עבור לתוכן

יום שחור לספורט המוטורי העולמי - ראלי פאריז-דאקאר בוטל !

Featured Replies

פורסם

רק עכשיו היה לי זמן לפתוח על זה דיון.

האירוע שאני מחכה לו הרבה יותר מכול אירוע ספורט אחר בכול שנה בוטל עקב איומים לפגיעה מצד אל-קעאידה:

"בגלל המצב הפוליטי המתוח ורציחתם של ארבעה תיירים צרפתים ב-24.12, אירוע שקושר לארגון הטרור אל קאעידה, אך גם איומים ישירים שהופנו למארגני המירוץ על-ידי ארגוני טרור אחרים, לא נותרה ברירה אלא להכריז על הביטול".

למי שלא יודע מדובר באחד ממירוצי הראלי הקשים בעולם(אם לא הקשה ביותר) - עשרת אלפים קילומטר בשבועיים מפאריז בצרפת לדאקאר בסנגל בו המשתתפים צריכים לעבור מאות קילומטרים ביום - מדובר באחד המירוצים המתישים בעולם שבוחנים את גבול קצה היכולת של המשתתפים בו.

בצד ישראלי דרור כהן (טייס חיל האוויר לשעבר ששתי רגליו קטועות) היה אמור לתת לנו קצת נחת ולהיות הנהג של הצוות הישראלי בראלי:

"השקעתי במירוץ הזה שנה שלמה מהחיים בהכנות שונות ומשונות. החל מאימונים וכלה בניסיונות ארגון המימון הדרוש. לא עשיתי שום דבר אחר במהלך כל השנה. הביטול הזה עשוי להיות מכה נוראית עבורי. על כאב הלב עוד אצליח להתגבר, אבל אני חושש שההתחייבויות הכספיות יכריעו אותי. מדובר בחצי מיליון דולר שהשקעתי באופן אישי בפרויקט, תוך ידיעה כי אחרי המירוץ הוא יחזור אלי מכיוון המפרסמים. כרגע אין לי מושג מה לומר לאלה שתכננו על חשיפה ולכן הבטיחו כסף, אך לא עומדים לקבל אותה".

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3490391,00.html

במילה אחת: אכזבה :'(

פורסם

בשתי מילים צרפתים מושתנים

פורסם

נמאס כבר מהטרוריסטים האלה....מה האינטרס שלהם פה?

אני מריח קונספרציה...

פורסם

אכן יום קשה ביותר בספורט העולמי בכלל ובספורט המוטורי בפרט.

מה השלב הבא? ביטול מירוץ פורמולה1 בגלל התרעה?

בישראל לא היה קורה דבר כזה.. וזו עוד סיבה טובה למה צריך להביא ספורט מוטורי לארץ :xyxthumbs:

פורסם

בישראל לא היה קורה דבר כזה.. וזו עוד סיבה טובה למה צריך להביא ספורט מוטורי לארץ :xyxthumbs:

למה נראה לך?

פורסם

אני לא רוצה להיכנס לדיון נוקב וחסר תכלית, אבל בקצרה -

המדינה שיש לה את המודיעין הכי טוב על כוונות פיגועים בשטחה היא ישראל (כלומר אם טרוריסטים מתכננים פיגוע במדינה אירופאית/אפריקאית/ארה"ב וכד' יהיה להם יותר קל להוציא את הפיגוע בלי שיעלו עליהם).

בנוסף, לישראל יש ניסיון ויכולת טובה מאוד באבטחה וסיכול.

זו גם הסיבה שבוש מגיע לישראל חרף ההתרעות (אני בספק אם הוא היה מגיע למדינה אחרת עם כמות כזאת של התרעות).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים