עבור לתוכן

הדרך החדשה של הצבא לצ'פר לוחמים ותומכי לחימה

Featured Replies

פורסם

בצמרת הפיקוד של צה"ל יודעים שלוחמים ותומכי לחימה עובדים קשה יותר ומסכנים את חייהם על בסיס יומיומי. ישבו וחשבו במשך עשרות דיונים איך הם יצ'פרו את אותם חיילים. בסוף קיבלו רעיון מבריק: לוחם יקבל תעודת שחרור בצבע זהב, ג'ובניק יקבל תעודת שחרור בצבע ארד.

כל אותם שנים ששמרתי כמו כלב שמירה בעמדה משנות ה-30 ללא תנאים מינימליים שווים חתיכת פלסטיק בצבע כסף. מדהים. אכן תגמול ראוי לתומך לחימה.

אני לא יודע אם לצחוק או לבכות.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3489200,00.html

• תגובות 71
  • צפיות 8.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לבכות.

בהחלט לבכות.

במיוחד בימים האלו שתעודת שחרור שווה.... כולנו יודעים למה.

פורסם

לבכות.

בהחלט לבכות.

במיוחד בימים האלו שתעודת שחרור שווה.... כולנו יודעים למה.

מסכים איתך?

מה זה ? למה זה טוב בכלל? מה הם צוחקים? לא היו יכולים השקיע את הכסף במשהו יותר מועיל ?

בYNET שחכו להזכיר שעם תעודת הזהב מקבלים גם סוכריה על מקל!

איך זה עוזר נגד השתמטות? כאילו פתאום המשתמט יחליט שבגלל שהוא מקבל תעודה בצבע כסף / ארד אז הוא יתגייס? שטויות!!

פורסם
בסוף קיבלו רעיון מבריק: לוחם יקבל תעודת שחרור בצבע זהב, ג'ובניק יקבל תעודת שחרור בצבע ארד.

:kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch:

אני ישר רץ לאחי הקטן להגיד לו ללכת לקרבי במקום לנסות להתקבל לג"וב טוב

שיוכל לעזור לו לקבל עבודה טובה באזרחות

כי תעודת שחרור בצבא זהב

הרבה יותר טובה וחשובה מעבודה מכובדת שמכניסה הרבה כסף באזרחות

בטח עכשיו כל החברה מהממרם או איך שקוראים ליחידה באבל שהם לא יקבלו תעודת שחרור זהובה

עכשיו אני מת לחזור לשרות הצבאי ולשרת כלוחם בעזה לקבל את התעודה הזאת

עכשיו ברצינות

אני מדמיין את כל המשתמטים נופלים מצחוק מהרעיון המגוחך ואת הקרביים בבאסה

מה הצעד הבא לתת למילואימניקים טופס 8 בצבע זהב?

פורסם

אין כל תכלית לשטות הזו. בכל מקרה חייל משתחרר עם תעודת הערכה שבה יש מקום לפירוט רב על אופי השירות (לפחות ככה זה היה בתקופתי).

למודל הזה כמובן אין כל התייחסות לחייל שלמרות פטור משירות צבאי בגלל מגבלות פזיולוגיות, נאבק כדי להתנדב ולשרת שירות מלא בצה"ל כג'ובניק, או לחייל קרבי ביחידה מובחרת, שאחרי שסיכן את חייו פעם אחר פעם השתחרר מהצבא לפני תום השירות בגלל התקפי אפילפסיה (אני מכיר שני חבר'ה כאלה).

המודל הזה שטחי, ולא משרת שום מטרה מלבד יצירת פערים בין התפקידים השונים.

על חלק מהתעודות יופיע כוכב, שיינתן לבעלי מקצועות מורכבים ונדרשים, או למצטיינים ובעלי עיטורים.
חיילים שהצטיינו וזכו בעיטור, אך נרשמה להם עבירת משמעת, לא יקבלו כוכב.

OH NOES!!! רק לא הכוכב!

פורסם

עכשיו ברצינות

אני מדמיין את כל המשתמטים נופלים מצחוק מהרעיון המגוחך ואת הקרביים בבאסה

מה הצעד הבא לתת למילואימניקים טופס 8 בצבע זהב?

90% מהקרביים לא בבאסה בגלל שזה רצון שלהם לשרת ביחידה קרבית בצה"ל.

וכן המשתמטים נופלים מצחוק ' date=' בעצם כולם נופלים מצחוק חוץ מהקרביים ותומכי הלחימה.

האמת זה כול כך עצוב שממש בא לבכות . מה ההבדל בין קרבי לג'ובניק? 400 שקל ...רק שג'וב יותר בטוח ויוצא יותר הביתה. - וזה עצוב

OH NOES!!! רק לא הכוכב!

עזוב את זה שכול התעודה הזאתי היא בדיחה ממש גדולה ולא מצחיקה, זה כבר משגע אותי - זה לא יעזור נגד משתמטים (גם למה שזה יעזור?) , זה לא יגרום למתגייסים להתגיס לקרבי/תומכי לחימה והחברה תצחק לך בפנים כשתראה לה את הכרטיס הזהב שלך עם הכוכב ותגיד לך "יפה מאוד אחי מה אתה רוצה ממני?"

פורסם

כל התוכנית היא שטות.ממש לא עוזר לשום חייל משוחרר.זו דעתי עליה.

בכל מקרה שמתי לב למשהו מאוד מוזר.

על-פי נתוני צה"ל, כ-7,000 צעירים משתמטים מידי שנה משירות צבאי
במספר המשתמטים הגברים - 27.7 אחוזים ב-2007 לעומת 18.2 אחוזים ב-1991. בקרב הנשים חלה עלייה דומה, 43.7 אחוזים ב-2007

זה לא הופך את צה"ל לצבא בעל פחות מ100 אלף חיילים בסדיר?

פורסם

הדבר היחידי שאני שונא יותר ממשתמטים זה קרביים שיורדים על ג'ובניקים וחושבים שמגיע להם הכל, לא חסר ג'ובניקים שהתפקיד שלהם חשוב יותר מגדוד שלם של גולני. וגם אם לא, ונוציא תפקידי מודיעין, תקשוב, פיקוד, שליטה ובקרה, אז גם בלי האפסנאי והנהג משאית מצרפין ששולחים את ההספקה למוצב שלך היית יושב שבוע רעב ובוכה לאמא על כל החרא שאתה אוכל...

ההבדל הוא מענק שחרור פי 3 גדול יותר, פקדון גדול יותר, הנחות גדולות יותר, משכורת גדולה יותר והכל. אם כבר צריך להשוות אז ג'ובניקים צריכים לקבל עוד, ולא אני לא מדבר על האלה שיושבים בקריה, גלילות ושאר הבסיסים הקלביים יחסית.

אלא על הפקיד של המג"ד שסוגר 21 יום, טוחן שמירות, יורד לשטח עם המפקד שלו, ואם צריך גם מתחמק מפצמרים וקטיושות אבל מעבר לרמת פעילות או תוספת סיכון במקרה הטוב, אפילו לא נחשב לתומך לחימה. ההבדל היחידי שצריך להיות בצה"ל זה בין יחידה עורפית לקווית.

כל התוכנית היא שטות.ממש לא עוזר לשום חייל משוחרר.זו דעתי עליה.

בכל מקרה שמתי לב למשהו מאוד מוזר.

זה לא הופך את צה"ל לצבא בעל פחות מ100 אלף חיילים בסדיר?

משתמטים זה לא אנשים שיצאו על קב"ן אלא סרבני גיוס לכל דבר.

בכל מקרה צה"ל סדיר + קבע = 140 אלף איש...

פורסם

עם הכרטיסים באים הטבות אם אני לא טועה...

פורסם
90% מהקרביים לא בבאסה בגלל שזה רצון שלהם לשרת ביחידה קרבית בצה"ל.

וכן המשתמטים נופלים מצחוק , בעצם כולם נופלים מצחוק חוץ מהקרביים ותומכי הלחימה

עשיתי טירונות קרבית בזמנו

(הצלחתי לצאת מקרבי אחרי זה)

ויצא לי לפגוש מספיק קרביים בשביל לדעת שהרבה מהם היו מתים

להשתחרר מהיחידה הקרבית

נכון יש מורעלים פה ושם

אבל להרבה מהם נופל האסימון בשרות והם לא רוצים לשרת כקרבי אבל אחרי האימון מתקדם

מאוד קשה לצאת מהיחידה

אם הצבא היה חכם יותר

הוא היה מפתח תכנית למגוון קורסים חינמיים למשתחררים שיעזור להם באזרחות

סתם לדוגמה במקום לשלם 5000 -10000 שקל לקורס מקצועי

שהתשלום יהיה נמוך ב20% למשתחררים על כל קורס כזה

גם שיהיו הטבות במשכנתה

מסים וכו

הבעיה שיש מפלגות חרדיות ומפלגות ערביות

הם בחיים לא יסכימו לזה והפוליטיקאים שלנו פחדנים

אין לי בעיה שההטבות יהיו גם לשרות לאומי אבל זה פשוט לא יקרה

במקום זה ממצאים שטות כזאת שרוב האנשים שוכחים מהכרטיס גם ככה

אפילו פעם אחת לא ביקשו מימני כרטיס שחרור

פורסם

קרירין בסופו של דבר מי שממש לא רוצה יוצא ומי ש"לא אכפת לו מספיק" נשאר

פורסם

יש רגש שניקרא פחד

יש הרבה קרביים שפשוט פוחדים לנסות לצאת מהיחידה ופגשתי מספיק כאלו

אני אישית הייתי צריך לעשות דברים לא בדיוק נורמליים לצאת מהיחידה הקרבית בזמנו

ושקרים והצגות לקבל תפקיד של טבח בבהד 11

לא כולם מוכנים לעשות דברים מטומטמים לצאת מקרבי

אז הם סובלים בשרות ובמילואים

פורסם

אני אישית עם עצמי לא מרגיש בנוח שאני הולך להיות ג'ובניק ויכול מאוד להיות אפילו בג'וב שיסדר לי את החיים, וחבר שלי קורע את התחת באבט"שים בשריון ולא מקבל תנאים שונים בהרבה ממני. להפך, ג'ובניק חוזר כל יום הבייתה, חלק מהבסיסים ממש כמו בית מלון וכו..

לפי דעתי כמו שהרבה ג'ובניקים שהולכים לממר"ם וכדומה מקבלים מקצוע מאוד איכותי לחיים, ככה גם קרבי צריך לקבל דבר דומה. (אם זה לימודים במחירים נמוכים מאוד, הלוואות בריבית נמוכה, וכו)

פורסם

מישהי שאני מכיר כתבה על הנושא הזה (עוד כשרק העלו את הרעיון בזמנו, לפני מס' חודשים) מערכון ל"ארץ נהדרת"

משובח:

http://www.tokadiko.com/penglee/?p=95

(שיהיה ברור, זה רעיון (שלה) למערכון, הוא לא הופק או שודר או משהו (וחבל))

(נ.ב, יש שם עוד כמה מערכונים מצויינים שהיא כתבה)

פורסם

הדבר היחידי שאני שונא יותר ממשתמטים זה קרביים שיורדים על ג'ובניקים וחושבים שמגיע להם הכל, לא חסר ג'ובניקים שהתפקיד שלהם חשוב יותר מגדוד שלם של גולני. וגם אם לא, ונוציא תפקידי מודיעין, תקשוב, פיקוד, שליטה ובקרה, אז גם בלי האפסנאי והנהג משאית מצרפין ששולחים את ההספקה למוצב שלך היית יושב שבוע רעב ובוכה לאמא על כל החרא שאתה אוכל...

בתור קרבי שהשתחרר לפני חודש, זה נכון מהסיבה הפשוטה אנחנו פשוט מאוד מאמינים במה שאנחנו עושים

ואנחנו לא יורדים על ג'ובניקים בגלל החוסר טחינה, יש ג'ובניקים שפותחים להם ת'תחת, זה לא קשור והם סתם מרגישים נטחנים

אתה בחיים לא תבין את ההרגשה מה זה לצאת בעישון לילה לבית לחם שזה 10 דקות מירושלים ולהביא מחבל מתאבד עם חגרות נפץ

סתם לדוגמא משהו שכן יצא לי לעשות

ובקשר לכל הכרטיסים החדשים וכל הבולשיט הזה, הכל חרטא פשוט עכשיו רוצים ליצור הפרדה בין תומ'כלים לקרביים שזה חכם לדעתי

ואגב לצאת מקרבי יש הרבה צ'ופרים, אני למשל קיבלתי חייל מצטיין וקיבלתי צניחה חופשית מתנה, קורס מחשבים (שיירפוינט מי שמכיר), צ'ופר (שזה ברור סתם חרטא אבל עוד הסמכה לאוסף), קיבלתי פסיכומטרי בחינם (שזה חיסכון של 4-5 אלף שקל), ויש לי מענק של 7 אלף ש'ח ופיקדון

ללימודים בגובה של 27 אלף ש'ח ויש לי הנחות בכל מיני מוסדות בגלל שיש לי תעודת לוחם, אז נכון הציעו לי ממ'רמם ותלפיות ושחקים

וויתרתי על הכל ונכון שיכלתי להשתחרר היום וישר להתקבל לקומברס או כל חברה אחרת, אבל הכלים שקיבלתי בסוג שירות שלי (אני ספציפית השתחררתי כסמל מחלקה), שהם כלים שונים לחיים וערבים שונים וקצת מושג איך נראת המדינה באמת, אין לזה תחליף ולרמות החישול, אז 3 שנים

אני אלמדו ירוויח קצת פחות טוב, אני בטוח שבסופו של דבר מכלול הדברים יעלה אותי לדרך המהירה להצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים