עבור לתוכן

המחשב מאתחל את עצמו

Featured Replies

פורסם

שלום.

כבר מספר ימים המחשב שלי מאתחל את עצמו ללא הודעה מוקדמת (לא דרך מערכת ההפעלה). זה קורה פעם אחת בכל הפעלה, בערך 2-3 שעות מתחילת העבודה.

בדקתי טמפ' מעבד, הנחתי שזו יכולה להיות אחת הסיבות (אני צודק?). בכל מקרה, היא על 70 מעלות, ולדעתי זה בסדר.

מה יכולות להיות הסיבות לכך? איך אני אוכל לאתר את הסיבה לכך, וכיצד לפתור זאת?

תודה רבה.

רונן.

• תגובות 34
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תקרא סטיקי! יש מספיק מידע לגבי תקלות מסוג הזה ::)

תן פרטים לגבי המחשב שלך, כגון לוח ומעבד

ולמרות שלדעתך הטמפ' תקינה, 70 זה הרבה מעבר למומלץ ובהחלט יכול לגרום לריסטים, ניקיון של גוף קירור מאבק בלבד יכולה להוריד לך לפחות 10 מעלות

פורסם

תבדוק איזה מעבד יש לך ועם איזה ליבה (תוריד CPUZ מהסטיקי או מגוגל), ורק אז נוכל לדעת אם זאת טמפ' תקינה או לא.

פורסם

גם לפרסקוט במאמץ הטמפרטורה הנ"ל לא תקינה.

סביר להניח שהרגע שבוא הוא בודק את הטמפרטורה הוא ברגע שהמחשב לא במצב של מאמץ.

רוב לוחות האם מוגדרים ברירת מחדל לטמפרטורה מקסימאלית לפני כיבוי ל בין 75-90.

סביר להניח שהצלעות סתומות באבק,נסה לפתוח את המחשב ולנקות עם מברשת וקצת רוח ואז תבדוק שוב.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

יש לי מעבד אינטל פנטיום 3.6 ג'יגה.

דווקא לפני כשבועיים פירקתי וניקיתי היטב את המאוורר של המעבד. אז מה יכולה להיות הסיבה להתחממות הרבה?

אגב, בעקבות התקלה אני ביקרתי במאפיינים של "המחשב שלי", נכנסתי ל-advanced (יש לי XP) ואז setting ב-startup and recovery וביטלתי את האפשרות של אתחול אוטומטי במקרה של תקלת מערכת. אני חושד שזה לא מומלץ מה שעשיתי. אשמח אם תסבירו לי יותר על האפשרות הזאת.

תודה.

רונן.[br]פורסם בתאריך: 23.01.2008 בשעה 02:14:10

הורדתי את CPU-Z. תכנה מצוינת, רק חבל שאינה מראה את הטמפרטורה של המעבד.

בכל מקרה, על פי התכנה יש לי מעבד pentium 4 660 (שם המעבד). היכן אני בודק מהי הטמפ' המומלצת למעבד הזה?

רונן.

פורסם

אין שום בעייה עם מה שעשית, אם הווינדווס יקרוס, אתה תראה מסך כחול במקום שהמחשב יעשה ריסטארט. אבל, המקרה שלך הוא כנראה בעיית חימום, שזה בכלל לא ישנה.

איזו ליבה המעבד?

גם לפרסקוט הטמפ' גבוהה, אבל הוא לא אמור להכבות בגללה.

שהרכבת חזרה את הגוף קירור, מרחת מחדש משחה טרמית כמו שצריך? הרכבת את הגוף קירור מהודק אל המעבד?

פורסם

אמרת שפירקת והחזרת בשל ניקוי .. האם וידית שהקירור יושב טוב על המעבד ?

70 לדעתי לא בסדר .. המחשב שלי באמץ אחרי משחק של קאונטר מגיע ל65

אם אתה אומר עבודה .. עבודה כמו מה ?

שמת משחת קירור אחרי שהחזרת? ..אם לא ברור שתהיה התחממות

פורסם
  • מחבר

אופס, לא שמתי משחקת קירור. איפה אני יכול לקנות משחה?

אם אני משתמש במחשב, לפני מריחת המשחה, אני יכול לגרום לנזק למעבד? או שהאתחול הוא למעשה נועד כדי להגן עליו? עד כמה אני צריך להזדרז ולקנות את המשחה?

אני זוכר שבקורס טכנאות פי-סי המדריך אמר שאין צורך למרוח אחר כך שוב אם מפרקים, אלא רק לפני ההפעלה הראשונית.

אגב, יש למעבד ליבה אחת. חבר שלי שהוא טכנאי פי-סי גם כן (בעל הרבה יותר ניסיון ממני, אל תדאגו), אמר ש-70 מעלות הוא גבולי.

תודה רבה לכל העוזרים, אני מקווה שהבעיה אותרה.

רונן.

פורסם

משחה פשוטה לא עולה יותר מכמה פרוטות בודדות, בהתקנת גוף קירור ראשונה לא חובה לשים כיוון שבדרך כלל יש פד טרמי, אבל אחרי ההתקנה הראשונה הפד כבר לא ישר ןכבר יש הרבה מרווחי אוויר מה שמאוד מקשה מהמעבד להעביר חום לגוף קירור- ולזה יש משחות טרמיות ;)

שים אותה ותודיע אם זה ישפר לך את הטמפ'

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

מהיכן ניתן לקנות משחה טרמית? מה ההבדל בין האיכויות?

אשמח גם לקבל תשובות לשאלותיי הקודמות, כי בינתיים המחשב עובד ללא משחה טרמית.

תודה.

רונן.

פורסם

עבודה בצורה כזו היא לא בריאה למעבד. אם יש סיכון? הוא תמיד קיים, והתפקיד של הכיבוי הוא להגן על הרכיבים מהתחממות יתר.

70 זה גבולי רק למעבדי פרסקוט, לכל השאר זה גבוה מדי.

משחה טרמית אתה יכול למצוא בכל חנות \ מעבדת מחשבים שמכבדת את עצמה. משחה מומלצת היא MX-1

פורסם

אני לא הכי ממליץ עליה... למרות שהיא אפקטיבית מאוד בהעברת החום, השימוש בה מאוד לא נוח.

אם בז'נגלו ירצה, הוא יגיד לך למה המרקם של ה-MX1 דומה, בשביל להמחיש לך את הקושי שבשימוש בו.

פורסם

חחחחחחחחחחחחחחחחחחח

באמת אי אפשר למרוח אותה... שופכים מהמשחה למרכז המעבד, והלחץ של הגוף קירור עליו מורח אותה.

פורסם

תאמין לי תשים את המשחה הטרמית ויש לך ירידה של לפחות 10-20 מעלות ועם + הניקוי שמרחיק אות מה- Tjunction

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם. החכמתי.

מחר אני קונה את המשחה, ואדווח.

המחשב כבה עכשיו שוב, אז בדקתי את הטמפ' מיד באתחול, ומסתבר שהוא מגיע אפילו ל-80 מעלות.

זה מחשב של אינטל. פרסקוט זה שם דגם או חברת מעבדים? לא זכור לי שנתקלתי בעבר בשם.

אגב, לפי סוג המעבד שתיארתי, הוא ליבה אחת, נכון? על הקופסה של הלוח אם רשום Dual Core CPU Ready, לכן אני שוקל לשדרג למעבד בעל שתי ליבות. על איזה מעבד אתם ממליצים מאוד? אשמח להסבר שימחיש לי את ההבדל בין אלה שאתם ממליצים, לעומת זה שקיים לי כעת. עקרונית, אני מעוניין במעבד הכי חזק שלוח האם שלי תומך בו.

תודה רבה.

רונן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים