עבור לתוכן

8800 GT עם קירור פסיבי..

Featured Replies

פורסם

אני קודם כל אציין את הלינקים - ממש מאפיין את השוק לקחת דוגמאות מ SPCR :)

אתה צודק, לקחת דוגמאות מ SPCR ממש לא מאפיין את השוק ובעיקר בגלל זה לקחתי דוגמאות משם!

זו ממלכה של אנשים שהדבר היחידי שמעניין אותם הוא שקט בעיקר על חשבון קירור אופטימאלי! בדומה אלי...

נכון שחלקם הוסיפו מאוורר לקירור (וקיבלו תוצאות טובות ממני) אבל הרוב לא ואפשר למצוא עוד הרבה שלא.

אגב, מי בדיוק קהל היעד של קירורים צד שלישי?

אני בטוח שאם תבדוק, לקהל הממוצע יש מארז שהגיע כבר מראש 2 מאווררים מקדימה, 2 בצד, 1 למעלה ועוד 2 מאחורה. (הקצנה)

כולם על 12 וולט ועושים ביחד רעש של מסוק ממריא.

בדרך כלל אנשים עם מארז+ספק ב-100 שקל תוצרת KSP לא משקיעים אפילו שקל בקירורים צד שלישי.

ואפילו בשביל אנשים כאלו, S1 מנצל את זרימת האוויר של כל מארז, והוא לא דורש יותר מידי בכלל!

מה הוא דורש כדי להשתוות לכמות נכבדה של קירורים אקטיביים? מאוור NEXUS בודד על 7 וולט

שעושה 680RPM ודוחף 27CFM שזה פחות ממאוורר 80MM אחד מסכן!

page2.html#nexus'>(הוחכה)

אם יש לך פחות מזה במארז שלך, הביצועים של ה S1 הם הדבר האחרון שהיה מדאיג אותי.

אתה טוען ש-S1 יציג תוצאות טובות רק בסביבות עבודה אופטימליות וספציפיות

ואני טוען (והוכחתי) שהוא יציג תוצאות טובות בסביבת עבודה פחות מממוצעת

נכון שבסביבת עבודה פחות טובה (כמה כבר פחות מזה יכול להיות?), קירור אקטיבי יתן תוצאות טובות יותר.

אבל זה רק נותן לו יתרון (קל) בסביבת עבודה מסויימת ונדירה.

הבאת שתי ביקורות, בחלק יש קירורים חופפים - וביקורת אחת מציגה עובדות הפוכות בדיוק מהביקורת השנייה

ביקורות שונות = TEST SETUP שונה = תוצאות שונות. קראת בכלל מה ה TEST SETUP בביקורת השניה?

אם תקרא תראה שאפשר לסכם את הההבדלים בין VF900 ל S1 בצורה כזו, כשהמאוורר של VF900 על המקסימום:

1x120mm @ 5v - יתרון של 7 מעלות לטובת VF900

1x120mm @ 7V - יתרון של מעלה לטובת VF900

2x120mm @ 5v - יתרון של 1.5 מעלות (או 4.5 באוברקלוקינג) לטובת S1

2x120mm @ 7V - שנינו רק יכולים לתאר לעצמנו עד כמה היתרון יגדל... ועדיין יהיה מדובר במערכת פחות טובה מהממוצע.

(שם לב שאני לא מדבר על מאוורר שצמוד ל-S1 שנשאר פסיבי לחלוטין, אלא רק על המאווררים של המארז)

כמו שכבר ידוע, S1 משתפר ככל שהסירקולציה במארז טובה יותר.

יש לך רק מאווררים של 80MM, אחד מוציא ואחד מכניס? יכול להיות שתקבל יתרון של מעלה עם ה-VF900

אז אולי כדאי לך לקנות אותו? אני הולך לדבר על משהו שמאד אהבת לטעון לאורך כל הדרך, הנושא של המחיר.

כמה עולה VF900? כפול מ-S1. אז נראה לי שנכשלת במבחן הכדאיות של עצמך...

AC דורשת לעבודה אופטימלית עם הS1 מצב שנקרא בפיהם NEGATIVE PRESSURE

עזוב את הקטע של Negative Pressure - סתכל על מבחן התוצאה.

גם עם איוורור מכניס שווה ערך לאיוורור מוציא, מתקבל שיפור בתוצאות של S1.

למי איכפת מה AC דורשת? מה היא אלוהים? ואני הרצתי VISTA לא רע במחשב עם 512MB זכרון...

ושוב על אילו תנאי עבודה ספצייפים אתה מדבר? הרי הבדיקות נעשו בסביבות עבודה פחות טובות מהממוצע!

אז איך אתה יכול לטעון שבכללי קירור פאסיבי יותר טוב מקירור אקטיבי ?

אני טוען שבכללי קירור פסיבי טוב יותר מאקטיבי ואני מבסס את זה על חופש הביטוי! חחח

אתה יודע שאני לא מתכוון שממוצע של כל הקירורים הפסיבים טוב יותר הממוצע של כל הקירורים האקטיביים

בפעם המיליון!!!! אני רק טוען שצורת הבניה של קירוריים פסיביים טובה יותר ובעלת פוטנציאל גדול יותר!!! למה זה כל כך קשה להבנה?!?

וזה לא משנה אם יש 1000 קירורים פסיביים גרועים ורק אחד טוב, מספיק אחד כדי להוכיח את הנקודה.

באותו עמוד רואים (סתם דוגמה) את הVF900 שמציג תוצאות יותר טובות

אולי אני עיוור, אבל אני רואה תוצאות זהות... ב TEST SETUP לא ידוע מבחינת איוורור.

אז מדוע בחרת דווקא בסליינסר?

ת'אמת התמקדתי בחיפוש של השוואה לסיילנסר רק בגלל שהם באותו טווח מחירים (שלא יהיה לך תירוץ בהמשך)

סורי אם היה לי כח הייתי מחפש השוואות של S1 לכל הקירורים שבעולם. לא ראיתי שאתה עשית השוואה מקיפה יותר משלי בינתיים.

הביקורת שהראת לא אומרות כלום חוץ מזה שאתה עוד פעם מנסה להציג מצב ספציפי, דבר שלא מקובל עלינו.

אם היה לי שנקל על כל פעם שאמרת את המילה ספציפי...

תגיד שניה, יש ביקורת שלא בודקת מצב ספציפי? לא שמתי לב שהבאת ביקורת שבדקה גופי קירור בכל המצבים הקיימים בעולם.

אני מתאר לעצמי שאין ביקורת כזו, וזו גם הסיבה שה TEST SETUP בביקורות רציניות מפורסם בהתחלה, ושכל אחד יסיק את המסקנות שלו.

לא מקובל עליך להשוות בין גופי קירור במצבים ספציפיים? לך תנסה בעצמך את כל המצבים האפשריים.

אני מביא מקרים בודדים? אני מביא מה שאני מוצא לנכון להביא. יש לך מידע אחר תפרסם ונדון עליו.

הסטייה הזו נועדה להסיט את תשומת הלב מפאדיחה של מישהו

בשיא הכנות, לא מעניין אותי מי עשה פאדיחות. זה לא מה שגרם לי לכתוב משהו אחד במקום משהו אחר...

אתה משווה מארז איכותי (חכם) עם מאורר 120 איכותי למארז זול עם שני מאוררי 80 או אפילו שלושה ?

כן אני משווה. כי 27CFM זה לא אתגר גדול כל כך אפילו למאוורר 80MM אחד.

ואם כבר דיברתי מקודם על המארזים שמוכרים ב-KSP. מסתבר שאפילו הם כבר הרבה פחות גרועים ממה שחשבתי.

חבר שלי אמר שאפילו המארזים שלהם כבר מגיעים עם מאווררים של 120MM וחלקם אפילו עם 180MM...

ושוב, לקהל יעד של קירורים צד שלישי לכרטיסי מסך, בדרך כלל יש הרבה יותר מזה.

זה לא מה שאלכס טען ולא לזה התייחסנו.........אתה מוזמן להגיב על הדברים הכתובים פיסקה למעלה.

אני לא סנגור של אף אחד אז אני מעדיף לעזוב את מה אלכס אמר/התכוון.

בוא ניתן לו את הכבוד להגיב לזה אם הוא ירצה.

אני לא רוצה להגיד בשמו דברים שאולי לא מקובלים עליו.

• תגובות 57
  • צפיות 4.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אז בקצרה מה אנחנו רואים כאן:

כשאני מנסה להיכנס לראש שלך ולהתעלם מהמחיר - התוצאה היא שהנימוקים שלך קשורים בסוף למחיר (הרי התעלמתי מזה לגמריי בתגובה האחרונה) - מה המסקנה ? יש קשר חזק למחיר, אתה לא יכול להוכיח את טענתך בלי התייחסות למחיר (כתשובה ללמה בחרת דווקא בסיילנסר ולא בVF900 שמוצג באותו עמוד ביקורות ומציג דווקא תוצאה טובה יותר והקשר היחיד בין כל שלושת הקירורים - הוא אותו כרטיס, לכן מבחינת האוביקטיביות גם הסליינסר וגם הVF900 הם זהים ובחרת בכל זאת בסליינסר כאחד שהתעקש להנחות אותנו כאן - שלדיון לא אמור להיות קשר למחיר - ואני מנסה לזרום איתך ולהיכנס לראש שלך רק בכדי להוכיח לך שזה לא נכון).

מסקנה - המסקנה היא שאלה, האם היית בוחר דווקא בסליינסר אם לא היית מתייחס למחיר ? האם היית בוחר באותה ביקורת בדוגמה של הVF900 בכדי להוכיח את טענתך ?

ובהקשר לאותו נושא, כנראה לא הבנת למה התכוונתי שאמרתי שם "מצב ספציפי" (ואני אלך לקראתך ואשלול את ההסבר של "הבנה סלקטיבית"):

לא התכוונתי שם לבדיקה במצב X או Y - אלא לאיזה בחירת קירורים עשית : סליינסר מול S1 ולא משהו אחר שמציג תוצאות טובות יותר מול S1 וכו.... מספיקה דוגמה אחת שמראה את ההיפך ממה שאתה אומר - וזה שולל את טענתך או במילים אחרות יחזק את טענתו המופרכת של מישהו אחר שיטען ש "קירור אקטיבי יותר טוב מפאסיבי", אבל למה אני אומר שהטענה הזו מופרכת ? כי פשוט אי אפשר להגיד דבר כזה - זה באוויר ומחייב פירוט יותר ספציפי :)

ולמקרה של חוסר הבנה - בחרת דוגמאות שמציגות את טענתך באור חיובי בניגוד לתוצאות אחרות שמציגות את טענתך באור שלישי, ולזה התכוונתי שבחרת את המצב שנוח לך - וזה הדבר שלא מקובל.

ואם כבר מדברים על מצבי בדיקה - אני לא מבין איך בטענה אוביקטיבית אתה פשוט שולל ומתעלם מכל המצבים שראית שבהם הS1 לא מציג תוצאות מדהימות כמו שציינת, ואני אהיה פה נייטראלי ותמים לחלוטין : למה לבחור במצבים שבהם הסליינסר עובד יותר טוב לעומת המצבים שבהם הוא עובד פחות טוב ? לפי מה נקבע הסטנדרט האוביקטיבי של מה נחשב ? האם צריכים לבחור את המצבים הקיצוניים לטובה או את המצבים הקיצוניים לרעה ? שאלה קשה, מה שבטוח כל בחירה חד צדדית של המצבים תהיה לא אויביקטיבית.

ואני יכול לספר לך שאני מכיר טוב טוב את הקירורים של המארזים שנמכרים בKSP ודומותיה. משתפרים, יותר טובים, הכל טוב ויפה, עדיין עובדה היא שרואים את התוצאות הכי טובות שאתה מציג רק במערכות הקצה של משתמשים (גאונים ומאוד מוערכים אני חייב לציין, גם אתה בינהם) ואצל אנשים עם מערכות ממוצעות ומטה רואים תוצאות פחות זוהרות (ורואים - זה לא משהו שלא קיים), מה שיגיד אולי "טוב" אבל לא "יותר טוב".

ואם כבר נכנסנו למטדולוגייה של בדיקות, אז נהוג לבדוק איכות במצבי קיצון קשים, את זה יגיד לך כל מהנדס צעיר, וגם כל גיק של חומרה, אם מוכרים לך המושגים - PRIME, ORTHOS, TUTURE TEST, BURNIN, אלו אפילו לא מצבים אופיינים לשימוש יומיומיי אבל איתם בודקים איכות של מוצר שאמור להיות יציב, הלוגיקה בבחירה זו היא די ברורה ומאוד מאוד מתמטית. זה אולי עונה על השאלה התמימה ממקודם לפי איזה מצב מחליטים שמוצר הוא יותר טוב, אבל אני אמרתי לך כבר - אני זורם איתך בהכל, ואני אפילו מאפשר מצב של השאלה הזו פתוחה בכדי לכבד את כולם (פתוחה זה אומר שהיא פתוחה, ולא המצב הסגור שניסית לנמק מקודם, נימוק מהסוג שאפשר לעשות עוד אלף כאלו לצד השני, ואת זה אני אומר בלי כוונה לפגוע כמובן - אלא להציג את המצב הנתון). מה שלא יהיה לא צריך להתעלם מכל התוצאות - גם הטובות וגם הפחות טובות.

מספיק קירור אחד פאסיבי טוב לעומת 100 גרועים כדי להראות את המצב ? אני מוכן לזרום איתך פה, ומבחינה לוגית, מדעית ומתמטית - הרעיון יפה אך עובד גם לצד השני - מספיק קירור אקטיבי טוב אחד לעומת 1000 גרועים כדי להראות את המצב ההפוך. אבל אם כבר ניסית להציג רעיון מתמטי להוכחת טענה - אז התבלבת קצת, זה הפוך: מספיק מצב אחד ששולל את הטענה בכדי להפריך אותה, מצב טוב אחד לא אומר כלום. כך שהההלוגיקה וההגיון קצת שוללים את הטעה שלך, בכל מקרה זו היתה בחירה שלך להשתמש בהן, ואני אלך לקראתך ואתעלם מהן (סתם בשביל הכייף, כי בכל זאת הקידמה שלנו מבוססת על אותה תורת לוגיקה). אבל אני אישית לא מסכים למצב, שאם "מדברים על התמונה הגדולה" בוחרים מקרה אחד מייצג (לכאן או לכאן). כפי שאתה יודע - אני בעד השוואות הגיוניות עם בסיס מוצק ויותר ספצפיות - כאלו שאפשר להגיע איתך לתוצאות אמיתיות שבאמת אומרות משהו, כאלו שבאמת אפשר לנתח אותן ולהסיק מהן מסקנות, ולא השוואות שיכולות להגיד אלף ואחד דברים לאלף ואחד כיוונים, והכל טוב ויפה, אבל מה תכלס השגנו במצב כזה ?!

ואני,בתור אוהד גדול מאוד של הS1, עדיין לא רואה איך ההסבר שלך מציג את "התמונה הגדולה" (ואני מצטט את מילותיך). להיפך - התמונה הגדולה של הקירורים הפאסיבים רק נראית עגומה (ובצדק - היא אמורה למלא מטרה אחרת, ועושה את זה מעולה, אבל היא לא ברת המלצה, לא כל עוד מדברים בכללי).

בגדול יש הבדל גדול בין "קירור פאסיבי יותר טוב מאקטיבי" לבין - הרעיון טוב לפחות על הנייר ויש לו פוטנצייאל גדול, אבל במבחן המציאות, רוב המקרים מראים ההיפך. פשוט כל עוד מדברים על התמונה הגדולה - זה פשוט לא המצב, וצריך להיות מאוד ספציפי בכדי לתאר מצב בו העסק כן עובד.

ואני מכבד מאוד את החלטתך לענות על מה שאתה רוצה ולהיתעלם ממה שאתה רוצה, אבל בעוד זו זכותך, זה עדיין לא עומד בקנה אחד עם כללי האתיקה של דיון ציבורי רב משתמשים (בהם אתה לא היחיד) בו יש נושא לדיון ולפחות נורמה לא להיתעלם מהנושא של פותח הדיון ולכבד את הנושא שלו או לפחות את נושא הדיון של רוב המתדיינים, ויותר מכך - את העובדה שאנשים אחרים מדברים עליו ומעוניינים לדבר עליו. אפשר לדבר על בן סהר בדיון על הגרפיקה של PES 08, אבל מן הכבוד לפחות לנסות להתייחס לנושא המקורי שאנשים דנים עליו, ולפחות לא להגיב בסוציומטיות על בקשה כזו).

וסתם קטע מעניין, בכדי להציג את "התמונה הגדולה" הכה מבוקשת כאן, עוד מקרה לסטטיסטיקת הכרטיסים החזקים - ביקורת של הגורו על ה8800GT של ספארקל עם הקירור הפאסיבי (זה שהמליצו עליו כאן בתחילת התרד - מה שהקפיץ אותנו). מאוד מעניין מה שהוא אומר שם, זה כאילו הוא משתתף בדיון שלנו, עוד יותר מעניין לראות שנראה כאילו העתקתי מהביקורת שלו המון משפטים, פשוט הוא ואני כותבים על אותו גל במלא נושאים קטנים שקשורים לדיון (בינהם גם הקשר החזק שקיים בין קירור פאסיבי לסביבת עבודה עם איורור אופטימלי (הוא אפילו משתמש באותן המילים)). כמובן מיותר לציין שאין כל קשר :), אבל זה מאוד מעניין שהביקורת הזו יצאה עכשיו.

ובתור חובב חוש הומור, בהחלט ניתן לראות למה הוא לא התאפק:

imageview.php?image=11795

http://www.guru3d.com/article/Videocards/489/3/

*למען הסר ספק - ביקורת זו היא בטח לא התשובה לשאלה ואין שום סיבה לדון עליה ככזו. היא רק מקור מידע נוסף לאוסף, ונקודת הומור חביבה למדי בקשר לנושאץ

פורסם

מה קרה? נגמר לך מה להגיד אז חזרת לתגובות שיש בהן יותר האשמות מתוכן?

האשמת אותי קודם שכתבתי מלא ולא אמרתי כלום. אז כנראה שהתחלת לעשות את זה בעצמך.

התעלמת ממלא דברים שכתבתי, אבל לא הפסקת להאשים אותי בכל מיני התעלמויות. נו מילא

מה חידשת עכשיו? כתבת שוב פעם את אותם דברים שכבר כתבת, ובכך אתה מחייב אותי לחזור על עצמי.

וזה פשוט מעייף אותי לחפש את הנקודות המעניינות להגיב עליהן בן כל החפירות וההאשמות הלא קשורות....

כאילו אתה מנסה להתיש אותי, לגרום לי לעשות איזו טעות ואז לרקוד על זה כהוחכה.

כשאני מנסה להיכנס לראש שלך ולהתעלם מהמחיר - התוצאה היא שהנימוקים שלך קשורים בסוף למחיר

אז בפעם המיליארד - אין שום משמעות למחיר כשרוצים לבדוק מה יותר טוב.

איך המחיר נכנס בכל זאת לתגובה האחרונה שלי? בשני מקרים:

כשסוף סוף מצאת גוף קירור אקטיבי שבמצב נדיר כלשהו הצליח לעקוף את S1,

אז הראתי לך שהוא נכשל במבחן הכדאיות שאתה כל הזמן דחפת לבדוק.

וכשבחרתי לחפש השוואות לסיילנסר בעיקר בגלל שהם באותה סביבת מחירים, והודתי על כך.

וגם הסברתי שזה כי ידעתי שאם אני ישווה לקירור אחר אתה בטח תשתמש בעיניין המחיר כטיעון נגדי.

זה לא שניסית להכנס לראש שלי, אלא להפך הצבת כל מיני תנאים לבדיקה שהייתי צריך לנווט בינהם.

VF900 שמוצג באותו עמוד ביקורות ומציג דווקא תוצאה טובה יותר

לא ראיתי בכלל את הביקורת עליו לפני שהפנת אותי לשם וזו הסיבה היחידה שלא פירסמתי אותו אז.

אני לא מבין איך הגעת לזה שהוא מציג תוצאה טובה יותר... כדאי לך להסתכל על התוצאות שוב. אני רואה תוצאה זהה.

ובכלל אם הייתי שם לב שלא מצויין באיזה TEST SETUP השתמשו שם לא הייתי מפרסם שום דבר מהאתר הזה.

אולי הקירורים נבדקו ללא מארז בכלל? מצב שכידוע לא משקף כלום ומן הסתם יעוות את הנתונים לטובת הקירורים האקטיביים.

בחרת דוגמאות שמציגות את טענתך באור חיובי בניגוד לתוצאות אחרות שמציגות את טענתך באור שלישי

תאמין או לא. כל מה שמצאתי - פירסמתי.

אתה לעומת זאת, הבאת כהוחכה בפעם הראשונה השוואה דווקא מול HR-03 הגרוע (ולפי דניס, ספק שנחשב בכלל קירור פסיבי)

ואחרי זה אתה עוד מאשים אותי בבחירת מצבים ספצייפים חחח

שולל ומתעלם מכל המצבים שראית שבהם הS1 לא מציג תוצאות מדהימות כמו שציינת

שולל ומתעלם??!?! אתה שפוי?!?! כתבתי בפירוט דווקא את כל המצבים בהם S1 הציג תוצאות לא מדהימות.

וגם הסברתי למה מדובר במצבי קצה נדירים ולמה הם לא רלוונטיים לאף אחד מהעשור האחרון.

זה שבחרת להתעלם מזה, מה אני יכול להוסיף...

ואצל אנשים עם מערכות ממוצעות ומטה רואים תוצאות פחות זוהרות

בכל מערכת ממוצעת (וגם פחות ממנה) S1 יציג תוצאות טובות יותר מכל קירור אקטיבי שראיתי בינתיים.

שוב - מספיק מערכת עם שני מאווררים של 120MM על 5 וולט כדי לעקוף את ה-VF900 הנהדר שלך.

מדובר על בסביבות 10-20CFM למאוורר, פחות ממה שמאוורר אחד של 80MM עושה...

כל הבדיקות שהבאתי, הן במערכות שרמת הקירור בהם נמוכה מהממוצע,

ונמוכה מאד מהממוצע של המערכות שקיימות אצל קהל היעד של קירורים צד שלישי.

אז עד מתי תמשיך עם אותה טענה?

"רק בסביבת עבודה אופטימלית וספציפית" "רק במערכות הקצה של משתמשים"

כשבפועל התוצאות הטובות הן בכל מערכת חוץ ממצבים ספצייפים ונדירים

מספיק קירור אחד פאסיבי טוב לעומת 100 גרועים כדי להראות את המצב ?

כן, מספיק שיהיה קירור פסיבי אחד שיקרע במבחנים את כל הקירורים האקטיביים כדי להוכיח שהשיטה טובה יותר.

כל החפירות על לוגיקה, מדע ומתמטיקה אולי יפות לפסיכומטרי אבל לא קשורות בשיט לדיון.

ואני אפילו יכול לתת לך השוואה נחמדה בלי לחפור: הרי לכולם ידוע שמכוניות הייבריד מזהמות פחות.

מספיק מכונית הייבריד אחת, שתיהיה פחות מזהמת מכל המכוניות האחרות שקיימות, כדי להוכיח שהשיטה טובה יותר מהבחינה הזו.

בדומה לכך, כשבודקים את רמת הביצועים של גופי קירור, מספיק פסיבי אחד שיהיה טוב יותר מכולם כדי להוכיח שהשיטה טובה יותר מהבחינה הזו.

הרעיון טוב לפחות על הנייר ויש לו פוטנצייאל גדול, אבל במבחן המציאות, רוב המקרים מראים ההיפך.

הרעיון טוב על הנייר, ו-S1 הוכיח שהוא עובד גם במבחן המציאות.

אני מרגיש רע עם עצמי להעלות את התגובה הזאת בכלל, בלי לחדש שום דבר.

כל מה שכתוב כאן כבר נאמר וידוע וזה ממש לא באשמתי....

אז בכל זאת אני יוסיף נקודה למחשבה:

גם לקירורים אקטיביים וגם לקירורים פסיביים יש הרי גבול ביצועים כלשהו בהתחשב בטכנולוגיה שקיימת כיום.

הביצועים של קירור פסיבי תלויים בעיקר בגודל של צלעות הקירור.

קירור אקטיבי לעומת זאת, תלוי בעיקר ביכולות המאוורר שלו.

אפילו אותו גוף קירור עם אותו מאוורר במהירויות סיבוב שונות, מציג הבדלים של עשרות אחוזים בתוצאות.

אז אפשר למעשה לבנות קירורים שמשתמשים במאווררים בסגנון ה-DELTA שעושים איזה 150CFM.

למען האמת, זה נשמע דיי פרקטי אפילו, הרבה יותר מאשר לבנות גוף קירור פסיבי ענק.

כלומר בתאוריה הרבה יותר פשוט ליצרניות להשיק גוף קירור אקטיבי שעשוי לנצח את כל השאר.

ובכל זאת עדיין לא ראיתי גוף קירור כזה למרות שלדעתי יש לזה שוק (כמו שיש שוק למקדחות האלו שקוראים להם מאווררים)

ועדיין קשה לי לדמיין אותו עובר את התוצאות של S1 בתוספת מאוורר רגיל...

פורסם

Clash of the titans.

עוד סיבה לקנות את הכרטיס. אם נגמר הגז בבית, אפשר לבשל על הפלטה הפאסיבית מנות גורמה :xyxthumbs:

פורסם

וואו כמה זילזול ותקיפות אישיות. כנראה כשמנסים ללכת לקראתך ומציעים עמדות מאוזנות כמה שיותר לניתוח הרעיון אתה רק מנצל את זה לתקוף, להתבטא בפה קצת מלוכלך, אבל הכי גרוע - להאשים באיזה משהו שגוי לחלוטין, להיתרגז עליו - ואחרי זה פשוט לעשות את זה ועוד בלי לקחת אחריות ? (ואם אתה טוען שמותר לך דבר כזה כי "הוא התחיל" אז זה אומר שעכשיו מותר לי ולגטימי לחלוטין לקרוא לך "לא שפוי", ולהמשיך עם "סוציומט", "חולה אגו" וכו? ... לא נראה לי).

(*עידכון - לכל מי שמעוניין הגעתי לסתירה לטענה של LEYANIV גם לפי שיטת ההוכחה שלו לטענה, זה למטה מעל הגרפים.)

באמת ניסיתי להישאר מאוזן, להסביר בצורה הכי אוביקטיבית מדוע העמדות שלך לא מוצגות טוב (ולזה אתה קורה האשמות), ללכת קצת לקראת הכיוון שלך בכדי למנוע את אותם דברים שאתה טוען עכשיו... וקיבלתי סגנון, דיבור, דרך הצגת דברים ושלילה מזלזלת ולא קשורה של טענות שאופיניים לילד בן 16.

מאוד בוגר להציג טענות לוגיות ופיסקה אחרי זה לזלזל באותן טענות שאתה בעצמך משתמש בהם (מה הקשר לפסיכומטרי לא הבנתי).

ובכלל - כנראה לא מוצא חן בעייניך שהדיון לאט לאט מוסט לנושא של נכונות בדיקות והשוואות, מטודולוגיות בדיקה וכד' (אם אני לא טועה הגדרת אותן כ"כלום" לעומת ה"כלום" שציינתי לגבי פוסט שלך שהכיל רוב רובו הערות ציניות), אבל זה כן היה לגטימי ולא מעניין בעינייך שהדיון הוסט מלכתחילה, אז בבקשה תהיה החלטי.

אני לא מבין איך הגעת לזה שהוא מציג תוצאה טובה יותר... כדאי לך להסתכל על התוצאות שוב. אני רואה תוצאה זהה.

מממ... מעניין - 59 מעלות לאסלרו ו57 מעלות לVF900, עד כמה שעיניי רואות טוב מדובר בהפרש של 2 מעלות לטובת הVF900, ואולי אתה ואני יכולים להגיד ש 2 מעלות זה לא הרבה, אבל בגרף שאתה בעצמך נתת בטענה שהS1 עוקף (קורע) את כל הקירורים האקטיבים האחרים הS1 עוקף את הVF900 במעלה וחצי, ובביקורת אחרת רואים אותו עוקף את הVF900 במעלה אחת, אם מעלה וחצי עד מעלה אחת רלוונטים אז אני מניח ש 2 מעלות עוד יותר. ויותר מיזה - הטענה שלך של "קורע" היא לא נכונה - אולי זהה לקירורים האקטיבים הכי טובים זה טענה יותר נכונה. אבל הכי גרוע - בעוד ראינו שבשתי מערכות שונות הS1 עוקף את הVF900 במעלה עד מעלה וחצי - בביקורת שמשווה באותה מערכת את הV900 לקירורים אקטיבים אחרים - אנחנו רואים שהוא נעקף ב4 עד 6 מעלות ע"י קירורים אקטיבים אחרים - אז המסקנה היא שקירורים אלו יעקפו את הS1 ב 2 עד 4 מעלות - מסקנה - הS1 הוא כבר לא הקירור שקורע את כל הקירורים האקטיבים האחרים.

http://enthusiast.hardocp.com/article.html?art=MTQyMywxMSwsaGVudGh1c2lhc3Q=

ושוב - אני משתמש בנתונים שאתה הבאת בכדי להציג את טענותיך.

ואם אתה טוען שאולי טעית ולא היית צריך להביא את הביקורת הזו כהוכחה, אז למה אתה כועס עלי במילים הבוטות האלו שאמרתי שההוכחה הזו לא רלוונטית ?

תאמין או לא. כל מה שמצאתי - פירסמתי.

אתה לעומת זאת, הבאת כהוחכה בפעם הראשונה השוואה דווקא מול HR-03 הגרוע (ולפי דניס, ספק שנחשב בכלל קירור פסיבי)

ואחרי זה אתה עוד מאשים אותי בבחירת מצבים ספצייפים חחח

כן צודק זה באמת מצחיק :) , הרי אני לא טוען ההיפך ממך , אלא שכל השאלה היא באוויר ויכולה להיתפרש לאלף כיוונים שונים - והגרף שנתתי פשוט מדגים את זה בצורה מעולה - מה שאפשר להציג בצורה אחת עם תנאים מסויימים - אפשר בדיוק להציג ההיפך עם תנאים אחרים - לכן כל השיטה הזו לא אומרת שום דבר רלוונטי מראש - ולכן ההוכחה שלי מעולה, וזה באמת מצחיק שאתה עוזר לי להוכיח את זה, ככה שלפחות בדבר הזה אתה צודק 8).

וגם הסברתי למה מדובר במצבי קצה נדירים ולמה הם לא רלוונטיים לאף אחד מהעשור האחרון.

זה שבחרת להתעלם מזה, מה אני יכול להוסיף...

אז אתה טוען שכל הדוגמאות שהבאתי מפורומים רגילים של פריקים של מחשבים (שאני "מניח" שהם לא עובדים עם מחשבים מלפני עשור כמו שציינת) שמציגות תוצאות פחות טובות הן דוגמאות למערכות פחות אופייניות מול המערכות מSPCR של חולי השקט ? 8) אם כבר משהו מצחיק - אז כרגע מצאת אותו. אם אתה מתעקש על זה (ואלוהים יודע איך הצלחת אפילו לחשוב על לתרץ את זה - ההגיון ברור ומול העיניים) אז באמת חבל להתאמץ, חוץ מלציין שמערכות ה8800GT מהלינקים בהם הS1 מוצג פחות טוב הן מודרניות לחלוטין, הרבה יותר מאפיינות מערכות של משתמשי מחשבים שהן קצת מעבר ל"אופיס ואינטרנט", והכי חשוב - לא מציגות את הS1 כקורע את כל הקירורים האקטיבים, מה שכנראה יסתור את תאוריית ה "מספיק קירור אחד שקורע את כל הקירורים האקטיבים יאדה יאדה יאדה...".

כל הבדיקות שהבאתי, הן במערכות שרמת הקירור בהם נמוכה מהממוצע,

ונמוכה מאד מהממוצע של המערכות שקיימות אצל קהל היעד של קירורים צד שלישי.

את זה אתה טוען, שוב - אם אני מראה לך שלא זה המצב (הלינקים שלך מSPCR) ואתה עדיין מתעקש שהן כן מערכות שהן פחות מהממוצע - אז חבל על הזמן שלי.

רק דבר אחד - אם זה נכון, אז איך אתה מסביר את התוצאות שהבאתי בלינקים ? (וסה"כ עשיתי חיפוש קל בגוגל וקישרתי לדברים הראשונים הפאסיבים שקפצו לי מול העיניים, ולדעתי זה מאוד מאפיין).

כן, מספיק שיהיה קירור פסיבי אחד שיקרע במבחנים את כל הקירורים האקטיביים כדי להוכיח שהשיטה טובה יותר.

אבל אם העובדה שרוב הקירורים הפאסיבים שמנסים לייצר גרועים הרבה יותר - אז מה זה אומר ?

זה אולי מדבר על השיטה והרעיון הכללי כמו שציינת (ובשבל זה צריך ביקורת שתכלול כמובן את הקירורים האקטיבים הכי טובים - דבר שתיכף אנסה לפתור).

האם על סמך טענה זו אפשר לטעון שקירורים פאסיבים יותר טובים מקירורים אקטיבים?, זה כנראה בדיוק מה שאני מנסה להראות פה, פשוט אי אפשר להגיע למסקנה גורפת של כן ולא. ואתה שונא לשמוע את זה (כנראה כי זה נכון) אבל יש מצב ספציפי שזה נכון. לכן אם אתה רוצה לדייק אז אולי הנכונות שלך מתקיימת לטענה "יש קירור פאסיבי שהוא יותר טוב מהקירורים האקטיבים" על זה אף אחד כאן לא היה מתווכח איתך.

וכמו שציינת בעצמך - הבעייה שלנו היא חוסר בביקורות, השוואות לקירורים ספציפיים. לכן אני אנסה לפתור את הבעיה הזו כמו שציינתי מקודם רק בהדגשה:

- בשתי השוואות שונות שהבאת על אותה מערכת (בכל השוואה) רואים תוצאות עקביות שה S1 עוקף את הVF900 במעלה עד מעלה וחצי - לכן אפשר להניח שזה המצב והיכולות שלו (וכמו שציינת נתעלם מההשוואה השלישית בה דווקא הVF900 עוקף כי טענת ששם תנאי המערכת לא מאפיינים).

- עכשיו הבעייה שלנו, וגם אתה ציינת את זה, היא שאין לנו השוואה שמשווה את הS1 לקירורים אקטיבים טובים יותר,

- מה הפיתרון ? נמצא השוואה שמשווה את הVF900 לקירורים אקטיבים טובים יותר, נחשב את ההפרשים, ונראה האם הקירורים האחרים עוקפים את הVF900 ביותר ממעלה עד מעלה וחצי, אם יש להם יכולת לעקוף את הVF900 ביותר מהתוצאה הכי טובה שראינו שהS1 עקף את הVF900 - אז המסקנה היא שהS1 הוא לא הקירור הכי חזק כמו שציינת ("מספיק להראות מקרה אחד בו הS1 קורע את כל הקירורים האקטיבים האחרים בכדי להוכיח שקירורים פאסיבים יותר טובים מקירורים אקטיבים") ובכך קיבלנו סתירה לטענה שלך.

ואכן רואים בהשוואה שהVF900 נעקף ע"י קירורים אקטיבים אחרים בהפרש של עד 6 מעלות, מה שהS1 לא מצליח לעשות (במספר השוואות שונות), מסקנה - הS1 פחות טוב מאותם קירורים אקטיבים שהוצגו, והטענה שלך שהS1 קורע את כל הקירורי האקטיבים - פשוט לא נכונה.

graf_gpu_burn_def.png

1195484676I5IHFkqvEm_11_1.jpg

לכן, אם אני זורם איתך שבכדי להוכיח ש"קירורים פאסיבים יותר טובים מאקטיבים" מספיק מקרה אחד של קירור פאסיבי שעוקף את כל הקירורים האקטיבים (ואני מצטט אותך) אז גם לפי שיטת הוכחה זו הראיתי שאתה טועה.

לכן גם לפי שיטת "הפרט הבודד" (שאני עדיין מתנגד אליה) רואים שאתה לא צודק,

וגם לפי שיטת "התמונה הגדולה" (שזה גם מושג שלך, מעניין..) אנחנו רואים שאתה לא צודק,

כנראה חיפשת הרבה שיטות להוכיח את טענתך (לגטימי לחלוטין כמובן) ובכל שיטה - מתברר שאתה לא צודק.

לכן עכשיו, כמו שביקשו, עם הוכחות - ניתן לטעון שהטענה "קירורים פאסיבים יותר טובים מקירורים אקטיבים" היא לא נכונה (וזה כמובן לא אומר כלום על המצב ההפוך).

חשוב לציין שאני מקווה שהטענה לא תשתנה עכשיו (הטענה היא ציטוט, וכולם מוזמנים לגשת לתחילת "הוויכוח" ולראות על מה היה הדיון) ולא תיגרר לכל מיני מצבים חדשים.

(עכשיו שים לב למה שאני הולך לרשום, ואני מקווה שתנצל את זה לטובה ולא לרעה):

כדי להיות הוגנים עם כולם נצייין שהשיטה והרעיון של הקירורים הפאסיבים הוא טוב מאוד, ובמקרים נדירים גם מגיע לתוצאות שנחשבות טובות מאוד, אך בעוד הרעיון והשיטה שמאחורי הקירור הפאסיבי יכולים להיות טובים, מסתבר שהוא לא יותר טוב מקירור שיהיה אקטיבי, איך שלא ינסו לעשות את זה - העיקרון שמאחורי הקירור האקטיבי (איוורור לפיזור חום יעיל משטח פנים) תמיד יהיה יותר טוב.

ובאותה הזדמנות כדאי לתת קרדיט ענק לחברת ARCTIC COOLING שהצליחה לתת לנו קירור פאסיבי מעולה שמגיע לתוצאות דומות של מספר קירורים מובילים (ובמחיר נוח), דבר שלא נראה בשום קירור פאסיבי אחר. ובאותה נשימה כדאי לציין כאן (אני מניח שזה מוסכם על הרוב) שלא מומלצים כל שאר הקירורים הפאסיבים בשוק לכרטיסי מסך חזקים.

טוב ועכשיו אחרי שהגענו להוכחה, אני מניח שאפשר להיתענג על איזו ארוחה:

אלכס - אני מקבל את הרעיון שלך, מתי אתה מזמין אותי לסטייק 8800 עם LOGO צלוי של SPARKE בצלייה ארוכה ? נשמע טעים :)

פורסם

חבר'ה לקחתם את הדיון למקומות

לא קשורים בעליל. :s07:

פורסם

אתה יודע מה? התשת אותי. לא כיף לי להמשיך את הדיון אז אני פורש.

תראה את זה איך שאתה רוצה. מצידי תצהיר עכשיו בראש חוצות שאתה צודק.

יש לי המון מה להגיב, אבל אני לא מוצא לנכון להקדיש את הזמן ולכתוב תגובה מפורטת.

שתגמר בכך שתחפור מסביב לטענות שלי במקום לגעת בנקודות הרלוונטיות.

את כל ה"הוחכה" המטורפת שעשית אני יכול להפריח בכמה משפטים:

רק מספיק שבחרת להעתלם מהעובדה שהתייחסת לביצועים של S1 מביקורת במערכת נחותה מבחינת איוורור

מערכת שהאיוורור בה משתווה למאוורר 80MM אחד. משהו שלא קיים כבר יותר מעשור.

וכבר הוחכנו בביקורת אחרת שההבדל בין 27CFM לבין 16CFM הוא הבדל של 7 מעלות בביצועים

אז מעניין מה קורה במערכת ממוצעת שיש בה לפחות 80CFM...

והרי מבחינתך אין שום בעיה לבדוק קירורים אקטיבים כשהמאוורר שלהם על המקסימום,

ולהשוות אותם לקירורים פסיביים במערכות שהאיוורור שלהם על מינימום (5V)

מה שיפה שגם במקרים כאלו S1 מנצח בחלקם.

אבל מה הטעם? אתה תתעלם מהדברים העיקריים ותמשיך להאשים אותי בהתעלמויות.

אתה תכתוב יותר ההאשמות מתוכן, ואז כשאני יתלונן על זה, אתה תענה ב"וואו כמה זילזול ותקיפות אישיות"

פשוט שום דבר לא יצא מזה אם נמשיך להגיב אחד לשני.

שם לב שיש לדיון הזה יותר מ-1000 צפיות, כך שסביר להניח שאנחנו לא היחידים שקוראים מה שהשני כותב.

וזו בדיוק הסיבה היחידה שהשקעתי כל כך הרבה עד עכשיו, הידיעה שיש קוראים נוספים שמפיקים תועלת מהדיון.

אני לא מוצא לנכון להשקיע כל כך הרבה זמן בתגובה שהקוראים שלה לא יפיקו ממנה כלום.

יש באשכול הזה כבר מספיק מידע ושכל אחד יעשה את השיקולים שלו.

בתאבון.

פורסם

ICE, הוכתרת. אתה המלך. היחיד שקם עלייך, השכמת להורגו/יותר נכון "לחופרו". :yelclap:

RAZIELL צדק. :sleep:

פורסם

כן הוא ללא ספק צודק - את דבריו כבר אמרתי בעמוד הקודם - הנושא זז למקומות לא קשורים וצד אחד לפחות שלו סירב להתייחס לנושא המקורי (שדורש מידע ברור).

זה שזורקים הערה מאוד מאוד כללית באוויר - אז יש אלף ואחד דברים להגיד עליה ואלף ואחד דברים לענות בחזרה. אני בטוח שאם לא הינו נתקלים בזכוכית אטומה, העובדות של דברים ברורים ונכונים היו מגיעות מזמן.

אבל לא אני בחרתי להתעלם לחלוטין מנושא הדיון וזה מה שיצא. משפט באוויר עם המון המון דיבורים בנסיון להוכיח משהו בסגנון של X יותר יפה מ Y, W יותר חכם מ Z, וכו'...

וכל הזמן הדרישות לנתח את המשפט הכללי הזה לפי תנאים ספציפים, כי באחרים הוא נראה רע (ניתן לראות את זה בעמוד זה). זה או שכן או שלא, אם זה בערך - אז נהיות חפירות ואנציקלופדיות כי זה האופי של טענות פילוסופיות.

ומבחינת מאוררים - לקחתי את כל ההשוואות שניתנו כאן (ולא על ידי) בין הS1 לקירורים אחרים ועוד התעלמתי (בשביל להיתגמש) מהשוואה אחת בא נטען שהקירור של המערכת בהשוואה לא אופטימאלי. הרי לא התעלמתי מאף השואה לטובת הS1 - לקחתי את כולן. אז אני לא מבין למה ניטען שהתייחסתי לביקורת של הS1 עם איוורור נחות - בדיוק ההפך, לקחתי את הביקורות שהכי "גרועות" כביכול למה שניסיתי להציג (וזו כנראה הסיבה ללמה התרד הזה לא ניגמר).

בכל מקרה אני חושב שהעובדות והגרפים בעמוד הקודם ועל העמודים לפניו די ברורים, יש לנו אולי טענה שצולעת בנכנותה האמיתית אבל מסתבר לפי העמוד הקודם שגם זה בקושי.

לכן המסקנה שלנו היא שיש הבדל בין: טוב, זהה, ליותר טוב.

והבונוס - יש כרגע הרבה מאוד מקורות מידע לגבי קירור לכרטיס ממה שהיה מקודם, הכל מרוכז בחבילה גדולה ומאוד מפורטת. ואם נחזור לנושא המקורי, הכרטיס של SPARKLE שהוצע עם הקירור הפאסיבי מציג ביצועים די גרועים במחיר גבוה יותר - לא מומלץ מעבר להכנת חביתה כל עוד המחירים כרגע הם מה שהם.

ואלכס - איפה הסטייק ? לפחות תספר אם יצא טעים ...

פורסם

שתי ההשוואות שמצאתי, היו במערכות עם איוורור לא אופטימלי ורחוק מהממוצע.

לכן גם אם התייחסת להשוואה שיותר החמיאה ל S1, עדיין מדובר רק בשני 120MM על 5V

ואני לא ממליץ על ה Sparkle לטיגון

זה ממש מעצבן שצריך להפוך את המחשב בשביל זה...

פורסם

ואני לא ממליץ על ה Sparkle לטיגון

זה ממש מעצבן שצריך להפוך את המחשב בשביל זה...

שים את זה במארז טוב שהפנים שלו הוא BTX שהכל בו הפוך, כמו ב GURU3D והרי לך פלטה חשמלית מוכנה.

האמת חשבתי לקנות אותו רק בשביל הגימיק ולשים עליו 100גרם אנטריקוט, אבל 1300 שקל ל100 גרם אנטריקוט ובלי כיסאות מלצר ונרות? יקר מדיי :cool2:

פורסם

כרטיס יקר לבשר יקר, מה רע ? (ותמיד אפשר לאכול על המקלדת....)

פורסם

העניין שהיה נוזל לי האנטריקוט על המשטח הפאסיבי וללוח אם. איך לעזאזל אני אסביר אח"כ בחנות כשיישרף הלוח שהוא נשרף בגלל שצליתי אנטריקוט על ה8800GT הפאסיבי שלי ?! ;D :lol::smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים