עבור לתוכן

8800 GT עם קירור פסיבי..

Featured Replies

פורסם

AC נותנים לך קרדיט וחושבים שאתה לא דביל.

• תגובות 57
  • צפיות 4.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

צריך להיות מאוד מאוד נאיבי בשביל לחשוב שאפשר לעשות דיון כזה בלי להתחשב במחיר.

בין קירור שעולה 400 שקל לקירור שעולה 100 שקל יש הבדל מבחינת כל בן אדם עובד פה בפורום. אף אחד לא יזרוק 400 שקל על איזה קירור פסיבי כדי לקבל תוצאות טובות יותר בקירור אקטיבי.

הרי, הסיבה היחידה שקירור פסיבי הוא יקר יותר היא בגלל שהוא שקט לא בגלל שום סיבה אחרת ולהתעלם מזה רק בשביל שלטענות שלך יהיה איזשהו בסיס זאת לא הדרך לבצע השוואה כזאת.

בסופו של דבר, לא משנה איך תסתכל על זה, גוף קירור פסיבי הוא לא יעיל. יש מספר תחומים לפיהם שופטים גוף קירור: משקל, גודל, רעש, מחיר ואיכות קירור.

גוף קירור לא יכול להצטיין ביותר מ3 מהתחומים האלה.

ההתעקשות שלכם שגוף קירור פסיבי, שלא מתוכנן למאוורר הוא איכשהו טוב יותר מגוף קירור שתוכנן מראש למאוורר היא חסרת כל בסיס ואין לכם הוכחות לזה.

זה לא עובד בתאוריה וזה לא עובד במציאות. אז לא הגיע הזמן לשנות את העמדה שלכם?

פורסם

מוזר כי יש אנשים שיגידו שדביל זה השם השני שלי...

בכל מקרה אולי קצת פיספסתי את הנקודה. אני אסכם מה שאני חושב על S1 בנוגע להרכבה:

כל אחד (גם דביל, הוכחה) יכול להרכיב את הקירור הזה, אבל ההרכבה לא הכי קלה בעולם וגם לוקחת קצת זמן.

צריך להיות מאוד מאוד נאיבי בשביל לחשוב שאפשר לעשות דיון כזה בלי להתחשב במחיר.

אה כמעט שחכתי, נאיבי זה השם השלישי שלי. אולי בגלל זה לא התחשבתי במחיר.

או אולי בגלל שהטענה המרכזית שלך היתה (ותקן אותי אם אני טועה)

שקירור פסיבי בתוספת מאוורר פחות טוב מקירור אקטיבי בגלל שהוא לא בנוי לנצל את זרימת האויר של המאוורר.

אני לא רואה שום סיבה להתיחס למחיר בכלל, כשהשאלה היא מה יותר טוב.

אם ישאלו אותך איזה כרטיס יותר חזק, 8800gt או 8600gt, אתה תענה שזה תלוי כמה כל אחד מהם עולה?

הרי, הסיבה היחידה שקירור פסיבי הוא יקר יותר היא בגלל שהוא שקט לא בגלל שום סיבה אחרת

פעם אחרונה שבדקתי, המחיר של גוף קירור תלוי בגורמים כמו עלות יצור, יוקרה של המותג, עלויות יבוא ומיסים.

יש מספר תחומים לפיהם שופטים גוף קירור: משקל, גודל, רעש, מחיר ואיכות קירור.

כל יום מישהו שואל בפורום מה הגוף קירור הכי טוב עד 600gr???

כמו משקל, גם גודל הוא לא פרמטר לטיבו של גוף הקירור.

שניהם רק צריכים להיות בטווח הבטוח שאינו מזיק לרכיב ושנכנס לכל מארז סטנדרטי.

כמו שציינת, מחיר הוא אכן אחד הפרמטרים לכדאיות של גוף קירור, בדיוק כמו הביצועים ("איכות הקירור")

כאן בדיוק הפלת את עצמך, כי כמו שכבר כתבתי (בפעם האלף), שהדיון המקורי היה על הביצועים

והמחיר הוא רק פרמטר נוסף שכל אחד מאיתנו ישפוט את הכדאיות לפיו.

ההתעקשות שלכם שגוף קירור פסיבי, שלא מתוכנן למאוורר הוא איכשהו טוב יותר מגוף קירור שתוכנן מראש למאוורר היא חסרת כל בסיס ואין לכם הוכחות לזה.

זה לא עובד בתאוריה וזה לא עובד במציאות. אז לא הגיע הזמן לשנות את העמדה שלכם?

העובדות בשטח מראות אחרת, ואני לא הולך לחזור שוב על מה שכבר כתבתי אתמול.

ואם במקום סתם הצהרות תביא גם טענות אולי יתפתח פה דיון מעניין.

למשל לגבי הקישור עם הבדיקה שהפנתי אותך אליו מקודם.

גם מה הקטע של "לא הגיע הזמן לשנות את העמדה שלכם?"

אתה פה בשביל לשנות עמדות של אנשים? אני פה בשביל ללמד אחרים וללמוד מאחרים.

אני אשמח אם תוכל ללמד אותי אחרת ממה שאני יודע.

אבל אם סתם מבקש שאני ישנה ת'דעה שלי על סמך הצהרות כאלו, סורי...

עריכה: תראו מה עשיתם! גררתם אותי לציניות!

פורסם

תורי לפנק קצת . . . :bash:

DENIS בן ה 17 אחינו הגדול שיש לו צרכים כמו לחברה אחרי צבא . . .

תצא מהSHOCK שלך !

חשבת אולי להפסיק לחשוב על זה כמו פורום הטכניון ולהתפלצן? :

- חשבת אולי יש פה ילדים שלא מבינים בכלל איך להרכיב גוף קירור? אתה יודע ששברתי ליבה או שתיים בחיים שלי כשלא היה לי ניסיון (גם בגלל שלא תמיד עושים מסגרת ברזל מסביב או כמו שעכשיו בכלל מצפים את הליבות במכסה מתכתי עם הדגם של הליבה וב9600GT לא יהיה את זה ? זה לא קל להחליף קירור בלי ניסיון של לפחות 3 החלפות כאלה, מה גם שכל פעם יש חיבורים אחרים,הוראות יצרן אחרות ושוות לתחת כמו שאמר ICE2K,והוא אחד שמנוסה בזה . . . זה לא קל לאחרים !

- חשבת אולי שהרוב קונים את רכיבי הליבה (מעבד כרטיס מסך זיכרון וכרטיס מסך) בחנות בהישג קו דן, ולא קו אגד ?! כי יש להם ילדים/עבודה/ישיבות/לטפל בבית על הראש ואין להם זמן לנסוע או לשלוח את הכרטיס לחנות בטיזינאבי ולבזבז שבועיים זמן בלי מחשב (שבדר"כ משמש גם לעבודה, וזה כבר שווה בזבוז כסף) ואי הגשת פרוייקטים בניסיון למצוא מחשב SUB/מחליף ?!

- חשבת אולי שלא כולם רוצים להחליף קירור פאסיבי ולהתעסק עם זה וכשצריך, להחליף חזרה . . . אה, ואז שוב... לשלוח את זה לחנות בעיר אחרת . . . ?

- חשבת אולי שהתגובה הבאה מעליבה בערך מחצית מגולשי האתר שלא מחליפים יומם ולילה את הקירור שלהם?

הקרדיט שהם היו צריכים לתת למישהו ברמתך הוא כנראה לשחרר את הקירור ללא הוראות הרכבה כלל ! סליחה באמת ש"אחד או שניים מאיתנו" אוצים הוראות ברמה של להסביר כל שלב, כי זה במקרה (נגיד) הקירור הראשון שהם קנו . . .ופוף, יש חרא הוראות . . .

- לסיכום, הידעת שאני יכול לקנות 8800GT באילת גם ב1000 שקל ? אז מה, עכשיו אני אמליץ לכולם חנות באילת ?! :kopfpatsch:

כמה שטויות...

אתה צודק, פשוט צודק. אני מדבר שטויות. בהחלט סיכמת את זה בשתי מילים. :yelclap:

רואים שנגמרים לך הטיעונים הכאילו הגיוניים.

אני אשאיר את זה ללא תגובה, המבין יבין.

פורסם

אם ישאלו אותך איזה כרטיס יותר חזק, 8800gt או 8600gt, אתה תענה שזה תלוי כמה כל אחד מהם עולה?

LEYANIV,

בתגובתך להודעתי אמרת הרבה כלום, למעשה המון כלום. השתמשת בתירוצים. זה לא שלא אמרת דברים נכונים - אבל הם לא בדיוק התייחסו לדבריי ולא לנקודה החשובה שאין כזה דבר מה יותר טוב קירור אקטיבי או פאסיבי. זו שאלה באוויר כששואלים אותה ככה - אפשר לתת בניסוח הזה אלף תשובות נכונות לכל כיוון בוויכוח והוא בחיים לא יגמר.

וכמובן אתה בוחר כאן להציג את הנימוקים הספציפים שלך תוך התעלמות בוטה מעוד המון מצבים שנכנסים לשאלה הזו.

נתתי בכוונה את הציטוט שלך, שים לב שאתה לא משווה את אותם דברים. נתת 8600GT ונתת 8800GT זה כמו לשאול מה יותר טוב - S1 או VF700 ? זו כבר שאלה לגיטימית שאפשר לענות עליה. השאלה ששאלת היתה כללית מאוד - ולדוגמתך (עם כל הפאדיחה שבדבר) זה כמו לשאול :

- מה יותר טוב כרטיס מסך PCI או כרטיס מסך AGP ?

- מה יותר טוב כרטיס מסך של NVIDIA או של ATI ?

אז ליניב - מה תענה על שאלה כזו ?

זה מה שאנחנו מנסים להגיד לך - אין תשובה לזה עד שאתה לא מפרט על מה בדיוק אתה מבסס את ההשוואה.

אם אתה מדבר על הקירור האקטיבי הכי טוב שיש מול הקירור הפאסיבי הכי טוב שיש - אז פשוט תיתן דוגמאות לדגמים ועל זה נדבר. מה שזרקת הוא סתם באוויר, פשוט בדומה למישהו אחר כאן - קבעת מה צריכים להיות העובדות הספציפיות שנוחות לך, וע"י כל מיני תירוצים והתעלמויות התעלמת משאר המצבים שקיימים במציאות הנחמדה שלנו :) .

גם ל5200 שלי בHTPC יש קירור פאסיבי - אז לטענתך הוא יותר טוב מהסליינסר האקטיבי שיושב במחשב הראשי ? כמובן שכתשובה על זה תתחיל פתאום לפרט כל מיני נקודות ייחוס (זה צריך להיות על אותו סוג כרטיס, זה צריך להיות אותו גודל, זה צריך להיות בעל אותו וותק בשוק, זה צריך להיות בלה בלה בלה....).

אז בבקשה LEYANIV,

- מה יותר טוב כרטיס מסך PCI או כרטיס מסך AGP ?

- מה יותר טוב כרטיס מסך של NVIDIA או של ATI ?

- מה יותר טוב קירור עם שני מאווררים או קירור עם מאורר אחד?

כמו שאין על זה תשובה ככה גם אי אפשר לשאול מה יותר טוב מבחינת ביצועים קירור פאסיבי או אקטיבי. אל תנסה להתווכח על ידי גימגומים והתעלמויות מהגדרות ועובדות. אתה מוזמן לנסח את השאלה מחדש לכזו שבאמת אפשר לענות עליה - ואני בטוח שכולם ישמחו להתדיין על זה.

וד"א - נגיד שהחוברת של AC ממש לא ברורה. ונגיד שגם מאוד קשה לחפש מדריך או ביקורת הרכבה עם תמונות ברשת. אבל לא זכור לי שבחוברת של SPARKEL יש הוראות איך להרכיב מאורר בקומבינה על הכרטיס מסך שלהם. אז בבקשה - לא להיתחכם. אם אתה "מטומטם" בכל הנוגע להרכבת קירור אקטיבי, "הטימטום" הזה לא יפסח עליך בהתקנת מאורר ע"י קומבינה על קירור פאסיבי (ואם אתם טוענים שהשני קל - אז גם תאמינו לי שהראשון קל).

ופשוט יש משהו מצחיק בקשר לזה שלא יכולתי שלא לשים לב אליו,

איך קרן מור אומרת בקצרים: "אני שומעת מה שאתה אומר לי וזה נשמע כמו אוי אוי אוי, אני לא יודע מה זה הליבה ומה זה הזיכרון וAC לא שמו תמונות בחוברת, אוי אוי אוי זה קשה לי ואני הולך להרוס את הכרטיס ואז אני אהיה בלי מחשב ואוי אוי אוי איך בכלל מנקים ? עם נייר טואלט או חתיכת בד ? וואו זה כזה פרויקט מסובך, אוי אוי אוי...."

נילקח מאיזה בלוג:

מי שתרם להעשרת השפה העברית ב"אוי אוי אוי" היא השחקנית המוכשרת קרן מור. באחד הקטעים המוצלחים של סידרת "קצרים" בערוץ 2, היא משתמשת בביטוי זה במיטב כשרונה, לתאר טיפוס שבסלנג העברי קוראים לו "קוטר". דהיינו המתלונן הנצחי על כל סריטה, על כל עלבון קטן, על כל מעשה בו נכשל בשל טפשותו, עצלנותו או רשלנותו.

בקיצור תפסיקו להיות בכיינים ולחפש תירוצים ילדותיים ללמה כן ולמה לא. תמיד יש תירוצים להכל גם לכייון הזה וגם לכיוון הזה - בגלל זה קוראים להם תירוצים ולצעירנו יש רק דבר אחד נכון. בגלל זה מדברים במדויק ולא באוויר וכנראה בגלל זה מי שמשתמש בתירוצים ועונים לו בהסבר מדעי ישר מתעצבן.

בסופו של יום, הבדיחה הזו של SPARKEL לא שווה את ה176 ש"ח הנוספים שרוצים עליה. אין קירור פאסיבי שהוא טוב בלי הפיכתו לאקטיבי (על כרטיס חזק כמובן) ולכל הבכיינים שמאוד קשה להם להחליף קירור לכרטיס מסך, שבו בצד ותסרגו סוודר ותנו לנשים שלכם להרכיב מחשבים, לתקן תקלות באוטו, להחליף גלגל, ולסדר את החשמל. סביר להניח שהן עושות את זה טוב יותר ועם קצת יותר מוטיבציה וקצת פחות בכיינות 8).

פורסם

האמת שלא הייתי פותח חזית כזאת נגד כל מי שהעלבת בפוסט שלך אבל אם אתה משחק באש תהיה מוכן להתמודד עם השריפה. :-X

עדכון בגלל התגובה הבאה . . . השורה למעלה לא דיברה עליי בכלל העלבת שם קהל די נכבד של אנשים.

BAN על דיעה? אתה רוצה שאחרוני המוהיקנים יעברו לאיי או פאנל (חתיכת סקריפט דפקתם פה כשכותבים את זה באנגלית, זה משתנה לHWZONE...תחי הדמוקרטיה) כי רק את זה תגרום. BAN נותנים למי שהעליב אחרים וכרגע זה אתה שמגיב כאילו רק אתה צודק. אתה בכלל קורא את מה ששאתה כותב בין שורות הדוקטורט שאתה כותב בכל תגובה? כל עוד תמשיך לחשוב על עצמך ולהגיב לי עמוד שלם ולא תדבר שווה לגבי כולם אני אמשיך להביא את הצד השני של המטבע.

נ.ב - זה לא "ואם", 8800GT באמת עולה ככה באילת וזה בדיוק כמו להמליץ על איזה אתר רק בגלל שהוא מוכר בכמה שקלים פחות מבלי להגיד מייד "ומומלץ לקנות את אותו כרטיס ליד איפה שאתם גרים, כמו שאני כותב גם כשאני מביא לינק מלוג'יק או מגיבור, ליד ביתי. :)

נ.נ.ב - למקרה שלא הבנת אחינו, מילותייך כרגיל הכפילו, שילשו ואף ריבעו את שלי, אז עזוב אחי, כנראה אתה מבין רק אם כותבים עמוד שלם אז אין טעם . . .KING OF THE VALLEY.

פורסם

אוי אוי אוי, אני אשרף אם אני אכתוב את העובדות הנכונות...

תגיד לי אלכס אתה חושב שאני ילד ? נראה לך שאני פותח חזית ? נראה לך שאני כותב פוסטים בסגנון של מה שכתבת לפני ? נראה לך שבכלל העלבתי מישהו חוץ ממי שבחר להעלב מיזה שאמרו לו והוכיחו לו שדבריו הם לא נכונים או לא מדויקים או סתם נמרחים לכיוונים אחרים בכדי לכסות על פאדיחות.

אם כבר אתה מנסה להיראות שקול ורציני, בוא תענה לנו (ובחרת להתעלם מכך - בגלל זה כועסים עליך ובגלל זה אתה נעלב) מה אתה חושב כאן על ההמלצה וההסבר המפורט שלך על איך שהSPARKEL יוצא יותר זול מ 8800GT זול וS1 - ועל העובדות ההפוכות שהראו לך במדויק ומפורט.

תגיד:

טעיתי, אולי אני לא מבין כזה טוב שאני יכול לדבר כמו THE KING OF THE HILL, כנראה יש לי עוד מה לחוות ומה ללמוד, ובפעם הבאה אני אדבר בטון פחות מבין או לפחות פחות חד משמעי, ואני אפסיק להישתמש בתירוצים על כל עובדה שמביאים לי (דניס - כרטיס זול עולה 1200 ש"ח (בחנות שיש לה תיבת דואר והיא עושה משלוחים ונמצאת במרכז בצפון ופותחת סניף באשדוד), אלכס בתגובה מאוד קשורה לעניין - אז מה, ואם באילת כרטיס יעלה 1000 שקל אז אני אמליץ לאנשים לקנות באילת?).

בקיצור, אני מאוד ממליץ לך לא ללבות פה אש (כי אתה פשוט תמצא את עצמך עם BAN עוד לפני שתספיק לשלוח לי הודעה פרטית), או לפחות לא לעשות את זה כשאנו מדברים על קירורים, אתה מוזמן לעשות את זה בתרד על אמצעי חימום ;)

טוב יאללה, אני אחזיר אותנו לתחילת התרד, ואצטט את המשפט הראשון שלו (במיוחד לLEYANIV):

8800GT עם קירור פאסיבי... הכרטיס מסך הזה שווה במחיר הזה עם הקירור הזה..?
פורסם

לגבי השאלה המקורית של פותח הדיון :

הכרטיס מסך הזה שווה במחיר הזה עם הקירור הזה..?

תקרא את כל הדיון הזה ואת הביקורת ותחליט.

הכרטיס אמור להריץ את כל המשחקים ולבצע את המשימות שאליהם הוא יועד גם אם האוורור שלך במארז לא מספיק (אני חייב להוסיף לצורך הדיוק, אין לי ניסיון עם הכרטיס הזה ספציפית, אני רק יכול להניח שהוא דומה לשאר הכרטיסים עם קרור פאסיבי שנמכרים כיום + אני מסתמך על הביקורת http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3165&p=5)

רק אל תשכח שהקירור הפאסיבי אמין יותר. הרבה מאד כרטיסי מסך שאני אישית נתקלתי בהם התקלקלו בגלל שהמאוורר עליהם נתקע \ התקלקל \ הפסיק לעבוד טוב בגלל אבק. בהתחלה לא ממש מרגישים את זה, אבל מאוורר תקול גורם לחימום יתר של כ. מסך ולשורה של בעיות אחרות לאחר מכן. בקירור פאסיבי מן הסתם לא תתקל בתקלות מהסוג הזה ( שהם לדעתי הלא מקצועית - הרוב ), ובנוסף תקבל מחשב יותר שקט על הדרך.

כל זה בהנחה שאתה לא מתכנן OC והסביבה שבה מותקן הכ. מסך לא חמה בצורה קיצונית.

פורסם

התגובה הכי ארוכה שאיי פעם כתבתי, RESPECT!

אלוהים ישמור!

איך נתת לדיון הזה להדרדר למצב כזה?

אז בין כל ההאשמות על תירוצים, התעלמות, חוסר התייחסות ושאני למעשה יותר גרוע מהיטלר

קלטתי כמה דברים שאמרת שאני דווקא כן רוצה להגיב עליהם. ועיקרן תחילה:

איפה קראת שאני משווה את ההבדל בין 8800GT ו 8600GT להבדל בין קירור פסיבי כלשהו וקירור אקטיבי כלשהו?

אתה טענת (או גיבית טענה) שהמחיר הוא פקטור בשאלה האם, מבחינת ביצועים, קירור אקטיבי טוב יותר מקירור פסיבי שמצמידים לו מאוורר.

לשם כך כתבתי את השאלה ההיא, שכל כך עצבנה אותך, כדי להמחיש שהמחיר הוא לא פקטור בכל שאלה.

ולא, אין שום כוונה להשוות בין 8800GT, ל-S1, ל-PCI ולאסון התאומים.

השאלה באה להראות לך למעשה, שהטענה שנתת לגבי המחיר, אינה קשורה לשאלה בשום דרך.

אתה בחרת להבין מה שנוח לך להבין...

ואם אתה כבר בקטע של להקצין, אני יענה על השאלות שלך, כמו שאתה נוהג להביא טענות בדיונים (עם כל הפאדיחה שבדבר)

- מה יותר טוב כרטיס מסך PCI או כרטיס מסך AGP ? מה שיותר זול! (שם לב איך אני משתמש בפרמטר שאינו קשור לשאלה)

- מה יותר טוב כרטיס מסך של NVIDIA או של ATI ? ברור ש NVIDIA, השם ארוך יותר! (שם לב איך הפרמטר אינו קשור לשאלה)

- מה יותר טוב קירור עם שני מאווררים או קירור עם מאורר אחד? מאורר אחד! זול יותר!!! (כנ"ל)

וברשותך אני יוסיף כמה דוגמאות משלי:

- מה יותר בריא חומוס או ציאניד? מה שיותר טעים!

- מי יותר חכם דולפין או שימפנזה? דולפין כי הוא יותר חמוד!

זה משתלב נהדר עם הטענה הלא הגיונית שלך:

- מה יותר טוב מבחינת ביצועים, קירור אקטיבי או פסיבי? מה שעולה פחות!

אחרי השיעור בהבנת הנקרא, אפשר לחזור לדיון המקורי

שדרך אגב הוא כבר מזמן לא נוגע לכרטיס הפסיבי של SPARKLE (תתעורר!)

אז כן, לדעתי אפשר לשאול מה יותר טוב מבחינת ביצועים, אקטיבי או פסיבי.

ואפשר לדון על השאלה הזו הרבה בלי לציין אפילו דגם אחד. ובלי סתם לזרוק דברים באוויר.

הרי מדובר על שתי גישות שונות לבניה של גופי קירור.

בדיוק כמו להשוות בין וויסקי אירי לוויסקי סקוטי בלי לציין אפילו מזקקה אחת.

(אני מקווה שהדוגמה הפעם מובנת יותר מפעם קודמת, שאני לא אמצא את עצמי כותב הסבר של פיסקה בפוסט הבא)

וכשמסיימים לדון על היתרונות של כל שיטה ומתחילים לבדוק את הדגמים שקיימים בפועל,

אז נכון שיש גופי קירור אקטיבים שטובים יותר מגופי קירור פסיביים (לא טענתי שאין, כמו ב-5200 שלך)

אבל כשמסתכלים על התמונה הגדולה המצב לרוב הפוך - על זה אני מבסס את ההשוואה שלי.

וכן אני יודע שאני צריך בשלב הזה להביא איזה שני מיליון אתרי ביקורות שיתמכו בזה.

סורי אין לי כח לזה. אבל העלתי טענה שאני אשמח אם מישהו ימצא ת'זמן להפריך אותה.

והפעם בלי להגרר לדיונים הזויים על חומוס וצ'יאניד! (סורי גם בקשר לזה, מעדתי)

וד"א - אני טוען דווקא שהרבה יותר קל להתקין מאורר קומבינה על SPARKLE מאשר להתקין S1

אבל אולי זה רק אני.... בכל מקרה, שתי הפעולות ברמת קושי סבירה.

ומכאן לנושא אחר לגמרי (למען האמת לא כל כך אחר, אבל לא מצאתי מילת קישור נורמלית)

בין הטענות על זה שאני מדבר באויר, עצבני, בכיין וכדומה,

הצלחתי במקרה לקלוט משפט מאד מעניין שלדעתי הוא שיא השפל שהגעת אליו בינתיים:

אין קירור פאסיבי שהוא טוב בלי הפיכתו לאקטיבי (על כרטיס חזק כמובן)

אני מזמין אותך להעיף מבט במפרט שלי בצד ימין

רק כדי למנוע בעיות של הבנת הנקרא בהמשך:

ברשותי מחשב דיי חזק, במארז ממוצע ומטה מבחינת קירור, שכל המאוררים בו פועלים על 7 וולט.

במקרה גם יש לי 8800GT (כרטיס חזק נכון?) וקירור S1 (פסיבי לחלוטין נכון?)

ותנחש מה? עכשיו הליבה על 42 מעלות. במאמץ היא לפעמים מתחרפנת לגמרי וחוצה 50 מעלות!

אוי וייז מיר! שוד ושבר!

THE END

פורסם

לגבי השאלה המקורית של פותח הדיון :

תקרא את כל הדיון הזה ואת הביקורת ותחליט.

הכרטיס אמור להריץ את כל המשחקים ולבצע את המשימות שאליהם הוא יועד גם אם האוורור שלך במארז לא מספיק.

אל תשכח שהקירור הפאסיבי אמין יותר.

כל זה בהנחה שאתה לא מתכנן OC והסביבה שבה מותקן הכ. מסך לא חמה בצורה קיצונית.

צודק ב 100%.

מה גם שלא רק שהם בדקו אותו עם המארז הכי חם שאפשר היה לארגן, עם כונן קשיח RAPTOR של 10K RPM, מארז HTPC קטנצ'יק בו החום לא עולה למעלה, אלא נשאב מהצד בצורה גרועה יותר ממארז עומד, ועם מעבד שהוא תנור בפני עצמו עם Core 2 Extreme QX9770 with a TDP of 135W .

ו . . . בדקו את זה עם המשחק הכי חם בסביבה - CRYSIS שכמו שהם כתבו, אכן מאמץ את הכרטיס מסך יותר מאשר 3DMARK 06.

יענו הכרטיס נבחן פחות או יותר במשרפה - ושרד עם אותם ביצועים מצויינים של 8800GT רגיל אחר.

לכן אמרתי, שלקהל שלא עושה OC (שכמו שראינו משפר אולי 5-10 FPS מקסימום ) הכרטיס הזה הוא מעולה. והקהל שלא עושה OC, הוא בערך 95% ממשתמשי המחשב.

crowdedcase_sm.jpg

אז בין כל ההאשמות על תירוצים, התעלמות, חוסר התייחסות ושאני למעשה יותר גרוע מהיטלר

קלטתי כמה דברים שאמרת שאני דווקא כן רוצה להגיב עליהם. ועיקרן תחילה:

וד"א - אני טוען דווקא שהרבה יותר קל להתקין מאורר קומבינה על SPARKLE מאשר להתקין S1

אבל אולי זה רק אני.... בכל מקרה, שתי הפעולות ברמת קושי סבירה.

ומכאן לנושא אחר לגמרי (למען האמת לא כל כך אחר, אבל לא מצאתי מילת קישור נורמלית)

בין הטענות על זה שאני מדבר באויר, עצבני, בכיין וכדומה,

על השריפה הזאת דיברתי ICE ידידנו . . . עכשיו יש מבין למה אמרתי שאתה לפני שאתה כותב דברים כאלה? ואתה עוד מגיב "ייעלב מי שיבחר להיעלב". :-X

נו זה מה שאני מנסה להגיד כבר כמה עמודים ולחדור את ה"קרח" הזה, תרתי משמע. מקווה שלפחות אתה הצלחת.

פורסם

זה האש ? זה כל מה שאתה מסוגל להגיד ולטעון ? ממש מאכזב ואפילו לא חצי מאתגר ...

הודעות ארוכות אמורות להיות בעלות תוכן אינפורנטיבי, הוכחות מידע, סתירות וחיזוקים, אתה נתת 80 אחוז הודעה של כלום (ציניות בלי תוכן ? מה המטרה? - חוץ מלהתחמק מהעניין) מתוך 46 שורות של הודעה (יפה!) רק 8 שורות בעלות תוכן ? זה באמת חבל על הזמן...

לגבי השאלות - התחמקת בעזרת ציניות ולא ענית עליהן, אז מה היתה המטרה של מה שרשמת ? אי אפשר לענות על השאלות האלו עד שנהיים ספצפיים, ואותו דבר לגבי קירורים. ולבעלי בעיות הלוגיקה - היה שימוש בהשאלה מתחומים אחרים (הגיוניים, עם כל הכבוד לחומוס שלך והציאניד - מאוד אינטיליגנטי ובוגר) שאולי תחדד מה שלא הבנת, אבל אי אפשר להסביר משהו למישהו שלא רוצה להבין (וזו הסיבה שהאחרים פה פשוט הפסיקו להגיב, הבינו עם מה יש להם עסק ושחבל על זמנם).

אני שמח שאתה בוחר בדיון של מישהו אחר מה הנושא, אבל זה רק אתה ועוד מישהו הסתתם את נושא הדיון וכל השאר זה היה נסיונות של האנשים להסביר לכם למה מה שאמרתם חסר קשר ישיר למציאות (וזה לא היה נכון או לא נכון - אלא שאי אפשר להתייחס לזה כך).

לגבי הS1, אז דבר ראשון המארז שלך והקירור שלו מעולים, ANTEC SOLO מאורר 120 ועוד 2 מאוררי 92, זה איוורר יעיל של המארז, אמנם לא הכי יעיל כי הורדת את מהירות המאוררים אבל עדיין מדובר במארז גדול ומרווח עם זרימת אוויר מאוד יעילה. ועכשיו , כמו שאלכס אוהב להגיד - "בוא נדבר על 90 אחוז מהאנשים". רוב האנשים מקבלים עם הS1 באיזור ה 65 מעלות ולפעמים עד 70-75. ללא ספק זו התוצאה הכי גרועה שקירור אקטיבי צד ג' מחברה מוכרת נותן וכמובן רחוקה ממה שקירורים אקטיבים טובים מוציאים. אתה למעשה מדווח על תוצאות מעולות - התוצאת הכי טובות שראיתי ברשת (וראיתי הרבה) עם הקירור הזה, ולמעשה המקרה היחיד שראיתי תוצאות דומות היו - נחש - עם מארז אנקט סולו, מאורר 12 ושני מאוררי 92 :) אז מה הפלא ? פשוט המפרט של המארז שלך והקירור שלו מצויינים והכי חשוב - עונים לדרישת היצרנית AC לקירור הזה שנקראת NEGATIVE PRESSURE. (וד"א - עכשיו חורף ואין בעייה עם מהירויות מאורר נמוכות - אבל חכה לקיץ, ואז תגלה כמה קירור פאסיבי משתנה).

המקרה שלך הוא מאוד ספציפי וזה בהחלט לא עונה על "התמונה הגדולה" שדיברת עליה. מה גם שיש לך שם שכל בתוך הראש ואתה יודע לבחור את הציוד ולתכנן את ההרכבה, מה שלא עולה בקנה אחד עם ההמלצה שמישהו פה נתן לכולם בתחילת התרד.

ואם כבר מדברים על תמונה גדולה, אז הנה לינקים עם גיבויים לכל מה שכתבתי כרגע לגבי מעלות והכל, וגרף שמציג שורה ארוכה של קירורים - בהם רואים - שהפאסיבי מקום אחרון בהפרש ניכר, והוא משנה תמונה לגמריי כשמוסיפים עליו מאורר והופכים אותו לאקטיבי (הכי טוב בבדיקה הזו).

http://www.tomshardware.co.uk/forum/246810-15-8800gt-accelero-result

http://www.digit-life.com/articles3/video/g92-2-page2.html

http://forums.hexus.net/hexus-hardware/126785-8800gt-third-party-coolers-4.html (מקבל תוצאות כמו שלך - אבל עם מאורר על הS1).

1195484676I5IHFkqvEm_10_1.jpg

זה נכון אמנם שהS1 הוא קירור פאסיבי מעולה (ומאוד משתלם גם) וללא ספק יותר טוב מהטרמלרייט והוא גם היה מתברג יותר טוב בטבלא, אבל ביקשת תמונה גדולה וקיבלת תמונה גדולה.

כדאי לציין כאן (ועל זה גם חשבתי כשרשמתי, דבר שאולי היה טעות) שהקירור של הSPARKLE שאנחנו דנים עליו כאן מגיע ל 105 מעלות, מה גם שמאורר לא היה הופך אותו לבעל ביצועים טובים במיוחד.

אני לא יודע איך עוד להסביר לך (כבר ניסינו כמעט הכל) שהשאלה שלך מאוד כללית ואתה בוחר בה לפי אילו תנאים לענות עליה. אבל לדיון יש נושא, וכל ההמולה התחילה מזה שמישהו כאן טען טענה (שגוייה) שלשים מאורר על כרטיס שמגיע עם קירור פאסיבי זה כמו לקנות קירור צד גימל נוסף ב 200-300 שקל (שים לב - הוא הזכיר כסף) ומכאן התפתח כל הוויכוח, ואולי זה מסביר לך - למה אנשים פה עונים לגבי כדאיות - כי על זה דיברו. בהמשך הוא התחמק ואמר שהוא טוען בכלל בכללי ואתה הצתרפת אליו - והנושא הזה התפתח מהסטייה של הסטייה ועל דעת עצמכם. מותר לסטוט מהסטייה - אבל לא לפני שמיצינו את נושא הסטייה הראשונה (שתי שורות למעלה בשחור).

אם אתה מדבר על חוסר התחשבות בכסף, אני מניח שמה שאתה מנסה להגיד, הוא שאם נתעלם מכסף, וניקח את הקירור הפאסיבי הכי טוב ונצמיד אליו מאורר טוב וניקח מולו את הקירור האקטיבי הכי טוב, יש סיכוי שנראה תוצאות טובות יותר על הפאסיבי שהפך לאקטיבי. זה אולי נכון אבל ההפרש יהיה 2-4 מעלות. וזה בטח לא אומר כלום אם אפשר להשיג את טווח הטמפרטורות הזה בהרבה פחות כסף (בדיוק כמו שפה כל משפט שאומר שה8800GTS החדש יותר טוב מזכיר בסוגריים שהוא לא שווה את הכסף - אפילו שמדברים על ביצועים, בגלל הפרש הביצועים הקטן מול הGT).

אם לחלופין מה שניסית להגיד זה שהקירור הפאסיבי הכי טוב יותר טוב מהקירור האקטיבי הכי טוב (כשהפאסיבי ללא מאורר) אז זה ממש לא נכון, רוב הקירורים הפאסיבים מציגים אפילו תוצאות גרועות (אלא אם כן מדובר במארז עם ציוד איכותי שיוצא מאות שקלים ובהנחה שמדובר עם קירור פאסיבי מעולה כמו הS1 החכם, שאני בספק שרוב הקירורים הפאסיבים מגיעים למה שהוא מגיע).

אבל להגיד - מה יותר טוב קירור אקטיבי או פאסיבי, זו שאלה באוויר שעליה פשוט אי אפשר לענות בלי להיות יותר ספצפיים.

ואלכס, אם אתה כבר מתאר משפט שמישהו רשם - פעם הבאה כדאי שתכתוב את המשפט בשלמותו ואל תיתן ציטוט חלקי שמציג בן אדם באור שלילי. וכדאי שתעשה זאת גם בציטוטים על עצמך - הטענה שלך לא היתה שיותר קל או קשה לקמבן מאורר על כרטיס מאשר להרכיב קירור, אלא שאתה מקבל תוצאות דומות בלי לפרק את הקירור המקורי ושהרכת קירור צד ג' היא דבר מסובך ואת זה אמרת תוך כדי התעלמות שגם הרכבת מאורר על קירור סטוק דורשת עבודה ולפעמים הרבה ניסוי וטעייה, אז הנימוק הוא לא נימוק. לכן בבקשה, לא לעוות את דברי. לא אמרתי שזה קל יותר או קשה יותר, רק הזכרתי את העובדה (וזה באמת קל יותר במקרה של הS1, רק שזה לא קשור לטענה שעליה הזכרתי את זה). ואלכס - אין לך מה להתרגש כי במקרה של הS1 הרי צריך גם להרכיב קירור שזה מנוגד למה שאתה טוען מראש - אז מה אתה קופץ ? :).

ppic_MAXI_Zalman_VF1000-LED_VGA_cooler_graphics_cooler_heatsink_zmvf1000.jpg;jsessionid=FA97CF8C14DEFEDA83779555E26BE543

*וחברה , אל תיתעצלו לתת לינקים וגרפים, הרי אתם רוצים שיקחו אתכם ברצינות, ואני בטוח שאתם לפחות בתוך תוככם רוצים למצוא את עצמכם משתתפים בדיון ברמה גבוה.

פורסם

אני רוצה להגיד לך כל הכבוד! אני רציני...

תרמת לעליה של רמת הדיון ורק חשוב שנשתדל לשמור על הרמה

היה יכול להיות מושלם אם היית מוותר על 3 הפסקאות הראשונות... אז ברשותך אני אתעלם ממה שכתוב שם.

אני רק אציין שאני תמיד משתדל להגיב על כל שורה שכתבת.

אתה צודק, אסור היה לי להתעצל לתת לינקים וגרפים. אבל כנראה שלכל אחד יש את החסרונות שלו, אני עצלן.

ובכל זאת אני רוצה לסכם קצת בינתיים, גם לטובת מי שהצטרף עכשיו ואין לו כח לקרוא את החפירות שהיו קודם.

הכל התחיל ממישהו ששאל לגבי הכרטיס הפסיבי של Sparkle.

אז הועלתה טענה שקירורים פסיבים עם תוספת מאוורר עדיפים על קירורים אקטיביים.

ואז הועלתה טענה נגדית שקירורים פסיבים אינם מנצלים אופטימלית את זרימת האוויר של המאוורר ועל כן הם נחותים.

ומכאן איכשהו נגררנו לויכוחים בנוגע למה צריך להחשיב, והאם בכלל, ואיך, אפשר להשוות בין הדברים

אבל זה רק אתה ועוד מישהו הסתתם את נושא הדיון

חמישה אנשים תרמו לנושא הדיון, אני הצטרפתי רק רביעי :)

חוץ מזה, האם הנושא ה"מוסת" כל כך רחוק מהנושא המקורי? האם זה רע?

לגבי הS1, אז דבר ראשון המארז שלך והקירור שלו מעולים, ANTEC SOLO מאורר 120 ועוד 2 מאוררי 92, זה איוורר יעיל של המארז, אמנם לא הכי יעיל כי הורדת את מהירות המאוררים אבל עדיין מדובר במארז גדול ומרווח עם זרימת אוויר מאוד יעילה. ועכשיו , כמו שאלכס אוהב להגיד - "בוא נדבר על 90 אחוז מהאנשים". רוב האנשים מקבלים עם הS1 באיזור ה 65 מעלות ולפעמים עד 70-75. ללא ספק זו התוצאה הכי גרועה שקירור אקטיבי צד ג' מחברה מוכרת נותן וכמובן רחוקה ממה שקירורים אקטיבים טובים מוציאים. אתה למעשה מדווח על תוצאות מעולות - התוצאת הכי טובות שראיתי ברשת (וראיתי הרבה) עם הקירור הזה, ולמעשה המקרה היחיד שראיתי תוצאות דומות היו - נחש - עם מארז אנקט סולו, מאורר 12 ושני מאוררי 92 :) אז מה הפלא ? פשוט המפרט של המארז שלך והקירור שלו מצויינים והכי חשוב - עונים לדרישת היצרנית AC לקירור הזה שנקראת NEGATIVE PRESSURE. (וד"א - עכשיו חורף ואין בעייה עם מהירויות מאורר נמוכות - אבל חכה לקיץ, ואז תגלה כמה קירור פאסיבי משתנה).

המקרה שלך הוא מאוד ספציפי וזה בהחלט לא עונה על "התמונה הגדולה" שדיברת עליה. מה גם שיש לך שם שכל בתוך הראש ואתה יודע לבחור את הציוד ולתכנן את ההרכבה, מה שלא עולה בקנה אחד עם ההמלצה שמישהו פה נתן לכולם בתחילת התרד.

ואם כבר מדברים על תמונה גדולה, אז הנה לינקים עם גיבויים לכל מה שכתבתי כרגע לגבי מעלות והכל, וגרף שמציג שורה ארוכה של קירורים - בהם רואים - שהפאסיבי מקום אחרון בהפרש ניכר, והוא משנה תמונה לגמריי כשמוסיפים עליו מאורר והופכים אותו לאקטיבי (הכי טוב בבדיקה הזו).

http://www.tomshardware.co.uk/forum/246810-15-8800gt-accelero-result

http://www.digit-life.com/articles3/video/g92-2-page2.html

http://forums.hexus.net/hexus-hardware/126785-8800gt-third-party-coolers-4.html (מקבל תוצאות כמו שלך - אבל עם מאורר על הS1).

1195484676I5IHFkqvEm_10_1.jpg

לגבי המארז שלי, זכור לי שתמיד טענו שביצועי הקירור שלו גרועים בפורום מארזים.

בנוגע להורדת מהירות המאווררים, זה משהו שצריך לעשות כדי לשמור על סביבת עבודה שקטה כמו שאני אוהב.

זה שלטענתך קיבל תוצאות כמו שלי אבל עם מאוורר, שם לב שהוא עשה גם אוברקלוקינג.

אתה טוען שרוב האנשים עם 8800GT ו-S1 מקבלים תוצאות של 65-75. קשה לי להאמין.

למעשה אם תדפדף בפורומים של SPCR תראה שהרוב (וחלק קטן מאד לא) מקבלים תוצאות דומות לשלי

למשל כאן, כאן, כאן, כאן וכאן

ובנוגע לגרף שהבאת, כמו שכתבת הוא מוכיח משהו שדומה למה שאלכס טען:

שאפילו קירור פסיבי גרוע יכול להגיע לביצועים מעולים, אפילו יותר מקירורים אקטיביים, כשמוסיפים לו מאוורר.

ברשותך אני רוצה קודם לחזור לטענה המקורית שלי:

אני טוען שגוף קירור פסיבי טוב יותר מגוף קירור אקטיבי, משום ששיטת הבניה שלו נכונה יותר.

הרעיון של להתפשר על ניצול זרימת אוויר לטובת גופי קירור גדולים וצפופים לדעתי הוא עדיף.

נכון שאפשר לבנות גופי קירור גורעים גם פסיבים וגם אקטיבים וכהוכחה לכך:

HR-03 הוא גוף קירור גרוע, הקירור סטוק של ה-GT גרוע והקירור של ה-Sparkle גרוע.

אבל זה לא אומר שום דבר לגבי הרעיון עצמו שמאחורי גופי קירור פסיביים.

אני בעד לעשות השוואה של S1 מול גופי קירור אקטיביים משום שמבחינתי הוא מייצג מה שקירור פסיבי מסוגל.

S1 הוא אפילו ברמת מחירים של כל גופי הקירור האקטיביים ואפילו זול מחלקם.

קשה למצוא השוואות של S1 לעומת גופי קירור צד שלישי אחרים,

רוב האתרים מסתפקים בהשוואה רק לקירור סטוק, אבל הנה מה שכן מצאתי:

מצאתי למשל אתר שבדק גם את ה Silencer 5 וגם את S1 שניהם על אותו כרטיס 7800GT

והתוצאות בעומס הן 66 מעלות לאקטיבי ופחות מ-60 מעלות לפסיבי.

כאן בבדיקה על 7900GT נראה תחילה כאילו S1 נמצא בפיגור מול השאר.

אבל אם קוראים את השורות הקטנות בהתחלה, כתוב שהבדיקה נערכה במארז ללא סירקולציה של אוויר בכלל!!!

We installed a single 120mm fan in the rear as exhaust, and undervolted it to run at 5v.

ועדיין למרות שכמעט ולא קיימת תזוזה של אוויר בתוך המארז, S1 עדיין מצליח להשאר קריר ב-19 מעלות פחות מקירור סטוק!

אם מעלים את המאוורר האחורי ל-7V ה-S1 כבר מגיע לרמה של הקירורים האקטיביים וכשמוסיפים לו מאוורר הוא הופך להיות מוביל.

זה מעיד על היעילות שלו בניצול זרימת אוויר, אפילו לעומת גופי הקירור שנבנו במטרה לנצל זרימת אוויר.

ולסיום אני מפנה אותך לטבלה מביקורת שהבאתי מתחילת הדיון

graf_gpu_burn_def.png

אני אוהב מאד את ההשוואה הזו. כי היא גם מראה כמה HR-03 גרוע לעומת S1.

בלי להתיחס למחיר, שכל אחד יעשה את השיקולי כדאיות לעצמו, S1 פשוט יותר טוב מהשאר.

וזה מבחינתי מוכיח שכל הרעיון מאחורי גופי קירור פסיביים הוא הרבה יותר טוב.

אני לא יודע איך עוד להסביר לך (כבר ניסינו כמעט הכל) שהשאלה שלך מאוד כללית ואתה בוחר בה לפי אילו תנאים לענות עליה. אבל לדיון יש נושא, וכל ההמולה התחילה מזה שמישהו כאן טען טענה (שגוייה) שלשים מאורר על כרטיס שמגיע עם קירור פאסיבי זה כמו לקנות קירור צד גימל נוסף ב 200-300 שקל (שים לב - הוא הזכיר כסף) ומכאן התפתח כל הוויכוח, ואולי זה מסביר לך - למה אנשים פה עונים לגבי כדאיות - כי על זה דיברו. בהמשך הוא התחמק ואמר שהוא טוען בכלל בכללי ואתה הצתרפת אליו - והנושא הזה התפתח מהסטייה של הסטייה ועל דעת עצמכם. מותר לסטוט מהסטייה - אבל לא לפני שמיצינו את נושא הסטייה הראשונה (שתי שורות למעלה בשחור).

אני אסכם בכך שאף פעם לא דיברתי על מה כדאי/משתלם/זול/יקר

הדבר היחידי שעיניין אותי בדיון הוא מה טוב יותר ומה טוב פחות

אם אתה מדבר על חוסר התחשבות בכסף, אני מניח שמה שאתה מנסה להגיד, הוא שאם נתעלם מכסף, וניקח את הקירור הפאסיבי הכי טוב ונצמיד אליו מאורר טוב וניקח מולו את הקירור האקטיבי הכי טוב, יש סיכוי שנראה תוצאות טובות יותר על הפאסיבי שהפך לאקטיבי.

זה לא מה שניסיתי להגיד במקור, אבל הגענו לזה עכשיו לצערי.

טענה מקורית למעלה.

זה אולי נכון אבל ההפרש יהיה 2-4 מעלות.

הביקורות שהבאתי מראות אחרת.

וזה בטח לא אומר כלום אם אפשר להשיג את טווח הטמפרטורות הזה בהרבה פחות כסף

מסכים ומסכם:

כשמישהו ישאל אותי מה יותר כדאי, אני יענה מה שלדעתי יותר כדאי.

כשמישהו ישאל אותי מה יותר טוב, אני יענה מה שלדעתי יותר טוב, וימליץ על מה שכדאי.

רוב הקירורים הפאסיבים מציגים אפילו תוצאות גרועות (אלא אם כן מדובר במארז עם ציוד איכותי שיוצא מאות שקלים ובהנחה שמדובר עם קירור פאסיבי מעולה כמו הS1 החכם, שאני בספק שרוב הקירורים הפאסיבים מגיעים למה שהוא מגיע).

קירור פסיבי מגיע לתוצאות טובות, גם בלי ציוד של מאות שקלים.

אפילו אם יש רק מאוורר אחד במארז! והוא על 7 וולט! מדהים!!!

אין ספק שאף קירור פסיבי אחר לא מגיע לרמה ש-S1 מגיע אליה.

למעשה אני מכיר רק את HR-03 ואת Z1 של CM ושניהם רחוקים מלהיות קירורים טובים.

אז או ש S1 תוכנן ע"י נאסא באמצעות ידע שנלקח מחייזרים שהתרסקו ב Area51,

או שפשוט השיטה הפסיבית עובדת (ובועטת) רק צריך ליישם אותה כמו שצריך.

אבל להגיד - מה יותר טוב קירור אקטיבי או פאסיבי, זו שאלה באוויר שעליה פשוט אי אפשר לענות בלי להיות יותר ספצפיים.

כנראה שבחיים לא נסכים על זה, אז כדאי שנעזוב את הנושא הזה כדי שלא נתחיל (נמשיך) לחזור על עצמנו.

אני לא מאמין שהצלחתי לכתוב את כל זה אחרי ששתיתי מלא והייתי ער כל הלילה... הזוי

פורסם

ה - HR-03 הוא לא גוף קירור פאסיבי, הוא קירור אקטיבי שנמכר ללא מאוורר כנהוג אצל TR והוא קירור אקטיבי מוצלח למדי (שני רק ל - S1).

פורסם

LEYANIV,

אנחנו לא יוצאים מהמערבולת כי אתה כל פעם משווה מצבים ספציפים שנוחים לך, שיטת ההוכחה הזו היא מאוד לא מדוייקת ומשאירה מקום רב מאוד להציג טענות איך שבא לך ונוח לך (לא אתה ספציפית אלא בכללי).

אני קודם כל אציין את הלינקים - ממש מאפיין את השוק לקחת דוגמאות מ SPCR :) זה בדיוק אותם מארזים אופטמלים עם קירור אופטימאלי, אותן מערכות שמיועדות מראש לעבוד עם קירור פאסיבי, זו הממלכה של אנשי השקט עם ציוד שמותאם לעבוד באמת עם קירורים פאסיבים. שלא לדבר על העובדה שבחלק מהלינקים שהבאת מדובר על הוספת מאורר על הקירור, ובחלק רואים בפרוש את המאורר המעולה של ADDA שנמצא בספק - יושב מתחת לS1 ושואב את כל האוויר החם:)

שים לב שבערך כולם ציינו את העובדה שהS1 מנצל את זרימת האוויר היעילה והחכמה במארז שלהם (אפילו מישהו הגדיר את זה שם "זה לא פאסיבי לגמריי כי..."). אצלי למשל יש 2 מאוררי 80 זולים (שג הם הוחלשו) המארז שלי בכלל לא מאפשר לשים מאורר 12 איכותי. לכן - קירורים פאסיבים מסויימים עלולים להציג תוצאות די טובות רק בסביבת עבודה אופטימלית וספציפית, בניגוד לקירור אקטיבי שמיועד לעשות את עבודתו במגוון רחב מאוד של סביבת עבודה. זו הסיבה שדיברתי על זה שההשוואה באוויר - אם אתה בוחר להציג את הקירור בתנאים שנראים טוב הוא יראה טוב, אם בתנאים שנראים לא טוב - הוא יראה לא טוב, לכן שוב - אנחנו לא אומרים שהמצבים שאתה מציג לא נכונים, אלא שלפי שיטה זו אפשר להגיד בערך הכל. אתה מוזמן לשים את הS1 שלך במארז שלי ולהשוות אותו ל סיילנסר העתיק - ותקבל תוצאות בדיוק הפוכות - כולל תוצאות שליליות מאוד לגבי שאר המערכת. ואם נחזור שוב ללינקים רואים בכללי שהטמפרטורות הן כן כמו שציינתי, ומתקבלות טמפרטורות טובות רק במקרה של ציוד איכותי וחשיבה חכמה, ממש לא התמונה הגדולה, וממש מקשה להוציא מסקנה גורפת כששואלים מה יותר טוב.

Eclipse_Upgrade1_thumb.jpg

ועוד קטע חמוד להראות שגישה כזו לשאלה היא בעייתית, מאוד באוויר, ומאוד לא מדויקת :

הבאת שתי ביקורות, בחלק יש קירורים חופפים - וביקורת אחת מציגה עובדות הפוכות בדיוק מהביקורת השנייה (לפי הטענה שלך לגבי הS1 שהוא יותר טוב), באחת הS1 נעקף ב 7 מעלות ע"י ה VF900 לדוגמא ובשנייה הוא עוקף אותה במעלה וחצי (למרות שבממוצע אפשר להגיד שהוא מתנהג פחות טוב מהאקטיבי). לגבי הסירקולצייה של המארז - היא לא גרועה, מאורר 120 איכותי שמוציא זה בהחלט הרבה יותר טוב מרוב המארזים שיש בהם מאורר 80 מוציא והשני מכניס. שלא לדבר על זה שהמצב הזה יותר טוב מאשר מצב בו היו מוסיפים מאורר 120 שמכניס - כי כמו שציינתי (אולי פיספסת) AC דורשת לעבודה אופטימלית עם הS1 מצב שנקרא בפיהם NEGATIVE PRESSURE - שהאיורור שמוציא תמיד יהיה חזק יותר מהאוורר שמכניס. לכן אתה לא יכול להגיד שבמארז לא ממש היה איוורור. ויותר מיזה - רואים כשמשווים בין התוצאות בשתי הביקורות שבשביל להשיג את התוצאות הטובות שאתה טוען - צריך תנאים מאוד ספציפים, מה שכבר הופך קירור לבעייתי, והתוצאות שמתקבלות בביקורות כאלו נהפכות "לווירטואליות" בהרבה מאוד מצבים אופיניים.

לכן -כמו שאנו רואים, קירור פאסיבי, בשביל להיות טוב, דורש תנאי עבודה מאוד ספציפים. בכל שאר תנאי העבודה התוצאות ישתנו בצורה בולטת לעין, והקפיצה הזו בתוצאה בין הביקורות ממחישה את זה וביחד עם שאר הלינקים שנתתי מקודם. (ונכון שזה נכון, אבל מספיק להראות כמה לינקים כמו שנתתי שמראים אחרת - בכדי להראות שזה לא המצב הנתון, זו לא תוצאה גורפת, והטענה ספציפית לתנאי בדיקה אופטימלים).

ועוד יותר מכך, אם הזכרת את התמונה הגדולה ודיבור לא ספציפי. הצגת שלושה קירורים פאסיבים שאתה מכיר - ומתוכם ציינת ששניים הם גרועים:

אין ספק שאף קירור פסיבי אחר לא מגיע לרמה ש-S1 מגיע אליה.

למעשה אני מכיר רק את HR-03 ואת Z1 של CM ושניהם רחוקים מלהיות קירורים טובים.

אז איך אתה יכול לטעון שבכללי קירור פאסיבי יותר טוב מקירור אקטיבי ? הרי מה שאתה רושם כאן הוא שיש מקרה מיוחד יוצא דופן, שזו טענה מאוד מאוד ספציפית (ואתה טוען שאין מה להיות ספציפים), ועוד מציג טענה שרוב הקירורים הפאסיבים שאתה מכיר הם בכלל גרועים. בהתחשב בעובדה שכל שאר הקירורים הפאסיבים שאני מכיר (ורובם באים עם כרטיסי מסך) הם די גרועים. נראה לי שנוכל להגיע למסקנה שקירור פאסיבי הוא לא משהו (כשמדברים בכללי ולא ספציפי).

אתה מוזמן למצוא לנו קירורים פאסיבים חזקים נוספים שמוכיחים אחרת. אבל כרגע המצב הוא שרוב רובם של הפתרונות הפאסיביים - לא טובים.

ואני ממשיך לקרוא ובעצם רואה שאתה טוען שמעכשיו אתה מתייחס לS1 כמייצג של כל הקירורים הפאסיבים, נו באמת - זו בדיוק מה שרשמנו שאתה בוחר באילו תנאים לעשות את ההשוואה. בהמשך נתת לינק שמשווה את הS1 ל סליינסר העתיק ומציג שהוא יותר טוב , אבל באותו עמוד רואים (סתם דוגמה) את הVF900 שמציג תוצאות יותר טובות

http://www.pimp-my-rig.com/rev/read.php?pid=VF900-Cu&page=5

- אז מדוע בחרת דווקא בסליינסר?, זה מה שניסינו להגיד, ואני לא חושב שאתה עושה את זה בכוונה אלא פשוט לא רואה את זה ואנחנו מנסים לנער אותך קצת שתיראה - אתה בוחר תנאים מאוד ספציפים ומקרים מאוד ספציפיים להשוואה - זה לא מקובל, לא אויקטיבי, רחוק מלהיות מדוייק - ופשוט לא נכון. אתה כן מוזמן להתייחס למגוון גדול של קירורים פאסיבים ולמגוון גדול של אקטיבים. המקרים הבודדים שאתה מביא - לא אומרים כלום (ואם נקצין לרגע רק בכדי להבין - גם הצגת עובדה שעל אדמת הירח X יותר טוב מY היא לא מקובלת ולא אומרת שום דבר רלוונטי).

מה עוד ראיתי:

הביקורות שהבאתי מראות אחרת.

התייחסתי לקירור האקטיבי והפאסיבי הכי טובים (בנסיון לזרום עם הרעיון שלך בצורה מדעית ונכונה שכן אפשר להתייחס אליה), אז הביקורת שהראת לא אומרות כלום חוץ מזה שאתה עוד פעם מנסה להציג מצב ספציפי, דבר שלא מקובל עלינו.

חוץ מזה, האם הנושא ה"מוסת" כל כך רחוק מהנושא המקורי? האם זה רע?

שים לב שכבר רשמתי שזה לא רע - אז למה לשאול ? מה שכן רע - שהסטייה הזו נועדה להסיט את תשומת הלב מפאדיחה של מישהו עוד לפני שסיימנו לדבר על הפאדיחה, וכדאי לציין שזה מאוד רע שבכדי לחזק את הוויכוח בינינו, אותו וויכוח שירחיק את תשומת הלב מהדברים אותם ביקרנו ושללנו בהתחלה, הוא גם זרע מלח וליבה אש. תסכים איתי שאלו כן דברים "רעים" ומאוד לא מכובדים.

קירור פסיבי מגיע לתוצאות טובות, גם בלי ציוד של מאות שקלים.

אפילו אם יש רק מאוורר אחד במארז! והוא על 7 וולט! מדהים!!!

אתה משווה מארז איכותי (חכם) עם מאורר 120 איכותי למארז זול עם שני מאוררי 80 או אפילו שלושה ? הרי גם המארז מהסוג הזה עולה כסף, והוא מעולה.

ובנוגע לגרף שהבאת, כמו שכתבת הוא מוכיח משהו שדומה למה שאלכס טען:

שאפילו קירור פסיבי גרוע יכול להגיע לביצועים מעולים, אפילו יותר מקירורים אקטיביים, כשמוסיפים לו מאוורר.

אל תהיה תמים ותיפול בפח שלו, זה לא מה שאלכס טען ולא לזה התייחסנו. כבר בכמה תרדים שונים הוא טוען כל מיני טענות על זה שלא צריך להחליף קירור כי:, טוען שאפשר להשיג בלי השקעת כסף את אותם ביצועים על ידי קרטונים ומאורר של 10 ש"ח, ושהוספת מאורר על כרטיס שמגיע עם קירור פאסיבי זה כמו לקנות קירור נפרד ב 200-300 ש"ח, ועוד כל מיני פנינים בנושא.

לכן מה שרשמת זה ממה שלא מה שהוא טען , אלא כל מיני סטייות של סטייות מהסטייות שהוא משתמש בהן על ידי עיוות דבריו השגויים בכדי שישכחו את הדברים השגויים שאמר לפני זה. על ידי עיוות קל שלהם - הוא גורר לנושא חדש, ומשכיח מהישן.

והנה ציטוט של דבריו מעמוד 1 , על זה התחיל כל הבאלאגן:

ותכלס הכרטיסים המקוררים פאסיבית הם הכי טובים. למה?

הצלעות קירור עליהם גדולות בהרבה מהרגילות. לשים עליהם מאורר זה כמו לקנות קירור צד שלישי בעוד איזה 200-300 שקל, רק שלא צריך לפרק כלום ועדיין לקבל אחריות יצרן

(שים לב שהוא הזכיר כרטיסים, הוא הזכיר כסף, והוא הזכיר "הכי טוב", ממש לא קשור למה שרשמת בציטט שנתתי כרגע. אם מה שרשמת זה מה שהיה ניטען, אז לפחות במקרים ספציפים היתי רק מסכים ומחזק, שוב - בלי שום קשר למה עדיף).

ואני יודע שאתה הגבת על נושא טיפה אחר, אבל מיצטער - זה מה שדנו עליו, מי שחימם אותך לסטות מהסטייה הראשונה, עשה זאת רק בכדי שישכחו מהראשונה. ד"א - אתה מוזמן להגיב על הדברים הכתובים פיסקה למעלה.

בקיצור, כדי עוד יותר ליישב את הדברים, אנחנו לא אומרים כאן שהמצבים שאתה מציג לא נכונים, אנחנו הינו הראשונים להמליץ כאן למי ששאל על הקירור הכי טוב לGT על ה S1 ביחד עם מאורר 12 שקט. תאמים לי שאני מאוד אוהב את הקירור הזה ואין לי שום דבר נגדו אלא ההיפך, אני רק ממליץ עליו.

אבל בין זה לבין טענה כללית (בדין מסוג זה שיש בו הרבה המלצות) שאקטיבי יותר טוב מפאסיבי - יש סוג של תהום. אני מקווה שבעקבות הבהרת עובדות אלו גם אתה תנסה (לפחות תנסה) לראות מה בעייתי בדרך הצגת הדברים או יותר נכון - למה השאלה הזו כללית מדי ומקבלת צורה רק כשמשווים מצבים ספציפים (ובמקרה כזה אפשר להוכיח לשני הכיוונים - פשוט כל אחד בוחר את המצב הספציפי שנוח לו).

פורסם

אה . . . טוב לאחר ש"חיממתי" ו "הטעיתי" והייתי "ערמומי כשועל". הגיע הזמן לקצר.

אנשים מוכנים לשלם כמה שקלים בשביל:

חוסר רעש (אם משאירים הקירור פאסיבי).

פחות רעש ויותר קירור (אם שמים עליו מאוורר של 55 CFP ב20DBA שעדיין לא שומעים).

נוחות (הרכבה של קירור צד שלישי ופירוק והרכבת גוף הקירור המקורי במקרה של תקלה).

אותה אחריות של 3 שני.

אותם ביצועים. כמו שהראו, בביקורת הביאו את המארז הכי חם, עם הרכיבים הכי חמים ושיחקו במשחק הכי חם - CRYSIS שחימם את הכרטיס לתוצאות הכי חמות. למישהו פה יש כזה מעבד ? לא. למישהו פה יש רעיון לתקוע את זה במארז HTPC מאוורר ? אני מקווה שלא. אם כן אפשר להניח שהכרטיס לא יגיע ל110 מעלות אלא כנראה מקסימום ל100, וזה ללא מאוורר. נקודת התחלה טובה ללשים עליו מאורר ולהתחיל לשחק איתו ב0 מאמץ. שני אזיקונים של חצי שקל וזהו,המאורר מחובר.

ובכל כרטיס יהיו תוצאות שונות ב8600GTS לדוגמה ירדה הטמפרטורה מ70 במאמץ ל 50,20 מעלות ע"י השמת מאורר של 8 ס"מ עם אזיקון. ובכל מקום זה יהיה פחות או יותר דומה, תלוי בגודל גוף הקירור הפאסיבי של היצרן. באמת שלא אמרתי תוצאות וכדומה, רק קונספט. ומצטער שאני לא כותב דף פוליו כדי להמחיש את זה.

אולי כשיהיה לי אני אפרסם תמונות. שתי אלה לדוגמה מצויינות למאורר ענק לתקוע אותו עליהם ולקבל המון מעלות פחות. אלה האחים הקטנים שלה כרטיס שהיה לי:

4719-Gigabyte.jpg

ובנוגע למה שאמרת עליי, עזוב אותי אחינו, כמו שאמרתי לחברה, אני בחרתי לשתוק ושכנעתי שהכל בסדר איתך. למרות שבכל זאת הלוואי היית רואה את ה"פרטי" שלי שהיה עמוס תגובות מאחרים השבוע בעקבות הדיון פה :cool2:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים