עבור לתוכן

המשפחה כולה מתה בגז, הקנס - 400 אלף שקל

Featured Replies

פורסם
בינואר 2002 התגלו גופותיהם של בני משפחת אייל - האב נמרוד, האם דליה ובנם אסף - בדירה ברמת אביב. תחילה סברו במשטרה שמדובר בהתאבדות, ורק חקירה מאומצת גילתה את האמת המרה: גז שדלף ממערכת החימום הביא למותם. היום הסתיימה הפרשה בקנס זעום - גם הוא תוצר של לחץ השופטת: 400 אלף שקלים. פסק הדין רצוף באמירות על "הזנחה, התעלמות ורשלנות"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3490803,00.html

לא ייאמן, הם באמת חושבים שקנס כזה ירתיע את פזגז ויגרום להם לעשות מאמצים שמקרה כזה לא יישנה?

שלא לדבר על כך שאף בכיר בחברה לא הועמד לדין. פשוט הפקרות, דברים כאלה מטריפים אותי :s07:

פורסם

השופטת שחכה כמה אפסים...

מקרה מאוד מצער באמת שאני לא מבין איך החברה לא לקחה על עצמה אחריות! :pissed:

פורסם

האמת נראה לי שפזגז כבר החליטו לעשות מאמצים בלי שום קשר לקנס, האמת אני לא חושב שיש צורך בקנס של סכום גבוהה יותר, אני מניח שהחברה מאותו יום החליטה שצריך לעשות מאמצים נוספים לבטיחות והשופטת הבינה את זה, זה מקרה מצער אבל בסה"כ הכל זה לא בכוונת זדון, אז למה צריך לתת קנס ענקי? אני לא רואה איך קנס גדול יותר היה מועיל...

פורסם
  • מחבר

מהסיבה הפשוטה שזאת לא הפעם הראשונה שזה קורה:

השופטת כתבה כי חברות אלו היו מחויבות בנקיטת פעולות לקידום פני סכנת הרעלה, כמו במקרה זה. לדבריה, מדובר בסכנה שהיא אינה תיאורטית ותרחישים כאלה כבר קרו בעבר. השופטת התייחסה להרשעה קודמת נגד חברת פזגז ב-1996 בעבירה זהה, כאשר בהכרעת הדין נותחו חובות הזהירות המוגברות בהן חייבת חברת הסוחרת בגז לנקוט. כבר אז התריעה השופטת איילה פרוקצ'יה על מחדליה של חברת פזגז, שגרמו למותה של ילדה בת שנתיים וחצי ולאובדן הכרה של אמה, שניצלה רק לאחר טיפול רפואי מסובך ואינטנסיבי. אך גם בעקבות הכרעת הדין הזו לא ננקטו האמצעים הראויים על ידי החברה.

תאמין לי שקנס של כמה מיליונים טובים + העמדה לדין של מנהלים בכירים בחברה היו גורמים להם לקחת את העניין ברצינות.

החברה רואה שהיא יוצאת בזול בכל פעם שיש תקלה כזו ופשוט לא משקיעה שום מאמצים כדי למנוע את זה.

פורסם
יצוין כי בהליך אזרחי שהסתיים בעבר - קיבלו בני המשפחה פיצוי של כ-3 מיליון שקלים.
פורסם

400000 בשביל חברה כמו פז זה כלום ...זה כמו שיתנו לך 2 שקל קנס בגלל שזרקת נייר על הרצפה ...זה יגרום לך להישתנות ? לא...

פורסם
  • מחבר

זה עדיין לא מספיק כדי שמקרים כאלה לא יקרו שוב, אז המשפחה קיבלה פיצוי כספי על המקרה הפרטני שלהם,

כדי שמקרים כאלה לא יחזרו על עצמם צריך לנקוט בצעדים מנהלתיים, ראשים צריכים לעוף וקנסות כבדים צריכים להיאכף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים