עבור לתוכן

התלבטות בין מסכים "19/"22 בשביל עבודה משרדית וגם למשחקים עד 1700ש"ח?

Featured Replies

פורסם

בהתחלה התמקדתי רק במסכי 19" 3:4 אבל לאחרונה קורצת לי האפשרות לרכוש מסך 22" 16:9 באותו מחיר.

כמובן שיש פשרה מסוימת באיכות הפאנל. השאלה היא האם זה מספיק עקרוני בשביל לוותר על גודל המסך?

ראיתי שהמסכים הכי פופולריים (לפי זאפ) בגדלי 22" הם ה

Samsung 226BW

LG 226WTQ

Dell E228WFP

LG L222WT

קשה להתרשם אך ורק מביקורות של אתרים מקצועיים ברשת כך שאני גם מחפש חוויות אישיות עם המלצות?

אני מחפש בעיקר איכות תמונה, איכות בניה(שלא אצטרך להחליף אחרי חודשיים) אבל גם ביצועים במשחקים (שלא יהיו מריחות).

כמובן שיהיה קשה למסך 22" בתקציב הזה לענות בצורה מושלמת על כל הדרישות הנ"ל אבל תמליצו לי על הכי טוב מבינהם (או אחר אם יש לכם המלצות).

בקשר למסכי 19" יש לי את ההתלבטות הרגילה בין הVP930B וה- 971P. כרגע אני נוטה יותר לכיוון הViewSonic בגלל ביצועיו במשחקים.

שוב, אני בעיקר הולך לעסוק בעבודה משרדית. אבל בתור שחקן כבד לשעבר (מה לעשות מתבגרים) אני לא רוצה להתאכזב כשאני מריץ איזה UT3 או משהו... :)

פורסם

בתור בעל 226bw אני יכול להגיד לך שהוא יהיה בחירה נכונה..

איכות תמונה - אני מאוד מרוצה (יש כאלה שיגידו שהפאנל לא מתאים לעבודה משרדית = בולשיט)

איכות בניה - אני לא חושב שיש לי מספיק ידע בנושא כדי לענות על זה

ביצועים במשחקים - מצוינים - אין מריחות בכלל.

הגודל תורם הרבה לצפייה בסרטים(ואני רואה הרבה סרטים ומרוצה),

והחיסרון היחיד בנושא זה- שמסתכלים על המסך בזוית מסוימת מלמטה - המסך מכהה בהדרגה - לקחת בחשבון.

פורסם

אני ראיתי את ה-VP930. לעבודות טקסט ממושכות הוא הרבה יותר טוב מכל TN בשלל הגדלים, כולל באחידות התאורה, רפרודוקציית צבע ויחס ניגודיות סטטי גבוה יותר. הארגונומיה שלו משובחת וקל מאוד לשנות את גובהו.

כדאי לך לרכשו למטרת עבודות משרדיות ממושכות - הוא גם מתאים לחלוטין למשחקים מהירים. לא תראה בו בהירות שונה בחצי העליון לעומת התחתון בהשוואה למסך עם פאנל TN , אם תשב כשראשך ממוקם בחלק העליון כפי שמומלץ לעשות זאת למניעת התייבשות העיניים.

פורסם

לטעמי, לעבודה משרדית היבט חשוב לא פחות מסוג הפאנל הוא הארגונומיה - וכאן ה 226BW נופל בהרבה יחסית ל 2 האפשרויות האחרות. דרך אגב, אני משתמש כבר המון זמן ב VP930 לצרכי עבודות רבות עם טקסט, למשחקים ואפילו לצרכי עריכה גרפית (למרות שאני מודה שלעבודות המקצועיות שלי הוא לא מספק אותי ב 100%), ומחזק את כל דבריו של man of orleans.

לעומת זאת, אני לא בטוח מה קורה עם יחס הניגודיות הסטטית של ה 226BW. עם כל הערבוביה שהיתה לגבי הפאנלים: A, S, C (אני לא יודע מה המצב נכון להיום), ולאור הביקורות של behardware שהצליחו להגיע לניגודיות סטטית גבוהה מ 1:800 בבהירות נמוכה של כ 140 ניטים (שזה חשוב במצב של עבודה ממושכת עם טקסט), קשה לדעת חד משמעית מה קורה עם הניגודיות של ה 226BW. יכול להיות שבאמת יש לו ניגודיות סטטית גבוהה, שזה אחד הדברים שעושים אותו לכ"כ מומלץ בקרב מסכי ה 22".

פורסם

אני לא רואה סיבה להוציא כ"כ הרבה כסף על מסך 22" - אם הולכים על הגודל ומתפשרים על איכות אפשר לחסור כמה מאות ש"ח ולקנות את הויוסוניק WX2235WM או אפילו את הCMV 221D (לחובבי הצבע הצהוב)ץ ההבדל ביניהם לבין הסמסונג אינו מצדיק את ההפרש לטעמי.

פורסם
  • מחבר

מצאתי אשכול מאד שימושי בנוגע לבחירת מסכי LCD בפורום של AnandTech.

בינתיים, אם אני אלך על 22" אני נוטה לכיוון ה- LG L226WTQ.

פורסם

האשכול הזה של AnandTech קיים כבר המון זמן, הוא מוכר ומופיע קישור אליו בתחתית הסטיקי "מאמרים וביקורות בנושא LCD".

אני יודע זאת כי אני תרמתי את שביב המידע הזה :P

פורסם
  • מחבר

רוב הסיכויים שקישור כזה באמת יגיע לסטיקי פה במוקדם או מאוחר... אני מצאתי אותו במקרה דרך גוגל :)

בכל מקרה, מה דעתך לגבי הבחירה שלי?

יש לי כרגע בבית LG F700P מתיישן 17". אני יודע בוודאות שגם מסך 19" ייראה לי ענק יחסית למה שיש לי עכשיו (ועוד ששלי זה CRT...).

באמת יש שימוש למסכים גדולים מ19" כרגע? או שאני סתם מתסנוור מהגודל? למשל צפייה בסרטים. סרט שלא באיכות ממש גבוהה ייראה מטושטש במסך מלא על מסך של 22" לא? אז לא חבל?

מצד שני, חבל לי להוציא את אותו הכסף ולקבל מסך יותר קטן?

ועוד דבר שאני לא בטוח לגביו- למרות שה LG L226WTQ נמצא תחת Multimedia באשכול של AnandTech (מסכים שבין היתר נדרשים לWide viewing angle) אני מחפש תמונה שבאמת תוכיח לי שיש לו זוויות צפייה טובות. לא בא לי לשבת מהצד לפעמים ולראות מסך צהוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים