עבור לתוכן

התלבטות בין מסך מחשב גדול (22-24 אינץ) לבין טלויזית "32 LCD מחוברת למחשב

Featured Replies

פורסם

שלום,

למחשב שלי מחובר כרגע מסך LCD בגודל 17 אינץ וטלויזיה רגילה בגודל 21 אינץ. במסך הקטן אני משתמש לאינטרנט, אופיס ומשחקים. ובטלויזיה אני משתמש כדי לראות סרטים או סדרות מהמחשב. מכיוון שמדובר במסכים קטנים למדי וגם לא ממש איכותיים אני די רוצה להחליף אותם, השאלה שלי על מה כדי ללכת. האפשרויות שלי הן:

1. לקנות מסך מחשב גדול (כאמור 22 או 24 אינץ) ולהשתמש בו לכל השימושים שלי

2. לקנות טלויזית LCD גדולה ולהשתמש בה נניח לסרטים ומשחקים, ובמסך הקטן של המחשב לדברים הרגילים כמו אינטרנט ואופיס

כמו שאני רואה את זה יש יתרונות וחסרונות לכל בחירה.

מסך מחשב גדול

היתרונות:

מסך אחד לכל השימושים, לא צריך יותר מדי מקום בחדר או לשנות מקום ישיבה כשאני רוצה להשתמש במחשב למשהו אחר

רזולוציה יותר גבוהה מאשר טלויזית LCD

גודל סביר לכל שימוש אפשרי - לא קטן מדי ולא גדול מדי

חסרונות:

קטן יחסית בשביל סרטים ולטלויזיה (בהשוואה לLCD באותו מחיר כמעט)

דורש כרטיס מסך מאוד חזק בגלל הרזולוציה הגבוהה כדי להריץ משחקים

טלויזית LCD

יתרונות:

גדולה יותר מאשר מסך יעודי למחשב באותו מחיר

דורש לכאורה כ"מ חלש יותר בגלל הרזולוציה הנמוכה

חסרונות:

יותר מקום וכבלים בחדר

יוצר קצת בעיות של "לוגיסטיקה" בגלל שיש שני מסכים: איפה למקם רמקולים, איך להסתדר עם העכבר והמקלדת וכו' (דברים שאפשר לסדר אמנם)

התקציב הוא לא נקודה כי אני יכול להרשות לעצמי כרגע לקנות או טלויזית LCD או מסך איכותי, השאלה היא על מה כדאי ללכת?

נראה לי שההתלבטות הגדולה היא בגלל הנושא של כ"מ, שדווקא טלויזיה גדולה יותר מריצה על רזולוציה יותר נמוכה מה שאומר שאין צורך בכ"מ סופר-מתקדם - בהנחה כמובן שמשחקים שירוצו על טלויזית LCD גדולה אכן יראו טוב, אני מניח שכן.

מצד שני, יכול להיות שאפשר להשתמש במסך מחשב ייעודי גדול גם ברזולוציות יותר נמוכות - או שהגרפיקה תהיה ככה פחות טובה כי זו לא הרזולוציה הייעודית שלו?

תודה רבה!

פורסם

אני בדיוק הבנאדם לענות לך... הייתי בדיוק באותו המצב, מסך 17 למחשב וטלוויזיה 21 מחוברת ל-YES "בצד מאחורי".

קניתי מחשב חדש ונמאס לי מהפיצול אז השקעתי 3900 במסך DELL 2407WFP-HC המהולל כאן. 24 אינצ' רחב.

ללא ספק הבחירה הנכונה! אני אגיב על כל נושא בנפרד.

שלום,

למחשב שלי מחובר כרגע מסך LCD בגודל 17 אינץ וטלויזיה רגילה בגודל 21 אינץ. במסך הקטן אני משתמש לאינטרנט, אופיס ומשחקים. ובטלויזיה אני משתמש כדי לראות סרטים או סדרות מהמחשב. מכיוון שמדובר במסכים קטנים למדי וגם לא ממש איכותיים אני די רוצה להחליף אותם, השאלה שלי על מה כדי ללכת. האפשרויות שלי הן:

1. לקנות מסך מחשב גדול (כאמור 22 או 24 אינץ) ולהשתמש בו לכל השימושים שלי

2. לקנות טלויזית LCD גדולה ולהשתמש בה נניח לסרטים ומשחקים, ובמסך הקטן של המחשב לדברים הרגילים כמו אינטרנט ואופיס

כמו שאני רואה את זה יש יתרונות וחסרונות לכל בחירה.

מסך מחשב גדול

היתרונות:

מסך אחד לכל השימושים, לא צריך יותר מדי מקום בחדר או לשנות מקום ישיבה כשאני רוצה להשתמש במחשב למשהו אחר. ממש נוח לעבוד על הכל מאותו המקום. כל החדר "ממורכז" לאותה נקודה.טלוויזה אפשר לראות בפינת המסך בקטן או על מסך מלא.נוח.

רזולוציה יותר גבוהה מאשר טלויזית LCD. בהרבה. 1920*1200 לעומת 1366*768 בטלוויזיה שהיא רזולוציה לא סטנדרטית וזה בעייתי. וגם תוכל לראות סרטים ב-1080P שזה HD מקסימלי.

גודל סביר לכל שימוש אפשרי - לא קטן מדי ולא גדול מדי. ממש נוח לגלוש ולעבוד במסך רחב. יש מקום להכל.

חסרונות:

קטן יחסית בשביל סרטים ולטלויזיה (בהשוואה לLCD באותו מחיר כמעט).לכאורה קטן, אבל במסך מחשב אתה יכול לשבת הרבה יותר קרוב מטלוויזיה אז זווית הראיה שלך למסך גדולה הרבה יותר! ואפשר לשבת מולו לראות סרט בסבבה מקרוב עד 3 חברים נניח.

דורש כרטיס מסך מאוד חזק בגלל הרזולוציה הגבוהה כדי להריץ משחקים. כדי לחסוך קצת קניתי 8600GT יד שניה ב-400 ש"ח. סיימתי עכשיו את CALL OF DUTY 4 איתו בהגדרות כמעט על המקסימום והוא רץ יפה עליו ברזולוציה טבעית. אפשר להוריד רזולוציה אם חייבים ואז או שהתמונה קצת יותר מטושטשת או ששטח התמונה קצת יותר קטן לבחירתך.

טלויזית LCD

יתרונות:

גדולה יותר מאשר מסך יעודי למחשב באותו מחיר. אבל אתה תשב יותר רחוק ממנה...

דורש לכאורה כ"מ חלש יותר בגלל הרזולוציה הנמוכה. הוסבר.

חסרונות:

יותר מקום וכבלים בחדר

יוצר קצת בעיות של "לוגיסטיקה" בגלל שיש שני מסכים: איפה למקם רמקולים, איך להסתדר עם העכבר והמקלדת וכו' (דברים שאפשר לסדר אמנם)

התקציב הוא לא נקודה כי אני יכול להרשות לעצמי כרגע לקנות או טלויזית LCD או מסך איכותי, השאלה היא על מה כדאי ללכת?

נראה לי שההתלבטות הגדולה היא בגלל הנושא של כ"מ, שדווקא טלויזיה גדולה יותר מריצה על רזולוציה יותר נמוכה מה שאומר שאין צורך בכ"מ סופר-מתקדם - בהנחה כמובן שמשחקים שירוצו על טלויזית LCD גדולה אכן יראו טוב, אני מניח שכן.

מצד שני, יכול להיות שאפשר להשתמש במסך מחשב ייעודי גדול גם ברזולוציות יותר נמוכות - או שהגרפיקה תהיה ככה פחות טובה כי זו לא הרזולוציה הייעודית שלו? הוסבר

תודה רבה!

סה"כ לא תתחרט על מסך מחשב טוב. זו השקעה טובה להרבה שנים. יש לי עכשיו עוד מסך שמצאתי אז אני שוקל לחבר גם אותו לכרטיס מסך ואז שאוכל לעבוד על המחשב בזמן צפיה במסך מלא בטלוויזיה.

יש לי מערכת סראונד למחשב שהממיר מחובר אליה, אז אפשר לראות TV ככה ולשמוע גם בלי לפתוח את המחשב.

תהנה!

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה על התגובה המפורטת. מעניין שגם לי יש כרטיס מסך בדיוק כמו אצלך 8600GT אז לגבי מסכים אני נמצא באותו מצב. COD4 למרות שהוא משחק מתקדם מאוד עובד כידוע גם על מערכות חלשות יחסית, למרבה הצער במשחקים אחרים זה לא ככה. איך אתה באמת מסתדר עם משחקים חדשים אחרים עם הכרטיס מסך שלך על המסך 24 אינץ? כשהתמונה קצת מטושטשת זה נסבל אם יושבים קצת מרחוק, או שזה בעייתי?

אם באמת אין מנוס מכרטיס מסך חזק אז כנראה שזה קצת יעכב אותי עד שיהיה לי כסף גם לשדרג את הכרטיס מסך הנוכחי שלי. מעניין אותי באמת לדעת איך משחקים נראים על טלויזית LCD גדולה ברזולוציה של 700X1300, לפחות בהשוואה לרזולוציה של מסכים גדולים.

פורסם

עוד לא הספקתי לבדוק משחקים חדשים כ"כ חוץ ממנו.

והכרטיס הוא 256MB ושלך 512 אז מצבך קצת יותר טוב.

התמונה של סרטים באיכות נמוכה לא נוראית בכלל.

פורסם

אני מסכים עם החוות דעת של kanety ומחזק אותה.

הכרטיס מסך שלך יכול להתמודד בצורה סבירה עם משחקים בינוניים, וגם אם ישנה בעיית קירטועים, אתה לא חייב בינתיים לשחק ברזולוציה הטבעית. תוכל לעשות מיפוי 1:1 ברזולוציה נמוכה רחבה כגון 1680X1050. זה ייתן לך שטח תצוגה פיזי כמו של מסך 21" רחב. הירידה בחדות עדיין לא גרועה כמו שנוטים לחשוב. ב-Fill Mode יש ירידה בחדות, אבל מצד שני גם במוד מתיחה לא כל כך שמים לב לכך בשל חוויית המשחק המהפנטת. ועדיין, אתה תהנה מאוד מחדות התמונה של המסך בתכני 720P או 1080P. אני לא רכשתי אותו למטרת גיימינג מרובה, אבל אוהב לצפות בו בתכני וידאו ובזו גדולתו הרבה וההצדקה העיקרית להשקעה במסך 24", גם למי שלא מתכנן להשתמש ביתרון הרזולוציה הגבוהה לעבודה על כמה יישומים במקביל או ליישום מסויים שמנצל את מלוא הרזולוציה באופן יעיל. מאוחר יותר אם תחליט שזה שווה לך לשדרג כרטיס מסך אז תקנה כרטיס חזק.

מסך טלוויזיה 32" טוב למשחקי קונסולות בשל חוויית הגודל והאפשרות לשחק עם חברים, ולא לצורך גלישה באינטרנט או עבודות משרדיות. וזאת מכמה סיבות:

הטקסט מפוקסל מאוד בשל גודל נקודה גדול של 0.51mm לעומת 0.27mm. הבהירות של טלוויזיה מתוכננת לתנאי עבודה אחרים ולא לשימושי מחשב. המהפך שלה אינו בעל אותה יכולת איפנון עדינה כמו זה של מסכי מחשב גדולים עם פאנל איכותי. כך שיש מצב לריצודים והבזקי טקסט בישיבה מקרוב ולסינוור יתר. מסך טלוויזיה לא מצטיין כל כך בהצגת יישומי מחשב, בשעה שמסך מחשב 24" עדיין יכול להנות להקרנת תכני HD או Full-HD ובתור כזה הופך ל-all-around.

פורסם
  • מחבר
מסך טלוויזיה 32" טוב למשחקי קונסולות בשל חוויית הגודל והאפשרות לשחק עם חברים, ולא לצורך גלישה באינטרנט או עבודות משרדיות. וזאת מכמה סיבות:

אני מסכים, לכן האופציה שלי לגבי טלויזית LCD גדולה הייתה לחבר אותה למחשב בנוסף למסך הקטן, ולהשתמש במסך הקטן לאופיס וגלישה באינטרנט - ובטלויזיה לסרטים ומשחקים.

השאלה היא אם טלויזית LCD במילא עובדת על רזולוציה נמוכה יותר שהכרטיס מסך שלי במילא תומך בה, אז לא יוצא שבעצם טלויזית LCD עדיפה למשחקים מאשר מסך מחשב גדול שמעמיס על הכרטיס מסך?

פורסם

אחרי החווייה שלי עם סרטי 1080P אני מעדיף להשקיע במסך כמו ה-2407WFP-HC. אפילו ברזולוציה הטבעית 1920X1080 לא ממש צריך פילטרים. אחרי צפייה ב-1080P מקבלים נקודת מבט חיובית על התמורה שלו.

ה-2407WFP-HC ירד לראשונה מזה זמן רב מתחת לקו ה-3500 ש"ח, כפי שכבר ניתן לראות מזאפ. לדעתי זו הזדמנות טובה לרכישה, היות וקשה לדעת בכמה יתומחר וימוסה הדגם המחליף 2408WFP.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים