עבור לתוכן

יאכטה לבד באמצע הים, יש סופת ברקים, זה לא 100% שהברק פוגע ביאכטה?

Featured Replies

פורסם

סליחה שאני מנצל את הנושא אבל-

קראתי פעם שכדי לדעת מה המרחק שפגע ממך הברק - סופרים את השניות מרגע שראית את הברק עד לשמיעת הרעם ומכפילים את המספר ב-350 .

האם זה נכון? או סתם חרטא ?

פורסם

סליחה שאני מנצל את הנושא אבל-

קראתי פעם שכדי לדעת מה המרחק שפגע ממך הברק - סופרים את השניות מרגע שראית את הברק עד לשמיעת הרעם ומכפילים את המספר ב-350 .

האם זה נכון? או סתם חרטא ?

ואז מה יוצא? מטרים? קילומטרים?

נשמע כמו חרטא...

אתה כנראה לא מספיק חשוב בשביל שאני אזכור אותך. אוי אוי אוי......

נחמד לשמוע :-\

פורסם

השיטה היא נכונה במאה אחוז

לפי פיזיקה פשוטה

ברגע שאתה רואה ברק כל שנייה שעוברת עד שאתה שומע את הברק זאת אומרת שהרעש עובר במהירות הקול שזה אם אני לא טועה 700 קמ"ש(לא ממש בטוח חפשו בגוגל אני עצלן מדי) אז תכפיל כל שנייה שעוברת במהירות הקול במטרים ואז יצא לך המרחק של הברק ממך

פורסם

השיטה היא נכונה במאה אחוז

לפי פיזיקה פשוטה

ברגע שאתה רואה ברק כל שנייה שעוברת עד שאתה שומע את הברק זאת אומרת שהרעש עובר במהירות הקול שזה אם אני לא טועה 700 קמ"ש(לא ממש בטוח חפשו בגוגל אני עצלן מדי) אז תכפיל כל שנייה שעוברת במהירות הקול במטרים ואז יצא לך המרחק של הברק ממך

אפשר להסביר את זה בצורה טובה יותר, ואני אנסה.

מהירות האור היא משהו כמו 3000 ק"מ לשניה. זניח לגמרי, במיוחד במקרה של ברק.

מהירות הקול לעומת זאת היא כ350 מטר לשניה. הרבה פחות.

אם ברגע שאתה רואה את הברק (=בגלל שמהירות האור היא זניחה, בערך ברגע שהוא קרה) אתה מתחיל לספור שניות, אז כשתשמע את הרעם, הזמן שספרת יהיה הזמן שלקח לרעם להגיע אליך (בהנחה שאת הברק ראית ברגע שהוא קרה, והם הרי קורים באותו רגע).

את הזמן שלקח לרעם להגיע אליך אתה מכפיל במהירות הקול, 350 מטר לשניה, ומקבל את המרחק של הברק/רעם ממך, במטרים.

הבנת? :]

[מקווה שאני זוכר נכון ולא סתם מטעה אותך]

גיא.

פורסם

אתה כנראה לא מספיק חשוב בשביל שאני אזכור אותך. אוי אוי אוי......

נחמד לשמוע :-\

דורון, לי אישית כבר לא אכפת - אני מודע לעובדה שפיקה בונד :) לא סובל אותי וממש אבל ממש אני לא רוצה להיות "חשוב מספיק כדי שהלורד Pika007 יזכור אותי" שזאת דרך אגב אמירה נורא מתנשאת ואגואיסתית.

אני הצעתי לפתוח אשכול כי אני הרגשתי שהקהילה פה לא מגובשת מספיק , אולי זאת רק הרגשה שלי אבל אני די בטוח שזה ככה. ולPika007 שהולך להגיב על זה שאולי הבעיה היא אצלי אני כבר עונה: אולי היא אצלי אבל לדעתי השקפתי לגיתימית ואם לא אז מה לעשות לא התקבלתי למשפחת HWZONE ואני לא הולך לבכות על זה.

פורסם

^

אפשר לדעת מה אתה רוצה....?

פעם אחת הגבתי לך על תגובה לא במקום, והחלטת ישר שאני שונא אותך? ???

אני לא מכיר אותך, עוד לא נתת לי סיבה לשנוא אותך או משהו כזה, אז בינתיים העמדה שלי לגביך נייטרלית X:

מה שכן, אני מתפתה להכניס את הציטוט "הלורד Pika007" לחתימה :smile1:

חוץ מזה, מה שנאמר באותה הודעה נאמר בבדיחות הדעת. Hold your horses.

עכשיו לגבי השיטה של ההכפלה-

מהירות האור- כ 300 אלף קילומטר בשניה, כמו שאמרו- זניח.

מהירות הקול באוויר- 330 מטר לשניה

כמו שאמרו, לספור שניות להכפיל.

פורסם

מה שכן, אני מתפתה להכניס את הציטוט "הלורד Pika007" לחתימה :smile1:

חוץ מזה, מה שנאמר באותה הודעה נאמר בבדיחות הדעת. Hold your horses.

עכשיו לגבי השיטה של ההכפלה-

מהירות האור- כ 300 אלף קילומטר בשניה, כמו שאמרו- זניח.

מהירות הקול באוויר- 330 מטר לשניה

כמו שאמרו, לספור שניות להכפיל.

סבבה , I got the wrong impression ...

אני לא מבין למה חשוב למצוא איפה פגע הברק , השיטה כולכך לא נוחה.

פורסם

דורון, לי אישית כבר לא אכפת - אני מודע לעובדה שפיקה בונד :) לא סובל אותי וממש אבל ממש אני לא רוצה להיות "חשוב מספיק כדי שהלורד Pika007 יזכור אותי" שזאת דרך אגב אמירה נורא מתנשאת ואגואיסתית.

אני הצעתי לפתוח אשכול כי אני הרגשתי שהקהילה פה לא מגובשת מספיק , אולי זאת רק הרגשה שלי אבל אני די בטוח שזה ככה. ולPika007 שהולך להגיב על זה שאולי הבעיה היא אצלי אני כבר עונה: אולי היא אצלי אבל לדעתי השקפתי לגיתימית ואם לא אז מה לעשות לא התקבלתי למשפחת HWZONE ואני לא הולך לבכות על זה.

אל תקח את זה קשה, זה היה בצחוק, גם "פיקה" ואני הכרנו פעם אישית אך עכשיו דרכנו נפרדו לכן אין לנו מכנה משותך ואין לו סיבה לזכור.

בכל מקרה יהיה נחמד אם יהיה אשכול שיגבש את הקהילה ולא נצטרך לקרוא אחד לשני בשמות הזויים.

אפשר להסביר את זה בצורה טובה יותר, ואני אנסה.

מהירות האור היא משהו כמו 3000 ק"מ לשניה. זניח לגמרי, במיוחד במקרה של ברק.

מהירות הקול לעומת זאת היא כ350 מטר לשניה. הרבה פחות.

אם ברגע שאתה רואה את הברק (=בגלל שמהירות האור היא זניחה, בערך ברגע שהוא קרה) אתה מתחיל לספור שניות, אז כשתשמע את הרעם, הזמן שספרת יהיה הזמן שלקח לרעם להגיע אליך (בהנחה שאת הברק ראית ברגע שהוא קרה, והם הרי קורים באותו רגע).

את הזמן שלקח לרעם להגיע אליך אתה מכפיל במהירות הקול, 350 מטר לשניה, ומקבל את המרחק של הברק/רעם ממך, במטרים.

הבנת? :]

[מקווה שאני זוכר נכון ולא סתם מטעה אותך]

גיא.

נשמע טוב, אני אספור את זה בפעם הבאה, חבל שאי אפשר לדעת מאיזה כיוון הוא הגיע 8)

פורסם

מהכיוון בו ראית את הברק, מיידל'ע X:

פורסם

אבל בד"כ לא רואים את הברק רואים את האור

פורסם

האור=הברק

פורסם

:-\

אבל אם הברק לא בשדה הראיה שלך אתה רואה רק אור, כמו פלאש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים