עבור לתוכן

הדרך החדשה של הצבא לצ'פר לוחמים ותומכי לחימה

Featured Replies

פורסם

חד משמעית לא נכון. כל מלש"ב (מועמד לשירות ביטחון) בעל פרופיל קרבי (72 ומעלה) נשלח אוטמטית למערך הלוחם. גם אם הוא גאון הדור. הדרך היחידה לחמוק מתפקיד קרבי היא פרוטקציה/קשרים - מחק את המיותר.

תפקידי מודיעין וכמה תפקידים אחרים קודמים לפרופיל גם אם הוא 97.

• תגובות 71
  • צפיות 8.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה קצת נסחף, לא כל חייל שמתגייס לצה"ל בתור טכנאי כלשהו אחראי על כל הפיתוחים שאנחנו רואים.

כמו כן, יש אזרחים עובדי צה"ל שעוזרים לא פחות בעבודה ה"לא קרבית" הזו שאתה מדבר עליה.

שוב אני חוזר ואומר. למצוא חיילים שיעשו את העבודה המשרדית ואת התיקונים זה ממש לא בעיה, אפשר אפילו להביא אזרחים חיצוניים וכך גם עושים,

אבל להתחיל לחפש אנשים שמוכנים להיות בחיל קרבי זה יהיה הרבה יותר קשה.

אז נכון, ג'ובניקים לא רצים ולא יורים, אבל העבודה היא לא פחות לחוצה וקריטית מחי"ר.

תחשוב על הלחץ שיש על חייל שעל פי המילה שלו שולחים 50 איש למקום מסויים, שאם הוא טועה, אז זה 50 גופות.

או על חייל ששיחרר מטוס לטיסה ואם הוא לא עשה את העבודה שלו אז זה טייס (+ נווט אולי, ואני לא מדבר על המטוסי תובלה) מת ומטוס של כמה עשרות מליונים הרוס.

כאן אתה ממש מבלבל את המוח. (מצטער על הבוטות, אבל אתה לא מבין איזה שטות כתבת)

חייל שיושב כל היום במשרד ומתכנן תוכניות, לא באמת מבין את הערך של חיי אדם - עם כל זה שהוא מוסרי ובעל רגשות.

לעומתו, מפקד שעומד לשלוח את הפלוגה/מחלקה/כיתה שלו למשימה יעריך הרבה הרבה הרבה יותר את הערך של החיילים.

אין כאן בכלל ויכוח.

תראה, אני לא בא להוריד מערך החיילים שלא משרתם בחיל קרבי, אבל אתם גם כן לא צריכים להיסחף בתרומה שלהם.

זה נכון שהם מאוד מועילים, אבל אין פה עניין של הקרבה ולכן אני רואה את זה התרומה הזו כדבר שכמעט (פרט לכמה מאות גאונים של תלפיות, שחקים, חבצלות וכו') כל אחד יכול לעשות.

פורסם

אני לא יודע מה איתך, אולי הבצפר שלי יוצא דופן, אבל אצלינו כמעט כל השכבה התגייסה למודיעין(שחקים,חבצלות,תרגום,האזנות ועוד..),תלפיות,עתודות למיניהן ועוד כל מני תפקידים ג'ובניקים שאליהם מתמינים גם אנשים עם פרופיל קרבי. אני חושב שאפשר לספור על 10 אצבעות כמה באמת הלכו לקרבי (מתוך שכבה של כ-240~ איש)

פורסם

אני חייב להזכיר שאתם מדברים על שמנתה וסולתה של החיילים הצובנקים ...(בטח כתבתי בשגיעות כתיב)

רוב הגובניקים לא עושים דברים חשובים !וזה שטיות להגיד לכול גובניק יש תפקיד מיוחד ....

חלק קטן מאיכותי כן ...השאר שם רק כדי להעביר את הזמן ...יצא לי לראות הרבה כאלה ...

פורסם

חייל שיושב כל היום במשרד ומתכנן תוכניות, לא באמת מבין את הערך של חיי אדם - עם כל זה שהוא מוסרי ובעל רגשות.

לעומתו, מפקד שעומד לשלוח את הפלוגה/מחלקה/כיתה שלו למשימה יעריך הרבה הרבה הרבה יותר את הערך של החיילים.

אין כאן בכלל ויכוח.

תאמין לי, חייל שקשור לתינכון פעולה יודע טוב מאוד מהו ערך חיי אדם....

אני חייב להזכיר שאתם מדברים על שמנתה וסולתה של החיילים הצובנקים ...(בטח כתבתי בשגיעות כתיב)

רוב הגובניקים לא עושים דברים חשובים !וזה שטיות להגיד לכול גובניק יש תפקיד מיוחד ....

חלק קטן מאיכותי כן ...השאר שם רק כדי להעביר את הזמן ...יצא לי לראות הרבה כאלה ...

אז ראית חלק קטן מאוד מהצבא חמוד...

כל חייל שמבצע את תפקידו כראוי יש לו חשיבות... גם אם זה טבח שמכין אוכל לג'ובניק שמכין תוכניות לחיילים הקרביים....

פורסם

אין להם טיפת בושה לצבא האלה ולחיל הים בפרט.

3 שנים קרעתי את התחת!!! במחסן ענק והרמתי דברים כבדים.

כל המלחמה נשארתי כמו כלב במחסן וניהלתי אותו לבדי בלילות (ואין מרחב מוגן ונפל לידינו טיל 100 מטר ממני!!)

פעם אחת לא הוצאתי להם גימלים/ בתים/ הפניות לרופא כאלו ואחרות

ותמיד אני באתי לבסיס לפני כולם והלכתי אחרי כולם.

מה קיבלתי?!

כלום!

אפילו סיכת מלחמה עלובה לא קיבלתי, שלא נדבר על חייל מצטיין שלא נתנו לי. בושה שככה הצבא שלנו נראה.

פורסם

אתה קצת נסחף, לא כל חייל שמתגייס לצה"ל בתור טכנאי כלשהו אחראי על כל הפיתוחים שאנחנו רואים.

כמו כן, יש אזרחים עובדי צה"ל שעוזרים לא פחות בעבודה ה"לא קרבית" הזו שאתה מדבר עליה.

שוב אני חוזר ואומר. למצוא חיילים שיעשו את העבודה המשרדית ואת התיקונים זה ממש לא בעיה, אפשר אפילו להביא אזרחים חיצוניים וכך גם עושים,

אבל להתחיל לחפש אנשים שמוכנים להיות בחיל קרבי זה יהיה הרבה יותר קשה.

כאן אתה ממש מבלבל את המוח. (מצטער על הבוטות, אבל אתה לא מבין איזה שטות כתבת)

אין כאן בכלל ויכוח.

תראה, אני לא בא להוריד מערך החיילים שלא משרתם בחיל קרבי, אבל אתם גם כן לא צריכים להיסחף בתרומה שלהם.

זה נכון שהם מאוד מועילים, אבל אין פה עניין של הקרבה ולכן אני רואה את זה התרומה הזו כדבר שכמעט (פרט לכמה מאות גאונים של תלפיות, שחקים, חבצלות וכו') כל אחד יכול לעשות.

תסלח לי, אבל אין לך מושג איך הצבא עובד, ומי עובד שם.

יש מעט מאוד אזרחים עובדי צה"ל שמתעסקים בתחזוקה של ציוד מבצעי, וזה בכלל לא רק כמה מאות של שחקים פסגות וכו' שאחראים על הפיתוחים.

יש אלפי עתודאים שקורעים את התחת ועושים דברים שאתה לא מתאר לעצמך. בכלל, רוב התוכניות המיוחדות זה פיתוחים וכו' לטווח ארוך.

ויש ועוד איך ויכוח לגבי ההבנה של ערך חיי אדם, וחבל מאוד שאתה חושב שג'ובניקים שמוציאים מבצעים לא מעריכים חיי חיילים. פשוט עצוב.

בחיל האוויר לפחות, יצא לי לדבר עם די הרבה אנשים בצוותי קרקע, וכולם דיברו על זה שהם עושים כל מה שהם יכולים כדי להגן על הטייסים (אם זה בתחזוקה שבודקים שלא נפלו להם כפתורים כשהם עבדים על מטוס, או אלה שמכינים ציוד הצלה, מקפלים מצנחים וכו'... כולם)

והם לא רק "מאוד מועילים", חלק גדול מהג'ובניקים מצילים חיי אדם לא פחות מהקרביים.

אני רוצה לראות שתכתוב שהג'ובניקים לא תורמים כמו קרביים אחרי שהשכפ"צ שלך יעצור כדור... ואתה לא תאמין כמה ג'ובניקים עבדו על השכפ"צ כדי שהוא יהייה קיים אצלך.

לגבי ההקרבה- מסכים

לגבי זה שכמעט כל אחד יכול לעשות תפקידים של ג'ובניקים חוץ מאלה של עתודאים\ שחקים\ תלפיות- בולשיט.

אתה באמת חושב שדפרנ"יק ישב ויקפל מצנח, או תסמוך עליו לתקן מנוע, או לקרוא מפה נכון, או לנתח צילום לווין, או לתת הערכת מצב, או לתכנת מערכת הנחייה (בד"כ תפקיד של ממר"מניק, אבל עדין זה בסך הכול קורס...), או להטיס מזל"ט, או עוד 1001 דברים שג'ובניקים עושים?

אם כן אז אני שמח שהצבא לא חושב כמוך בעניין הזה.

אין להם טיפת בושה לצבא האלה ולחיל הים בפרט.

3 שנים קרעתי את התחת!!! במחסן ענק והרמתי דברים כבדים.

כל המלחמה נשארתי כמו כלב במחסן וניהלתי אותו לבדי בלילות (ואין מרחב מוגן ונפל לידינו טיל 100 מטר ממני!!)

פעם אחת לא הוצאתי להם גימלים/ בתים/ הפניות לרופא כאלו ואחרות

ותמיד אני באתי לבסיס לפני כולם והלכתי אחרי כולם.

מה קיבלתי?!

כלום!

אפילו סיכת מלחמה עלובה לא קיבלתי, שלא נדבר על חייל מצטיין שלא נתנו לי. בושה שככה הצבא שלנו נראה.

סיכה עוד תקבל... עכשו עדיין מחלקים אותן...

ואם לא אז תתקשר לקצינת הקישור שלך או למפקד או משהו כזה...

פורסם

זה מצחיק שאנו רבים מה יותר חשוב ....זה לא הנושא ....

אנו סוטים מהנקודה העיקרית ....

הנושא זה להפחית את כמות האנשים שנפלטים הממסגרת לפני ואחרי שהם התגייסו .

ואין כאן ממש חשיבות למי יותר חשוב.

השאלה שצריך לשמור את האוכלוסיות העדינות ...שהן הקרביים,רופאים קרביים,טייסים,תומכי לחימה. שהם חייבים להיות איכותיים!

פורסם

אתם בכלל עכשיו מדברים על "דברים שרואים מפה לא רואים משם" וסוטים מהנושא המרכזי...

זה די בעייתי לדרג שירות של חייל ואיך הוא תרם למדינה/צבא/מערכת וכו'

לדעתי אי אפשר לדרג את זה לפי איך שהוא "נדפק" או "נטחן" כי זהה ממש לא מדד של שירות!

באמ"ש (מה שהיה פעם אכ"א) צריך לתת לעניין חשיבה הרבה יותר מעמיקה וחבל שלא עשו את זה לפני זה.

פורסם

סה"כ אתה מתייחס לכל הקרביים כדפ"רניקים וזה חבל.

זה שאנחנו קרביים לא אומר שום דבר על רמת הלימוד שלנו או על מנת המשכל שלנו.

אולי אנחנו פראיירים, אבל לא בהכרח טיפשים.

לכן אני אומר שמתוך הקרביים תוכל להוציא אנשים שיתפסו את עמדות הג'וב, אבל להיפך ברוב המקרים לא תוכל.

כמו שזה נראה רוב הג'ובניקים לא עושים תפקיד משמעותי, וכאשר אני אומר רוב הכוונה לרוב מכריע.

טבח ופקיד זה לא תפקיד משמעותי, כי את זה כל ילד בן 14 יכול לעשות... מצטער מאוד.

IG שאלה לי אליך... אתה לא חייב לענות.

איפה שירתת? (אל תראה את השאלה כניסיון לפגוע בך, אני סתם סקרן)

פורסם

אני עתודאי, חזרתי לשרות לפני חודש וחצי בחיל האויר, עכשו בקק"צ (ובעיקר משם אני מכיר הרבה תפקידים של ג'ובניקים ועבודות שהם עשו...)

וזה לא שכל הקרביים דפר"ניקים, פשוט הרבה מהלא דפר"ניקים שיכולים לאייש תפקידי ג'ובניקים הם בעלי פרופיל גבוה. תעביר אותם לקרבי והלך כל מערך תומכי הלחימה והלא לוחמים (שחלקים עושים תפקידים בכלל לא פחות קריטיים מהלוחמים עצמם, ולזה יש לי כמה דוגמאות מהמלחמה האחרונה, אבל זה עדין בגדר סודי...)

חוץ מזה שיש תפקידי ג'וב שאנשים לא כשירים פיסית לא יצליחו לעשות... קח לדומא מכונאי מטוסים שצריך לטפס על המטוס להבריג דברים וכו'...

לרוב הטבחים והפקידות אין פרופיל גבוה.

פורסם

טבח ופקיד הן דוגמאות לאינספור תפקידי ביזיון שהצבא מקצה לכל מיני חיילים בכיינים.

ברוב בסיסי החי"ר את תפקידי המפקדה/מטבח/נהיגה, תופסים חיילים שהתגייסו לקרבי וביקשו לצאת מטעמי ויתור עצמי (תמיד יש יוצאי דופן, אבל הם לא הסיפור כרגע).

לא כל כך הבנתי מה כתבת בפיסקה השנייה שלך...

פורסם

בפסקה השנייה התכוונתי שהרבה מאותם תומכי לחימה ולא לוחמים, שעושים תפקידים משמעותיים לא פחות מהלוחמים (וכמו שכתבתי בכמה דוגמאות בהודעות קודמות- לפעמים גם יותר) הם בעלי פרופיל קרבי.

אם אותם אנשים לא היו משרתים איפה שהם משרתים, אלא היו הולכים לחי"ר, אנשים פחות איכותיים היו מאיישים את התפקידים שלהם- אם בכלל, ואז הייתה יכולה להיות פיעה קשה מאוד בתפקוד של הצבא (ובסופו של דבר בחיי חי"רניקים).

ורוב הפקידים\ טבחים\ ממלאי תפקידי ביזיון אחרים הם לא בעלי פרופיל קרבי.

פורסם

אם כל הזלזול למקצוע הטבח שאתם כותבים פה

מה יקרה אם בגלל שטבח "פישל" באוכל כל הגדוד קיבל קלקול קיבה (או משהו גרוע יותר) ואז יש "פאק" מבצעי בגלל גדוד שלם שמושבט?

לא משנה איזה תפקיד ברמה הכללית אותו חייל ממלא זה תמיד יכול להוביל למשהו גדול ומשמעותי יותר.

פורסם

אם כל הזלזול למקצוע הטבח שאתם כותבים פה

מה יקרה אם בגלל שטבח "פישל" באוכל כל הגדוד קיבל קלקול קיבה (או משהו גרוע יותר) ואז יש "פאק" מבצעי בגלל גדוד שלם שמושבט?

לא משנה איזה תפקיד ברמה הכללית אותו חייל ממלא זה תמיד יכול להוביל למשהו גדול ומשמעותי יותר.

שוב לא בזה מדובר ...אני יסביר את זה יותר טוב אולי...

טבח קל למצוא שישעשה את העבודה ...

חייל קרבי קשה יותר למצוא ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים