עבור לתוכן

כמה שאלות קטנות בקשר לנגיפים..

Featured Replies

פורסם

1) אם באתי במגע עם מישהי שנגועה באיידס/נגיף כל שהוא (נדבקה לפני יום וזמן התפרצות המחלה הוא עד 8 שבועות). האם גם אני חולה באיידס?

דוגמא: מישהי שוכבת עם חולה איידס בלי הגנה והנגיף מועבר אליה. כעבור יום בה מישהו שלישי ושוכב עם אותה אחת ששכבה עם החולה איידס. הנגיף ממה שהבנתי עוד לא התפרץ אצלה (לוקח כמה שבועות עד שאפשר לגלות את זה בבדיקה). השאלה אם המישהו השלישי ששכב איתה בלי הגנה גם כן נדבק באיידס.

2) אם יש לי חשש שנדבקתי מנגיף כל שהוא איך אני יכול לבדוק את זה? (נגיפים כללים לא דווקא משהו ספציפי).

3) אם נחשפתי לנגיף לדוגמא כלבת בכמות מאוד קטנה, זה מחסן אותי או מדביק אותי בכלבת?

פורסם

1- תלוי במזל שלך. לא קבוע, ואין פה תשובה חד משמעית.

כמו כן, זמן ההתפרצות של המחלה הוא לא 8 שבועות. זה הזמן שבו הגוף מפתח נוגדנים, ואז אפשר לגלות שהאדם נדבק במחלה.

זמן ההתפרצות לא קבוע, ויכול להיות גם מעל 10 שנים. עם טיפול מתאים, יש אנשים שחיו גם 30 ו 40 שנה אחרי ההידבקות לפני שהמחלה התפרצה אצלם.

2- אין בדיקה "כללית". מכיוון שסוגי הוירוסים השונים דורשים בדיקות שונות, תיאלץ לעשות מספר בדיקות דם בשביל לכסות את כל מה שאתה חושש מפניו.

רק שאני לא חושב שיש בי"ח שיסכים לעשות את זה לפני שמופיעים סימפטומים מסוימים (חוץ מבדיקת איידס, גם אין סיבה לעשות דבר כזה....)

3- מדביק. חיסון הוא לא "כמות קטנה", אלא בד"כ גרסה מוחלשת/חצי מתה של הנגיף מפנים רוצים לחסן.

פורסם

לך לרופא שלך ותספר לו את מה שקרה.

פורסם

אין קשר בין התפרצות לסיכויי הדבקה.

הנגיף נמצא בזרם הדם. מעתה והלאה בכל מגע שיש בו מעבר דם תתכן הדבקה.

פורסם
  • מחבר

תודה לכם, עוד 3 שאלות קטנות:

איך בנק הדם יודעים שאני בריא ואני יכול לתרום? (איך הם בודקים את זה לפני שאני בא לתרום)

למה בודקים אם יש לי איידס? אם המחלות הנגיפיות מתות אחרי כמה שעות בלי פונדקאי, האיידס לא פשוט ימות והדם של חולה איידס יהיה סבבה?

שאלה אחרונה:

אם לא מגלים איידס בשבועות הראשונים לאחר ההדבקה והוא יכול להיות מועבר דרך הדם שלי לכל מיני אנשים (גם לפני שחלפו 8 שבועות לפי מה שהבנתי מThe Avatar), זה לא סיכון לכל מי שמקבל תרומת דם?

פורסם

אני גם ילך לרופא, תודה לכם

אל תתבייש בכלל ואם לא הולך עם רופא אחד אז לך לאחר - זה נושא נורא רציני אז אל תתבייש ואל תוותר - שישלחו אותך לכול הבדיקות!

עד שלא תיהיה בטוח שאתה לא נדבקת אל תפסיק! חבל למות בגלל שלא השקעת מספיק מאמצים...

פורסם
  • מחבר

אל תתבייש בכלל ואם לא הולך עם רופא אחד אז לך לאחר - זה נושא נורא רציני אז אל תתבייש ואל תוותר - שישלחו אותך לכול הבדיקות!

עד שלא תיהיה בטוח שאתה לא נדבקת אל תפסיק! חבל למות בגלל שלא השקעת מספיק מאמצים...

תודה על הדאגה אחי אבל זה יותר מסקרנות פחות מחשש ברור. בכל מקרה אני ישאל גם רופא ליתר ביטחון

פורסם

תודה על הדאגה אחי אבל זה יותר מסקרנות פחות מחשש ברור. בכל מקרה אני ישאל גם רופא ליתר ביטחון

אני אומר את זה כי אני מכיר מישהו שלאח שלו פתאום קרה משהו לרגל והמישהו הזה אמר לו "עזוב אל תלך לרופא מה אתה צריך את זה הכול יהיה בסדר" ובסוף הסתבר שלילד המסכן יש סרטן ואם אז הם היו הולכים לרופא היה הרבה יותר קל להיפתר ממנו ואולי אפילו לתמיד , במקום זה הוא עכשיו סובל , אז היה שווה ללכת לרופא ולדאוג ולהרים חצי עולם או לא (ואצלך זה עוד יותר ברור כי אצלו יכלה להיות התנפחות בגלל מכה או משהו אבל אתה שכבת עם מישהי עם איידס..)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים