עבור לתוכן

עזרה -מחפש מסך מתאים לעיבוד תמונה, קריאת טקסט בגודל 20 אינץ'

Featured Replies

פורסם

שלום לכל המומחים.

אני מחפש מסך מתאים לעיבוד תמונה קריאת טקסטים וגלישה באינטרנט.

אני מתלבט לגבי 20 אינץ רחב. האם יש חסרונות למסכים הרחבים?

האם הסמסונג 206BW מתאים לצרכים שלי? אם לא, מה עדיף?

התקציב הוא בין 1300-1500 שח.

כמו כן רציתי לדעת איזה מסך מתאים לחדר ילדות עד גיל 10 שמטרתו גלישה ומשחקים בקטנה. אני חושב על 19 אינץ', איזה מסך נותן תמורה טובה למחיר?

אשמח לשמוע דעות והמלצות והיכן כדאי לקנות.

אשמח לקרוא את דעתכם ומודה לכם על זמנכם היקר.

מיכאל.

פורסם

206BW הנו גרוע לעיבוד תמונה, בשל היותו מכיל פאנל TN.

חסרונות למסכים רחבים הם בעיקר ב-19, שיותר מדי נמוך עבור הצגת שורות טקסט מספקת לכל גלילה. בגדלים אחרים 20-22 רחבים יש שטח עבודה נרחב לשני חלונות במקביל אך גם ב-20" רגיל מקבלים תפוקת עבודה יעילה יותר בהתחשב במספר הפיקסלים העדיף לגובה 1200 מול 1050. הרחבים רק מוסיפים עוד 80 פיקסלים לרוחב ויתקבל הרבה שטח מת בדפי אינטרנט איתם. ראה השוואה של QttP ל-2007FP מול WFP בנעוץ.

התקציב שלך ל-20" איכותי לא יספיק. תצטרך עבור עיבוד תמונה מוצלח להוסיף סכום גדול יחסית ל-Philips 200P7ES עם פאנל S-IPS שמצויין עבור מטרה זו. אם אין מספיק מעות לכך, ה-971P הוא אופציה טובה בזכות דיוק צבעים טוב.

למשחקים לילדים מסכים כגון 932B Samsung או L1960TR LG יהיו סבירים אם יהיה שימוש מועט לגלישה.

מומלץ לך לעיין במדריך ובסקירות ההשוואתיות בנעוץ שבראש הפורום.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המלומדת.

השאלה היא אם אני כבר משקיע במסך 20 איכותי האם לא עדיף ללכת על ה DELL2007WFP או על ה DELL2007FP ?

לגבי המסך לבנותיי הוא מיועד גם לגלישה באינטרנט אז מה כדאי?

תודה רבה

פורסם

כן, גם 2007FP הוא אפשרות טובה יותר מ-WFP אם היה לו בסבירות גבוהה מלאי רב עם S-IPS (אות L מופיעה אחרונה עבור S-IPS במספר הסידורי במדבקה שמאחורי המסך) . ה-2007WFP בכללותו הוא עם S-IPS בארץ. ההפרש במחיר לטובת ה-2007FP הזול ביותר שנמצא לעומת הפיליפס הוא רק כ-100 ש"ח פחות מהפיליפס ב-IQPC. הפיליפס יצליח לשמור על יחס ניגודיות סטטי בכל בהירות שתיבחר בהשוואה ל-2007FP, ולעומת זאת ה-Dell יציע יתרון של כניסות S-Video וקומפוזיט לממירי טלוויזיה. כל מסך והיתרונות שלו.

פורסם
  • מחבר

שוב תודה.

זאת אומרת שאתה בעד הפיליפס אם כבר להשקיע? איזה מ ה DELL עדיף לדעתך ה 4*3 או 16*9 ? האם הם יעבדו טוב עם כרטיס מסך 8400 nVIDIA GEFORCE?

ובכל זאת יש מסך עם פנאל TN בגודל 19 או 20 שנחשב לאיכותי יותר? מה עם LG L204WT ? אני לא בטוח שאני אצליח לגייס יותר מ 1500 +.

אשמח לשמוע עוד.

פורסם

בשורה התחתונה הכי כדאי הפיליפס בגלל הניגודיות שנשמרת לאורך כל הטווח הדינמי של הבהירות וגם ניחן בדיוק צבעים מצויין מהקופסא עם זוויות צפייה מעולות - בהן רפרודוקציית הצבע כמעט לא משתנה. פנל S-IPS מקובל לשילוב במסכים מאוד יקרים לגרפיקאים מקצוענים, שפועלם תלוי דיוק קריטי בצבעים ומחירם מעל 6.5 אלף ¤ רק לשם המחשה... הפיליפס מתאים מהקופסא בצורה טובה לעיבוד תמונה ברמה ביתית/לימודית חצי-מקצועית (DeltaE 94 ממוצע מהקופסא הינו מתחת ל-2) וגם יכול להתאים למשחקים. תצורת ה-4:3 שלו מתאימה מאוד לתמונות. רק מגודל 24" מוצע מס' פיקסלים לגובה זהה של 1200.

הכרטיס מסך שלך מתאים לרזולוציה הטבעית 1600X1200 ואפילו לגבוהות יותר ליישומי שולחן העבודה ללא בעיה. למשחקים קלים או ישנים הוא יהיה בסדר (מעבר לזה שאל את החבר'ה בפורום כרטיסי מסך).

אין שום מסך בתעשייה/בשוק מבוסס פאנל TN שיתאים לגרפיקה. מספר הצבעים הירוד הוא 262 אלף (6 סיביות לערוץ צבע) ולא 16.2 מיליון, שמושגים ע"י טכניקות שלא משדרגות באמת את כמותם (ובשל כך גם לא טובים לסרטים). זוויות הצפייה הצרות מעוותות לבלי היכר את הצבעים. זו טעות חמורה מאוד לקחת TN לעיבוד תמונה.

לעיבוד תמונות מקובל לקחת רק S-IPS או VA כפי שאמרתי. אם תוכל למצוא את ה-200W6CS עם פאנל VA מעודפים בחנויות תקין ולא פגום ב-1300 עד 1500 ¤ בזאפ ועוד הוא אפשרות הכי טובה מכל TN אחר. מעבר לו יש לך את ה-971P בסביבות 1600, שיותר מדוייק ממנו בצבעים מהקופסא. רק שהוא לא מתאים למשחקי FPS מהירים כגון Counter Strike, אלא לאיטיים מהם. אלה האפשרויות העומדות בפניך לעיבוד תמונה. המבחר למסכים עם פאנלים S-IPS / S-PVA רב בשוק, אבל דל מאוד במחיר נוח לצערנו...

פורסם
  • מחבר

אתה ממש עוזר לי בגדול. תודה.

האם אתה או מישהו מכיר חנות אמינה שמוכרת מסך פיליפס.

דרך אגב יש המון סוגי פיליפס 20 אינץ' האם יש עוד מומלצים וממה צריך להתרחק?

תודה על הכל מיכאל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים