עבור לתוכן

עזרה בOC למעבד E2180 לוח אם ABIT P35-E + מעבד מגיע ל50 מעלות במנוחה עם TUNIQ ?

Featured Replies

פורסם

אוקי אז ככה יש לי את המעבד E2180, לוח אם ABIT P35-E, זיכרון של GEIL 2GB (1GB*2) 800MHz CL4

עכשיו המטרה היא להגיע ל3.33GHz

עכשיו העלתי בתור התחלה ל3GHz שזה 300 * 10 מבלי לעשות שום שינוי במתחים למעבד..

עכשיו יש בעיה.. כשאני נכנס לCPU-Z , אני רואה שהCORE VOLTAGE כל שנייה משתנה וגם הCORE SPEED כל שנייה יורד ל1.8GHZ והMULTIPLIER ל6.0 ועולה בחזרה כשבא לו

עכשיו אני צריך המלצות\עזרה לאנשים שמבינים או שיש להם את הלוח אם הזה ויודעים להגיד לי כמה מתחת לשים בCORE VOLTAGE ובכלל כמה מתחים לתת למה..

ועכשיו אני רואה בCPU-Z בSPD שהזכרונות ב400MHZ עובדים על CL5 ולא CL4 שזה קצת מוזר לי.. השאלה היא האם זה בסדר לתת להם לעבוד בתזמונים 4-4-4-12 כשהם ב800MHz DDR ?

ועוד שאלה לגבי הזכרונות, האם להשאיר אותם ב1T או 2T?

עוד משהו מוזר, בCORETEMP אני רואה שהטמפ' הם 50 משהו כזה והמארז הוא SAGITTA עם קירור TUNIQ ככה שזה ממש מוזר לי .. וזה עוד במנוחה..

האם זה הגיוני? תאמת כשקיבלתי תמחשב ראיתי שהמאוורר מקדימה של המארז בכלל לא היה מחובר וחיברנו אותו באיזה דרך ודרך הביוס אני לא בטוח שהוא מזהה את המאוורר הזה ועכשיו זה מראה על טמפ' גבוהות מאוד במנוחה עם OC ל3.33GHz

תודה :]

פורסם

עכשיו יש בעיה.. כשאני נכנס לCPU-Z , אני רואה שהCORE VOLTAGE כל שנייה משתנה וגם הCORE SPEED כל שנייה יורד ל1.8GHZ והMULTIPLIER ל6.0 ועולה בחזרה כשבא לו

תקין לחלוטין ונובע פועלת EIST ו C1E - פונקציות בביוס...תריץ חיפוש בפורום כבר נכתב רבות על כך.

ועכשיו אני רואה בCPU-Z בSPD שהזכרונות ב400MHZ עובדים על CL5 ולא CL4 שזה קצת מוזר לי.. השאלה היא האם זה בסדר לתת להם לעבוד בתזמונים 4-4-4-12 כשהם ב800MHz DDR ?

ועוד שאלה לגבי הזכרונות, האם להשאיר אותם ב1T או 2T?

אם תעלה תמונות מ CPUZ מלשונית ה SPD ותיתן קישור לדגם המדויק של הזכרונות נוכל לענות לשאלה זו בצורה יותר מדויקת.

תוספת הביצועים ב 1T אינה משמעותית ויכולה להגביל את ה OC שלך בהמשך.

ההיתי ממליץ לנסות להגיע ל OC של המעבד בו אתה מעוניין עם תיזמונים משוחררים ב 2T. ולאחר בדיקת SMALL FFTS תנסה להדק את התיזמונים ו COMMAND RATE אם אתה רוצה. תיזמונים הדוקים יותק ו COMMAND RATE של 1T יכולים להצריך העלאת מתח לזכרונות ולגשר הצפוני.

לגבי שאלתך האחרונה תבדוק את טמ"פ לוח האם - במידה והיא גבוה גם כן יש צורך לפתור את בעיית האיורור במארז.

במידה ורק המעבד חם במנוחה - תנסה לשים את גוף הקרור מחדש.

פורסם
  • מחבר

תמונה מהSPD:

http://img529.imageshack.us/img529/9862/11729584rr8.jpg

תמונה מEVEREST:

http://img402.imageshack.us/img402/8312/69132147kh4.jpg

תמונה של הטמפ':

http://img402.imageshack.us/img402/1452/45814791je8.jpg

עכשיו יש פה משהו מוזר, כי כתוב פה שהטמפ' הם רק 29 מעלות (שלדעתי זה גם דיי גבוה בשביל מארז וקירור כאלה רציניים.. אגב אני לא הרכבתי את הקירור אלא FOXPC).. ממש מוזר לי שהטמפ' פה שונות מהCORETEMP לדוגמא ששם כתוב שהטמפ' הם 43+ וגם בביוס כתוב ככה..

עוד דבר מוזר.. לפעמים כשאני מדליק את המחשב, הוא נדלק לאיזה 5 שניות(עדיין לא מופיע שום דבר על המסך.. מסך שחור), נסגר, ונדלק עוד פעם..

יש איזה שהם הצעות?

אגב אני אוכל להגיע עם הזיכרון הזה ל4-4-4-12 במהירות 800MHz? כי לפי מה שכתוב פה:

http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?ProductID=15

הזיכרון אמור לעבוד בCL4 ..

כי כשנסיתי לשים 4-4-4-12 המחשב לא עלה..

פורסם

בשביל להריץ את הזכרונות על 4.4.4.12 תצטרך לתת יותר מתח לזכרונות - פשוט תצטרך לבדוק עם MEMTEST איזה מתח אתה צריך.

הכיבוי וההדלקה הכפולים - נורמאלי לחלוטין - אם כי יש עידכון ביוס שמצמצם את התופעה כך שהיא קורה רק כאשר משנים משהו רציני בביוס או מנתקים את המחשב מהחשמל.

לגבי טמ"פ המעבד יש סטיקי למעלה שדן בנושא.

פורסם
  • מחבר

בשביל להריץ את הזכרונות על 4.4.4.12 תצטרך לתת יותר מתח לזכרונות - פשוט תצטרך לבדוק עם MEMTEST איזה מתח אתה צריך.

הכיבוי וההדלקה הכפולים - נורמאלי לחלוטין - אם כי יש עידכון ביוס שמצמצם את התופעה כך שהיא קורה רק כאשר משנים משהו רציני בביוס או מנתקים את המחשב מהחשמל.

לגבי טמ"פ המעבד יש סטיקי למעלה שדן בנושא.

אוקי קראתי את הסטיקי על הטמפ' המקסימליות המומלצות

בכל מקרה, העלתי עכשיו את המעבד ל3.4GHz והמחשב עושה ריסטרט אחרי כמה דקות ב3DMARK06

הנה כל הנתונים מהביוס:

340MHz * 10

יחס - 1:120 - הזיכרון עובד במהירות 816

CPU Core Voltage: 1:4025V

DDR2 Voltage: 1.90V (הדבר היחידי ששיניתי בהגדרות של הזיכרון זה את הCL ל-4, כל השאר בAUTO)

CPU VTT Voltage - 1.2000V כשיש לי עוד 2 אפשרויות - 1.2375V ו- 1.2750V

ICH 1.50 Voltage - 1.50V

MCH 1.25V Voltage - 1.290V

CPU GTLREF - 63.0%

אין לי מושג מה לשנות כדי לגרום למחשב להיות יציב ולהמשיך עם הOC הזה בכלל.. אגב קראתי כבר את המדריך לOC למתחילים ועברתי פה על הודעות אבל הקטע הוא שעם כל מעבד הדרישות למתחים ובכלל ההגדרות משתנות ככה שקשה לי להסיק לגבי המעבד הזה ..

בכל מקרה, אני אשמח אם תעזור לי

תודה :]

פורסם

שחרר תיזמונים ל 5.5.5.15 עם 2T.

PCI EXPRESS על 100.

יחס זכרונות 1:1.2 או 1:1.

CPU GTLREF 67%.

אל תשנה את CPU VTT.

תבדוק עם PRIME SMALL FFTS למספר שעות תוך כדי ניטור טמ"פ עם CORETEMP.

אל תעבור את 20 מעלות מתחת ל T JUNCTION שלך ב CORETEMP.

פורסם
  • מחבר

שחרר תיזמונים ל 5.5.5.15 עם 2T.

PCI EXPRESS על 100.

יחס זכרונות 1:1.2 או 1:1.

CPU GTLREF 67%.

אל תשנה את CPU VTT.

תבדוק עם PRIME SMALL FFTS למספר שעות תוך כדי ניטור טמ"פ עם CORETEMP.

אל תעבור את 20 מעלות מתחת ל T JUNCTION שלך ב CORETEMP.

אוקי לפני שאני אתחיל עם הPRIME, אני רוצה להבין כמה דברים

עכשיו כשניסיתי לעלות את המחשב על 3.4GHz ועם כל השינויים שאמרת לי לעשות, תוך כדי שבאתי להגיב לך פה לאשכול, קיבלתי מסך כחול וישר אחרי זה RESTART.. והטמפ' בCORETEMP היו 60 ובEVEREST היו 50..

אז מה שעשיתי זה הורדתי את המהירות ל3.33GHz ואת המתח למעבד ל1.3650 משהו כזה מ1.4025

ועכשיו הטמפ' בCORETEMP- 48-50 ובEVEREST - 33-35

עוד משהו, האם זה יהיה בסדר לעבוד עם הTUNIQ כשהוא על המקסימום 24/7? זה לא יכול להרוס את המאוורר?

ואיך המתח לגשר הצפוני? אולי גם את זה כדאי להוריד קצת?

פשוט אני מפחד על הטמפ' שהן גבוהות מדי וזה נראה לי מוזר עם מפלצת כזאת כמו הTUNIQ..

האם יש משהו שאני יכול לעשות כדי לקבל טמפ' נכונות יותר\להוריד את הטמפ' שיהיו נמוכות יותר והאם יש סיכוי שאחת מהתוכנות מזייפת את הטמפ'? כי הטמפ' בEVEREST נראית לי הגיונית יותר..

אגב לא הבנתי מזאת אומרת לא לעבור את ה20 מעלות מתחת לT JUNCTION? כבר עכשיו זה על 48 מתחת ל T JUNCTION אז איך אני אמור להגיע ל20?

ותודה רבה על ההתייחסות :]

פורסם

ניראה לי שהטמ"פ קצת גבוהות יחסית לשימוש בטוניק במתח ותדר שציינת....

התוכל להעלות תמונה מ CORETEMP?

טמ"פ T JUNCTION או בשמה המתוקן בגירסא האחרונה של CORETEMP - ניקראת TJ MAX - כאשר המעבד מגיע ל 5 מעלות מתחת לערך הנ"ל המעבד יעבור THROTTELING - כלומר תיהיה ירידה בתדר המעבד - ע"מ למנוע נזק למעבד.

ע"מ להבהיר את עצמי - במידה וב TJ MAX רשום 100 מעלות מומלץ לא לעבור את 80 מעלות במאמץ, במידה ורשום 85 ב TJ MAX - מומלץ לא לעבור את ה 65 מעלות במאמץ...זה יתן טווח ביטחון טוב לשימוש יומיומי עם OC למעבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים