עבור לתוכן

OC למעבד AMD 3800X2 לא מצליח , עזרה.

Featured Replies

פורסם

שלום,

התחלתי היום לעשות OC למעבד שלי על מנת לשפר את הביצועים של המערכת שלי.. (AMD 3800X2 , 2GB DDR2 667MHZ , 8800GT)

אז התחלתי לעשות OC למעבד, והגעתי ל 2200. האורגינל בא עם 2000.

אם אני מעלה אותו ל 2240 אז הווינדוס לא עולה. הוא מגיע לשלב אחד לפני הטעינה של הווינדוס ומשם חוזר על עצמו כל הזמן.

החזרתי ל 2200 וזה עלה רגיל.

הטמפ' של המעבד שלי נמוכה מאוד.

בין 9-22 במנוחה.

ד"א, זה ה OC הראשון שלי ואני לא ממש מבין בזה ככה שאם תוכלו להסביר לי במונחים שאני אבין אני אשמח.

איך אני ממשיך את ה OC? אני רוצה להגיע לפחות ל 2.5-2.6 .. הינה תמונה של ה BIOS כדי תוכלו להסביר לי יותר טוב מה לעשות :

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

שלום,

התחלתי היום לעשות OC למעבד שלי על מנת לשפר את הביצועים של המערכת שלי.. (AMD 3800X2 , 2GB DDR2 667MHZ , 8800GT)

אז התחלתי לעשות OC למעבד, והגעתי ל 2200. האורגינל בא עם 2000.

אם אני מעלה אותו ל 2240 אז הווינדוס לא עולה. הוא מגיע לשלב אחד לפני הטעינה של הווינדוס ומשם חוזר על עצמו כל הזמן.

החזרתי ל 2200 וזה עלה רגיל.

הטמפ' של המעבד שלי נמוכה מאוד.

בין 9-22 במנוחה.

ד"א, זה ה OC הראשון שלי ואני לא ממש מבין בזה ככה שאם תוכלו להסביר לי במונחים שאני אבין אני אשמח.

איך אני ממשיך את ה OC? אני רוצה להגיע לפחות ל 2.5-2.6 .. הינה תמונה של ה BIOS כדי תוכלו להסביר לי יותר טוב מה לעשות :

עריכה: הוספתיי גם תמונה מה CPUZ

פורסם

נתת לו עוד קצת מתח?

פורסם
  • מחבר

למען האמת, כן.

אני לא מבין כ"כ גדול בזה.

אבל אני יודע טיפונת אנגלית חח

אז ראיתי שם את ה CPU Voltage Control

וראיתי שהנורמאל על 1.3000 אז ניסיתי על 1.3250 , 1.3500 ו- 1.3750 .

ועדיין לא עזר.

צריך לעלות עוד?

או שאולי אני לא במקום המתאים ?

פורסם

לפני שאתה מתחיל לעשות OC אני מציע לך לעיין במדריך באתר, ובסטיקים שונים..זה רק יעזור לך.

לפני שאתה מעלה את תדר המעבד אתה צריך לבטל כמה דברים בביוס..את כל ה-SPREAD SPCTRUM(איך שלא כותבים את זה) למינהם

להוריד את ה-HT ל-4 או 3, אתה צריך לשנות את יחס הזכרונות ולהגדיר אותם על 533 או על 400, כי ברגע שאתה משאיר אותם על 667 ומעלה את התדר אז בעצם אתה עושה OC לזכרונות..וזהו משהו שאתה לא צריך לעשות כרגע.

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

לפני שאתה מתחיל לעשות OC אני מציע לך לעיין במדריך באתר, ובסטיקים שונים..זה רק יעזור לך.

לפני שאתה מעלה את תדר המעבד אתה צריך לבטל כמה דברים בביוס..את כל ה-SPREAD SPCTRUM(איך שלא כותבים את זה) למינהם

להוריד את ה-HT ל-4 או 3, אתה צריך לשנות את יחס הזכרונות ולהגדיר אותם על 533 או על 400, כי ברגע שאתה משאיר אותם על 667 ומעלה את התדר אז בעצם אתה עושה OC לזכרונות..וזהו משהו שאתה לא צריך לעשות כרגע.

:xyxthumbs:

אוקי, נחמד לשמוע תגובה עניינית ממישהו שמבין עניין. אז קודם כל, תודה.

עכשיו, תוכל להסביר לי איך להוריד את ה HT ל-4 או 3 ? ואם תוכל להסביר לי מה זה ה HT הזה ?

ואת יחס הזיכרונות איך אני משנה? ואיך אני מגדיר את התדר של הזיכרון? וזה מספיק להוריד אותם ל 533MHz ?

אני יחפש עכשיו מדריך שאני יוכל להבין ממנו.

אבל אשמח אם אתה תסביר לי את הדברים שציינת הרגע. זה רק יעזור לי.

תודה, עומרי.

פורסם

אגב יש לנו את אותו המעבד רק שלי בסוקט 939. תנסה לעשות משהו שאצלי זה גם קורה,

תבצע את האוברקלוק הרצוי לך עדיף בהתחלה 2300MHZ, ואז תסגור לגמרי את המחשב ל1-2 דקות ותדליק מחדש.

פורסם
  • מחבר

אגב יש לנו את אותו המעבד רק שלי בסוקט 939. תנסה לעשות משהו שאצלי זה גם קורה,

תבצע את האוברקלוק הרצוי לך עדיף בהתחלה 2300MHZ, ואז תסגור לגמרי את המחשב ל1-2 דקות ותדליק מחדש.

אני לא יכול להעלות יותר מ 2200MHZ .

יותר מזה הוא פשוט לא מעלה את הווינדוס. זה הבעיה.

ד"א, התחלתי לקרוא את המדריך ל OC תוך כדי הביצוע (במקביל. יש לי שני מחשבים אחד ליד השני) ולא הצלחתי למצוא את כל ההגדות שהוא נמצא בהם!

זה המדריך http://hwzone.co.il/guides/oc_cpu/2 . פשוט לא הצלחתי למצוא כלום.. אין לי את זה בביוס .

פורסם

זה המדריך http://hwzone.co.il/guides/oc_cpu/2 . פשוט לא הצלחתי למצוא כלום.. אין לי את זה בביוס .

לא בכל ביוס יש את כל האפשרויות - היצרן של הצ'יפסט או לוח האם בכוונה מנטרל אופציות בלוחות אם זולים יותר (אצלי לדוגמא אין שליטה על מתח הזיכרונות).

אתה צריך לנסות לבודד את הבעיה - הווה אומר לשחק בכל פעם עם פקטור יחיד. תנסה לנעול את מהירות הזיכרון וה-PCIE או לעשות unlinking (תלוי בביוס שלך). תעלה את ה-FSB בהדרגה, מקובל לקפוץ בכל פעם ב-3 עד 7 מה"צ, לא יותר. בכל פעם תעקוב בקפדנות אחר טמפ' הליבות תחת עומס (לדוגמא עם PRIME95), אל תתן לטמפ' לעבור את ה-60 מ"צ, אם הטמפ' עוברת סף זה - הורד מהירות או שפר את האיוורור וחזור על הבדיקה. רצוי לבצע OC עם יחידת איוורור נורמלית ומארז מאוורר היטב, בייחוד אם יש לך את ה-3800 מהדור הקודם (לא גרסת ה-65W).

אחרי שתתקע (ובתנאי שהטמפ' היא לא הסיבה), תתחיל לחפש את הסיבה לפי המפורט במסמך אליו הופנת - הורדת תדר זיכרון, HT, העלאת מתח (זהירה והדרגתית) והורדת מכפלה.

ואבקש גם לצטט מהמסמך -

על כל פנים, אנו לא ממליצים למשתמשים שאינם מנוסים להוציא את מיטב כספם על רכיבים ייעודיים לאוברקלוק, שכן בהעדר הידע הדרוש התוצאות אליהן הם יגיעו פשוט לא יצדיקו את ההשקעה - עדיף יהיה לרכוש מעבד מהיר יותר, על חשבון לוח אם וזכרונות יותר "עממיים", על מנת לקבל את אותם ביצועים אך עם הרבה פחות כאב ראש.

בסופו של דבר, יש לזכור כי האוברקלוק הוא דרך פשוטה יחסית להשגת שיפור בביצועי המחשב שלכם ללא השקעה כספית נוספת, אך יש לבצעו בחוכמה ובזהירות, כדי להגיע לתוצאות האופטימליות וכדי לשמור על המחשב שלכם.

בייחוד שמעבד 4400 מהדור החדש והיעיל יותר (65W) עולה היום רק 450 ש"ח.

ד"א אני כל-כך שמח שהלכתי על ה-E2180...

פורסם
  • מחבר

לא בכל ביוס יש את כל האפשרויות - היצרן של הצ'יפסט או לוח האם בכוונה מנטרל אופציות בלוחות אם זולים יותר (אצלי לדוגמא אין שליטה על מתח הזיכרונות).

אתה צריך לנסות לבודד את הבעיה - הווה אומר לשחק בכל פעם עם פקטור יחיד. תנסה לנעול את מהירות הזיכרון וה-PCIE או לעשות unlinking (תלוי בביוס שלך). תעלה את ה-FSB בהדרגה, מקובל לקפוץ בכל פעם ב-3 עד 7 מה"צ, לא יותר. בכל פעם תעקוב בקפדנות אחר טמפ' הליבות תחת עומס (לדוגמא עם PRIME95), אל תתן לטמפ' לעבור את ה-60 מ"צ, אם הטמפ' עוברת סף זה - הורד מהירות או שפר את האיוורור וחזור על הבדיקה. רצוי לבצע OC עם יחידת איוורור נורמלית ומארז מאוורר היטב, בייחוד אם יש לך את ה-3800 מהדור הקודם (לא גרסת ה-65W).

אחרי שתתקע (ובתנאי שהטמפ' היא לא הסיבה), תתחיל לחפש את הסיבה לפי המפורט במסמך אליו הופנת - הורדת תדר זיכרון, HT, העלאת מתח (זהירה והדרגתית) והורדת מכפלה.

ואבקש גם לצטט מהמסמך -

על כל פנים, אנו לא ממליצים למשתמשים שאינם מנוסים להוציא את מיטב כספם על רכיבים ייעודיים לאוברקלוק, שכן בהעדר הידע הדרוש התוצאות אליהן הם יגיעו פשוט לא יצדיקו את ההשקעה - עדיף יהיה לרכוש מעבד מהיר יותר, על חשבון לוח אם וזכרונות יותר "עממיים", על מנת לקבל את אותם ביצועים אך עם הרבה פחות כאב ראש.

בסופו של דבר, יש לזכור כי האוברקלוק הוא דרך פשוטה יחסית להשגת שיפור בביצועי המחשב שלכם ללא השקעה כספית נוספת, אך יש לבצעו בחוכמה ובזהירות, כדי להגיע לתוצאות האופטימליות וכדי לשמור על המחשב שלכם.

בייחוד שמעבד 4400 מהדור החדש והיעיל יותר (65W) עולה היום רק 450 ש"ח.

ד"א אני כל-כך שמח שהלכתי על ה-E2180...

תודה על ההשקעה. אבל לא עזרת לי אחי.

אני לא יודע איך לקבוע את יחס הזיכרונות על 1:1

את ה PCIE VOLTAGE נעלתי על 100MHZ ...

פורסם

ואללה יש לי מעבד זהה לשלך המפרט הנ"ל

<------

אם תרצה תוסיף אותי לאייסיקיו ואעזור לך (יש לי לוח אם אחר אבל נתמודד עם זה ביחד =] )\

336614665 היום כנראה ולא אהיה מחובר ...

נ.ב .. כשאני נתקעתי על 2200 לא האמנתי שאני אצליח להגיע לתדר של 2800 :)

הכל עניין של משחק עם ההגדרות בביוס ותיכנות מכון של הביוס ..

לשם התחלה ..

תעלה את תדר המעבד ל- 325 או 375

תשים את המחלק ( תקרא טוב טוב את המדריך עד שתבין איך העניין עובד ) ל- 1 .. זתומרת תדר הזכרונת על 533

תעלה לו גם מתח לרמה הבאה מעבד על 2400 את ה-- HT או שזה יהיה מסומן לך כ- AUTO אז תעביר את זה לידני ותיקבע על HT ( X ) 4 ..

בכל מקרה מעל ל- 2600 ( בתדר) יהיה עליך לשנות את ה- HT \ X \ 1, 2, 3, 4, 5 ל- X3 ..

פורסם
  • מחבר

ואללה יש לי מעבד זהה לשלך המפרט הנ"ל

<------

אם תרצה תוסיף אותי לאייסיקיו ואעזור לך (יש לי לוח אם אחר אבל נתמודד עם זה ביחד =] )\

336614665 היום כנראה ולא אהיה מחובר ...

נ.ב .. כשאני נתקעתי על 2200 לא האמנתי שאני אצליח להגיע לתדר של 2800 :)

הכל עניין של משחק עם ההגדרות בביוס ותיכנות מכון של הביוס ..

לשם התחלה ..

תעלה את תדר המעבד ל- 325 או 375

תשים את המחלק ( תקרא טוב טוב את המדריך עד שתבין איך העניין עובד ) ל- 1 .. זתומרת תדר הזכרונת על 533

תעלה לו גם מתח לרמה הבאה מעבד על 2400 את ה-- HT או שזה יהיה מסומן לך כ- AUTO אז תעביר את זה לידני ותיקבע על HT ( X ) 4 ..

בכל מקרה מעל ל- 2600 ( בתדר) יהיה עליך לשנות את ה- HT \ X \ 1, 2, 3, 4, 5 ל- X3 ..

תודה רבה לך אח שלי.

הוספתי אותך לאיסיקיו, אני מחכה שתאשר אותי.

בכל מקרה, אני מעוניין שהגולשים בפורום ימשיכו לנסות ולעזור.

תודה רבה לכולכם, אתם מוזמנים להמשיך ולנסות לעזור.

פורסם

יאללה אחי קצת קרדיט :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

יאללה אחי קצת קרדיט :nixweiss:

שמעו, הבנאדם תותח!!! אייל אח שלי.. אני חייב לך המון!

תודה רבה על הכל.. הבעיה נפתרה.

הצלחתי להגיע ל 2500MHZ והחלטתי שמספיק!

תודה לכולם!

אפשר לנעול.

פורסם

שמעו, הבנאדם תותח!!! אייל אח שלי.. אני חייב לך המון!

תודה רבה על הכל.. הבעיה נפתרה.

הצלחתי להגיע ל 2500MHZ והחלטתי שמספיק!

תודה לכולם!

אפשר לנעול.

זהירות! זה מתחיל להיות מסוכן עבור המעבד הזה, לא צריך יותר מזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים