים לבדיקות , וע"פ הממצעים יכולים להגביל או לפסול את הרישיון, אבל הרוב נוהגים בסופו של דבר. כך זה היה לפני יותר מעשור (אולי גם לפני ארבע). מה השתנה היום? זה כנראה תלוי בשדר מחלל החיצון שכבוד השר מקבל לתוך הראש שלו.

פורסם

מצוין ככה כמה מהמשתמטים שאני מכיר יתגייסו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים