עבור לתוכן

8800 GT עם קירור פסיבי..

Featured Replies

פורסם

שתי ציפורים במכה.

1. אין כרגע קירור אקטיבי וכשאמרתי שזה כמו לשים גוף קירור התכוונתי לאיך שהוא נראה ופועל, עוד שטח פנים של ברזל/אלומיניום/נחושת/וואטסואבר.

2.הוספתי שיתקנו אותי למקרה שיש בארץ. את הסבתא מעניין שיש בחול. מכאן גם האי רלוונטיות של התגובות. אני רואה שצריך לכתוב פה כל פיפס שלא יבואו תגובות באורך הגלות.

3.לגבי הצורה של הצלעות קירור, אל תלמד אותי. עברתי כל כך הרבה כאלה שהלוואי ואחד היה דומה לשני. יש כאלה שבכלל כוללים בתוכם מקום למאוןרר ייעודי "למקרה ש . . ." ויש כאלה שבנויים כמו שאמרת. מכאן ועד להכליל "זה יותר יקר, זה פחות טוב" - לא נכון. כששמתי מאוררים של 8 או 13 ס"מ, קיבלתי תוצאות מעולות.

4. איזה תוצאות? זה ממש לא מעניין שעם קירור צד שלישי תקבל נו נגיד איזה 5 או 10 מעלות פחות אם זה כבר אחרי ה 10-20 מעלות שהוריד המאורר על הקירור הפאסיבי , שממילא ענק, אם תקבל את אותן תוצאות אוברקלוק.

לדוגמה, הפאסיבי האחרון שמכרתי פה, מאוורר 8 התיישב בו כמו כפפה ליד והרביץ איזה 20 מעלות פחות:

4CAC010D57A9409B9A0CDEFB4991DAB7.jpg

ו 5 . . . אין יצרן (למעשה היו כמה מטומטמים ;D). שיש לו ביצים להוציא כרטיס ולא משנה עם איזה קירור - שהוא יודע שזה יפגע בכרטיס. TDP של 140W ל8800GTS 512 זה הרבה והוא מיועד לעמוד בו, ובחום שהוא מייצר וזה לא יפגע בו.

כבר היו לי 8800GTXיפ שעשיתי להם כזה OC שהגיעו ל120W ולא קרה להם כלום מעל חודש. אז כן אולי "קיצרתי להם את החיים בשנה". למי איכפת שנה אם אחרי שנתיים הוא לא שווה הרבה כמו ה7900GTX כיום ברזולוציות נורמליות עם AA. אפילו STALCKER כשיצא כבר לא יכל לרוץ עליהם בגרפיקה הכי גבוהה עם כל הפילטרים ורק ה8800GTX התמודד איתו. בקיצור אחינו, חם או לא חם, מחזיק כמו גדול כי אחרת אל היו מוציאים אותו לשוק.

מה שכן אתם צודקים.

גרסאות פאסיביות - יקרות לרוב, אבל יש מציאות פה ושם (כמו הכרטיס לעיל לדוגמה).

אגב ICE, אני מספיק חופר איפה שצריך ומשתמש במושגים "גבוהים". פשוט כשנתקלתי בחברה מפה במציאות (ונפגשתי אולי עם 20+ כבר) אני תמיד שומע "שונא כשמתחילים לחפור זה מעייף ומוריד חשק לקרוא ולעבור לפוסט אחר". בדיוק מה שאני מנסה להינע ממנו כשהרוב פה בלי תואר ולא למדו חדוו"ה (והרבה לא יודעים מה זה "שמיניסטים בכלל") או ונוסחאות והרכבת חומרים (או איך שזה בעברית) . אתה מבורך שאתה יודע, ותמשיך, אני כותב אחרת, איש איש בשפתו יכתוב אחינו :)

• תגובות 57
  • צפיות 4.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה לא משנה מה אתם אומרים, אין כרגע 8800GT פאסיבי. על מה הדיון כאן. הלוואי והיה.

תקנו אותי אם ייצא אחד שאני לא שמעתי עליו.

ותכלס הכרטיסים המקוררים פאסיבית הם הכי טובים. למה?

הצלעות קירור עליהם גדולות בהרבה מהרגילות. לשים עליהם מאורר זה כמו לקנות קירור צד שלישי בעוד איזה 200-300 שקל, רק שלא צריך לפרק כלום ועדיין לקבל אחריות יצרן

יש כרטיס כזה... חח

אבל הוא מתחמם הרבה כפי שכבר ציינתי... והוא לא שווה קנייה.

פורסם

Nihility, כל מה שכתבת לגבי גופי קירור פסיבים הוא הגיוני ונכון אבל לא עומד במבחן התוצאה.

מה שקורה בפועל, שיש הרבה גופי קירור פסיבים שבלי שום מאוורר נותנים ביצועים ברמה של גופי קירור אקטיבים ואפילו טובים יותר מהם.

ולכן אם שמים עליהם מאוורר, למרות זרימת האויר הנחותה, הם יגיעו לביצועים גבוהים הרבה יותר.

תראה למשל את ה Scythe Ninja שהצלעות שלו צפופות מאד והוא מגיע לביצועים נהדרים בלי שום מאוורר.

אבל זה לא מונע מ Scythe למכור את הקירור הזה עם מאוורר איכותי מתוצרתה, שמשפר את הביצועים עוד יותר למי שמעוניין.

ואם אתה טוען שזה יוצר מערבולות שגרומות לרעש, אני ממליץ לך לקרוא את הביקורת ב-SPCR

גופי הקירור הטובים ביותר והשקטים ביותר הם דווקא אלו הצפופים והכבדים.

אותו דבר גם לבי ה-Accelero. בלי מאוורר הוא מגיע לרמת ביצועים טובה יותר מהרבה גופי קירור אקטיבים.

וזה נכון שמאוורר שמחובר אליו לא מנוצל בצורה אופטימלית, אבל בפועל הוא מביא את הגוף קירור לביצועים טובים הרבה יותר.

מאוורר אחד של 120MM משפר את יכולת הקירור במאמץ בכ-20 אחוז.

http://www.abchw.com/content/comparative-graphs

פורסם

Nihility, כל מה שכתבת לגבי גופי קירור פסיבים הוא הגיוני ונכון אבל לא עומד במבחן התוצאה.

מה שקורה בפועל, שיש הרבה גופי קירור פסיבים שבלי שום מאוורר נותנים ביצועים ברמה של גופי קירור אקטיבים ואפילו טובים יותר מהם.

ולכן אם שמים עליהם מאוורר, למרות זרימת האויר הנחותה, הם יגיעו לביצועים גבוהים הרבה יותר.

תראה למשל את ה Scythe Ninja שהצלעות שלו צפופות מאד והוא מגיע לביצועים נהדרים בלי שום מאוורר.

אבל זה לא מונע מ Scythe למכור את הקירור הזה עם מאוורר איכותי מתוצרתה, שמשפר את הביצועים עוד יותר למי שמעוניין.

ואם אתה טוען שזה יוצר מערבולות שגרומות לרעש, אני ממליץ לך לקרוא את הביקורת ב-SPCR

אותו דבר גם לבי ה-Accelero. בלי מאוורר הוא מגיע לרמת ביצועים טובה יותר מהרבה גופי קירור אקטיבים.

וזה נכון שמאוורר שמחובר אליו לא מנוצל בצורה אופטימלית, אבל בפועל הוא מביא את הגוף קירור לביצועים טובים הרבה יותר.

רגע לפני שהתייאשתי, הגיע אח שלנו לעזרת חבר :xyxthumbs:

כל מילה - סוכר :yelclap:

פורסם

הנינג'ה וה - S1 הם לא דוגמאות טובות כי הם לא פאסיביים פרופר אלא מתאימים לשימוש עם וללא מאוורר (תלוי ברכיב שמקררים ועד כמה הוא מתחמם כמובן).

ואלכס, יש את הספרקל הפאסיבי בארץ (ב - TMS ו - IQPC ואולי בעוד חנויות), הוא כמובן לא משתלם.

פורסם

לכל גוף קירור פסיבי אפשר איכשהו להצמיד מאוורר, אז לפי מה אתה מגדיר פסיבי פרופר?

ה- NINJA לא כזה כי הוא מגיע עם מאוורר בערכה? וה-S1 לא כי אפשר לקנות לו מאוורר יעודי?

אני דווקא הייתי מגדיר גוף קירור פסיבי בדומה למה ש Nihility הגדיר.

אחד שיש לו הרבה צלעות קירור צפופות, שאינו בנוי במטרה לאפשר זרימת אויר אופטימלית בין הצלעות,

אלא לפיזור חום אופטימלי גם ללא מאוורר וניתן להשתמש בו בלי מאוורר ברוב המוחלט של המקרים בלי בעיה.

גם NINJA וגם S1 מתאימים להגדרה הזו.

פורסם

דבר ראשון . . . מאוד מאוד מעניין המחיר הזה !!!

http://tms.co.il/product/4957

דבר שני בהגדרה:

גוף פאסיבי הוא כמו בתמונה בלינק. כזה שנועד לקרר ללא מאורר ולשמור על טמפרטורות בהן הכרטיס ימשיך לעבוד (ולא משנה מהן) ללא שום סממן אקטיבי (מאוררים).

פורסם

לאלכס - כול הכבוד על הרצינות ווהשקעה בתשובות- תמשיך ככה.

לגבי קירור פאסיבי יש לי כמה דברים להוסיף :

1: כמו שאלכס אמר שום יצרן לא יוציא כרטיס מקורר פאסיבית

לשוק לפני שהוא בדק אותו לעומק שהוא מתפקד עם הקירור שלו אחרת אף

אחד לא יקנה אותו ככה שאין חשש מלרכוש אחד כזה.

2: כרטיס מקורר פאסיבית בד"כ יהיה טוב מאוד עם הוספה של מאוורר

כולשהו עליו/לידו דבר שיתרום לקירור שלו מאחר ויש לו יותר שטח פנים (צלעות)

שיבואו במגע עם האוויר ,שוב - גם פה, יש מקרים שונים ויצרנים שונים, כול מקרה לגופו.

3: כרטיס מסך מקורר פאסיבית פונה לאוכלוסיה שמחפשת דבר אחד - שקט ומוכנה להתפשר

על O.C עצבני ,בד"כ מי שמרכיב HTPC או אנשים שבונים מערכות שקטות יפנו לכיוון הזה.

אני מסיים בחיוך בגלל שוק הקירורים הפאסיבי שמתקדם מהר מאוד ולראיה ניתן למצוא מגוון

שלם של קירורים לכרטיסי מסך/מעבדים שמתמודדים טוב מאוד עם המשימות שלהם ונותנים לנו

קצת שקט.... :sleep:

פורסם

תיקח גוף קירור פסיבי וגוף קירור אקטיבי באותו מחיר ותראה את ההבדלים.

פורסם

תיקח גוף קירור פסיבי וגוף קירור אקטיבי באותו מחיר ותראה את ההבדלים.

המחיר בכלל לא רלוונטי. הדיון הוא האם גופי קירור פסיבים טובים יותר או לא...

קשה להכניס את המחיר למשוואה, כי גופי קירור אקטיבים בדרך כלל זולים יותר בגלל עלות יצור נמוכה יותר (פחות חומר)

מה גם שהמחיר לא תמיד מעיד על איכות. למשל HR-03 פחות טוב מ-S1 למרות שהוא עולה כפול.

פורסם

זה כמו להשוות אוטו פרטי לאוטו מסחרי, בגדול הם עושים את אותו הדבר אבל הם מיועדים לשני דברים שונים. לכן - נהוג יותר להשוות תפוחים לתפוחים ולא תפוחים לסטייק.

בהנחה שלקונה יש חוש טכני והוא יודע להרכיב דברים בעצמו - השיקול הוא לא מה יותר טוב אלא מה יותר זול. הרי לפי מה שאתם אומרים כאן המטרה היא לא להשאיר את הקירור הפאסיבי - פאסיבי (ז"א להוסיף לו מאורר) ומכיוון שלרוב כרטיס חזק עם קירור פאסיבי עולה יותר - צריך פשוט לבדוק מה ההפרש ולהחליט. לרוב אם ההפרש הוא במחיר שהוא מעבר לשולי - כדאי לקנות גוף קירור צד ג' יותר איכותי (כמו הS1 עם מאורר 12 איכותי ושקט).

המחיר בכלל לא רלוונטי. הדיון הוא האם גופי קירור פסיבים טובים יותר או לא...

קשה להכניס את המחיר למשוואה, כי גופי קירור אקטיבים בדרך כלל זולים יותר בגלל עלות יצור נמוכה יותר (פחות חומר)

מה גם שהמחיר לא תמיד מעיד על איכות. למשל HR-03 פחות טוב מ-S1 למרות שהוא עולה כפול.

בוודאי שהמחיר רלוונטי הרי לפי איזה נקודת מוצא אתה מבסס את ההשוואה ? אתה חייב להגיע לנקודת ייחוס. הרי יש לך כל מיני קירורים אקטיבים, אז איזה תבחר לקחת להשוואה ?

ברור שהמשוואה תעבוד לפי נקודת ייחוס והיא לרוב המחיר (או גודל, או רעש או כל מדד אחר שתבחר). ובהתחשב בעובדה שקירור אקטיבי זה קירור פאסיבי עם מאורר וההיפך לפי הגדרה, אז לעניינינו ולשאלתך: קירור אקטיבי יעשה את העבודה טוב יותר ובפחות נפח מאשר קירור פאסיבי כשמשקיעים אותו סכום כסף. להשוות אותו לקירור פאסיבי שבסוף יוצא יקר יותר (לא לשכוח גם מאורר טוב בנוסף) זה חסר חשיבות לחלוטין לשאלה שאתה שאלת מפני שאפשר גם להשוות את אותו קירור אקטיבי לקירור אקטיבי טוב יותר ויקר יותר - אז מה עשינו כאן ?

פורסם

בלי לחפור יותר מדיי, צריך להשוות כרטיס 8800gt רגיל עם גוף קירור פאסיבי צד שלישי נגיד ה ARCTIC COOLING S1 שעולה 120 שקל.

ל

כרטיס 8800GT שכבר מגיע עם קירור פאסיבי, קרי הכרטיס שהבאתי למעלה ה SPARKLE 8800GT PASSIVE COOLED ב1370 שקל.

*לפי מחירי TMS, שם מוכרים את הSPARKLE בזול.

משוואה פשוטה (לשם שינוי):

ה8800GT (של חברה X הכי זולה במהירות STOCK, כי כידוע החברה לא משנה) יעלה לנו 1300 שקל. בתוספת S1 זה יעלה 1420.

ה8800GT של SPARKLE עולה 1370.

הערות על הכרטיס עם S1:

- דורש עבודה מורכבת (כן, זה מורכב לעשות את זה ומי שלא יודע - שלא יסתבך. ב9600GT (בנוי על PCB דומה ולכן אותם קירורי 8800GT יתאימו לו) שיוצא עוד חודש גם אין מסגרת ברזל בליבה ובכלל אפשר יהיה לשבור אותה בעת ההרכבה).

- יקר

- מסיר אחריות. כשצריך להחזיר הכרטיס לחנות - צריך שוב לעשות את אותה העבודה ולהחליף חזרה לגוף הקירור המקורי=יותר מדיי עצבים בשני הכיוונים).

- מגיע לטמפרטורות נמוכות יותר.

הערות לגבי SPARKLE:

- הקירור הפאסיבי מגיע מובנה על הכרטיס ולכן: גם לא צריך להרכיב שום דבר וגם לא צריך לפרק ולהחזיר למקור שום דבר בעת תקלה. לקוחים את הכרטיס והולכים לחנות בלב שקט.

- יותר זול ב 50 שקל מ8800GT רגיל עם S1 הנ"ל. שמכסה את מחיר המאורר 12 ס"מ של GLACIALTECH לדוגמה..

ניתו עדיין לשים מאורר בדיוק כמו בדוגמה עם ה SPARKLE.

עקב כך ובהתאם לזאת.

למי שלא מחפש את הטמפרטורה הנמוכה ביותר ורוצה להיות עם ראש שקט ל 3 שנים הבאות של האחריות שלא צריך לפרק שום דבר בעת תקלה, מומלץ SPARKLE.

למשוגעי ה OC, שיש להם עצבים החליף קירורים ובעת תקלה להחליף פעם שנייה למקור ולמי שרוצה לשלם יותר - מומלץ 8800GT STOCK עם AC S1..

פורסם

כמה שטויות...

8800GT הכי זול עולה 1200 ש"ח (TWINTECH ב - FOXPC) ככה שלרכוש אותו יחד עם ה - S1 יוצא יותר זול מהספרקל ב - 50 ש"ח.

ההרכבה של ה - S1 מאד פשוטה, אחד הדברים ש - AC תמיד מקפידים עליהם.

ה - S1 טוב פי כמה מהפאסיבי של ספרקל, אין מה להשוות אפילו, והמחיר שלו מצוין וממש לא יקר, ה - HR-03 הוא כבר יקר.

ומה אתה עושה כזה עניין מההרכבה, ממש "עצבים", רואים שנגמרים לך הטיעונים הכאילו הגיוניים.

פורסם

ה8800GT (של חברה X הכי זולה במהירות STOCK, כי כידוע החברה לא משנה) יעלה לנו 1300 שקל. בתוספת S1 זה יעלה 1420.

כמה דברים לא נכונים תוך מספר ימים.... מה יהיה עם ההמלצות השגויות ?

אני ארחיב את דברי דניס:

------------------------

GT הכי זול - 1200 ש"ח באשראי. אסלרו אס1 - 115 ש"ח. ביחד - 1315 ש"ח.

הספארקל עם הקירור הפאסיבי - 1376 ש"ח (176 ש"ח יותר מכרטיס GT הכי זול עם 3 שנים אחריות).

האופצייה הראשונה מציגה ביצועים טובים יותר ועולה 61 ש"ח פחות. מסקנות בדיוק הפוכות מההמלצה שלך.

המסקנה שלך חובבנית ביותר עקב העובדה שאתה משתמש בהגיון ולא בדקת באמת את ביצועי הקירור של הספארקל במצבים השונים ועם מאוררים שונים ועד כמה פשוט או לא להרכיב עליו מאורר (הרי רק לפני עמוד טענת בכלל שהוא לא קיים). אתה מוזמן עכשיו לחפש ביקורות כאלו ולקשר לפורום מידע על ביצועי הקירור שאתה ממליץ עליו, וכדאי לעשות את זה לפני שאתה ממליץ עליו.

"עבודה מורכבת" ? כמה S1 כבר ניסית להרכיב בחייך ? או שגם זה לפי ההגיון... העבודה תהיה מאתגרת מאוד או מורכבת לחובבנים בעלי חוסר חוש טכני נוראי בלבד, כאלה שחנויות מחשבים שונאות כשהם פותחים את המכסה של המחשב.

העבודה היא ממש לא קשה, לוקחת זמן קצר מאוד, ואין שום בעייה של אחריות בפועל (גם על אוברקלוק אין אחריות, איזה מן נימוק זה בפורום כמו זה ?).

אז מה נשאר לנו לתקן לגבי הS1:

- יותר זול.

- ביצועים יותר טובים.

- פעולת הרכבה פשוטה מאוד עד מגוכחת (לפרק 11 ברגים של המקורי, לנתק את פלאג המאורר, לנקות את הליבה והזכרונות, לחבר את פלאג המאורר החדש, להניח את הקירור, לסגור 4 ברגים, לגלות שכרגע ביזבזת 4 עד 6 דקות מהחיים שלך על הרכבת S1).

ברור שישנם אנשים שמתאים להם הGT הפאסיבי של ספארקל, רובם נמצאים בפורום של אתר הקולנוע הבייתי AVISRAEL. כאן אין שום סיבה להמליץ על הכרטיס הזה כל עוד הפרש המחירים הזה נשמר. כל מי שיש לו כאן חוש לשיפור ביצועי הקירור, הוספת מאורר באילתור וכו' מראש בשבילו מתאימה האופצייה עם הS1. מי שממש חסר חוש טכני כנראה גם לא יחשוב להוסיף מאורר על הספארקל ובשבילו עדיף הגיגהבייט.

פורסם

ice2k , אם תחזור כמה הודעות אחורה לתחילת הדיון, תראה שהדיון הוא האם קירור פסיבי מקרר טוב יותר מקירור אקטיבי.

הטענה המרכזית היא שבגלל המבנה והביצועים של הקירור הפסיבי, בתוספת של מאוורר הוא יהיה טוב יותר מקירור אקטיבי ברוב המקרים.

הטענה הנגדית היא שבגלל שקירור פסיבי אינו בנוי לנצל בצורה אפקטיבית את זרמית האויר של המאוורר,

התוצאה תיהיה כיסי חום, מערבולות שיגרמו לרעש וביצועים נחותים מקירורים אקטיבים.

זה כמו להשוות אוטו פרטי לאוטו מסחרי, בגדול הם עושים את אותו הדבר אבל הם מיועדים לשני דברים שונים. לכן - נהוג יותר להשוות תפוחים לתפוחים ולא תפוחים לסטייק.

לא מסכים. גם קירור אקטיבי וגם קירור פסיבי מיועדים לאותה מטרה - לקרר.

לכן השוואה בינהם היא לגיטימית לחלוטין.

בהנחה שלקונה יש חוש טכני והוא יודע להרכיב דברים בעצמו - השיקול הוא לא מה יותר טוב אלא מה יותר זול.

את השיקול של הכדאיות שכל אחד יעשה לעצמו. שוב, הדיון הוא איזה קירור יותר טוב ולא איזה יותר משתלם.

בוודאי שהמחיר רלוונטי הרי לפי איזה נקודת מוצא אתה מבסס את ההשוואה ? אתה חייב להגיע לנקודת ייחוס.

נקודת הייחוס היחידה בדיון היא הביצועים והתחייסתי רק לנקודה הזו.

אפשר גם להשוות את אותו קירור אקטיבי לקירור אקטיבי טוב יותר ויקר יותר - אז מה עשינו כאן ?

מה כל כך רע בזה? השוואות כאלו קיימות בכל מקום.

לפעמים גם התוצאות מפתיעות, וקירורים זולים יותר מתגלים כטובים יותר מכאלו שעולים כפול (כמו במקרה של HR-03 ו- S1)

-----

אם מסתכלים על המפרטים של כל המשתתפים בדיון, נראה לי (ואולי אני טועה) שאני היחידי שבאמת הרכיב S1.

אז זה נותן לי לגיטימציה לטעון מה שאני רוצה עליו :)

פעולת ההרכבה היא לא "פשוטה עד מגוכחת". זה נכון שלא צריך תואר מהנדס, אבל צריך קצת רקע וידע מוקדם.

הייתי מסכם שההרכבה ברמת קושי סבירה, אך משתלמת מאד למי שהיתרונות של הקירור חשובים לו.

רק לדוגמא, בסעיף הראשון בדף ההוראות של ההרכבה כתוב:

Step 1: Clean the GPU, memory and voltage regulator surface cautiously

אין שום איור איך נראה כל רכיב. ולא כתוב מה הכוונה בלנקות. האם צריך להסיר את המשחה הטרמית הישנה? (ונכון שלנו זה מובן מאליו...)

למעשה, בכלל לא כתוב שצריך (ואיך) לפרק את הקירור הישן לפני שמרכיבים את החדש (ונכון שלנו זה מובן מאליו...)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים