פורסם 2008 בינואר 417 שנים שלוםניסיתי לעשות OC למעבד שליגיליתי שאם אני מרים FSB דרך ה Ntune אז אני גם עושה OC לזכרון וברגע שאני עושה החל המחשב מכבה את עצמו ועולה מחדש בלי לשמור את ההגדרותגבר נתקלתי בעבר בבעיה שהזכרונות שלי מאוד רגישים מבחינת המתחים ושהעלאה ידנית קטנה של מתח דרך הביוס גורמת למחשב לא להידלק ולהראות הודעת שגיאה ב LCDאתמול מצאתי אפשרות בביוס להעלות FSB רק למעבד והרמתי מ 266X9 ל 300X9 ועכשיו המעבד עובד על 2.7GHZעכשיו חשבתי לנסות לראות אם אני יכול להגיע ל 3.0GHZ אז ניסיתי לבדוק מה הנתונים שלי עכשיו ב 2.7CORETEMP47453739ההרצה של ה NTUNE הראתה שהמחשב תקין וגם לא אימצה אותו כל כךהרגע ניסיתי עם PRIME95 לעשות הרצהפתחתי תתוכנה ובחרתי באפשרות שהייתה הכי למעלהותוך כמה שניות הטמפרטורה בCORETEMP התחילה לעלות עד ל 70+ ואז עצרתי את הבדיקה1 יכול להיות שהטמרוטרה אמורה לעלות כל כך הרבה?2 אם לא מה אני יכול לעשות כדי לטפל בזה?המפרט שלי בצד יוגב
פורסם 2008 בינואר 417 שנים אם אתה מבצע OC אל תיתן ללוח לקבוע את המתח למעבד (כלומר אל תשאיר אותו של AUTO) - קבע את המתח ידנית.עם Scythe NINJA PLUS Rev.B הטמ"פ שלך לא אמורות להיות כל כך גבוהות.לפי מה שהבנתי אתה מריץ כרגע את המערכת במצב UNLINKED?לפני נסיונות ה OC שלך תוודא את הבאים בביוס:AI Tuning: ManualNvidia GPU Ex: DisabledLinkBoost: DisabledCommand Per Clock (CMD): 2 clock 2TCPU Spread Spectrum: DisabledPCIE Spread Spectrum: DisabledMCP PCIE Spread Spectrum: DisabledSATA Spread Spectrum: DisabledLDT Spread Spectrum: DisabledLDT Frequency: 5xPCIEX16_1 Frequency (Mhz): 100PCIEX16_2 Frequency (Mhz): 100PCIEX16_3 Frequency (Mhz): 100SPP<->MCP Ref Clock, Mhz: AUTOממליץ בנוסף על שימוש בתוכנות הבאות:אלו הוורסיות האחרונות.1. CORETEMP - http://www.alcpu.com/CoreTemp/CoreTemp.zip2. פריים 95 ורסיה אחרונה: http://www.majorgeeks.com/Prime95_d4363.html3. להוריד את CPUZ מכאן : http://www.cpuid.com/download/cpu-z-142.zip
פורסם 2008 בינואר 417 שנים מחבר התאמתי את ההגדרות כמו שאמרת Command Per Clock (CMD): 2 clock 2T MCP PCIE Spread Spectrum: Disabled LDT Spread Spectrum: Disabled אלה היחידים שהיתי צריך לשנות אין לי "LinkBoost: Disabled" האפשרות הזו פשוט לא מופיעה אצלי איפה שהיא אמורה להופיע לגבי הטמפרטורות שמתי לב שאני לא יכול לשנות את ה RPM של המאוורר של הנינג'ה למרות שהוא מחובר לחיבור של המאורר מעבד בלוח אם שלי יכול להיות זה קשור? יוגב
פורסם 2008 בינואר 417 שנים אין לי "LinkBoost: Disabled" האפשרות הזו פשוט לא מופיעה אצלי איפה שהיא אמורה להופיע תסתכל שוב בתמונה - אני רואה את זה. וכן הטמ"פ יכולה להיות קשורה למהירות המאורר...יש לך אפשרויות שליטה על מהירות המאורר דרך הביוס אצלך.
פורסם 2008 בינואר 417 שנים מחבר שלחתי תמונה שמצאתי בגוגל ואמרתי שאצלי האפשרות פשוט לא מופיעה שם וב NVIDIA MONITOR כתוב לי CPU 1144 RPM SYSTEM 10 RPM לדעתי הסיסטם לא מחובר לא יכול להיות 10 סיבובים בדקה דרך הביוס כתוב לי 100% DUTY CYCLE MODE ב CPU
פורסם 2008 בינואר 417 שנים בדוק באתר של ASUS עם הביוס שלך מעודכן (במידה ולא תעדכן ללא OC)אם אתה מבצע OC אל תיתן ללוח לקבוע את המתח למעבד (כלומר אל תשאיר אותו של AUTO) - קבע את המתח ידנית.תקבע את המתח ידנית ותראה אם יש שינוי בטמ"פ.
פורסם 2008 בינואר 417 שנים תתחיל עם מתח ה DEFAULT שמופיע לך בביוס למעבד (תחת תפריט POWER) כאשר אתה ללא OC.
פורסם 2008 בינואר 417 שנים תריץ קצת PRIME 95 בתדר סטוק לבדוק אם הטמ"פ שלך מספיקות טובות ע"מ להתחיל ב OC.
פורסם 2008 בינואר 417 שנים מחבר CORETEMP66635455NVIDIA MONITORCPU 50SYSTEM 44GPU 46הטמפרטורה של הליבות דיי קבועה כבר שעה וחצי שזה רץ
פורסם 2008 בינואר 417 שנים טמ"פ קצת גבוהות...גם טמ"פ SYSTEM של 44 - מראה כנראה על בעיית איורור במארז.תעיין פה לראות אם יש משהו שיכול להתאים לך מבחינת הורדת הטמ"פ במארז:http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=65412.0
פורסם 2008 בינואר 517 שנים מחבר אבל בחישנים של ה LEXA שממוקמים ליד החישנים של ה STRIKER EXTREME כתוב לי SYS 24 HDD 22 CPU 46
פורסם 2008 בינואר 717 שנים מחבר טוב קראתי טיפה באינטרנט לגבי הלוחכרגע הנתונים בביוס הם:AI Tuning: ManualSLI Broadcast Aperture: DisabledNvidia GPU Ex: DisabledSLI-Ready Memory: DisabledPCIEX16_1 Frequency (Mhz): 100PCIEX16_2 Frequency (Mhz): 100PCIEX16_3 Frequency (Mhz): 100SPP<->MCP Ref Clock, Mhz: 200FSB - Memory Clock Mode: Unlinkedx FSB - Memory Raio: Auto[LOCKED]FSB (QDR), Mhz: 1200Actual FSB (QDR), Mhz: 1200[LOCKED]MEM (DDR), Mhz: 800Actual MEM (DDR), Mhz: 800[LOCKED]CPU Multiplier: 9CPU Internal Thermal Control: DisabledLimit CPUID MaxVal: DisabledEnhanced C1 (C1E): DisabledExecute Disable Bit: DisabledVirtualization Technology: DisabledEnhanced Intel Speedstep Tech: DisabledLDT Frequency: 5xtCL (CAS Latency): 4tRCD: 4tRP: 4tRAS:12Command Per Clock (CMD): 2 clock**Advance Memory Settings**tRRD: AUTOtRC: AUTOtWR: AUTOtWTR: AUTOtREF: AUTOtRD: AUTOtRFC: AUTOAsync Latency: AUTOCPU Spread Spectrum: Disabled[LOCKED]PCIE Spread Spectrum: DisabledMCP PCIE Spread Spectrum: DisabledSATA Spread Spectrum: DisabledLDT Spread Spectrum: DisabledVcore Voltage: 1.42500VMemory Voltage: 2.200V1.2v HT Voltage: 1.35VNB Core Voltage: 1.40VSB Core Voltage: AUTOCPU VTT Voltage: 1.40VDDRII Controller Ref Voltage: AUTODDRII Channel A Ref Voltage: AUTODDRII Channel B Ref Voltage: AUTOשמתי לב שה CPU FAN SPEED של ה NINJA זה רק 1100 RPM לפי מה שכתוב בביוסלפי הביוס הטמפרטורות (במנוחה מן הסתם)מעבד 54-59לוח אם 45מארז 23-25HITPIPE 60דיסק קשיח 20-21( ההבדלים זה אם הדופן של המארז פתוחה או סגורה )אני מניח שבמאמץ הטמפרטורות יעלו יותר, אני לא מעיז לנסות....המארז מאורגן מאוד מבחינת זרימת אוויר לדעתיאני מצרף תמונותיוגב[attachment deleted by admin]
פורסם 2008 בינואר 817 שנים מספר הערות:ניתן לשפר את יכולת הקירור של ה Scythe Ninja Plus Rev. B ע"י החלפת המאורר למאורר חזק יותר:http://www.anandtech.com/casecooling/showdoc.aspx?i=2965&p=1אני מבין שאתה כרגע מריץ את המעבד על 2700MHZ - בהחלט שווה לבדוק אם אתה צריך כל כך הרבה מתח למעבד - ניראה לי שאתה יכול להוריד אותו די בביטחה. - ו אפילו מתח סטוק למעבד כנראה יתן לך את אותם תוצאות.כנ"ל לגבי CPU VTT.שני אלה תורמים לטמ"פ הגבוהות של המעבד.CPU Internal Thermal Control: DisabledEnhanced C1 (C1E): DisabledEnhanced Intel Speedstep Tech: Disabledאין סיבה ממשית לשים אותם על DISABLE ועדיף אם תוכל להחזיר אותם ל ENABLE - אם הם לא פוגעים ביציבות ה OC אצלך.השניים האחרונים גם יתרמו לטמ"פ נמוכות יותר במערכת שלך.הראשון - חשוב להגנה על המעבד.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.