עבור לתוכן

איזו מגמה? ממר"מ, תנאי קבלה? אני צריך פרטים..

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני עוד מעט צריך לבחור מגמה לתיכון, ואני די מתלבט...

אני לא יודע אם לנסות להתקבל למדעית (מדעי המחשב) או ללכת על אלקטרוניקה ומחשבים.

התיכון שאני הולך אליו הוא רביבים.

יש לי ניסיון של שנתיים וחצי תכנות ב PHP, חצי שנה ב C#, קצת ב c++, יודע גם JavaScript, HTML וטיפה ניסיון עם Ajax.

אני משתגע, אני מסתכל על משרות בפינצטה (http://www.pinzzeta.co.il/jobs_results.php?hot_list=&part_id=35&area_id=&education_id=&exp_id) ואני אשכרה יכול להתקבל עם הניסיון שיש לי עכשיו.

אני מעתסק כבר מגיל צעיר באתרים, התחלתי מגיל 9 ב HTML ומאז התקדמתי ל JS ו PHP. כמובן שאני גם יודע חומרה וכל מה שמסביב.

התחלתי לחשוב לכיוון של אלקט' ומחשבים + ממר"מ, השאלה אם זה בכלל אפשרי..

כמה שיותר פרטים והמלצות יעזרו, תודה! :)

פורסם

לפי מה שאני יודע אלקטרוניקה ומחשבים זה הרבה אלקטרוניקה וקצת תכנות. ממש לא תכנות ברמות גבוהות . ולא נראה לי שממר"ם קשור לאלקטרוניקה למרות שיש הצעות טובות מאוד של הצבא גם לאנשים שיש להם ידע באלקטרוניקה.

פורסם
  • מחבר

לפחות שאני אכנס למגמה שלא תדפוק לי את ההמשך (למשל מבחינת תנאי קבלה של ממר"מ) ושאני די מעתניין בה.

פורסם

למה אתה חושב על ממר"מ ולא על גאמ"א?

אני מזה מקנא בך ובנסיון שיש לך לדעתי לך למחשבים יהיה לך קל מאוד בינתייםפ תלמד בבית עוד ועוד... (אולי אפילו תנסה ללכת לאיזו חברה ל"התמחות" [iNTERNSHIP] ואז יהיה לך הרבה ניסיון מוכח)

פורסם
  • מחבר

תודה, אבל ללכת למחשבים מה? אין לי פירוט ממש על המגמות..

מזה גא"מא?

פורסם

אה ועוד דבר אם אתה רוצה להתקבל לממר"ם שזה בעצם בסמ"ח , כדאי שיהיה לך פרופיל 64 ומטה.

אחרת תצטרך ללמוד יג' ולעבור מבחנים יותר קשים. בשביל להתקבל לבסמ"ח.

כדי להבהיר את עצמי אני אסביר לך בדיוק איך זה הולך.

יזמנו אותך ביום מן הימים אם יש לך פרופיל 64 ומטה או שאתה ממשיך ליג' (יש יחידי סגולה שמזמנים אותם בכל זאת - יכול להיות שאתה תהיה אחד מהם אם תודיע על כוונותיך לצבא ועל הכישורים המיוחדים שלך) . ואז תצטרך לעבור מבחני מיון לא מסובכים ואם עברת אותם אתה מתקבל בעיקרון לבסמ"ח לקורס יוקרתי של 6 חודשים.

אבל אם אין לך פרופיל נמוך אתה תצטרך לעבור יג' שבמהלך הלימודים יזמנו אותך לעוד מיונים הפעם יותר מסובכים ואם תעבור אותם אז תתקבל לקורס גם כמובן יוקרתי של 3 חודשים בבסמ"ח.(פשוט מסתמכים על הידע שצברת במשך יג' ולכן הקורס מקוצר ל 3 חודשים במקום חצי שנה).

בתכלס זה תנאי הקבלה שלך. מתייחסים ג לקב"א וגם לשאר הנתונים שהצבא אוסף עליך במשך הזמן אבל זה כבר נתונים שאתה לא ממש יכול לשנות.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

אלי ומה אם הוא בן יחיד?

פורסם
  • מחבר

אני לא בן יחיד.

ומה התנאי קבלה מבחינה לימודית?

אז אני צריך עכשיו לחתוך לעצמי וריד בשביל להתקבל? :lol:

פורסם

אני לא בן יחיד.

ומה התנאי קבלה מבחינה לימודית?

אז אני צריך עכשיו לחתוך לעצמי וריד בשביל להתקבל? :lol:

אין שום תנאי קבלה לקורס תכנות של בסמ"ח.

הם מקבלים אנשים בלי ידע מוקדם במחשבים. צריך רק להיות עם פרופיל עורפי, ולעבור את המיונים (יש אפשרות לעשות מיונים גם עם פרופיל קרבי, אבל צריך לעשות י"ג), ולחקות לתשובה.

כמובן שיהיה לך יותר קל לעבור את אחד המבחנים ("מחשבון קרב"), כאשר יש לך כבר ידע קודם בתכנות, אבל לא חובה. המבחן בודק רק אם אתה מסוגל לעלות על אלגוריתמים לפתרון בעיות, בלי קשר לשפות תכנות בכלל.

תנסה להתקבל לגאמא של מודיעין, הם לא דורשים פרופיל עורפי, וצריך ידע מוקדם כדי להתקבל.

פורסם
  • מחבר

יש לינק לעוד מידע גאמ"א? ואיזו יחידה יותר "יוקרתית"?

פורסם

בסמ"ח זה לא יחידה .

זה קורס יוקרתי של הצבא שאתה תעבור אם תתקבל.

מה שנקרא פעם יוצאי ממר"ם וכולי. זה מי שעבר קורס בסמ"ח.(פשוט שינו את השם).

פורסם
  • מחבר

לא דיברתי על בסמ"ח, הבנתי שזה קורס לממר"מ.

שאלתי איזו יחידה יותר יוקרתית, ממר"מ, 8200, גאמ"א וכו'..

פורסם

יש מקומות יוקרתיים אחרים בצבא חוץ מבסמ"ח, שלוקחים אך ורק אנשים עם רקע מבוסס בתכנות ונראה לי שאתה

עונה על הדרישות האלה. במקומות אלה הרבה פעמים אין הגבלה על הפרופיל, כלומר: תוכל להתקבל גם עם פרופיל

97, למשל בחיל מודיעין.

חוץ מזה לגבי מגמה כמו שאנשים כאן ציינו בד"כ במגמת אלקטרוניקה העיסוק בתכנות הוא די שולי, לכן אם זה הכיוון

שלך הייתי ממליץ לך ללכת למגמת מחשבים.

פורסם

גאמ"א יותר יוקרתי כביכול - ואתה לדעתי מתאים לשמה... לא שאני יודע הרבה אבל מישהו בגיל 15/14 שיש לו כול כך הרבה ידע ונסיון זה מישהו שחשוב.

פורסם

ואם לא דיברת בצבא בצו ראשון על זה שאתה רוצה להיות שמחשבים או משהו אז תדאג להודיע להם את זה עכשיו בכדי שישלחו לך את כל הזימונים המתאימים לכל מיני מיונים שונים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים