עבור לתוכן

עזרה בהגדרת ראוטר Level One :\

Featured Replies

פורסם

אהלן.

אני צריך עזרה בהגדרת ראוטר עקשן ומפגר במיוחד בשם Level One WBR-3408. אני משתמש בראוטר בתצורה חוטית (אלחוט מבוטל) אשר מחוברים אליו שני מחשבים ומודם הכבלים ל-WAN. אני מנסה להשיג את התוצאה הבאה: כל עוד לא מתחברים עם חייגן לא יהיה אינטרנט (דהא) בשני המחשבים, וכל מחשב יקבל אייפי שונה כאשר שניהם מחוברים. רשת תעבוד כל הזמן.

עד עכשיו הצלחתי לגרום לו לאפשר רק למחשב אחד ברגע נתון להתחבר direct עם אותו שם משתמש וסיסמה וכמו כן שהוא יהיה מחובר כל הזמן וכתובת האייפי בשני המחשבים זהה.

עד כה בלי ראוטר התחברתי דרך PPTP (נטויז'ן-כבלים) ו-L2TP לא עבד. כאשר אני מתחבר direct זה עובר רק דרך PPTP כמו שמוגדר במחשב ואילו אם אני מתחבר באופן רציף, זה עובד גם ב-L2TP.

עזרה... :kopfpatsch:

תודה מראש

נ.ב: התחברות בצורה קבועה מתוארת במדריך הזה: עמוד 5 http://directcom.plutog.co.il//Filemanager/Uploads/3408%20%20Cable.pdf

עריכה: כאשר אני בוחר ב-manual במקום keep alive זה לא עושה כלום :\ נראה לי שהם מתכוונים להתחברות ידנית דרך ההגדרות של הראוטר.

פורסם

אתה רוצה שלא יהיה אינטרנט כל הזמן, זאת הכוונה?

מה זאת אומרת IP שונה לכל מחשב, IP אינטרנטי?

כשאתה מחבר מחשבים לנתב הוא מחלק להם כתובות ברשת הפנימית (*.192.168.0). אם אתה מפעיל חייגן מהמחשב רק הוא יהיה מסוגל להתחבר לאינטרנט כי הנתב לא משחק תפקיד והמחשב שחייג יקבל את הכתובת האינטרנטית.

אתה יכול להגדיר manual במקום keep alive ואז אתה צריך להכנס לממשק הנתב ולהתחבר כל פעם שאתה רוצה. במצב כזה הרשת הפנימית תפעל כל הזמן, ויהיה אינטרנט רק כתתחבר בנתב.

לגבי הL2TP, הנתב הזה אמור לאפשר לך התחברות תקינה בפרוטוקל הזה. שים לב שאתה שם לו את הdomain הנכון ל LT2P, או במידה ואתה מכניס IP לשרת התחברות שזה שרת שיודע לקבל תקשורת כזאת. יש ספקיות שהשרתים לא יודעים לקבל גם חיבורי PPTP וגם L2TP.

פורסם

תוותר על על ההגדרות לך תחליף במידה והוא חדש ראוטר פשוט על הפנים

פורסם

עכשיו שאני מסתכל, אני רואה שיש לך את ה3408. הוא לא יעבוד לך בL2TP.

פורסם
  • מחבר

אתה רוצה שלא יהיה אינטרנט כל הזמן, זאת הכוונה?

מה זאת אומרת IP שונה לכל מחשב, IP אינטרנטי?

כשאתה מחבר מחשבים לנתב הוא מחלק להם כתובות ברשת הפנימית (*.192.168.0). אם אתה מפעיל חייגן מהמחשב רק הוא יהיה מסוגל להתחבר לאינטרנט כי הנתב לא משחק תפקיד והמחשב שחייג יקבל את הכתובת האינטרנטית.

אתה יכול להגדיר manual במקום keep alive ואז אתה צריך להכנס לממשק הנתב ולהתחבר כל פעם שאתה רוצה. במצב כזה הרשת הפנימית תפעל כל הזמן, ויהיה אינטרנט רק כתתחבר בנתב.

לגבי הL2TP, הנתב הזה אמור לאפשר לך התחברות תקינה בפרוטוקל הזה. שים לב שאתה שם לו את הdomain הנכון ל LT2P, או במידה ואתה מכניס IP לשרת התחברות שזה שרת שיודע לקבל תקשורת כזאת. יש ספקיות שהשרתים לא יודעים לקבל גם חיבורי PPTP וגם L2TP.

כן, הכוונה שיהיה אינטרנט רק אחרי חיוג דרך חייגן בחלונות. ולא להיכנס כל פעם להגדרות של הראוטר...

בקשר לאייפי... יכול להיות שלא ממש הבנתי את מהות הראוטר, אבל איפה שאני לומד לכל מחשב יש כתובת אייפי שהיא גם פנימית של הרשת וגם כאשר בודקים אייפי בדפדפן (www.whatismyip.com למשל) זה מראה את אותה כתובת. למקום יש רק חיבור חיצוני אחד ולכל מחשב ברשת יש אייפי משלו (רק ספרות הרשת האחרונות משתנות). אני רוצה שדבר דומה יהיה גם בבית אם זה אפשרי בכלל.

עכשיו שאני מסתכל, אני רואה שיש לך את ה3408. הוא לא יעבוד לך בL2TP.

L2TP עובד כאשר אני מחייג דרך הראוטר והחיבור הוא קבוע.

תוותר על על ההגדרות לך תחליף במידה והוא חדש ראוטר פשוט על הפנים

לא בדיוק רכשתי אותו אז לא ניתן להחליף... והוא אכן על הפנים.

פורסם

שוב, חיוג מהמחשב הוא לא כמו חיוג מהנתב.

אם אתה מחייג מהמחשב רק המחשב יחובר והנתב לא יבצע שום ניתוב למעשה. אני מדבר על לכניסה לממשק הנתב ב192.168.0.1 וללחוץ על connect במקום המתאים.

בכללי נתבי NAT (הנתבים הבייתים) מקבלים חיבור אינטרנט אחד, כלומר כתובת אינטרנט (כמו שרואים בwhatismyip) ומחלקעם אותו למחשבים שנמצאים ברשת פנימית נפרדת. הרשת הנפרדת היא כל מה שמצד הLAN בנתב ויהיה לו כתובת *.192.168.0. עכשיו לא משנה מי מהם יבדוק את הכתובת אינטרנטית היא תמיד תשאר אותה כתובת כי היא אחת. זה בכללי.

זה גם מה שאתה מנסה לעשות ממה שאני מבין ממך, רק בהבדל אחד, אתה לא רוצה שהחיבור יהיה כל הזמן פעיל. זה אומר שאת החיבור והניתוק אתה עושה דרך הנתב (בממשק), לא דרך המחשב (עם חייגן).

L2TP עובד לך עם החיוג מהמחשב או מהנתב??

פורסם
  • מחבר

טוב, נראה שאני אצטרך ללמוד לחיות עם חיוג מהממשק של הראוטר (איכסה). L2TP עובד רק עם חיוג מהממשק של הראוטר. בחיוג מהמחשב עובד רק PPTP.

תודה לכולם :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים