עבור לתוכן

הוצאת כרטיס המסך (פעם ראשונה) מביתו לשם ניקוי שלו מאבק (הרבה) -> מסך כחול לעיתים

Featured Replies

פורסם

טוב אז ככה..

בניסיון לפתור בעיה טכנית של המחשב (תקיעה שלו לפעמים) והמלצה של חבר להוציא את הכרטיס מסך והזכרונות ולנקות אותם.

זה מה שעשיתי היום.

אחרי שהוצאתי לראשונה את הכרטיס מסך מאז המחשב אצלי (יותר מ4 וחצי שנים) ניקיתי אותו ובעיקר כמובן את המאווורר ומה שהסתתר "מתחת".

מה שקרה לאחר מכן זה ניסיתי להחזיר את הכרטיס מסך ואת הזכרונות וכשניסיתי להפעיל את המחשב עלה מסך כחול "IRQL EQUAL...." ולא זוכר מה ההמשך.

לא הבנתי מה פשר הבעיה.

אף פעם לא שמתי לב לקירור-מאוורר של הכרטיס מסך (FX5200) שכן המאוורר נמצא למטה, איך הוא עובד, ובאיזו תדירות הוא מסתובב.

מה שכן. לאחר שהחזרתי שמתי לב שאני מפעיל את המחשב המאורר של הכרטיס מסך בקושי מסתובב. שמתי לב שהמקום שהוא אמור לקרר נהפך לחם יותר ויותר. ישר כיביתי את המחשב בלי לקחת סיכון. כרגע מצאתי אילתור. הוצאתי את המאוורר 80ס"מ האחורי ושמתי אותו לכיוון הליבה. אבל אני לא מוצא משהו שיחזיק את זה ככה אז זה מהווה בעיה.

השאלות הן:

*כשאני מפעיל את המחשב, המאוורר אמור לפעול או רק שהכרטיס מתחמם (או הליבה של הכרטיס)? כי אני מרגיש שעשיתי טעות. לא הייתי צריך לגעת בכרטיס . הוא עבד 4 וחצי שנים עם אבק ועם הכל. ואחרי שאני מנקה מתחילות לצוץ בעיות.

*במידה ואני מוציא את הקירור החיצוני (החזק יותר והרועש יותר) של ה80ס"מ - מחזיר למקום הטיבעי או מנתק - אותו דבר. האם הכרטיס יכול להישרף מהתחממות יתרה או שהמחשב יעלה מסך כחול?

ובקיצור. מה אתם אומרים על הבעיה. כי אני נמצא בבעיה רצינית

תודה מראש,

אופיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים