עבור לתוכן

המחשב מאתחל את עצמו

Featured Replies

פורסם

תצרף את הדגם של לוח האם שלך, זה שהוא תומך בדואל-קור לא אומר הרבה, צריך לדעת באיזה סדרות של מעבדים הוא תומך.

זה שאתה לא נותן שום מידע על המעבד שלך גם לא ממש יעזור לנו לתת לך הסבר על ההבדלים בינהם.

ופרסקוט זה שם של ליבה של אינטל (שהיתה בשימוש לפני איזה שנתיים-שלוש).

• תגובות 34
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

דווקא נתתי כאן פרטים על המעבד. הנה הם שוב:

Intel Pentium 4 660 3.60Ghz

Codename: Prescott

Socket: 775 LGA

Technology: 90nm

וואלה, אז יש לי פרסקוט. המשמעות היא רק בעמידות רבה יותר לטמפ'?

הפרטים של המעבד שציינתי הם מספיקים?

הדגם של לוח האם הוא ASUS P5WD2 PREMIUM

אז, היכן אני יכול לבדוק את סדרת המעבדים המתאימה? מה המעבד הכי חזק שאני יכול להרשות לעצמי, ומה פער הביצועים שיהיה לו על פני המעבד הנוכחי שלי?

אגב, מרחתי משחת קירור, ואכן טמפ' המעבד ירדה ל-59.5 מעלות, אבל זה כנראה לא זה, כי המחשב כבר אתחל לי פעמיים מאז. אז מה הבעיה? יכול להיות כי הוא נדפק בגלל שנשחק בימים האחרונים? אני לא מבין גדול בזה. אני מקווה שהתושבת, החריצים שרגלי המעבד יושבים בתוכם, לא נפגעים מזה.

אודה לעזרה.

רונן.

פורסם
  • מחבר

הורדתי את תכנת Everest והנה כמה נתונים על הטמפרטורות, אולי תמצאו את הבעיה:

לוח אם: 31 מעלות.

מעבד: 69 מעלות.

aux (מה זה?): 99 מעלות.

GPU (מה זה?): 37 מעלות.

דיסק קשיח: 25 מעלות.

והנה כמה פרטים על המאווררים:

תושבת: 1607 סיבובים לדקה.

ספק כוח: 1918 סיבובים לדקה.

מרחתי עכשיו שוב משחה, ווידאתי שהמאוורר יושב טוב על המעבד, ועדיין המחשב אתחל לי, פעמיים. אני כבר נואש.

רונן.

פורסם
  • מחבר

תודה.

יש לו זרימת אוויר, הוא נמצא באותו מקום כבר שנתיים, והבעיה התחילה בשבועיים האחרונים.

רונן.

פורסם

69 מעלות לדעתי זה הגורם לאיתחולים אלה, כי יכול להיות כשמשהו שמאמץ את המחשב יותר מכמה דקות והוא מגיע לטמפ' שבה הוא מתכבה

תנסה להתקין את הגוף קירור מחדש->שזה אומר לנקות שאריות משחה קיימת, לוודא שהורדת את הפלסטיק שמגן על הגוף קירור מפני שריטות, תוודא שהוא מוצמד כמו שצריך בכל נק' החיבור, ותשאיר את דלת המארז פתוחה, כנס ישר לביוס ומשם תסתכל אם הטמפ' מתייצבת;)

פורסם
  • מחבר

תודה, עשיתי זאת, ועדיין הבעיה חזרה על עצמה.

הנה עוד אפשרות: משום שעבדתי עם המחשב כמה ימים ללא משחה, יכול להיות שהמעבד נשרף ולכן מתאמץ בקלות ומגיע לטמפ' גבוהות למרות האוורור ולמרות המשחה ששמתי בסופו של דבר.

מה דעתכם? מעבד שרוף מתחמם ביתר קלות?

בהנחה שרוף - מגיע לי עליו אחריות? הבנתי שמעבדי אינטל יש להם אחריות לכל החיים, השאלה היא אם המקרה שלי כלול בתנאי האחריות.

ויכול להיגרם נזק לתושבת של הלוח אם כתוצאה מחימום יתר של המעבד, או רק המעבד בסיכון?

ושאלה אחרונה: chassis זה המאוורר של התושבת של המעבד? אצלי המהירות היא כ-1615 סיבובים לדקה, האם זה תקין?

תודה רבה.

רונן.

פורסם

קודם כל, מה הטמפ' שאתה רואה שם?

מעבד שנשרף ברוב המקרים פשוט גורם למחשב לא לאתחל

Chassis ברוב הלוחות זה מאוורר נוסף למארז

פורסם
  • מחבר

למרות שיש שיפור בטמפ', המחשב ממשיך לאתחל את עצמו, לכן אני יוצא מתוך נקודת הנחה שלא מדובר במעבד.

תוכלו להמליץ לי על תוכנות לבדיקת תקינות זיכרון RAM? איזה עוד דברים אני צריך לבדוק? ובאיזה תוכנות לבדוק זאת?

רונן.

פורסם

בדוק את הRAM שלך בתוכנת MEMTEST

נמצא הסבר בסטיקי

פורסם

הייתי ממליץ על תוכנת GOLDMEM

מניסיון MEMTEST לא עולה על כל השגיאות...

בדקתי כבר מלא סטיקים שיצאו תקינים עם MEMTEST והתבררו אחכ כלא תקינים...

חוץ מהזכרונות הייתי הולך גם על קטע של לבדוק את הספק. תנסה לעבוד כמה ימים עם ספק חלופי ותראה אם המחשב עדיין מרסט

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, אני אנסה את הכול.

הורדתי עכשיו את Dr Hardware ובבדיקת המעבד נמצא שזיכרון המטמון 1 ו-2 נמצאים על off. מדוע? זה תקין?

ועוד דבר: במנהל התקנים, המעבד מופיע לי פעמיים. אולי מותקנים אצלי שני דרייברים למעבד שיוצרים התנגשות (סתם השערה)? ואם כן, איזה מהם למחוק?

אני גם מוריד כעת את hiren boot cd. הבנתי שיש בה את כל מה שצריך לצורך תחזוקת המחשב.

בדיוק היום פרמטתי לאחותי את המחשב, וביצעתי לה ניקוי יסודי של הרכיבים מאבק, כולל פירוק המאוורר של המעבד ומריחת משחה טרמית. התוצאה הייתה מעולה: הטמפ' של המעבד הייתה לאחר מכן 25 מעלות בזמן פעולה. אבל, אני מניח שזה משתנה ממעבד למעבד, לה יש מעבד פחות חזק משלי. לפחות עכשיו אני יודע שזה לא כי מרחתי את המשחה הטרמית לא נכון. לפחות היה לי אומץ לטפל במחשב שלה לאחר שעשיתי נזק בשלי.

אשמח לעזרה.

תודה רבה.

רונן.

פורסם
  • מחבר

איך אדע האם הבעיה היא בלוח האם? זה ייתכן?

ויכול להיות שהבעיה במערכת ההפעלה? איך אדע? רק לאחרונה פרמטתי דיסק קשיח חדש, יצרתי מחיצות והתקנתי מערכת הפעלה.

אגב, יש לי מכשיר UPS. אולי תחשבו שיש קשר.

תודה.

רונן.

פורסם

דבר ראשון תנסה לעבוד בלי UPS אם לא ניסת עדיין.

דבר שני מתי מתבצעת הקריסה בזמן תוכנה מסוימת או משחק מסוים?

כמו כן אתה צריך לבדוק גם ב event viewer ב system וב application אם אין שגיאות חריגות ואם יש ממה הם נובעות.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

להשכלה כללית: איפה ה-event viewer ומה הוא, למעשה? חיפשתי במחשב ולא מצאתי. אם אפשר, מיקום ספציפי, בבקשה.

והבעיה לא קרתה לי בהפעלה ספציפית של תכנה או משחק, אלא באופן אקראי לחלוטין ובתדירויות שונות.

אני אומר "קרתה" כי פתרתי אותה, סוף סוף, ואני מרשה לעצמי לומר זאת לאחר 8 שעות ללא אתחול אוטומטי. מה שעשיתי הוא שחזור לנקודה הכי מוקדמת (הנקודה מיד לאחר שפרמטתי והתקנתי את הווינדוז מחדש, לפני מספר שבועות). מכאן, הבעיה הייתה ברמת התוכנה, לא החומרה.

תודה רבה לכל מי שניסה לעזור. אני אמשיך לבקר כאן כדי ללמוד מכם (אני טכנאי מחשבים ומנהל רשת מתחיל), ואולי אגיע לרמת המקצועיות המתאימה כדי שגם אוכל לעזור.

רונן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים