עבור לתוכן

מחפש מסך 19-20 אינץ' לעיבוד תמונה וגלישה ב 2000 שח ומעלה.

Featured Replies

פורסם

לאחר שבוע של מחשבה כולל צפיה ב PHILIPS 200W6CS בתצוגה הבנתי שאני צריך לעלות בתקציב שלי.

הפיליפס נראה לי מעט דלוח וחסר עומק בגוונים הכהים. בקיצור חסר קונטרסט גם לאחר העלאת קונטרסט ל 100 והורדת בהירות לסביבות 30+/-

1. מהו הפאנל שהכי מתאים לעיבוד תמונה S-IPS ,PVA ,MVA? איזה מהם נותן סביבת עבודה ב 8 ביט ולא 6 ביט וקונטרסט ראוי?

2. האם האפשרויות שלי הן: PHILIPS 200P7ES ל DELL 2007FP/WFP או שיש NEC או EIZO טובים במחירים סבירים?

3. האם למישהו יש ניסיון עבודה של כמה חודשים עם ה PHILIPS 200P7ES וה DELL 2007FP/WFP? האם יש חנות שמוכרת את ה DELL2007FP עם פאנל

S-IPS?

3. האם מסך 19 רגיל זול יותר כגון SAMSUNG 971P או Viewsonic VP930B ( קראתי שאמור להגיע דגם חדש 950B? ) מספק מבחינת האיכות? שמעתי שיש

בעיות שונות והחזרים רבים של VP930B ( כך נאמר לי בנעה מחשבים בחיפה שנחשבת לחנות מאוד אמינה )?

4. אם יש מסך שנותן תמורה מעולה למחיר בתקציב מעט יותר גבוה 2500 ומעלה אשמח לשמוע, אני עובד על כך.

תודה מיכאל.

פורסם

כמו שזה נראה אתה מחפש מסך עם יכולת להציג צבע שחור עמוק ללא התמזגות של גוונים. בתחום זה רק מסכים עם פאנל S-PVA מצטיינים. השאר לא יתנו לך ניגודיות כזו.

1. כלל הפאנלים ממשפחת IPS בעלי תפוקת צבע 8 סיביות כאשר מרבית מסכי ה-VA גם כן. הכי מתאים לעיבוד תמונה הוא S-IPS. המגרעת היחידה שלו היא יחס ניגודיות סטטי, שלא ייתן לך צבע שחור עמוק בסרטים בתאורת חדר חלושה בנוסף לאפקט הניצנוץ. באור רגיל לא כל כך מבחינים בזה שהשחור לא חזק.

2. כל המסכים טובים לעיבוד תמונה, כולל S1931 19" של איזו, שעולה כמוהם, ו-971P של סמסונג. האיזו והסמסונג נותנים יחס ניגודיות כמו שאתה מחפש. בגודל גדול יותר מ-S1931 רק EIZO S2100 ו-S2231W עם S-PVA דומים בסבירות גבוהה באיכות התמונה ל-S1931 (ולא ה-S2000, שפאנל ה-A-MVA שלו מאכזב בניגודיות ובזוויות צפייה).

3. מה-Dell כולם מרוצים, חוץ ממקרה אחד שהתייחס לאובדן/התמזגות גוונים לאחר הפחתת בהירות, אובדן הנגרם מנפילת יחס ניגודיות סטטי בעקבות היעדר השליטה הישירה בתאורה האחורית לשינוי הבהירות, שינוי שמבוצע למעשה באמצעות שליטה בגבישים הנוזליים. זה לא קורה בפיליפס, בו אכן יש אימפלמנטציה של שליטה בתאורה האחורית לשינוי הבהירות. אין לרוכשים של 200P7ES עד כה הרבה ניסיון עימו, אם כי ארז ורבר, מבקר המסכים של האתר, עבד עם הפיליפס לסיקור שלו מספיק זמן בשביל לומר רק שבחים עליו, חוץ מההיבט של שחור שלא נשמר בזוויות והיות המסך לא מצטיין בסרטים. כל ה-2007WFP מכילים S-IPS בארץ עד עכשיו - ולא היה מישהו שדיווח על S-PVA בו.

4. ה-VP930, שכנראה עומד בשל היעדרו מהטבלה הזו לעבור לשלב ה-EOL, יותר איכותי מה-VP950, שההשערה שלי היא כי הוא מבוסס על TN לפי נתוני הניגודיות 800:1, זמן תגובה 2ms וזוויות צפייה 160/170. ה-971P יותר טוב מה-VP930 במונחים של דיוק בצבעים ויחס ניגודיות סטטי.

5. עד 2500-3000 ¤ הפיליפס 200P7ES ו-Dell 2007FP עם S-IPS הם הטובים ביותר מבחינת יחס עלות-תועלת לאיכות תמונה. אם אתה רוצה מסך 4:3 או רחב עם יחס ניגודיות סטטי גבוה מהם כמו שאתה מחפש ודיוק צבעים טוב כמו S1931 ו-971P, תיאלץ לעלות EIZO 2100 או S2231W שהרבה יותר יקרים - בסביבות המחיר של 2407WFP. ה-2407 נותן תמורה אחרת בהיותו מסוגל, כמסך מולטימדיה ביתית מוצלח במחירו, להקרין סרטי 1080P ושטח עבודה גדול יותר, אך הוא לא נותן אותם יחס ניגודיות סטטי או דיוק בצבעים.

פורסם
  • מחבר

תודה על תשובתך המלומדת.

מה לגבי NEC יש מסך שלהם שעונה על הציפיות במסגרת התקציב? יש דעות חלוקות על ה 1970NX שעולה פחות מ 2000 שח. מה דעתך?

כרגע ממה שהבנתי ממך ה PHILIPS 207P7ES וה DELL 2007FP הרגיל הם המומלצים ביחס עלות מול טועלת. במידה ואני מחליט על תקציב נמוך יותר זה

ה SAMSUNG 971P? מה לגבי הרגלית ה"מוזרה" שלו ששמעתי שנשברת לרוב ולכן היבואן מפסיק להביאם ארצה?

תודה מיכאל

פורסם

לגבי ה NEC אני יכול להמליץ לך על הדגם 20WGX2 PRO שאני מרוצה ממנו עד השמיים אם זה במשחקים סרטים או כל דבר אחר אבל הוא יקר -> 2800~ שקל

ויש לו פאנל AS-IPS

פורסם

אם זה מה ששמעת שהרגלית נשברת, זו הפעם הראשונה שאני שומע על בעיה כזו. מי אמר לך את זה? המוכרים? למעשה יש כמה חנויות אינטרנטיות באירופה שרושמות ל-971P את הכיתוב discontinued , אבל לא תיארתי לעצמי שזה דווקא בשל הרגלית, אלא אולי בגלל בעיות התאימות החומרתית של התוכנה של סמסונג לכיווני פרמטרי תצוגה. אם היו הופכים את ה-SoftMCCS החינמית עם תמלוגים ליוצרי התוכנה זה היה אולי נמנע. בכל מקרה הוא עדיין בבחינת מסך מצויין ומי שלא יזיז אותו יותר מדי לכל מיני תנוחות כולל פיבוט, שלדעתי מיותר כי לא רואים טוב במסכי 19" טקסט בפיבוט כמו ב-20", הסיכוי שהרגלית תישבר לו קלוש.

ה-NEC מסך טוב לגיימינג. הציפוי המבריק שלו, מדגיש קצת יותר את רוויית הצבעים והניגודיות לעומת ה-2007WFP. אבל קח בחשבון שליישומי טקסט וגרפיקה בתנאי תאורה רגילים זה עשוי להפריע לך, ותצטרך לבחון אותו לפני הרכישה. מבחן שלו מול מסכים אחרים שהוזכרו יש כאן.

http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/20inch-4.html

לגבי ה-1970NX: לפי הביקורת ההשוואתית ל-19" איכותיים הוא הגיע לסוף חייו:

http://hwzone.co.il/reviews/19_inch_highend/2/

אני עדיין בדיעה שה-200P7ES וה-2007FP בשל רזולוציית 1600X1200 לעריכת גרפיקה וקריאת טקסט רבה הם עדיפים מ-20" רחב. אולי תוכל להתרשם מה-2007FP ב-LCDTV בתצוגה שלהם - כך גם תקבל מושג על יחס הניגודיות המצופה מפאנל S-IPS אם יש להם אותו. (אות L מופיעה אחרונה במספר הסידורי במדבקה מאחוריו. S תואמת ל-S-PVA). תבדוק איך התמונות ייראו לך כאשר בהירות וניגודיות על 50 עם הורדה מקבילה של ה-RGB להפחתת הבהירות.

פורסם
  • מחבר

לגבי הסמסונג זה נאמר לי בחנות שדווקא עובדת עם סמסונג ושם הם טענו שה DELL2007WFP הרחב הוא המסך הטוב ביותר ביחס מחיר מול טועלת ( טענו של3:4 קשה למצוא פאנל S-IPS).

האם מישהו יודע היכן יש תצוגה של DELL 2007FP או PHILIPS 207P7ES באזור חיפה?

תודה מיכאל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים