עבור לתוכן

מחפש טקטיקה לחשיבה כמותית בפסיכומטרי

Featured Replies

פורסם

ציוני הפסיכומטרי הגיעו. קיבלתי 580, שיפור של 20 נקודות בהשוואה לפעם הקודמת. שיפרתי משמעותית בכל פרק חוץ מכמותי. בעצם בכמותי קיבלתי פחות מהפעם הקודמת. בפסיכומטרי הראשון הוצאתי 98, הפעם הוצאתי 89. אם אפילו הייתי מצליח לשמור על הציון הקודם הציון הכללי היה מעל 600.

יש לי בעיה להתמודד עם הלחץ המטורף בחשיבה כמותית. אני לא מצליח לחשוב במהירות של דקה לשאלה. איך אפשר להתמודד עם זה? אולי עלי להחליט מראש שאני עושה 18 תרגילים ובתרגילים אני משקיע את כל ה-25 דקות. את שאר התרגילים מנחש. מה דעתכם?

פורסם

לכל סוג שאלות בכמותי יש טריקים וקיצורי דרך. עם מה אתה מתקשה ספציפית?

פורסם
  • מחבר

אני לא מתקשה עם התיאוריה. אני מתקשה בפיתרון התרגילים בלחץ של הבחינה.

פורסם

אפשר לדעת בנוסף כמה קיבלת במילולי ובאנגלית?

לגבי הטריקים, האם שקלת לקחת קורס מזורז קצר?

אישית אני עכשיו בקורס של לחמן ובמבחן האמצע הוצאתי 116 בכמותי ואני מאמין שאני עוד אשתפר [בעזרת הטריקים והתרגול (שזה המפתח להצלחה)].

ניסית 'לנקות' את הראש לפני המבחן?

פורסם

הרבה הרבה הההררררבבבבההה תרגול. אני אישית זרמתי עם כמותי מההתחלה, אבל אם לא הולך אז צריך לשבת על התחת ולעשות הרבה תרגילים מכל הסוגים.

כדי שלא יהיה מצב שאתה פוגש משהו חדש בבחינה וככה לא תילחץ

פורסם

אני מציע לך להחליט לוותר מראש על 4-5 שאלות קשות ולפתור 20 שאלות ב25 דקות, אבל לאט ובזהירות ואת השאר לנחש בזריזות, זה עבד די טוב לידידה שלי.

אני אישית מציע המון תירגול, המון עבודה קשה וזה יצליח לך, בהצלחה :)

פורסם
  • מחבר

אפשר לדעת בנוסף כמה קיבלת במילולי ובאנגלית?

לגבי הטריקים, האם שקלת לקחת קורס מזורז קצר?

אישית אני עכשיו בקורס של לחמן ובמבחן האמצע הוצאתי 116 בכמותי ואני מאמין שאני עוד אשתפר [בעזרת הטריקים והתרגול (שזה המפתח להצלחה)].

ניסית 'לנקות' את הראש לפני המבחן?

אנגלית 141, חשיבה מילולית 130, כמותי 89. [br]פורסם בתאריך: 3.01.2008 בשעה 18:00:45

הרבה הרבה הההררררבבבבההה תרגול. אני אישית זרמתי עם כמותי מההתחלה, אבל אם לא הולך אז צריך לשבת על התחת ולעשות הרבה תרגילים מכל הסוגים.

כדי שלא יהיה מצב שאתה פוגש משהו חדש בבחינה וככה לא תילחץ

בכל מועד אני משקיע 90% מהאנרגיה בכמותי והציון עדיין מחורבן. ממש חורבן. לפעמים נדמה לי שאם הייתי מנחש את כל התשובות הציון היה יותר גבוה.

פורסם

אוקי הכמותי ממש מפיל אותך.

לא'דע אולי תעשה קורס במקום טוב או משו

פורסם

אנגלית 141, חשיבה מילולית 130, כמותי 89.

קיבלתי כמוך באנגלית :)

בתור אחד שמאוד מתקשה בלעמוד בזמן בבחינה, כמותי היה הפרק שיכולתי לסיים כמו שצריך.

הסוד הוא לעבוד עם התשובות!

כמובן שזה לא יעזור לך אם אתה לא מבין מה השאלה רוצה, אבל יש אופציות שאינן אפשריות בעליל אז לפחות הניחוש שלך משתפר בהרבה.

עוד משהו שחשוב לזכור: סוג השאלות במבחן הפסיכומטרי הוא מאוד מוגבל ופשוט. לרוב המכונים יש את כל הסוגים, ומאפשרים לך לתרגל את כולם.

תעבור סוג סוג, תפתור שאלות עד שתשלוט בעסק ותעבור הלאה.

אם אין לך כוח\זמן עדיף שתיתמקד בסוגים הגדולים כמו: אחוזים, שברים, ממוצע ועוד....

גאומטריה קצת קשה בגלל שהוא מכיל הרבה וריאציות, אבל כולם מסתכמים בסופו של דבר על אותם חוקים (אז שווה לדעת את החוקים העיקריים טוב מאוד).

לבסוף, אני אגיד לך שכמותי הוא המיקצוע הכי קל לשפר משלושתם ובקלות אפשר להגיע ל-110+.

פורסם
  • מחבר

זה מה שאני חשבתי. בפעם הקודמת קיבלתי 98. אם הפעם הייתי מקבל 98 אז הציון היה מעל 600.

פורסם

לפי מה שאני רואה הציונים שלך באנגלית ובמילולי ממש טובים, אם רק תתרגל הרבה את הכמותי תוכל להגיע לציון יפה מאוד[מאוד].

פורסם

נכון מאוד, הציונים שלך גבוהים למדי.

אם תוציא 120-130 [ואם תתרגל (ונכון!!) הרבה אני מאמין כי אכן תוציא] אני מאמין שהסופי ישאף ל700 אם לא יעבור אותו בקלות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים