עבור לתוכן

הדרך החדשה של הצבא לצ'פר לוחמים ותומכי לחימה

Featured Replies

פורסם

אם כל הזלזול למקצוע הטבח שאתם כותבים פה

מה יקרה אם בגלל שטבח "פישל" באוכל כל הגדוד קיבל קלקול קיבה (או משהו גרוע יותר) ואז יש "פאק" מבצעי בגלל גדוד שלם שמושבט?

לא משנה איזה תפקיד ברמה הכללית אותו חייל ממלא זה תמיד יכול להוביל למשהו גדול ומשמעותי יותר.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Fatigues

;D

• תגובות 71
  • צפיות 8.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ורוב הפקידים\ טבחים\ ממלאי תפקידי ביזיון אחרים הם לא בעלי פרופיל קרבי.

זה לא עקרוני, בכל ארגון יש overhead מה לעשות שצהל זה לא צבא רגיל, זה צבא חובה וכל עוד זה חוק זה בעייתי.

בארצות הברית טבח בצבא מקבל פחות מלוחם, אבל שמה אתה גם בוחר פחות או יותר מה אתה הולך לעשות, וכמבן שעצם ההשתתפות בצבא היא התנדבותית בלבד.

בישראל על כל אחד חובה להתגייס(בלי להכנס למשתמטים וכו'), והבחירה לאן להתגייס היא הרבה יותר נמוכה, בארצות הברית אתה רוצה להתגייס לח"א בתור טייס כל עוד אתה עובר מבחנים בסייסים ביותר אתה נכנס לאימונים. בצה"ל להכנס לדברים שמעבר למנילה שלך אלא אם אתה מתגייס בתור כללי ובעל המון מזל כמעט בלתי אפשרי. וכמון שמנקודת מבט מטכלית טבח או אפסני שווה ערך ללוחם הקומדנו הכי מיומן שלך, כיוון שגם הוא בלי אוכל וציוד שווה לתחת.

בצה"ל לכל אחד שיש פרופיל צבאי ואין לו מקצוע יכול לבקש להפוך ללוחם עד שנה וחצי פז"ם זה כן, אבל אם נחדד את מה שאמרת יותר כמות העובדים הכלליים בעלי פרופיל קרבי שבאמת אפשר לתת להם נשק ביידים(כלומר לא ערס שהוציא ספורטאי מצטיין כיוון שהוא משחק בהפועל טירה) היא אפסית.

פורסם

לפני כמה ימים הייתה לנו הרצאה על איזה מלחמה.

הייה שם סיפור על גדוד שהייה צריך לכבוש גבעה מסויימת שהייתה מבוצרת ע"י המיצרים, והחיילים לא היו יכולים להרים את הראש כי ירו עליהם והם לא ידעו את מיקום העמדות. בסוף, כדי לכבוש את הגבעה (ולהציל גדוד אחר שהייה צריך להגיע לאזור, וגם כדי למנוע מהתגבורת להתמקם באותן עמדות מבוצרות), נהג אחד (מוגדר כג'ובניק, אגב) התנדב לנסוע עם הג'יפ ולמשוך אליו את האש כדי שהשאר יזהו את העמדות.

הנהג נהרג, העמדות זוהו והקרב הסתיים בניצחון שלנו.

היום אתה מרים מזל"ט לאוויר ותוך דקות, בזמן אמת, אתה מזהה את העמדות, מזמין מסוק שיורה טיל ונגמר הסיפור.

אף אחד לא מת.

כל זה בתנאי שהצוות שהכין את המסוק לטיסה עשה את העבודה שלו (שזה כולל הרבה יותר אנשים ממה שאתה חושב... הרבה יותר), זה שהכין את המזל"ט עשה את העבודה שלו (שגם כאן דרושה המון עבודה, ושוב- הרבה יותר ממה שאתה חושב), זה שדאג לקשר עשה את העבודה שלו, וזה שהצביע על מיקום הגבעה עשה את העבודה שלו.

וזה רשימה מאוד חלקית ומוסבר בצורה מאוד מופשטת.

המלחמה היא מבצע קדש והקרב הוא הקרב על המיתלה.

לא רוצה לזלזל אבל יש דברים שאפשר לזכור גם שנה אחרי בה"ד 1, אז בטח גם לשים טיפה יותר לב תו"כ

פורסם

אני יודע את זה... סתם לא רציתי להכניס שמות ולסבך.. לנהג גם קראו משהו קן דרור, אם כבר ;)

ואני לא בבה"ד 1 (עדיין)- עתודאים בח"א עושים קודם השלמה חיילית...

פורסם

טבח ופקיד הן דוגמאות לאינספור תפקידי ביזיון שהצבא מקצה לכל מיני חיילים בכיינים.

ברוב בסיסי החי"ר את תפקידי המפקדה/מטבח/נהיגה, תופסים חיילים שהתגייסו לקרבי וביקשו לצאת מטעמי ויתור עצמי (תמיד יש יוצאי דופן, אבל הם לא הסיפור כרגע).

לא כל כך הבנתי מה כתבת בפיסקה השנייה שלך...

תראה אני לא יגיד לך שהשרות שלי היה קשה יחסית לחייל

ואני גם לא יגיד לך שהייתי חיל מצטיין

כי זה יהיה שקר אחד גדול

אבל כן הייתי אחרי לחדר אוכל של בין 200-500 חיילים בארוחה

שבוע כן שבוע לא

ביחד אם עוד טבח אחד אבל היו לפעמים תקופות שלבד

עכשיו אני אישית חושב שצהל צריך להיפטר לגמרי

מהמטבחים בבסיסים הגדולים לטובת קיטרינג+מנות קרב שצריך

בשיטה של היום צהל משלם הרבה משכורת לרסרי מטבח והסגנים

משלם טונות על ציוד ומזון

ובסוף המזון גם ככה מגעיל חוץ מי מקומות מסוימים ובמוצבים

אבל בשיטה הנוכחית אתה חייב טבחים ואין מה לעשות

אנחנו ביחד נתנו אוכל ל200-1000 חיילים תלוי בתקופה

ואנחנו היינו אמורים לחלק מנות קרב במקרה הצורך

פורסם

עכשיו אני אישית חושב שצהל צריך להיפטר לגמרי

מהמטבחים בבסיסים הגדולים לטובת קיטרינג+מנות קרב שצריך

בשיטה של היום צהל משלם הרבה משכורת לרסרי מטבח והסגנים

משלם טונות על ציוד ומזון

ובסוף המזון גם ככה מגעיל חוץ מי מקומות מסוימים ובמוצבים

כבר יש עבודת מטה על out sourcing של כל נושא התזונה בצה"ל שהיתה בשלבים מתקדמים כשהשתחררתי

נבדוק מה קורה איתה כשאני אבוא למילואים :P

פורסם

כבר שנים מדברים על זה

בפועל בבסיס שאני הייתי בזמנו היה קיטרינג ופרקו את המטבח שהיה גם ככה ישן

אבל בסוף העיפו את הקיטרינג ובנו מטבח חדש

שזה בזבוז ענק של כסף

גם ככה זה בסיס של קורסים קצרים ולפעמים יש פגרה

היו יכולים לעשות מטבח קטן רק לסגל

ולתת לקורסים מנות קרב

זה היה חוסך המון כסף

פורסם

אז כנראה אתה לא יודע כמה עולה מנת קרב... או שכנראה לא אכלת כאלה במשך שבוע...

ובכלל אני לא מבין על מה אתם מתלוננים... מה רע בצלי לארוחת צהוריים ופנקייקים לארוחת ערב? :nixweiss: ::)

פורסם

אני קורא את התרד הזה ונדהם, וואו... איזה כבוד גדול להיות רמבו בשרות הממשלה המטומטמת ששולחת לוחמים למות למען כלום.

אז כן הייתי חובש קרבי בסדיר, ועדיין אני עושה מילואים כמו פראייר!. יש לי דבר אחד להגיד לכם מנסיון, אם אתם יכולים להוציא מהצבא משהו טוב לאזרחות, אז תבחרו בתפקיד הזה.

ללוחם לא יוצא כלום באזרחות, לרבות תפקיד חשאי בשב"כ.

דעתי שהצבא ממזמן פשט-רגל, הגיע הזמן לצבא שכיר איכותי ללא צורך לכפות על אנשים גיוס בכוח.

פורסם

אז כנראה אתה לא יודע כמה עולה מנת קרב... או שכנראה לא אכלת כאלה במשך שבוע...

ובכלל אני לא מבין על מה אתם מתלוננים... מה רע בצלי לארוחת צהוריים ופנקייקים לארוחת ערב? :nixweiss: ::)

תראה במוצבים הטבח באמת מבשל ואכפת לו

ויש פה ושם מקומות מסוימים שמכינים אוכל טוב אבל זה המיעוט ולא הרוב

ויצא לי לאכול מספיק מנות קרב

ואני יגיד לך ככה זה עדיף על רוב האוכל שנתנו לחיילים

כמובן אפשר להוסיף למנות קרב ירקות ומיץ

בנוגע לעלות

במטבח אתה מחזיק

1-רסר או 2 אם משכורת ותנאים כמובן ואם הם וותיקים אז הרבה משכורת

2-מבנה גדול \תנורים יקרים\גז\מים\חשמל\תחזוקות לדברים וכו

3-טבחים ב2 משמרות של שבוע שבוע

4-אוכל שלבד היה עולה לך בערך כמו מנת קרב

יש לך ביצים\בחורף גם דיסה\שוקולד\לחמים\סלטים\מלח\לפעמים עוגות וקרמבו\

אורז או קוסקוס \בשר\ ועוד

בקיצור העלות הכוללת גבוה הרבה יותר ובסוף חוץ מהשניצל הרוב גם ככה אוכלים לחם אם שוקולד וזהו

ואז משלימים מהשקם

ככה שזה מיותר ועדיף לפזר הרבה מטבחים

אתה יודע מה מנות קרב +זיכוי לשקם

גם זה יעלה פחות וייתן לחיילים יותר

פורסם

למנת קרב יש ערך תזונתי בשקל 90, זה אמור לתת אנרגיה לטווח קצר לא מזון. צבא לא יכול להתקיים על בוטנים וטונה...

פורסם

1) לפי מה שידוע לי מנות הקרה המגוון שלהם לא שונה שניים ....ניתן לשפר את המרכיבים שלו

2) כוח אדם מאוד יקר וזה וובנוסף שמחירו רק יעלה מול המכונה שעושה הכול לבד.

אבל זה לא קשור לדיין ...שוב אנו מסיטים את הדיון .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים