עבור לתוכן

To be or not to be...

Featured Replies

פורסם

זאת השאלה

היה כבר דיון כזה לפני מספר חודשים, אבל זה תמיד מכה בשנית.

הסיפור הוא כזה, אני לא נהנה מטקסים ומארועים גדולים (חתונות ברמיצוות ועוד), וזאת אפילו בלשון המעטה.

בנוסף לא נהנה להוציא כסף שאת רובו לא רואים בכלל האנשים שמקבלים אותו (אבל זאת בעיה יותר קטנה).

הוזמנתי לארוע של חברים קרובים. אמרתי שאני לא מגיע בגלל שיש לי סידורים באותו זמן (גם זאת לא הבעיה העיקרית). הזוג ומשפחתו לוחצים עלי להגיע כדי לשמוח בשמחתם. אמרתי להם ששמחתי איתם לפני ואני אשמח איתם גם אחרי ולא חשוב להיות בארוע. בסוף גם אמרתי שאני לא נהנה הכי בארועים, אבל הם כנראה לא הפנימו זאת.

בקיצור הם לא כל כך מקבלים את זה. בעבר הייתי מוותר, הולך ועושה רושם... היום אני בשלב של קצת גם לתת כבוד לעצמי ולרגשות שלי.

ולכן השאלה שבכותרת, האם להיות שלם עם עצמי ולא ללכת, או לוותר על הכבוד וללכת, כי העיקר שהם יהנו???

פורסם

אתה צריך לזכור שלא מדובר פה רק ברגשות שלך אלא גם ברגשות של חברים שלך.

אם הם חברים טובים הייתי הולך, בעיקר בשבילם, כי זו השמחה שלהם ואתה צריך לכבד את זה לפי דעתי.

דבר שני אני יכול להגיד לך שאם אני הייתי מתחתן וחבר טוב שלי לא היה בא הייתי מקבל את זה רק אם הוא בשום אופן לא היה יכול להגיע ולא אם יש לו איזה סידור מסכן שהוא יכול לדחות. אם זה היה סובל דיחוי הייתי לא רק מתבאס אלא גם נעלב וחושב כמה החבר הזה אוהב אותי וכמה אני חשוב לו.

פורסם

חשבת על זה שיום אחד גם לך יהיה אירוע חשוב? ואולי תרצה יותר מוזמנים בגלל שלקחת מחויבות כלפיך, וכלפי היקירים עליך.

פורסם

אין מה לעשות, אירועים כאלה הם חלק מהחיים, לפעמים אפשר להתחמק מהם ולפעמים לא.

אם מדובר באמת בחברים קרובים אני חושב שאתה צריך ללכת, לך זה אולי לא נראה ביג דיל אם לא תבוא, אבל להם זה יראה כעלבון.

חבל להרוס חברות בגלל שאין לך חשק ללכת\אתה מתבאס להוציא כסף, תלך וזהו.

פורסם
  • מחבר

הם חברים קרובים, אבל בדיוק כמו שאתם חושבים שעלי לכבד אותם בנוכחותי, למה שהם לא יבינו שאני לא נהנה במצבים כאלה?

בנוסף אני נגד כל התעשיה שסביב הארועים, וכל עם ישראל הולך בזרם בלי לשאול שאלות בכלל (אם הם היו משקיעים עשירית מהזמן שאני משקיע בחיפוש אחר מחשב מתאים, בלשאול את עצמם למה בעצם הם חוגגים בצורה שהם חוגגים, אולי הדברים היו נראים אחרת).

לכן ההערה שגם אני אחגוג פעם, ומה ארגיש, לא רלוונטית, כי אני מקווה לא לחגוג בצורה הזאת אף פעם.

וזאת לא שאלה של הכסף. אני מוכן לא ללכת ולתת צ'ק בסכום כפול ממה שהייתי נותן בבואי לאירוע באולם.

פורסם

מה כבר יש? לך.. למה להיות כזה סגור ואדיש? לך תחגוג ותשמח איתם.

פורסם

לך לחצי שעה , שעה , ותחזור לבית

פורסם

שמע דבר ראשון אני רוצה להגיד לך שאני חושב בדיוק כמוך לגבי הנושא.

גם אני שונא להגיע לאירועים גדולים כי למרות שהחוגגים הם אנשים קרובים אליך אין מה לעשות ורוב הזמן אתה תיהיה מוקף באנשים שאתה לא מכיר.

וכן, גם אני שונא אירועים שבהם מוזמנים הדודה של האח של השכן של הסבתא שנפטרה לפני שנה.

לפי דעתי אתה צריך ללכת, ואני לא יכול להביא לך איזושהי סיבה ממש טובה כי אין. אתה צודק שכמו שאתה צריך להתחשב ברגשות שלהם הם צרכים להתחשב לשלך. אבל כאשר יש התנגשות כזו בין חברים שאין צד שצודק, אני חושב שהכי טוב להיות ה"bigger man" ולוותר. חברים זה לטוב ולרע, ואתה יכול להתנחם בעובדה שכשתבוא לאירוע שלהם זה יעשה להם טוב.

חפרתי מספיק???

פורסם
  • מחבר

אתה משכנע אותי שאין ברירה

תאמינו לי הייתי פחות סובל/ יותר נהנה, לעזור לו בסבלות להעביר דירה, או אפילו לפתוח סתימה מסריחה בביוב, בקיצור כל דבר אחר, רק לו לשבת ולקשקש "סמול טוק" במשך שעתיים כשחיוך מרוח לי על הפרצוף כאילו שזה הדבר שלו אני מחכה כל חיי.

דרך אגב, בעלי האולמות כבר נהיו חמדנים לחלוטין. השיטה החדשה: הזמנות מינימום - למשל לא פחות מ 100 אורחים, רוצה להזמין פחות, אין בעיה אבל אתה משלם על 100 בכל מקרה.

החבר לא גולש הרבה באתר, במיוחד בימים אלה... אבל אני מקווה שאולי במקרה ישעמם לו והוא יראה את האשכול הזה...

פורסם

תצטרך למצוא את האמצע בין הבעיה שלך עם אירועים כאלה (שאני יכולה להזדהות עם זה לגמרי) לבין עצם זה שהם חברים קרובים שלך וזה יפגע בהם אם לא תגיע. תגיע לחלק המרכזי של האירוע, תגיד שלום שיהיה במזל טוב, ולך הבייתה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים