עבור לתוכן

צריך עזרה בשאלה קשה בגיאומטריה....

Featured Replies

פורסם

אגב אפשר לדעת איזה כיתה אתה יש לי תחושה שזה יעזור...לדעת פחות או יותר במה צריך להעזר...

• תגובות 40
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אין פה לא דמיון ובטח שלא חפיפה עם המשולש שבו הזווית שצריך למצוא. בנוסף גם לא הבנתי איך הגעת לתוצאה עם משפט חוצה זוית (ירד במיקוד בכל מקרה :P)

בכל אופן יהיה הרבה יותר פשוט אם תתן שמות לקודקודים כך שאנשים פה יבינו אחד את השני.

אפשר להגיע לכך רק באמצעות בניית עזר.

אגב אפשר לדעת איזה כיתה אתה יש לי תחושה שזה יעזור...לדעת פחות או יותר במה צריך להעזר...

כתה י' ניגש ל05 ו06 השנה בע"ה.

פורסם

אה...טוב זה כבר לא חומר בשביל דיסלקט משלוש יחידות

פורסם

אני חושב שהגעתי לפתרון.. אני יוצא לשיעור נהיגה ואני אנסה לנסח אותו כשאחזור.. מה שעשיתי בכלליות הוא למתוח את האלכסון של הריבוע (מצד שמאל למעלה לצד ימין למטה) ושיחקתי עם הזוויות.. בהצלחה

פורסם

לא משנה :x

פורסם
  • מחבר

אני חושב שהגעתי לפתרון.. אני יוצא לשיעור נהיגה ואני אנסה לנסח אותו כשאחזור.. מה שעשיתי בכלליות הוא למתוח את האלכסון של הריבוע (מצד שמאל למעלה לצד ימין למטה) ושיחקתי עם הזוויות.. בהצלחה

אחי, העברתי את האלכסון נוצר שם משולש שווה שוקים [בין הקודקוד התחתון של הריבוע לזווית הראש של משולש שווה השוקיים] אבל אין לי מושג איך זה עוזר...אשמח לעוד פרטים...תודה.

פורסם

אני לא רוצה לספר לך, כדי שבכל זאת תחשוב קצת.

התרגיל הזה בכלל לא קל ואל תתבאס אם אתה לא מצליח אותו.

הנה רמז:

תעשה בניית עזר של משולש כמו שכבר קיים בשרטוט, אבל שמאלה.

יהיה לך משולש עם צלע מחוץ למרובע מלמעלה, ואותו המשולש שנוטה שמאלה עם צלע מחוץ למרובע משמאל.

אחרי הרמז הזה יהיה לך הרבה יותר קל.

פורסם
  • מחבר

הנה רמז:

תעשה בניית עזר של משולש כמו שכבר קיים בשרטוט, אבל שמאלה.

יהיה לך משולש עם צלע מחוץ למרובע מלמעלה, ואותו המשולש שנוטה שמאלה עם צלע מחוץ למרובע משמאל.

אחי לא הבנתי מה לעשות.

סימנתי קודקודים אשמח אם תגיד לי מה בדיוק לעשות.

תודה

25340592no4.jpg

פורסם

קודם כל, עד כמה שאני זוכר, מאוד נדיר להיתקל בתרגילים בגיאומטריה ברמה הזאת בבחינת הבגרות. זהו תרגיל שדורש בניית עזר כזו שתבטיח שימוש בנתונים, משהו שלא נוהגים לצפות בזמן בחינת בגרות, אלא אם כן ניתנת הדרכה לבניית עזר כזו שתוביל לפתרון.

בכל אופן אני בטוח שמלבד הדרך אותה הצגתי בקובץ המצורף, קיימות דרכים רבות נוספות. העיקרון הוא, כמו שאמרתי, לבנות בנייה שתנצל את הנתונים.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

קודם כל, עד כמה שאני זוכר, מאוד נדיר להיתקל בתרגילים בגיאומטריה ברמה הזאת בבחינת הבגרות. זהו תרגיל שדורש בניית עזר כזו שתבטיח שימוש בנתונים, משהו שלא נוהגים לצפות בזמן בחינת בגרות, אלא אם כן ניתנת הדרכה לבניית עזר כזו שתוביל לפתרון.

בכל אופן אני בטוח שמלבד הדרך אותה הצגתי בקובץ המצורף, קיימות דרכים רבות נוספות. העיקרון הוא, כמו שאמרתי, לבנות בנייה שתנצל את הנתונים.

אחי ממש תודה על ההשקעה...אבל אמורים לפתור את התרגיל הזה ללא משפטי דמיון ומשפט פיתגורס....[רק חומר של מצולעים ומשולשים].

בכל אופן תודה....

פורסם

וואו.. זה חתיכת תרגיל קשה. אם יש לנו כזה תרגיל בבגרות אכלנו אותה.

פורסם

http://img180.imageshack.us/img180/4936/25340592no4vu6.jpg

ציירתי 2 קטעים.

תמשיך אותם עד שהם יפגשו ככה שיצא לך משולש שפונה שמאלה (בדיוק כמו שיש לך כבר אחד שפונה מעלה).

בהצלחה.

פורסם

מה זה התרגיל הפשוט הזה?.

לכמה יחידות זה מיועד

התשובה היא 30

פורסם

אדום גאון, אתה מוכן לשתף אותנו בפיתרון שלך?

פורסם

הוא כמובן טועה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים