עבור לתוכן

האם ב LCD יש צורך בשומר מסך ?

Featured Replies

פורסם

היי,

1) האם יש צורך בשומר מסך ל LCD? האם ייגרם לו איזשהו נזק אם אשאיר אותו פתוח שעות ומוצגת בו אותה התמונה כל העת?

2) עבור איזה גוון צבע שיציג מסך LCD תצרוכת החשמל תהיה הכי נמוכה?

3) האם בריא לכבות מסך דרך הלחצן? אם לא, למה?

תודה מראש.

פורסם

אתה בעיקר צריך להתחשב באורך החיים של התאורה של המסך. כדי לשמור עליה, עדיף להגדיר את מערכת ההפעלה ככה שתכבה את המסך כשאתה לא עובד על המחשב (אפשר גם לכבות אותו ידנית, אין עם זה שום בעיה).

מבחינת צריכת חשמל, כשהמסך מציג לבן צריכת החשמל היא הכי נמוכה.

פורסם

חשבתי ששחור, לא<?

פורסם

לא. למסך LCD יש מנורה מאחור שמאירה כל הזמן, והגבישים של המסך מסתירים את התאורה. ללא מתח הגבישים מעבירים את האור ובהתאם למתח חוסמים את האור. למעשה יש 3 גבישים לכל פיקסל, 1 לכל צבע ולפניהם פילטר של הצבע.

לכן, כאשר המסך שחור הוא לא שחור אמיתי כיוון שיש זליגת אור והגבישים לא חוסמים את התאורה לחלוטין.

להערכתי, ההספק שלוקחים הגבישים קטן מאוד ובאופן מעשי ההבדל בין שחור ללבן מבחינת ההספק זניח, ולכן רק כיבוי המנורה חוסך חשמל.

פורסם

גם לי יש כמה שאלות ברשותכם:

1. אני רוצה לכסות את המסך שלי בלילה בכיסוי ניילון (כמו של המחשבים הישנים) יש עם זה בעיה? אני מתכוון מבחינת חום, כי כל היום המסך יהיה דלוק ויתחמם, אז צריך להשאיר אותו שיתקרר או שזה לא משנה?

2. יש לי עכשיו CRT ואני רגיל לכבות את המסך כל פעם שאני עוזב את החדר, אפילו להוריד את הזבל או ללכת שניה למטבח, יש בעיה לכבות LCD בתדירות גבוהה כ"כ לכמה דקות כל פעם?

פורסם
  • מחבר

אז כשאני מכבה מסך דרך הלחצן זה מכבה את התאורה האחורית, ולא גורם נזק למסך?

פורסם

אז כשאני מכבה מסך דרך הלחצן זה מכבה את התאורה האחורית, ולא גורם נזק למסך?

2. יש לי עכשיו CRT ואני רגיל לכבות את המסך כל פעם שאני עוזב את החדר, אפילו להוריד את הזבל או ללכת שניה למטבח, יש בעיה לכבות LCD בתדירות גבוהה כ"כ לכמה דקות כל פעם?

כן זה מכבה את התאורה. באופן ישיר אין בעיה לכבות ולהדליק אבללא מומלץ לכבות ולהדליק בתדירות גבוהה (כל כמה דקות). כמו כל מנורה פלוריסנטית זה מקצר את חיי התאורה. מחזורי חום וקור בדר"כ לא עושים טוב לשום מכשיר אלקטרוני. במינון סביר זה בסדר.

דרך אגב, מסכי LCD קטנים, וככל הנראה חלק מהגדולים, משתמשים בתאורת LED ולא פלורסנט. בתאורה זו כיבוי והדלקה פחות פוגעים וזמן החיים של LED גדול יותר.

מבחינת חום אין בעיה עם הכיסוי. אם אתה חושש המתן 5 דקות לפני הכיסוי. זה מסך, לא תנור.

פורסם
  • מחבר

בקשר לאי שימוש בשומר מסך ב LCD, לפי מה שהבנתי להשאיר מסך פתוח לזמן רב עם אותה התמונה זה לא פוגע במסך ולא עלול לגרום עליו צריבות וכאלה זה פשוט כמו להשאיר את האור בחדר פתוח, וכמובן מומלץ לכבות כשזה לא בשימוש. צדקתי?

פורסם

פלאסמה (צריבה בזמן יחסית קצר).

שפורפרת (צריבה בזמן ארוך יחסית).

LCD - לא נתקלתי.

עריכה:

הכוונה היא לפרק זמן.

פורסם

יש צריבה גם במסכי LCD, למרות שגם אם זה קורה זה לא נורא (כמה שעות עם מסך לבן יתקנו את הבעיה). אני לא בטוח כמה זה קיים במסכים עדכניים (זה לא באמת מספיק מעניין בשביל לבדוק את זה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים