עבור לתוכן

בעיה מוזרה - המחשב לא רוצה להידלק

Featured Replies

פורסם

שלום!

יש לי בעיה קצת מוזרה חייב לומר....

לא מזמן קניתי מחשב חדש והרכבתי אותו ביחד עם חבר שיש לו נסיון בתחום המחשבים.

בכל מקרה, לאחר שהרכבנו את המחשב וניסינו להפעילו מה שקרה זה שהמחשב פעל אך לא נדלק, כלומר לא הראה תגובה במסך

ולא נשמע הצליל (ביפ) אשר מאשר את תקינות המחשב.

לאחר כמה נסיונות ובדיקות, אשר עלו בתוהו בן דודי אשר מבין גם הוא בתחום נלחץ לעזרתנו.

מבדיקת מתחים שערך גילה כי הייתה איזושהי בעייתיות במתחים, חיבר כמה כבלי מתח מחדש, בעצם שינה דברים שוליים.

לאחר מכן המחשב פעל, כמו חדש. התקנתי ווינדוס, ומשחקים והכל עבד ממש טוב. אך פתאום, החלה הבעיה לקרות שוב מבלי שנערך כל שינוי פנימי.

המחשב פשוט החליט שוב לפעול אך לא להידלק, הכל נראה תקין המאווררים מסתובבים, האורות דולקים, אך המחשב עצמו לא רוצה להשמיע את אותו ביפ

המאשר את תקינותו ובעצם את יכולתו לעבוד. פתחתי את המחשב, התסכלתי פנימה ושום דבר לא השתנה ניסיתי לשחק בכמה כבלים לנתק ולחבר

ולאחר כמה נסיונות המחשב נדלק! שמחתי מאוד על תיקון הבעיה, אך כעבור זמן קצר היא חזרה ומאז ועד היום כל פעם שמדליקים את המחשב

צריך לעשות כמה נסיונות ולשחק עם העכבר ועם הכפתור הדלקה של המסך ולנתק ולחבר כבלים חיצוניים והוא עולה.

- יש לציין כי כאשר המחשב עולה לא קיימת שום בעיה והמחשב עובד באמת כמו שמחשב צריך לעבוד

- יש לציין כי כל החלקים הפנימיים מתאימים לפעולה משותפת

להלן המפרט:

Intel Duo Core E6750

2 X Kingston 1024MB 667Mhz DDR2 CL5

Sapphire ATI RADEON X1950Pro 256MB PCIe

GIGABYTE GA-P31-DS3L

Wenstern Digital 160GB 7200 RPM 8MB SATA2

Windows Xp Pro SP2

ייתכן שקיימת בעיית חומרה, אבל לפני שאני מתייאש ולוקח את המחשב לטכנאי אבקש מכם

לעזור לי עם התקלה הזאת, האם קיימות בעיות אחרות שעלולות לגרום לבעיה מעין זו....

תודה מקרב לב!!!

פורסם

המחשב לא נדלק בכלל בכלל ? או שנדלק אבל אין תמונה על המסך ?

אם לא נדלק בכלל סביר להניח שיש כשל בספק כוח או רכיב אחר

אולי תנסה להפעיל את המחשב עם ספק אחר

פורסם

תבחן טוב את לוח האם והספק שלך ותחפש שטחים שרופים כי יש אופציה שהספק שרוף....

פורסם
  • מחבר

המחשב פועל כרגיל, אך לא משדר תמונה למסך, זה לא שהמחשב לא נדלק

מידי פעם המחשב פועל ועולה בצורה טובה ואין בעיות ככה שיש חשמל אז לא מאמין שהספק שרוף

אולי משהו בלוח אם??

פורסם

לא שולח תמונה למסך .. הייתה לי תקלות כאלה אצל כמה לקוחות והבעיה הייתה בספק , החלפתי להם אחרי שניסיתי עם אחד משלי והכל עובד בסבבה

זה יכול להיות גם דברים אחרים , כרטיס מסך , זיכרון , לוח M

פורסם
  • מחבר

לדעתך זה הספק???

כי כאשר המחשב כן עולה אז הכל עובד סבבה

פורסם

פותח התרד יש לך בעיית מתח..אתה מפרט על כל המפרט שלך מלבד הספק ?? :kopfpatsch:

איזה ספק יש לך ?

פורסם
  • מחבר

400W generic

פורסם

כאן הבעיה שלך הספק שלך לא סוחב אני הייתי מחליף אותו מהר לפני שמשהו יהרס לך במחשב.

פורסם
  • מחבר

אוקי קודם כל תודה!

דבר שני יש לי שתי שאלות:

א. איזה ספק הייתם ממליצים לי לקנות, אשר לדעתכם מסוגל להפעיל מחשב כזה בלי בעיות?

ב. ספק באיזה מתח הייתם ממליצים לי לקנות במידה ואני רוצה לקנות ספק GENERIC

פורסם

א. אם אתה בטוח שזה הספק כוח אז תפתח תארד בפורום "ספקים ומארזים" ליעוץ לפני קניה.

ב. את המתח אתה לא בוחר אלא את ההספק (W), ובספקים ג'נריים אין לך דרך לדעת כמה וואט הספק, כל קשר בין מה שרשום על המדבקה למה שאתה מקבל בפועל מקרי בהחלט.

פורסם
  • מחבר

אני מבין..... בכל מקרה אבל אני מאמין שככל שהכמות הרשומה תגדל ככה גם הכמות "המקרית"

נאי טועה??

פורסם

אני מבין..... בכל מקרה אבל אני מאמין שככל שהכמות הרשומה תגדל ככה גם הכמות "המקרית"

נאי טועה??

כן, אתה טועה.

ספק בלי שם מאחוריו יכול להכיל כל דבר. יכולה להיות סדרה של ספקים - 400,450,500 שכולם אותו הדבר רק עם מדבקה שונה.

פורסם
  • מחבר

מממממ.... לא ידעתי את זה. בכל מקרה לי במחשב יש ספק 480W.

האם החלפה בין הספקים שלי שהוא מפעיל מחשב חלש יותר לבינו שיש לו מחשב הרבה יותר זללן הכולל ספק 400W

תפתור לדעתכם את הבעיה??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים