עבור לתוכן

זקוק להמלצות לשירים של METALLICA

Featured Replies

פורסם

אוקיי אז ככה

יש לי את כל השירים של METALLICA לצורך העניין - קניתי את הDISCOGRAPHIA שלהם

בינתיים מצאתי כמה שירים שאני אוהב :

NO LEAF CLOVER

THE UNFORGIVEN

THE UNFORGIVEN II

WHISKEY IN THE JAR

ONE

WHO YOU ARE

אני שומע בין השאר גם EVANESCENCE LINKIN PART

קיצר תוכלו להמליץ לי שירים לפי מה שאתם אוהבים וגם אולי לפי הסגנון שלי?

sanitarium

fade to black

master of puppets

• תגובות 37
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עד לאלבום השחור (לא כולל אותו...)

פורסם

כן כולל אותו

אולי הוא רגוע יחסית לקודמים אבל זה אלבום מצוין

פורסם

לא קראתי הכל אבל:

Blackened

And Justice For All

one

enter sandman

sad but true

nothing else matters

the unforgiven

wherever i roam

master of puppets

battery

ride the lightning

for whom the bells tools

fade to black

פחות טובים:

Seek And Destroy

Until It Sleeps

hero of the day

cure

תהנה! אחלה להקה שבעולם ! (לפחות היו)

בקרוב דיסק חדש .

אני בוכה שאני רואה את ג'ימס עם שיער לבן :'(

פורסם

נדפק לו הקול אחרי האלבום השחור

מאז הם זבל של להקה

כבר שנים אין לו גרון של סולן

פורסם

שלא לדבר על האלבום החדש.

שאפשר לזהות שירים שלו מקילומטרים, הכל עם תופים מרגיזים כאלו

כאילו זה דיסק ראשון של להקה בכיתה ז'

פורסם

אין דבר יותר משעשע מלראות אנשים ממררים בבכי על עד כמה נוראיים Metallica נהיו לאחר צאת האלבום השחור, ואיך האלבומים שקדמו לו היו קשוחים ואמיתיים בהרבה. כן, אתם בהחלט קשוחים ואמיתיים כי אתם שומעים מטאליקה, נכון.

אמת, מטאליקה הגיעו לשיאם מוקדם יחסית (בRide The Lightning וMaster of Puppets ליתר דיוק), אבל הדבר לא אומר שכל מה שהם הוציאו לאחר-מכן הוא חרא. חוץ-מזה, הבחור אמר שהוא אוהב Evanescence וLinkin Park, כך שרוב הסיכויים שהוא יעדיף את החומר המאוחר יותר, ולא את ההבי מטאל הקלאסי שהם הוציאו במרוצת שנות ה80.

בעיקרון, אם יש לך את כל האלבומים שלהם, אני ממליץ לך לשמוע דווקא את Load, Reload ואת האלבום השחור (Metallica - Metallica), זה אמנם לא דומה כלל ללינקין פארק ואוונסנס, אבל אלבומיהם הקודמים דומים אף פחות.

שירים פרטניים?

The God That Failed, My Friend of Misery, The House Jack Built, Until it Sleeps, The Outlaw Torn, Fuel, The Memory Remains.

עם-זאת, אני מצטרף לכל הקשוחים האפלים והאמיתיים וממליץ לך לשמוע את אלבומיהם המוקדמים יותר. זה אמנם שונה מההעדפות שציינת, אבל זה אכן עדיף על החומרים המאוחרים יותר. מטאליקה איבדו כיוון עם מותו של קליף בורטון (שהיה באסיסט בשלושת האלבומים הראשונים) ועם כניסתו של בוב רוק לעמדת המפיק.

שמע את האלבומים Ride The Lightning וMaster of Puppets. שני האלבומים מצויינים מלבד שיר או שניים בכל אחד מהם, כך שאין טעם לציין שירים בודדים מהם, שמע את כולם.

פורסם

היחיד ש"משחק אותה" באשכול הזה זה אתה.

אף אחד לא אמר שהאלבומים הקודמים "קשוחים יותר"

פשוט האלבומים הישנים הם מוסיקה טובה עם ליריקה משובחת וקצב טוב.

והאלבומים המאחורים הם בד"כ סתם שירים שממלאים אלבום.

או במקרה של st anger - רעש סטטי.

פורסם

מוסיקה טובה? כן. הלחנים של מטאליקה בתקופה ההיא תמיד יהיו משהו מיוחד.

קצב טוב? בהחלט. קליף בורטון היה עילוי.

אבל ליריקה משובחת? ממש לא נראה לי. לא שהליריקה של מטאליקה הייתה אי-פעם בינונית (כי תכלס, Kill 'em All מטופש באופן מודע), אבל הוא דווקא כתב אישי יותר, כנה יותר ומוצלח יותר באלבומים שנחשבים ל"גרועים", התפנית החלה כמובן בDyer's Eve (שהוא אחד השירים היותר מוצלחים ופחות מוערכים של הלהקה), והמשיכה באלבום השחור, Load וReLoad, ובמידה מוצלחת מעט פחות, מלבד שירים בודדים, בSt. Anger.

"סתם שירים שממלאים אלבום" תקף בהרבה לשירים כמו Escape, The Thing That Should Not Be, Damage Inc. וFrayed Ends of Sanity

מאשר השירים באלבום השחור או בשני הloadים. לא כי השירים טובים פחות, אלא כי מבחינת ליריקה ו"חשיבות" עבור הלהקה והכותב הראשי שבה, שיר כמו Mama Said או The God that Failed טעון וסמלי בהרבה משיר שהם כתבו על המגברים האבודים שלהם או שיר שהם חיברו כי הם חשבו שעשר המכות זה דבר מגניב.

ונכון, אף אחד לא אמר בפועל "קשוחים" או "אמיתיים", אבל לרוב אילו המילים שמקושרות עם האלבומים המוקדמים יותר של הלהקה, וזה פשוט מעציב אותי כי מבחינת כנות ואמיתות, ג'יימס נפתח יותר יותר עם הזמן. נכון, לפעמים זה אומר שהוא חופר על אותם הדברים שישים אלף פעם כמו באלבום St. Anger, אבל אפילו האלבום הבאמת, באמת זוועתי הזה, כנה ואמיתי בהרבה מRide The Lightning או Master of Puppets, עד כמה שהם טובים בהרבה מוזיקלית.

פורסם

למה אתה מתכוון שאתה אומר כנה ואמיתי יותר?

אני חושב שהכל יחסי, אני לא משווה את הליריקה שלהם לסונטה ארטיקה או איירון מיידן.

אבל בינם לבין עצמם הליריקה הכי טובה נכתבה באלבומים הראשונים.

כמה שהשירים חרושים, אני לא חושב שאתה יכול לקחת שיר מהאלבומים החדשים ולהשוות אותו לone,fade to black,ride the lighting ועוד.

זה פשוט כמו שתי להקות, הם עשו תפנית רצינית, במיוחד באלבום האחרון.

האלבום garage inc הוא אלבום נחמד, אבל הוא כולו קאוורים לא?

לאלבום load וreload לא התחברתי, והאלבום האחרון עושה לי מגרנות.

אני מקווה שבאלבום החדש (יש תאריך?) הם יחזרו לעצמם, ויוכיחו לעולם שאלבומים חדשים של להקות old school לא תמיד הורסים (למרות שאני חושב שאיירון שיחקה אותה באלבום האחרון, הוא אחר האהובים עלי)

בכל אופן זה טעם אישי...

פורסם

כפי שאמרתי, לא משווה כלל וכלל מבחינת השיר כשיר, אין שום צל של ספק שמטאליקה היו להקה טובה בהרבה בשנות ה80.

אבל אותו Fade to Black מהולל (ובצדק, באמת קלאסיקה על-זמנית) הוא שיר שנכתב לאחר שמגברי המרשאל ושאר ירקות של הלהקה נאבדו, וג'יימס היה כולו בדיכי אז הוא כתב את השיר.לא יודע, בשבילי זה קצת גורע מהשיר.

שוב, זה לא שהאלבומים החדשים טובים יותר מוזיקלית, אבל בכל מה שנוגע ל"ליריקה משובחת", מטאליקה רק השתבחו עם הזמן (בהכללה גסה, לצורך הטענה, כי אין לי כח לחפור על כל אלבום פרטני). זה ממש לא אומר שהאלבומים עצמם טובים יותר, להפך. אבל אי-אפשר לנפנף אותם כ"סתם שירים שממלאים אלבום", מהסיבות שכבר ציינתי בתגובתי הקודמת.

את סונטה אני לא סובל, למרות שהם מלחינים לא רעים. למיידן הייתה תקופה מדהימה בשנות ה80 גם כן, והם בהחלט חזרו לעצמם עם Brave New World, ממש לא להקה שמביישת את ימי נעוריה בעיניי. בנוגע לאלבום החדש, ריק רובין מפיק מוצלח, ואת התוצר סביר להניח שנשמע כבר בקיץ הקרוב.

פורסם

אני לא מכיר את האלבומים החדשים של IRON

אבל אלבומים ישנים כמו "פחד מהחשכה" ואלבומים נוספים מהתקופה הזאת היו מצוינים

בכלל ברוס הוא סולן מצוין אבל לצערי גם הוא מזדקן

הסולן של מאטליקה אבל במצב הרבה יותר גרוע

מאז שנדפק לו הגרון לפני שנים הוא לא קרוב להוציא צלילים

כמו שהוא היה עד האלבום השחור

פורסם

Master of puptes האלבום אחד הטובים!

פורסם

"צדק לכל " הוא אחד האלבומים היותר פרועים שלהם

מומלץ בחום למרות שאני לא אוהב חלק מהמשפטים בשירים שלו

אבל מבחינת להקת רוק פרועה זה אחד מהאלבומים הכי מיצגים

Master of puptes טוב אבל נקי מידי

ההקלטה שלו מצוינת ונקייה לגמרי אבל חסר לי יותר אופי

האלבום השחור מצוין אבל הכי שקט מהאלבומים הטובים שלהם

אחרי זה הכל מחורבן

פורסם

אני שומע את מטאליקה מאז שהייתי בגן (הייתי גונב לאחי את הווקמן שלו מידי פעם ;D ) ולאמר את האמת כל השירים שלהם טובים עד וכולל האלבום השחור, השירים שיצאו אחרי לא כולם טובים אבל אם מחפשים דווקא יש כמה טובים פה ושם, הקאברים שלהם טובים יותר מהמקור לדעתי בחלק מהמקרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים