עבור לתוכן

מיקום מאוורר במארז

Featured Replies

פורסם

יש לי מארז Compucase 6A-19 עם שני מאווררים של 120 ממ שמסודרים ככה:

1. מאוורר למטה מקדימה שמכניס אוויר (ליד הכלוב של הכונן הקשיח)

2. מאוורר בהתקן שיש מאחורה שמוציא אוויר.

יש לי עוד מאוורר של 80 ממ שאני רוצה להוסיף בתוך הכלוב של הסידירומים ולחבר בעזרת אזיקונים.

השאלה היא:

א. האם הוא צריך להוציא או להכניס אוויר.

ב. האם יש לכם מיקום יותר אפקטיבי בשבילו שלא דורש קידוחים ובלאגנים.

עריכה: ההגיון שלי אומר לשים אותו שכביכול יכניס אוויר (הצד הזה במארז סגור) ולמעשה ידחף את האוויר החם לכיוון הפתח מאחורה - מה דעתכם?

פורסם
  • מחבר

מקפיץ

פורסם

יש לי מארז Compucase 6A-19 עם שני מאווררים של 120 ממ שמסודרים ככה:

1. מאוורר למטה מקדימה שמכניס אוויר (ליד הכלוב של הכונן הקשיח)

2. מאוורר בהתקן שיש מאחורה שמוציא אוויר.

יש לי עוד מאוורר של 80 ממ שאני רוצה להוסיף בתוך הכלוב של הסידירומים ולחבר בעזרת אזיקונים.

השאלה היא:

א. האם הוא צריך להוציא או להכניס אוויר.

ב. האם יש לכם מיקום יותר אפקטיבי בשבילו שלא דורש קידוחים ובלאגנים.

עריכה: ההגיון שלי אומר לשים אותו שכביכול יכניס אוויר (הצד הזה במארז סגור) ולמעשה ידחף את האוויר החם לכיוון הפתח מאחורה - מה דעתכם?

מה המטרה של הוספת מאוורר , האם הרכיבים מתחממים ?

האם המאווררים של המארז עובדים במהירות מקסימאלית כל הזמן ?

איזה קרור יש למעבד ?

אני מניח שאתה מדבר על המערכת הזו:

Secondery Comp

---------------------------------------

CPU: Intel Core 2 Duo E2160

Motherboard: Gigabyte GA-945GCMX-S2

Memory: 2* Digma 512 mb @ 667

VGA: OB

HDD: Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD

Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 300W Case

פורסם
  • מחבר

לא האמת שאני מדבר על המערכת הראשונה (Pentium 4 2.6 northwood core בתוך מארז compucase 6a-19)

שאני רוצה להוריד לה את הטמפ' לקראת אפשרות לOC קל ע"י הוספת מאוורר 80 ממ שיש לי כבר.

במערכת יש קירור סטוק של אינטל (היטסינק+מאוורר למעבד, שילוב מוזר של היטסינק ומאורר לגשר הצפוני) + מאוורר 120 למטה מקדימה שמכניס אוויר ומאחורה יחסית למעלה עוד מאוורר שמוציא אוויר חם.

צוואר הבקבוק של המערכת הוא המאוורר לגשר הצפוני שמתחיל לקרטע אבל זו לא הנקודה.

האם בתצורה כזאת של מאווררים כדי לשים את המאוורר בתוך הכלוב של הסידירומים כדי שיזרים אוויר לכיוון החלק האחורי ויעזור בהוצאת האוויר החם?

רעיון אחר יותר טוב?

רעיון להוריד את הטמפ' בגשר הצפוני (יש לי ת'רד אחר בנושא בפורום מעבדים ולוחות אם - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=313649.0)

פורסם

לא האמת שאני מדבר על המערכת הראשונה (Pentium 4 2.6 northwood core בתוך מארז compucase 6a-19)

שאני רוצה להוריד לה את הטמפ' לקראת אפשרות לOC קל ע"י הוספת מאוורר 80 ממ שיש לי כבר.

במערכת יש קירור סטוק של אינטל (היטסינק+מאוורר למעבד, שילוב מוזר של היטסינק ומאורר לגשר הצפוני) + מאוורר 120 למטה מקדימה שמכניס אוויר ומאחורה יחסית למעלה עוד מאוורר שמוציא אוויר חם.

צוואר הבקבוק של המערכת הוא המאוורר לגשר הצפוני שמתחיל לקרטע אבל זו לא הנקודה.

האם בתצורה כזאת של מאווררים כדי לשים את המאוורר בתוך הכלוב של הסידירומים כדי שיזרים אוויר לכיוון החלק האחורי ויעזור בהוצאת האוויר החם?

רעיון אחר יותר טוב?

רעיון להוריד את הטמפ' בגשר הצפוני (יש לי ת'רד אחר בנושא בפורום מעבדים ולוחות אם - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=313649.0)

חיבור מאוורר בכלוב CD יכניס קצת אויר קר אך לא יקרר אף רכיב משמעותי עקב הגובה של כלוב ה CD .

זה בכל מקרה לא יעזור להוצאת האויר החם, את זה עושה רק המאוורר האחורי, לכן תדאג לכך שיעבוד טוב ומהר.

לדעתי הכי טוב יהיה שאת המאוורר הנוסף שלך, תחבר בצורה שיקרר את ה NB .

בנוסף, האם המארז מגיע עם תושבות פלסטיק כחולות לחיבור המאוורר הקדמי והאחורי למארז ?

אם כן, מומלץ להעיף אותן ולחבר את המאווררים ישירות למארז עם הברגים שחיברו את התושבות הכחולות [הן חוסמות מעבר אויר].

חשוב מאוד להקפיד לנקות את פילטר המאוורר הקדמי שמספק את מקור הכנסת האויר הקר היחיד למארז.

פורסם
  • מחבר

תודה על העצה

יש לך רעיון למיקום של המאוור בלי לקדוח? :s05:

המאוורר משולב היטסינק שיש שם לא יפריע לזרימת אוויר הכללית??

פורסם

תודה על העצה

יש לך רעיון למיקום של המאוור בלי לקדוח? :s05:

המאוורר משולב היטסינק שיש שם לא יפריע לזרימת אוויר הכללית??

תמקם אותו לפני ה NB שיזרים אוויר דרכו לכיוון החלק האחורי של המחשב , אני לא יכול לייעץ יותר מזה דרך האינטרנט ....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים