עבור לתוכן

המלצה לגביי ארגון מאווררים + המלצה לקירור לQ6600

Featured Replies

פורסם

זהו המארז שלי

http://www.chieftec.com/cx-01sl-sl-b.html

יש לי מאוורר 120מ"מ מאחור ועוד שניים בצד ימין (שלושתם מוציאים אויר), כשאפשרי לשים שם שלושה (בצד ימין). יש מאוורר שמוציא בספק הכח.

ונראה לי, אבל לא בטוח בכלל, שיש מאוורר שמכניס אויר בקדמת המארז. הבעיה שהפנל קצת מסובך לפירוק ויש המון קשקושים שם, כך שלא יצא לי לראות בוודאות.

המפרט שלי בצד ימין בפרטים. בקרוב אני משדרג ל8800GT, Q6600 ו-2GB זיכרון. עם ספק מודולרי 400 של אנרמקס.

השאלה שלי מה מומלץ לי על מנת לשפר את הקירור בתוך המארז, שכן ישנה גם בעיה, שהמארז דיי נעול בתוך שולחן המחשב.

הוא יושב למטה בשולחן כשיש רק רווח של כ-5ס"מ מימינו ומשמאלו. ומאחוריו יש דיקט עליון שסוגר את שולחן המחשב, אבל למטה הוא פתוח. אז ככה שלמאוורר ה120מ"מ יש מקום חופשי, אך למאוורר שבאחורי ספק הכח, אין לאן לשאוף (תרתי משמע חח)..

המעבד שלי במנוחה 50מעלות, בחורף.. הלוח אם 26מעלות נראה לי.. בסדר גמור. מה אתם מציעים לקראת השדרוג?

ושאלה שניה.. אחרי שהצעתם לי לגבי שיפור הקירור בכל המערכת, האם אתם חושבים שהמערכת שלי תהיה בסדר עם קירור הסטוק שמגיע עם הQ6600..

או אולי נשקפת סכנה גם ל8800GT שכן שמעתי שהטמפ' שלו במאמץ דיי גבוהות.

נ.ב.- עוד תמונות של המארז (לא שלי): http://www.lan-world.net/dump/Soenke/Pics/aufbau.jpg

בכל מקרה כשלקחתי את המעבד בזמנו הPENTIUM D, לקחתי קירור אחר ולא את קירור הסטוק.. לקחתי איזה קירור של זלמן. אבל אני חושב ששניהם S775. אז אולי זה יתאים ואני אוכל להשאר עם הקירור הזה? הוא נראה לי דיי נחמד.

פורסם
  • מחבר

מצטער על ההקפצה, הדיון היה ממש למטה ואני חייב עזרה ממכם.

בסה"כ שתי שאלות פשוטות. סידור מאוורררים במארז.

וקירור המעבד.. אם הסטוק שלו טוב, ואם לא אז מה מומלץ...

נ.ב. איזו משחה טרמית הטובה ביותר?

פורסם

אמ... בקשר לשאלה הראשונה שים את המחשב במקום מאוורר ולא בתוך ארון ובקשר למאווררים אני לא יודע איך ממש לסדר אבל ההגיון אומר שהאווררים מקידמת המארז מכניסים אוויר וכל המאווררים מאחורה מוצאים אותו.. כך נוצרת זרימה במארז אבל כדאי מאוד לסדר את החוטים במארז עצמו (חשוב מאוד גם לאסטטיות וגם לקירור יעיל יותר) אם יש לך מאווררים בצד המארז, בגובה של המעבד למשל אז כדאי לשים את המאוורר שם שיכניס אוויר קר על המעבד.

וזהו בעיקרון.

בקשר לקירור למעבד חכה לדעה מקצועית יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה.

ממממ.. בנוגע למה שאמרת, כן אני יודע, אני יודע כבר כל מה שאמרת, אבל לצערי כרגע זה לא רלוונטי להוציא מכאן את המחשב.

שוב תודה. ממתין לדיעות וטיפים נוספים.

פורסם

אני מקרר את הQ6600 שלי עם TT V1, אולי הוא טיפה יקר בהשוואה לשאר הקירורים, אבל נותן תפוקה מצויינת ואני ממליץ עליו בחום.

פורסם

זהו המארז שלי

http://www.chieftec.com/cx-01sl-sl-b.html

יש לי מאוורר 120מ"מ מאחור ועוד שניים בצד ימין (שלושתם מוציאים אויר), כשאפשרי לשים שם שלושה (בצד ימין). יש מאוורר שמוציא בספק הכח.

ונראה לי, אבל לא בטוח בכלל, שיש מאוורר שמכניס אויר בקדמת המארז. הבעיה שהפנל קצת מסובך לפירוק ויש המון קשקושים שם, כך שלא יצא לי לראות בוודאות.

תתאמץ ללמוד איך מפרקים את הפאנל הקדמי בלי לשבור כלום, ותתקין מאוורר 12 אחד או יותר אם יש מקום , להכנסת אויר קר !!!

זה אחד הדברים הכי חשובים והכי משפיעים על טמפ' תקינה של רכיבי המחשב = שיפור ביצועים ואורך חיים טוב יותר לרכיבים השונים !!!

המפרט שלי בצד ימין בפרטים. בקרוב אני משדרג ל8800GT, Q6600 ו-2GB זיכרון. עם ספק מודולרי 400 של אנרמקס.

השאלה שלי מה מומלץ לי על מנת לשפר את הקירור בתוך המארז, שכן ישנה גם בעיה, שהמארז דיי נעול בתוך שולחן המחשב.

הוא יושב למטה בשולחן כשיש רק רווח של כ-5ס"מ מימינו ומשמאלו. ומאחוריו יש דיקט עליון שסוגר את שולחן המחשב, אבל למטה הוא פתוח. אז ככה שלמאוורר ה120מ"מ יש מקום חופשי, אך למאוורר שבאחורי ספק הכח, אין לאן לשאוף (תרתי משמע חח)..

מאוורר ספק כח לא שואף מבחוץ אלא מפנים המארז ומוציא את האויר החוצה = לצידו האחורי של המחשב.

המעבד שלי במנוחה 50מעלות, בחורף.. הלוח אם 26מעלות נראה לי.. בסדר גמור. מה אתם מציעים לקראת השדרוג?

ושאלה שניה.. אחרי שהצעתם לי לגבי שיפור הקירור בכל המערכת, האם אתם חושבים שהמערכת שלי תהיה בסדר עם קירור הסטוק שמגיע עם הQ6600..

או אולי נשקפת סכנה גם ל8800GT שכן שמעתי שהטמפ' שלו במאמץ דיי גבוהות.

ממליץ לך קודם להרכיב את המחשב ולאחר מכן לבדוק טמפ' של הרכיבים השונים במנוחה ובמאמץ .

אח"כ תוכל לקבל החלטה חכמה יותר אם יש צורך בהוצאות כספיות נוספות.

נ.ב.- עוד תמונות של המארז (לא שלי): http://www.lan-world.net/dump/Soenke/Pics/aufbau.jpg

בכל מקרה כשלקחתי את המעבד בזמנו הPENTIUM D, לקחתי קירור אחר ולא את קירור הסטוק.. לקחתי איזה קירור של זלמן. אבל אני חושב ששניהם S775. אז אולי זה יתאים ואני אוכל להשאר עם הקירור הזה? הוא נראה לי דיי נחמד.

פורסם

אני מקרר את הQ6600 שלי עם TT V1, אולי הוא טיפה יקר בהשוואה לשאר הקירורים, אבל נותן תפוקה מצויינת ואני ממליץ עליו בחום.

האם הקרור הוא אוטומטי?

פתחתי את התוכנה אוורסט וראיתי שהוא רק על 400RPM...

פורסם
  • מחבר

תודה על האינפורמציה. ואל תעשה ממני דביל, אני יודע שהוא מוציא אוויר, זה היה ביטוי. 'לשאוף ל...'

ושוב, תודה על הinfo.

פורסם

האם הקרור הוא אוטומטי?

פתחתי את התוכנה אוורסט וראיתי שהוא רק על 400RPM...

לא... הוא לא. יש סויצ' שבעזרתו אתה יכול לכוון את הRPM של המאורר.

thermaltakev1bluecoolerez8.gif

פורסם

תודה על האינפורמציה. ואל תעשה ממני דביל, אני יודע שהוא מוציא אוויר, זה היה ביטוי. 'לשאוף ל...'

ושוב, תודה על הinfo.

בבקשה ובהצלחה ...

אף אחד לא יודע לנחש את כוונותיך לאיזה ביטוי התכוונת אם בכלל, או מה הידע שלך בנושאים שונים.

אני נוהג להתייחס ברצינות למה שכתוב כפי שכתוב על מנת לסייע ולדיוק בפרטים ובמשמעויות יש חשיבות רבה.

פורסם
  • מחבר

בבקשה ובהצלחה ...

אף אחד לא יודע לנחש את כוונותיך לאיזה ביטוי התכוונת אם בכלל, או מה הידע שלך בנושאים שונים.

אני נוהג להתייחס ברצינות למה שכתוב כפי שכתוב על מנת לסייע ולדיוק בפרטים ובמשמעויות יש חשיבות רבה.

בסדר לא נורא. תודה בכל זאת. חוץ מלוודא/להוסיף אוורור מקדימה, יש עוד טיפים לגבי האוורור במארז שלי?

פורסם

בסדר לא נורא. תודה בכל זאת. חוץ מלוודא/להוסיף אוורור מקדימה, יש עוד טיפים לגבי האוורור במארז שלי?

אה.... לא.

אני לא מכיר את הטמפ' של מעבדים כמו שלך, אבל 50 מעלות במנוחה בחורף, נשמע קצת חם מדי ....

אולי תשאל אחרים שיש להם כזה Pentium D 805 (Dual Core) 2.66GHz , מה הטמפ' שלהם ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים