עבור לתוכן

הדרך החדשה של הצבא לצ'פר לוחמים ותומכי לחימה

Featured Replies

פורסם

זו דוגמה. ברור שלא כל חיילי הקריה הם ככה, אבל יש גם כאלה (כמו שיש כאלה שעובדים מ-7 בבוקר עד 10 בלילה).

יש כאלה בכל מקום, רובם או שאין להם שום תפקיד מוגר או שיש סיבה שהם עושים את זה, בעיקר אישורי עבודה. או טמטום של צה"ל מאבטח מתקנים באוגלה, או בבית פלדמן למשל כנראה באמת מסיים לעבוד ב12 למה זה בית נופש ו90% מהזמן אין שמה אף אחד, וכל פעם שיש שמה משהו דואגים לסנג'ר אבטשים לאותם ג'ובניקים בקריה, אבל אם אתה חושב שרוב הג'ובניקים מתקבים לשעות כאלה אתה חיי בסרט רציני.

בקריה 99.9% מהאנשים באים ב8 והולכים ב5 וחצי, ח"א טוחנים עוד יותר, גם מודיעין ומשרד הבטחון זה לא שכונה, אז כן יש לך קופי טיים בבניין אבל אתה עדיין יוצא ב6 מהבסיס...

• תגובות 71
  • צפיות 8.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רוב הג'ובניקים עושים שרות של מי 8 עד 5

עד שהם מגיעים הביתה הלך להם היום

זה אומנם לא כמו קרבי שסוגר 28

אבל זה עדיין מבאס

אני רוב השרות עשיתי 7\7 ו5\9 שזה כמאת הכי קל בצבא

פורסם

האמת היא שתעודת השחרור כן חשובה בהרבה מקומות עבודה אבל אני בספק אם בכלל מסתכלים על הפרטים בפנים, בדגש על הערכת מפקד, ולוקחים את זה ברצינות. ::)

ובאמת שלא חסר ג'ובניקים שטוחנים ואכפת להם מהשרות אבל הם מוגבלים בגלל בריאות או סיבות אחרות ובגלל זה לא היה להם גם סיכוי להגיע לשרות קרבי אז אי אפשר להגיד שיש פערים כל כך קיצוניים בין חייל קרבי לתומך לחימה לבין חייל שמשרת בבסיס עורפי עם רמת פעילות ד'.

זה הרבה יותר מורכב מזה וצריך איזשהו מודל תגמול שישקף את המצב האמיתי של השרות ולא כל מיני נתונים יבשים במערכות מיכון של שלישות.

זה נראה באמת כמו דיון שאין לו סוף וכמות המשתתפים תהיה מאוד גדולה בגלל המעורבות של הצבא בחברה שלנו... :s07:

פורסם

אני חייב ליישר פה מספר דברים שאני מניח שאתם לא מודעים אליהם בגלל סטיגמות שונות שאתם מכירים.

יש לכם מושג כמה ג'ובניקים בכלל לא עובדים לפי שעון 8-18 בקריה? נכון, יש אתה הפקידות למשל שעושות (ועושים) משמרת חצי יום בפעם בכמה ימים, לא שומרים אין תורנויות. ייתכן שחיילים עם אופי שירות שכזה אף מאכלסים את רוב הבסיס. אך מנגד, עומדים הרבה מאוד אנשים שהעבודה שלהם היא אקוטית לתפקודו של צה"ל. עובדים מעל 12 שעות כל יום, עושים לילות וסופי שבוע לצרכים מבצעיים, לצד מילוי מטלות בסיסיות שונות כמו שמירות ומטבחים. אז כן, הקרביים מסכנים את חייהם ועל זה צריך לתת להם תגמול, ללא ספק. אבל זה אומר שאני חייל פחות טוב או פחות שווה מהם? תעשו לי טובה...

פורסם

אני חושב שהנתונים שאתם נותנים כאן הם פחות מפחידים..

אני חייב לציין שכמות האנשים ילכו לקרבי יקטן מאוד כל שנה ושנה ...מספר "המורעלים" היה קטן יותר.

ואיכות האנשים שהיו בצבא היה פחות טוב כי אנשים "איכותים" יצאו מקורות סיפוק איכותיות יותר

אותה המגמה דומה מאוד לציבור המורים שבה היתה שחיקה של הטובים ונישארו "הפחות טובים"

וזה הפיל את מערכת החינוך.

זה הדבר העיקרי שהצבא חושש ממנו.

שזה חשש אמיתי ...!!!

פורסם

אני חייב ליישר פה מספר דברים שאני מניח שאתם לא מודעים אליהם בגלל סטיגמות שונות שאתם מכירים.

יש לכם מושג כמה ג'ובניקים בכלל לא עובדים לפי שעון 8-18 בקריה? נכון' date=' יש אתה הפקידות למשל שעושות (ועושים) משמרת חצי יום בפעם בכמה ימים, לא שומרים אין תורנויות. ייתכן שחיילים עם אופי שירות שכזה אף מאכלסים את רוב הבסיס. אך מנגד, עומדים הרבה מאוד אנשים שהעבודה שלהם היא [u']אקוטית לתפקודו של צה"ל. עובדים מעל 12 שעות כל יום, עושים לילות וסופי שבוע לצרכים מבצעיים, לצד מילוי מטלות בסיסיות שונות כמו שמירות ומטבחים. אז כן, הקרביים מסכנים את חייהם ועל זה צריך לתת להם תגמול, ללא ספק. אבל זה אומר שאני חייל פחות טוב או פחות שווה מהם? תעשו לי טובה...

אם הפרופיל שלך איפשר לך להיות לוחם (72 זה עדיין לוחם) ואתה בחרת בדרך הקלה, אז כן אתה פחות טוב ואני אפילו אשמח לשמוע שטוחנים אותך.

אם הפרופיל שלך לא מאפשר לך להיות בחיל קרבי (כלומר מתחת ל-72), אז זה סיפור אחר.

משהו לגבי "מורעלות".

כמו שאתם יודעים יש בצבא את הפתגם הידוע "זה הכל בראש", אתם לא יודעים כמה הוא נכון ולפי דעתי אפשר להבין את זה רק כאשר מגיעים לקצה היכולת, וזה קורה בד"כ באימונים של הקרביים.

אנשים שרוצים לצאת מקרבי אחרי שעברו קצת קשיים, מקבילים לחייל שסוחב אלונקה ומבקש חילוף, המפקד לא מסכים וטוען שהוא מוותר לעצמו... אותו בנאדם ברוב המקרים ימשיך לסחוב את האלונקה - "זה הכל בראש", ככה חייל ימשיך ויסחוב בטירונות אם ילחצו עליו קצת (יש לי כמה כאלה בפלוגה).

פורסם

אז אתה עוד טמבל דפר"ניק שלא מבין מהחיים.

אני הייתי עם פרופיל 72 בזמנו, ואני מכיר עוד הרבה אנשים עם פרופיל 97, שהעבודה שלהם תור ג'ובניקים היא הרבה יותר מועילה מעוד חייל חי"ר.

התרומה שלהם כשהם עובדים עם הראש היא פי 100 יותר גדולה מהתרומה שהייתה יכולה להיות להם אם הם היו עובדים עם הרגליים.

יש לי חברים עם פרופיל 97, שהעבודה שלהם בתור ג'ובניקים מצילה חיים של עשרות (אם לא מאות) חיילים ואזרחים- ואני עוד לא מתייחס לחיסכון הכלכלי שהם מפיקים.

פורסם

חבל שאתה לא מבין.

זה לא עניין של מועיל או לא. זה לא עניין של שווה או לא.

חייל קרבי מקריב הרבה יותר מחייל ג'ובניק, קשה לו הרבה יותר, הוא סובל יותר וסה"כ כאן נמדדת היעילות שלו.

לחייל ג'ובניק יש את כל האמצעים והתנאים לתת יותר ולהועיל יותר, אבל אל תשכח שהאדם שדוקר את המחבל

יותר חשוב מהאדם שממציא את הסכין.

אם בעולם מושלם כל המתגייסים היו פונים לשירות קרבי, היה יכול להיות הרבה יותר קל ל"הפריש" חלק לג'ובים שונים. ההיפך הוא בלתי אפשרי.

פורסם

אז זהו, שזה לא רק זה שהמציא את הסכין- זה גם זה שהביא את החייל את המחבל, וזה שגילה את המיקום של המחבל, וזה שהמציא את הווסט שהציל את החייל כשהמחבל ניסה לדקור אותו, זה שהשחיז את הסכין, וזה שחובש את החייל כשהוא נשרט.

זה גם אלה שעובדים על רובוט שיחליף את החייל כדי שהוא לא יצתרך להסתכן...

אם בהתחלה לא הייה זה שממציא את הסכין, קרוב לוודאי שהדוקר הייה מת.

אתה בתור חייל לא תאמין כמה ואיזה תפקידים יש שבלעדיהם כל החי"ר לא שווה כלום.

רק בשביל דוגמא כללית- בלי מודיעין שמספקים התראות ותמונות מצב, ובלי לוגיסטיקה שדואגים לנשק מיגון וכו', מספר ההרוגים הייה בכמה סידרי גודל יותר גדול.

אז נכון, ג'ובניקים לא רצים ולא יורים, אבל העבודה היא לא פחות לחוצה וקריטית מחי"ר.

תחשוב על הלחץ שיש על חייל שעל פי המילה שלו שולחים 50 איש למקום מסויים, שאם הוא טועה, אז זה 50 גופות.

או על חייל ששיחרר מטוס לטיסה ואם הוא לא עשה את העבודה שלו אז זה טייס (+ נווט אולי, ואני לא מדבר על המטוסי תובלה) מת ומטוס של כמה עשרות מליונים הרוס.

ואיזה תנאים ואמצעים יש לג'ובניק שאין לקרבי?

לשניהם יש הכשרה ואמצעים שמתאימים למקצוע.

לגבי זה שלקרבי קשה יותר אני מסכים, ובשביל זה הוא מתוגמל יותר.

מקריב יותר? למה הכוונה? ת"ש? אז יש גם ג'ובניקים שטוחנים שעות ותורנויות. ויש גם כאלה שיוצאים יומיות וגרים רחוק מהבסיס, ועד שהם מגיעים הביתה יש להם בדיוק 7 שעות עד שהם צריכים לצאת בחזרה לבסיס.

חלק גדול מאותם ג'ובניקים שמועילים הם בעלי פרופיל גבוה, ובלעדיהם, כאמור, הקרביים לא היו יותר מבשר תותחים.

אם יש לך עוד כוח לקרוא- עוד כמה דוגמאות:

לפני כמה ימים הייתה לנו הרצאה על איזה מלחמה.

הייה שם סיפור על גדוד שהייה צריך לכבוש גבעה מסויימת שהייתה מבוצרת ע"י המיצרים, והחיילים לא היו יכולים להרים את הראש כי ירו עליהם והם לא ידעו את מיקום העמדות. בסוף, כדי לכבוש את הגבעה (ולהציל גדוד אחר שהייה צריך להגיע לאזור, וגם כדי למנוע מהתגבורת להתמקם באותן עמדות מבוצרות), נהג אחד (מוגדר כג'ובניק, אגב) התנדב לנסוע עם הג'יפ ולמשוך אליו את האש כדי שהשאר יזהו את העמדות.

הנהג נהרג, העמדות זוהו והקרב הסתיים בניצחון שלנו.

היום אתה מרים מזל"ט לאוויר ותוך דקות, בזמן אמת, אתה מזהה את העמדות, מזמין מסוק שיורה טיל ונגמר הסיפור.

אף אחד לא מת.

כל זה בתנאי שהצוות שהכין את המסוק לטיסה עשה את העבודה שלו (שזה כולל הרבה יותר אנשים ממה שאתה חושב... הרבה יותר), זה שהכין את המזל"ט עשה את העבודה שלו (שגם כאן דרושה המון עבודה, ושוב- הרבה יותר ממה שאתה חושב), זה שדאג לקשר עשה את העבודה שלו, וזה שהצביע על מיקום הגבעה עשה את העבודה שלו.

וזה רשימה מאוד חלקית ומוסבר בצורה מאוד מופשטת.

במלחמה האחרונה, צוותי קרקע עבדו 24/7 כדי שמטוסים יצאו לטיסות, פצצות יפגעו במטרות, ושבכלל יהיו מטרות.

יש עוד כמה דברים שג'ובניקים עשו במלחמה שאני לא יכול לכתוב עליהם פה, אבל תאמין לי, דברים שג'ובניקים הקימו במלחמה תרמו לא פחות מהקרבות של החי"ר (ואני אפילו לא בכיוון של לזלזל בחי"ר).

פורסם
  • מחבר

צודק לחלוטין. פתאום בא שטרן האידיוט ואומר שהתרומה של אותם אנשים שווה פחות ולכן הם צריכים להתחיל מעמדת נחיתות באזרחות.

פורסם

באזרחות יודעים להבחין באלה שתורמים גם בתור ג'ובניקים.. אל תדאג לזה...אם תרצה לעבוד במשהו שקשור למה שעשית בצבא אז התפקיד יחשב לך בתור ניסיון, וזה מספיק חשוב... לקרביים יחשיבו כל מיני תכונות שכבייכול הם מפתחים במהלך השרות (למרות שכבר יצא לי לפגוש קרביים חארות ומטומטמים שלא הייתי נותן להם לפקח על פיצוצייה... כמו כל אלה ש"חייבים" לצאת להשתכר ולהתפרע ("לשחרר קיטור" עאלק) כל פעם שהם בבית כי הם עבדו קשה...)

פורסם

אני רוצה לחזק את העמדה של IG בעוד כמה נקודות, נתחיל בהערות לדברוי של hen1235:

1. אתה מודע לזה שיש הרבה מאוד מסלולי הכשרה של ג'ובניקים שהצבא מעדיף לשלוח אנשים אליהם אנשים גם עם פרופיל 97 (ע"ע תלפיות, שחקים וכו'), ולו בגלל שהוא חושב שהתרומה שלהם בדרך זו מועילה הרבה יותר מאשר כחיילים בקרבי? אתה באמת חושב שכל מלש"ב בעל פרופיל 72 ומעלה יכול להועיל לצבא באופן מייטבי כקרבי?

2. בגלל שקשה לחייל קרבי יותר והוא סובל יותר אז כל תרומה שהוא יתן תהיה מועילה יותר? אני לא מבין את ההגיון (אם כי ייתכן ולא הבנתי כלל את כוונתך).

ועכשיו באופן כללי:

3. IG נתן דומה ואני רוצה אף לקחת אותה למקרה קיצון: בוא נחזור רגע לשנת 1973. חבורה של ג'ובניקים שישבה בחטיבת המחקר הגיעה למסקנה שהפעילות המצרית היא תרגיל בלבד. התובנה חלחלה במעלה סולם הדרגות והופ - מלחמה. יש לך מושג כמה נפשות היו יכולות להנצל אם הפשלה הזאת לא הייתה קוראת? ואף הפוך; אני לא צריך (ויכול) לפרט על מספיק דוגמאות שהתראות או מוכנות תרמו לחייל הקרבי לבצע מלאכתו. IG סיכם זאת יפה.

4. אני שוב מדגיש, ההטבות שנתנות לחיילים בקרבי מקובלות והגיוניות בעיני. מה שלא בסדר זו החלוקה הרשמית לחיילים סוג א', ב' וג'. כולם (מהמגוייסים כמובן) תורמים. חלק יותר וחלק פחות. לא כל קרבי תורם יותר מג'ובניק ולהפך. כל מקרה לגופו.

פורסם

1. אתה מודע לזה שיש הרבה מאוד מסלולי הכשרה של ג'ובניקים שהצבא מעדיף לשלוח אנשים אליהם אנשים גם עם פרופיל 97

חד משמעית לא נכון. כל מלש"ב (מועמד לשירות ביטחון) בעל פרופיל קרבי (72 ומעלה) נשלח אוטמטית למערך הלוחם. גם אם הוא גאון הדור. הדרך היחידה לחמוק מתפקיד קרבי היא פרוטקציה/קשרים - מחק את המיותר.

פורסם

זה ממש, אבל ממש, לא נכון. במהלך סוף שנות התיכון מתחילים לקבל זימונים למבחנים לתפקידים כאלו ואחרים (בהתאם לתוצאות הצו הראשון כמובן, ובלי קשר בכלל לפרוטקציות). הרבה מאוד מיונים דוחים דברים אחרים (כמו שציינתי קודם, בתלפיות ושחקים למשל, ויש עוד הרבה דוגמאות). אם אתה נופל מהמיונים הדוחים האלו, אז תצטרך קצת עזרה מבחוץ (או יותר נכון מבפנים) כדי לא לקבל תפקיד קרבי (בהנחה שהפרופיל הוא 72 ומעלה כמובן).

פורסם

חד משמעית לא נכון. כל מלש"ב (מועמד לשירות ביטחון) בעל פרופיל קרבי (72 ומעלה) נשלח אוטמטית למערך הלוחם. גם אם הוא גאון הדור. הדרך היחידה לחמוק מתפקיד קרבי היא פרוטקציה/קשרים - מחק את המיותר.

איזו שטות גמורה!! אני בעל פרופיל 82 ואני שירתתי בתור טכנאי קשר, מה הקשר שלי בדיוק לקרבי?? :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים