עבור לתוכן

לקיחת הרישיון למי שיוצא על נפשי - אמיתי או לא ?

Featured Replies

פורסם

אתה ממש מטומטם.

http://news.walla.co.il/?w=//571071

דביל

חבל שאתה מנפנף בנתונים הטרגיים האלו ללא סימוכין. אין הכוונה למנוע את שחרורם מצה"ל של חיילים שאינם מתאימים מבחינה נפשית, אני מכיר אנשים נהדרים שמאוד רצו לתרום, אבל בגלל שילוב של מצב נפשי ומתח במערכת הצה"לית משהו נשבר בהם והם שוחררו על סעיף נפשי. אני ממש לא מקנא בהם.

רוב המתאבדים גם לא פונים לקב"ן לפני ההתאבדות, אצל רובם כמעט ואין סימנים מקדימים. רק אחרי פתאום כולם "נזכרים" כמה היה להם קשה ועל סימני המצוקה.

הבעיה היא לא עם אנשים אלו (אני מאוד מקווה לפחות). הבעיה היא עם כל אותם אלפי המתחזים שמספרים לקב"ן כמה קשה להם להסתגל ושהידיים רועדות או שהם הולכים מתוך שינה וכו' ואז הם פונים למלב"ד או לכל מוסד אזרחי אחר ומספרים סיפורים אחרים בשביל לקבל רשיון או להתקבל לעבודה.

• תגובות 52
  • צפיות 5.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חבל שאתה מנפנף בנתונים הטרגיים האלו ללא סימוכין. אין הכוונה למנוע את שחרורם מצה"ל של חיילים שאינם מתאימים מבחינה נפשית, אני מכיר אנשים נהדרים שמאוד רצו לתרום, אבל בגלל שילוב של מצב נפשי ומתח במערכת הצה"לית משהו נשבר בהם והם שוחררו על סעיף נפשי. אני ממש לא מקנא בהם.

רוב המתאבדים גם לא פונים לקב"ן לפני ההתאבדות, אצל רובם כמעט ואין סימנים מקדימים. רק אחרי פתאום כולם "נזכרים" כמה היה להם קשה ועל סימני המצוקה.

הבעיה היא לא עם אנשים אלו (אני מאוד מקווה לפחות). הבעיה היא עם כל אותם אלפי המתחזים שמספרים לקב"ן כמה קשה להם להסתגל ושהידיים רועדות או שהם הולכים מתוך שינה וכו' ואז הם פונים למלב"ד או לכל מוסד אזרחי אחר ומספרים סיפורים אחרים בשביל לקבל רשיון או להתקבל לעבודה.

אההההה אתה צודק, אז מישהו שממש רע לו לא צריך להתלונן ולעשות משהו,הוא צריך להיות בשקט עד להתאבדות.

והכתבה שהבאתי,היא מ2004,ומאז המספר עלה דרמטית.

הצבא משתיק הכל.

אל תבין לא נכון,אני גם נגד שקרנים...פשוט אני לא סובל ששמים את האנשים עם הקושי האמיתי באותה סירה עם השקרנים.

פורסם

אההההה אתה צודק, אז מישהו שממש רע לו לא צריך להתלונן ולעשות משהו,הוא צריך להיות בשקט עד להתאבדות.

והכתבה שהבאתי,היא מ2004,ומאז המספר עלה דרמטית.

הצבא משתיק הכל.

הצבא לא יכול להשתיק את הנתונים האלו - הם מופיעים בסטטיסטיקות רשמיות. הם לא יכולים "להעלים" חיילים שהתאבדו...

מי שרע לו ואפילו שוקל התאבדות חייב לרוץ להתייעץ בדיסקרטיות עם הרופא ביחידתו, חייל יכול לדרוש מהחובש לראות רופא והוא לא חייב לפרט את הסיבות המדויקות. אם החייל מרגיש ממש רע והרופא לא זמין - הוא חייב לפנות למפקד שלו מיידית ופשוט להגיד שרע לו מאוד נפשית והוא מבקש למסור את הנשק שלו ולשבת בחדר שלו עם חבר עד שהוא יוכל להתייעץ עם גורם רפואי מוסמך (לא חובש), אוי למפקד שלא יפעל במקרה זה.

הבעיה היא שרבים מהמתאבדים פשוט לא פונים לעזרה לפני ההתאבדות או שהם מפזרים רמזים שקשים להבנה למי שאינו בקיא בתחום (פסיכולוג/פסיכיאטר).

פורסם

אתה לא הבנת - מי שיצא מהצבא על נפשי אבל ימצא כשיר לנהיגה הנתונים שלו יועברו לצבא וייתכן והוא יקרא לברור מחודש לצורך העלאת פרופיל.

בנוסף, מי שהוחלט שאינו כשיר לנהוג מסיבות נפשיות אינו זכאי אוטומטית ל-100% נכות נפשית.

מי שלא כשיר לנהוג הוא נכה 100 אחוז נקודה . וזכאי לקצבה של 100 אחוז

ד"א אני מכיר חולה סכיזופרניה מסוג פראנויד סכיזופרניה http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%9B%D7%99%D7%96%D7%95%D7%A4%D7%A8%D7%A0%D7%99%D7%94_%D7%A4%D7%A8%D7%A0%D7%95%D7%90%D7%99%D7%93%D7%99%D7%AA

שיש לו 75 אחוז נכות , ומקבל קצבה של 75 אחוז מביטוח לאומי ויש לו רשיון נהיגה

לא כל מי שהוגדר נכה נפשי לא כשיר לנהיגה .

ומי שחושב ככה אין לו שמץ של מושג בנושא .

פורסם

אתה הצלחת להפוך את דברי לחלוטין. אני בכל זאת אתייחס לכמה מטיעוניך.

מי שלא כשיר לנהוג הוא נכה 100 אחוז נקודה . וזכאי לקצבה של 100 אחוז

אין לי מושג מאיפה הבאת את הנתון הזה. הוא פשוט לא נכון. לדוגמא - אדם הסובל מאפילפסיה פעילה במהלך תקופת האיזון התרופתי מנוע מנהיגה עד שיחלפו מס' חודשים מההתקף האחרון. באם אין לו מחלות נוספות הוא בהחלט לא זכאי ל-100 אחוז נכות.

לא כל מי שהוגדר נכה נפשי לא כשיר לנהיגה .

ומי שחושב ככה אין לו שמץ של מושג בנושא .

אהם, דווקא יש לי שמץ של מושג. אין מניעה לחולה סכיזופרניה מאוזן תרופתית ושמודע למחלתו לקבל רשיון נהיגה, למעשה יש על הכביש אלפי (אם לא עשרות אלפי) אנשים אשר מוגדרים כסובלים ממחלת נפש כזאת או אחרת ומאוזנים תרופתית. נושא הכשירות לנהיגה הוא נושא מאוד מורכב ולמרות שאני מבין מעט בנושא אין זה המקום להרחיב. אין גם קשר ישיר בין הכשירות לנהיגה לנושא הנכות. הנושא גם נדון בוועדות שונות ולפי קריטריונים שונים.

זה גם לא קשור לנושא כל אותם אנשים שמספרים סיפור אחד לקב"ן/פסיכיאטר בצבא וסיפור אחר למלב"ד.

פורסם

אתה ממש מטומטם.

http://news.walla.co.il/?w=//571071

דביל

קודם כל תשמור על השפה שלך!

אני לא חבר שלך ולא בגיל שלך ילדון, כשאתה מדבר ככה אתה רק מוכיח שאתה מאלה שכן מרגישים אשם שאתה שוקל להשתמט ולכן אתה בדיוק האנשים שדיברתי עליהם

ולמקרה שלא שמת לב הוכחת את הנקודה שלי. בן אדם שמגיע לו להשתחרר מהצבא אחרת הוא יתאבד לא צריך לנהוג. פעם הבאה שהבן אדם ימצא במסגרת שתקשה עליו או במצב מצוקה הוא לא יהיה כשיר לנהוג כי יש לו בעיה נפשית! זה לא שכל מי שקשה לו הולך ומתאבד, תתחיל לתפוס פרופורציות. אנשים כאלה בהחלט לא צריכים לנהוג!!!

ואל תנסה להגיד שאלו אנשים נורמאלים...הרי יש להם בעיות נפשיות. אז תשמור את התרוצים בשקל שלך לחברים שלך שתסביר להם למה אתה משתמט בעוד הם תורמים.

או אוליי למקום עבודה שלא יקבל אותך או הכי טוב לילדים שלך יום אחד שישאלו אותך מה עשית בצבא...בטח תתגאה ותגיד להם "ילדים, לאבא היה קשה אז הוא התנקנק"

אז בבקשה תקפל את הזנב ותשב בשקט, אתה רק מביך את עצמך

פורסם

בן אדם מדוכא ששקל התאבדות, ובגלל זה הוציאו אותו מהצבא לא כשיר לנהיגה?

זה פשוט עלוב ונקמני.

פורסם

אחלה הצעה, הלוואי ותעבור. אם מישהו באמת בעל הפרעות נפשיות צריך לדאוג שהוא לא יהיה על הכביש, לא נשמע הגיוני? ואם הוא משתמט אז סתם לא מגיע לו לחיות בארץ

:yelclap: :yelclap: :yelclap:

פורסם

בן אדם ששקל התאבדות בצורה רצינית הוא לא בן אדם שצריך לנהוג.

אין פה שום נקמנות. יש מספיק מטורפים על הכביש, אם אפשר להוריד ממנו את אלא שגם רוצים להרוג את עצמם עדיף.

מספיק שפעם אחת בן אדם כזה ינהג ויהיה מדוכא הוא יכול לגרום לאסון לאנשים שלא קשורים.

נראה לי הגיוני לחלוטין שבן אדם שנמצא עם בעיות כאלו לא ינהג.

לפחות לתקופה מסויימת (ארוכה), שלאחריה הוא יאובחן מחדש ויוחלט מחדש.

פורסם

תזכיר לי מתי שמעת בפעם האחרונה על בן אדם עם מחשבות אובדניות שהחליט שזו הדרך שהכי מתאימה לו להאבד - והלך והתנגש בכוונה באוטו של משפחה תמימה?

אני לא שמעתי על מקרה כזה - אבל אולי תחדש לי.

לעומת זאת, על "גבר גבר" לוחם בצה"ל, שחשב את עצמו שומכאר על הכביש עם הליסינגומטית של ההורים, והוריד עוד כמה אנשים בדרך - שמעתי גם שמעתי.

פורסם

אתה ממש מנהל ויכוח בצורה אינטיליגנטית.

בוא נשלול את הרישיון ללוחמים (רואים שאתה מתוסכל דרך אגב) וניתן אותו לדיכאוניים על סף התאבדות ולמשתמטים

רעיון מעולה.

יש לך את הקול שלי לרשות הממשלה

פורסם

חבל לכם להוציא אנרגיות מיותרות החוק לא יעבור ....

רעיון כזה זה דבר גרוע מאוד לחברה , הן מבחינה כלכלית , והן מבחינה משפטית \דמוקרטית

אולי תסרסו אותם וזהו ;D http://www.youtube.com/watch?v=yPBY1G1FUCc

ד"א סרט אדיר

פורסם

דווקא אתה זה שמנהל ויכוח "אינטליגנטי" על ידי ירידה לרמה של עלבונות אישיים (מתוסכל?! לפחות היית מחפש עלבון יותר מוצלח).

הטיעון רק בא להוכיח עד כמה אין סיבה להוריד מהכביש כל אדם ששוחרר מצה"ל מסיבות רפואיות נפשיות מוצדקות.

אתה אמרת שהם מסוכנים על הכביש באופן גורף - ואני הראיתי לך שלא.

ישנן קבוצות אוכלוסייה (שמשרתות בצה"ל) אשר מהוות סכנה סטטיסטית הרבה יותר גבוהה.

אם צריך להוריד מישהו מהכביש - אז נתחיל אם אלה שבאמת מהווים סכנה.

אין שום סיבה הגיונית להוריד מהכביש באופן גורף כל מי שהשתחרר מצה"ל מסיבות רפואיות.

ההצעה של השר מופז סה"כ אומרת שמשרד הרישוי יעביר פרטים על אדם ששוחרר מצה"ל מסיבות רפואיות על רקע נפשי - אולם נמצא כשיר לשאת רישיון נהיגה, כדי שצה"ל יבחן מחדש את האפשרות לגייס אותו.

זה ברור לגמרי שלשלול רישיון באופן גורף לא יעבור בכנסת, וגם לא את בג"ץ.

פורסם

מתוסכל זה לא עלבון, זה מה שאתה משדר בצורה שהתבטאת.

אתה יכול להגזים ולהגיד שאמרתי שמי שמשוחרר מהצבא על סעיף רפואי לא ראוי לרישיון. אבל יש הבדל גדול בין סעיף רפואי לסעיף נפשי. מי שמשוחרר על סעיף נפשי הבחלט לגיטימי שלא יתנו לו רשיון. הדוגמה שלך על לוחמים שהם יותר מועדים לפורענות היא שטות מוחלטת. יש אנשים כאלה, אבל הם לא כאלה בגלל שהם לוחמים ואילו אנשים עם בעיות נפשיות הם מסוכנים על הכביש כי יש להם בעיות נפשיות. זה נחמד מאד אבל שבגלל ההתגוננות של אנשים שמרגישים שתוקפים את המשתמטים יוצאים פה למסעי שיכנוע מצחיקים בטענות שבעיות נפשיות זה לא אמורות להפריע לנהיגה. הוא סתם דיכאוני עם נטיות התאבדותיות תנו לו לנהוג :screwy:

אני מאד מרוצה מההצעה.

פורסם
  • מחבר

KUDU , אתה מודע לעניין שרבע מאוכלוסיית המדינה משתמשת בכדורים נגד דיכאון ? אז כל מי שצורך את הכדורים לא ראוי לרישיון ? לא יכול לנהוג על הכביש ?

תפתח קצת את הראש , אם בן אדם לוקה בדכאון עקב קשיי הסתגלות למערכת הצבאית , הוא מסוכן לנהיגה על הכביש ? לא כל בני האדם שווים , יש כאלה שחלשים נפשית , חזקים נפשית , כל אחד והאופי שלו .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים