עבור לתוכן

איזה יצירות כדי לי לנגן? (פסנתר)

Featured Replies

פורסם

אני רק בתחילת הדרך- סיימתי את MOONLIGHT SONATA MVT1 די טוב.

אני מחפש יצירות דרמטיות משהו בסגנון שבטהובן כותב כדי שאני אוכל לפתח את הכישורים שלי.

אני צריך יצירות מלאות ולא קטעים מהם או גרסאות קלות שלהם, המורה שלי אמרה שאם אני אשקיע אני יכול לנגן את החלק המהיר בפרלוד בדו דיאז מינור של רחמנינוף אז לא צריך ללכת לקיצוניות של דברים קלים מידי ( ;D)

לא מוצארט ולא טוקטה פוגה.

תודה.

פורסם

אני רק בתחילת הדרך- .......לא צריך ללכת לקיצוניות של דברים קלים מידי ( ;D)

לא מוצארט ולא טוקטה פוגה.

תודה.

לא מוצרט ולא טוקטה פוגה..... אמממממ..... נראה לי שגם הפרלוד בדו דיאז מינור של רחמנינוף קטן עליך. במקומך הייתי מתחיל ישר עם הקונצ'רטו השלישי שלו. למה באמת לבזבז את הזמן על דברים קלים מדי כמו מוצרט או באך.....

פורסם

אני מציב בפניך אתגר- תנגן 2 מתוך 3 הסולמות של Canon d majour במקביל (לא 3 כי אין לך 3 ידיים.... [נכון...?] )

אז נכון שהקצב איטי וזה נראה ממש ממש קל, אבל שתנסה תראה שזה מבלבל

לקח לי שבוע להבין את הטריק בעניין

פורסם

אני מציב בפניך אתגר- תנגן 2 מתוך 3 הסולמות של Canon d majour במקביל (לא 3 כי אין לך 3 ידיים.... [נכון...?] )

אז נכון שהקצב איטי וזה נראה ממש ממש קל, אבל שתנסה תראה שזה מבלבל

לקח לי שבוע להבין את הטריק בעניין

פיקה, אתה יכול לתת קישור או לפרט מה זה? לא שמעתי על זה וסיקרנת אותי.תודה.

פורסם
  • מחבר

שוב אני לא צריך יצירות כדי לנגן להנאתי- אלא יצירות שאני אמור לפתח את הנגינה שלי.

למשל הטוקטה פוגה מפתחת זריזות ותיאום בין שתי ידיים- אבל אני פשוט לא אוהב את היצירה הזאת.

פורסם

בשביל מה יש לך מורה? כשאני למדתי לנגן (במשך 8 שנים) המורה שלי הביא לי בדרך כלל את היצירות, ורק אם לא אהבתי אותן הוא הביא לי כמה ובחרתי מתוכן יצירה או שתיים להכין לרסיטל. המורה שלך צריכה לדעת מה הנקודות החלשות שלך ואילו יצירות יציבו בפנייך אתגר. אני בטוח שגם כמורה לפסנתר היא מכירה מגוון יותר רחב של יצירות מאיתנו.

ולמורות שזה הרבה יותר יפה בתזמור של רוואל לתזמורת, "תמונות בתערוכה" של מוסורגסקי יכולה להיות יצירה שתעזור לך להתפתח לדעתי (יצירה של כחצי שעה. אם זה ארוך מדי אז תנסה את קטע הפתיחה ואת קטע הסיום - "השער הגדול של קייב" - שביחד האורך שלהם הוא כ-7 דקות).

פורסם
  • מחבר

לא אהבתי את היצירה הזאתי בכלל :-X

המורה שלי אמרה לי לחפש יצירות שאני אוהב - ושהיא גם תחפש דברים מתאימים.

כמו שאמרתי אני אוהב את הסגנון של בטהובן - הרבה מתח.

פורסם

שמעת אותה בביצוע של פסנתר או של תזמורת?

ואם אתה אוהב את הסגנון של בטהובן תוריד כמה יצירות שלו, תשמע ותבחר מבניהן. ואם אתה אוהב את בטהובן אז כנראה שאתה אוהב מוזיקה מהתקופה הרומנטית, אז חפש לך יצירות מהתקופה הזאת. למשל:

לילה על הר קירח:

(גם נשמע הרבה יותר טוב בתזמורת)

או

הסימפוניה השביעית של שוברט

ויצירה שהיא קלאסית-ג'אז, של ג'ורג גרשווין - אמריקאי בפריז: http://www.youtube.com/watch?v=dytAAxqQGzA (די מאתגרת לדעתי).

פורסם
  • מחבר

מצאתי את היצירה הבאה שלי ;D

פורסם

אם אתה לא מכיר כבר, אז תנסה את הבלדות של שופן - במיוחד את השנייה

פורסם
  • מחבר

שופן יותר מידי לירי בשבילי.

פורסם

תגידו

גיל 17

הוא לא גיל מאוחר ללמוד לנגן על פסנתר?

פורסם

כל עוד אתה מתמיד, אין דבר כזה מאוחר מדי.

אני מכיר מישהו שרק בגיל 25 התעורר אצלו החשק, ומאז ועד היום עברו מעל 15 שנים.

פורסם

זה גיל מאוחר כי יכולת הלמידה וההטמעה יותר טובה בגיל צעיר. זה תקף לכל לימודי האומניות (נגינה, ציור, ריקוד..) והספורט (כדורגל, כדורסל, משחקי האולימפיאדה). אבל אם יש לך כשרון מולד אתה גם תצליח (אם מוצרט היה מתחיל לנגן בגיל 17, הוא לא היה מצליח לכתוב יצירות טובות?), אבל ככל שתתחיל יותר מוקדם כך, לדעתי, תוכל להיות טוב יותר. אם למשל יוסי בניון היה מתחיל לשחק כדורגל בגיל 17 לדעתי כיום הוא היה הופך להיות לשחקן טוב בליגה השנייה בישראל, ואם שחר פאר הייתה מתחילה לשחק טניס בגיל 17 (והיום היא בת 20) היא לעולם לא הייתה נכנסת ל-TOP500 העולמי (והיום היא מקום 17).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים