עבור לתוכן

אהלן, בעיה עם אוברקלוק לE6600.

Featured Replies

פורסם

שלום, ברשותי מעבד E6600, צפו במפרט עם קירור TONIQ TOWER המעולה. במנוחה המעבדים על 27-30 מעלות - בEVEREST רשום למעבד - 34.

הזכרונות שלי הם TWINMOS TWISTER 800MHZ 2GB.

הלוח - Gigabyte 965PDS3.

ביצעתי בעבר אוברקלוק לP4, ופה זה הרבה יותר מסובך, הרבה יותר אפשרויות, מכפלות ואני חושש להתעסק עם זה ללא עזרה מכם.

צפיתי במדריכים לאוברקלוק למינהם אך בפועל, לא ספציפית על מערכת כמו שלי. אשמח לקצת עזרה ממישהו. אני לא רוצה לעשות אוברקלוק מטורף,

אני שואף למינימום 3.0GHZ מבלי העלאת מתח.

אם תוכלו לפרט את כל התהליך - מצויין - הבנתי שצריך לבטל את האפשרות של המעבד להוריד תמכפלה כשהוא לא בעומס... זה 1....

עריכה: מישהו ? :P

פורסם

תוכנות שאני מציע שתשתמש בהם:

1. CORETEMP - http://www.alcpu.com/CoreTemp/

2. פריים 95 ורסיה אחרונה: http://www.majorgeeks.com/Prime95_d4363.html

3. את CPUZ כאן : http://www.cpuid.com/download/cpu-z-143.zip

לפני התחלת ביצוע ה - OC יש לקבוע מספר פרמטרים בביוס.

1. CPU HOST CLOCK CONTROL - לשנות ל ENABLED

2. לשנות את CPU CLOCK RATIO בהתאם למכפלת המעבד בשימוש - אצלך זה 9.

3. לקבע את ה PCIE FREQUENCY ל 102.

4. את ה - OC מבצעים ע"י שינוי ה CPU HOST FREQUENCY- תדר הבסיס הטבעי של המעבד שלך הוא 266 ומהערך הזה אתה אמור להתחיל.

5. לקבע את יחס הזכרונות ל 1:1 - נמצא תחת השם : SYSTEM MEMORY MULTIPLIER - לשנות אותו ל 2.

6. ב DRAM TIMING הכנס את תיזמוני הזכרונות. - פירוט בהמשך.

7. לקבוע את המתח למעבד ב CPU VOLTAGE CONTROL - פירוט בהמשך

8. לקבוע את המתח לזכרונות ב DDR2 OVERVOLTAGE CONTROL .

ע"מ להכנס לתפריט התיזמונים בביוס אתה צריך ללחוץ CTRL +F1 בעמוד הראשי של הביוס - ע"מ לדעת באיזה תיזמונים להשתמש אני מציע שתבדוק קודם ב CPUZ תחת לשונית ה SPD רשומים התיזמונים לזכרונות שלך. - תעלה תמונה מ CPUZ לשונית ה SPD ונוכל לעזור לך יותר.

לגבי מתח למעבד - תבדוק את ה VID של המעבד (הערך מופיע ב CORETEMP) - הערך הנ"ל מייצג את המתח המינימלי שמוגדר למעבד הספצפי שלך ע"י INTEL לעבודה בתדר סטוק - תוכל להשתמש בערך זה ע"מ להתחיל את ה OC שלך.- ה VID שמופיע ב CORETEMP

קודם תבדוק עד כמה אתה יכול למשוך על המתח הראשוני שקבעת למעבד.

לבדוק את יציבות המעבד תריץ SMALL FFTS ב PRIME 95 תוך כדי ניטור טמ"פ ב CORETEMP.

במידה ו SMALL FFTS נכשל כנראה תצטרך להעלות מתח למעבד.

את SMALL FFTS אני מציע שתריץ כל נסיון כ 30 דקות....וברגע שתחליט שזהו מבחינתך (טמ"פ מגבילה או מתח למעבד) - תצטרך לעשות בדיקה ממושכת למעבד עם SMALL FFTS למספר שעות.

טמ"פ מומלצות - לא לעבור את ה 70 מעלות במאמץ ב CORETEMP.

מתח למעבד - לא ניראה לי שתצטרך יותר מ 1.5V ב MAX בשלב זה. - כמובן שאנו מתחילים אם הרבה פחות.

אם פתאום במהלך ה OC מופיעים לך קירטועים בזמן הפעלת תוכנות ובנוסף ב CPUZ תחת לשונית ה MAINBOARD יופיע LINKWIDTH של X1 (במקום X16) - אז תיצטרך לשנות את ערך ה PCIE - תצטרך לנסות ערכים שונים ל PCIE בין 100-110 עד תמצא אחד שבו ה LINKWIDTH חוזר ל X16 .

בנוסף אנא שנה את הכותרת לכלול את שם הלוח והמעבד

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על העזרה.

עכשיו תמונות מCPU-Z:

מעבד: עובד על 1600 כי הוא במנוחה.. את זה אני גם צריך לבטל לא?

1101165259.JPG

זיכרון:

1101165259.JPG

+

987260501.JPG

ויאללה אני מת להמשיך כבר :P אני לא מנצל את יכולות הכרטיס , שיכולות להגיע ל12K עם DUALCORE ואף יותר.

פורסם

מעבד: עובד על 1600 כי הוא במנוחה.. את זה אני גם צריך לבטל לא?

לא חובה לבטל את האופציה הזאת. - חפש פה בפורום דיונים על EIST ו C1E - ותראה שממש אין צורך לבטל כל עוד אתה משתמש במכפלה הטיבעית של המעבד שלך.

אין תמונה של לשונית ה MEMORY - התבלבלת ושמת אותה תמונה פעמים.

אתה צריך לקבוע יחס 1:1 לזכרונות ותיזמונים של 5.5.5.18, מתח לזכרונות תשאיר על NORAML. יתר העבודה וביצוע ה OC עליך.

בנוסף אנא שנה את הכותרת לכלול את שם הלוח והמעבד.

פורסם
  • מחבר

הנה:

462789107.JPG

פורסם

כמו שאתה רואה יחס הזכרונות שלך אינו 1:1 אלה 2:3 תחזור לפוסט השני שרשמתי בחלקו העליון של העמוד ותנסה לעקוב אחריו במדויק - הוא מכיל את כל ההוראות לביצוע ה OC שאתה צריך כרגע.

פורסם
  • מחבר

אז רגע, למה הוא לא על 1:1 בגל שהמעבד שלי על 1600MHZ כרגע?!!?

או שהגדרה שגויה בBIOS..?

פורסם

5. לקבע את יחס הזכרונות ל 1:1 - נמצא תחת השם : SYSTEM MEMORY MULTIPLIER - לשנות אותו ל 2.

הגדרה שגויה בביוס.

פורסם
  • מחבר

טוב, להלן תוצאות:

3GHZ, לא נגעתי בכלום פרט בשינוי תזמון לזיכרון ל15.

ושינוי למכפלת זיכרון ל 2.

FSB = 334.

הרצתי בינתיים 3DMARK06 = 12196.

לפני: 10520.

203742440.JPG

559269740.JPG

אני אבדוק בPRIME95 בלילה.

עוד הצעות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים