עבור לתוכן

צריך המלצות לגבי מסלול של הנדסת אלקטרוניקה.

Featured Replies

פורסם

תמיד אהבתי את תחום האלקטרוניקה, ואני רוצה לעסוק בתחום של הנדסת שבבים.

הבנתי שהתואר שאני צריך ללמוד הוא "הנדסת חשמל ואלקטרוניקה". המורה שלי לפיזיקה ומנהל בית הספר שלי אמרו לי שיש להם קשרים מאוד טובים עם מכון לב, ושהם יכולים להכניס אותי לשם ללא בעיה בשנה הבאה כשאהיה בכתה י"א, ואלמד במקביל גם בתיכון וגם באוניברסיטה.

השאלה היא האם שווה ללכת על זה? זה כמובן יחסוך לי המון זמן, אבל אולי יש אוניברסיטאות יותר טובות בתחום הזה? איך מכון לב בתחום הזה?

ולאחר קבלת התואר גם כן קשה מאוד להתקבל לעבודה [כמו אינטל או חברה גדולה אחרת] ללא ניסיון לכן עדיף לעשות קורס כדוגמת זה: http://www.chipdesigncollege.com/ שנראה לי מעניין מאוד. אשמח לקבל מידע והמלצות.

תודה.

פורסם

בנוגע לקבלה ללימודים גבוהים בזמן התיכון- בשביל זה יש את האוניברסיטה הפתוחה.

בה אתה יכול להתקדם בצורה אישית יותר. כמו כן הלימוד הוא בבית- מה שהמהווה לדעתי יתרון. בתור תלמיד תיכון, אני לא בטוח שיש לך את הזמן ללכת להרצאות במכללה.

בנוגע למכון לב: אתה מודע לזה שזה מקום של.... דוסים, נכון?

(אולי אתה דתי ואז זה יפריע לך פחות)

בקשר לקבלה לעבודה- זה שטות. עם תואר בהנדסת אלק' לא צריכה להיות בעיה בקבלה לעבודה.

הקורס הזה הוא סתם לקפוץ מעל לפופיק, קודם כל חכה שיהיה לך תואר בכלל. ::)

בנוגע להאם כדאי ללמוד, כמה שאלות שאתה צריך לשאול את עצמך:

תרשה לי קודם לשאול אותך מה מצבך הכלכלי.

האם המצב הכלכלי של משפחתך עד כדי כך רע שאתה צריך כבר עכשיו לחשוב על פרנסה, שאתה כזה ממהר?

האם אתה ממש ממש נהנה להתעסק עם אלק'?

גם אם כן, קח בחשבון שזה שאתה אוהב את זה בתור תחביב לא אומר שאתה צריך לעסוק בזה.

זה עניין לדיון שלם. יש הטענים כי צריך לעסוק במה שעובדים, ויש הטוענים שצריך להפריד עבודה מהנאה (כמובן שכן צריך להנות במידה סבירה בעבודה) ומתחביבים.

לאן אתה ממהר?

יש כל כך הרבה דברים בחיים. צבא. חברה. חברים. מקומות אחרים לראות.

כל אלה פותחים את הדעת ואת אופקינו. כן, גם לימודים עושים זאת והם מאוד חשובים.

אבל האם אתה חושב שכרגע אתה חייב להשקיע עד כדי כך בלימודים? קח בחשבון שאם כן- אתה תצטרך לוותר על הרבה מהדברים האחרים, או ליתר דיוק לדחות אותם.

בסופו של דבר מה שחשוב בחיים זה להנות.

אם אתה שואב הנאה מרובה מלימודים- למה לא. אין רע בללמוד.

אם אתה עד כדי כך צריך את המקצוע הזה כי אתה דואג למצב הכלכלי בעתיד- מי אני שאגיד משהו.

אבל אני ממליץ לך בחום לשקול את האפשרות של פשוט להנות מהרגע ולא בהכרח להעמיס על עצמך כל כך הרבה לימודים.

אין כל רע בלימודים בתיכון- ובנוסף העשרה עצמית בדרכים שונות: ספורט, חברים, חברה וכמו כן למידה עצמית (או בחוגים שונים) של דברים שונים, כגון אלקטרוניקה.

אז תשובה סופית אני לא מביא לך- רק דברים שלדעתי אתה צריך לחשוב עליהם.

בהצלחה.

פורסם

בתור סטודנט להנדסת אלקטרוניקה ופיזיקה אני יכול לתת לך עוד כמה נקודות למחשבה:

קודם כל אני מחזק בחום את דבריו של THE AVATAR...

שנית צריך להבין קודם כל שלימודים אקדמיים שונים מאד ממה שאתה מכיר בתיכון, ועל כמה וכמה בפקולטות להנדסה. לימודי הנדסה דורשים

הרבה מאד השקעה של זמן בלימוד עצמי (ואני בכלל לא מדבר על אם אתה לומד באונ' הפתוחה), מה שמקשה על לימודים תוך כדי תיכון.

רמת ההישגים נמוכה משמעותית בד"כ ובאה על חשבון תקופה שאמורה להיות הטובה ביותר מבחינתך כרגע 8)

דבר נוסף צריך להבין שאין הרבה תועלת בלהתחיל לימודים שכאלה ולהפסיק באמצע, לטובת (או יותר נכון לרעת) צבא....

ברגע שתרצה להמשיך את הלימודים אח"כ, אתה תגלה שאומנם תקבל פטור על הקורסים שכבר עשית (ועברת בציון גבוה מ- 85) אך גם לא תקבל אליהם שום ציון. מה שזה אומר בד"כ שאתה נשאר תקוע בסוף התואר עם הציונים מהמקצועות שהם בד"כ הקשים ביותר.

דבר אחרון חביב אני צריך לציין שאומנם מבחינת תואר ראשון אין הרבה הבדל היום בין בוגר מכללה לאוניברסיטה, אך בקבלה לתואר שני קיימת העדפה ברורה לבוגרי אוניברסיטאות.

האא...הערה אחת קטנה בסוף:

תאמין לי שהמקום האחרון שתרצה לעבוד בו בתור מהנדס אלקטרוניקה זה אינטל. זה ה-גהינום של המהנדסים.

פורסם
  • מחבר

באוניברסיטה הפתוחה אין הנדסת חשמל =\

זמן בתיכון יש לי מכיוון שההרצאות והקורסים הם בשעות אחר הצהריים.

אני דתי, ולכן אין לי שום בעיה עם זה חוץ מזה שאם אמצא מקום טוב שבו לומדים את המקצוע שאני רוצה אז הדבר האחרון שיעניין אותי הוא המגזר שלשמו נועד המוסד.

בנוגע למה שאמרת על הקורס - אז כל מה שכתוב בלינק שצרפתי שטויות?

המצב הכלכלי של משפחתי מצויין ב"ה, אני פשוט רוצה להיות מסודר בגיל כמה שיותר מוקדם [ולכן אני רוצה ללכת על התוכנית של התיכון].

אני אוהב את כל מה שקשור לחומרה, מחשבים,טכנולוגיה,מתמתיקה [אני לומד 06 לבד ומצליח דיי טוב בינתיים]במיוחד הנדסה,פיזיקה כימיה. ומאוד מעניין אותי התחום של איך עובדים כל המכשירים האלקטרוניים שאנו משתמשים בהם ביום יום במיוחד באיך המחשב עובד [תשובה כללית אני יודע פחות או יותר אבל אני רוצה לדעת את זה לעומק מ0]. לכן התחום הזה מעניין אותי ואני משער שאני גם אהנה לעסוק בו ולשפר אותו.

אין לי שום בעיה להעמיס על עצמי הרבה.

לגבי הצבא: אני יתחיל ללמוד את התואר בגיל 16,מה שאומר שאסיים אותו בגיל 20 ובמכון לב הם מסדרים ההכל עם הצבא....לכן אני אלמד הכל ברצף והבעיה שהזכרת לא תהיה קיימת. מבחינת עומס את השנים ההכי קשות [ג' וד' לא?] אני אלמד כשאסיים כבר י"ב ולכן אני חושב שאסתדר.

האם ישר אחרי תואר ראשון אפשר להתחיל לעבוד בחברה טובה [בתחום של הנדסת צ'יפים]?

ואם אני רוצה להתמחות במיוחד בתחום הזה תריך לעבור את הקורס הזה או ללמוד תואר שני??

עוד שאלה האם מבחינה "משכורתית" שווה ללמוד לתואר שני?

וגם באיזה חברה הכי רווחי ונוח לעבוד בתור "מהנדס צ'יפים"?[ע"פ רוב הסקרים זוהי אינטל, כמה מרוויחים שם?וע"ס מה אתה אומר שהיא גרועה ?למה ?ואיזה חברות חלופיות יש?]

תודה לכולם

תודה

פורסם

מה השאלות האלה משנות?

חבוב, אתה בן 16, ולפי מה שאני רואה יש לך עוד הרבה מה ללמוד.

מהנדס טוב הוא מעבר למתמטיקה ופזיקה. הוא בן אדם יצירתי וחושב. בן אדם שצריך להחליט החלטות ולמצוא פתרונות.

תחליט קודם אם אתה רוצה ללמוד בכלל.

ההחלטה החשובה בגילך היא לא מה, לא איפה אלא האם ללמוד בגיל 16.

קח דף, תעשה טור של יתרונות, תעשה טור של חסרונות ותחליט.

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שהגיל משנה הרבה.

אני מאוד אוהב ללמוד מקצועות ריאלים ושונא באותה מידה את מקצועות החובה בבגרות [ספרות תנך הסיטוריה] , ובבצפר אני מרגיש שלא לומדים מספיק מהראלים.

אני לא חושב שאדם בן 20 הוא בעל רמת משכל גבוהה בהרבה משל בחור צעיר בן 16.

חסרונות: לחץ מאסיבי, אין זמן לחברים,אולי גם קושי וחרישה בשעות הפנאי המעטות שישארו.

יתרונות:אני אוהב ללמוד לכן אם החומר לא יהיה משעמם ברמות אסטרונומיות אני חושב שאהנה ממנו,מעניין,בצבא אוכל לתרום בתחום שאני טוב בו וכך גם אצבור ניסיון,חוסך לי שנתיים של תיכון,פרנסה טובה [מאוד] בגיל מוקדם [מאוד].

אני חושב שהיתרונות גוברים על החסרונות, יכול מאוד להיות שאני טועה כי עדיין לא טעמתי את טעם הלחץ השיעמום של החומר והדיכאון שנוצר מכך. אם משהו חחוה חוויה כזאת אשמח לשמוע. וגם אשמח לשמוע לגבי התואר השני.

שוב תודה

פורסם

מר בחור אתה צעיר, אל תחשוב על זה יותר מדי :)

אבל אם אתה באמת רוצה ללמוד דברים חדשים באלקטרוניקה ושבבים-יש רק דרך אחת להתקדם וזה גם בלי כסף אבל זה בתנאי שאתה באמת טוב!

צבא! אם תחתום לדוגמא בפרויקט שחק של חיל האוויר ותעבור את המבחנים לאיתור פרויקטנטים אתה תהיה פרויקטנט. פרויקטנט זה סטודנט בכיתה י"ד[הנדסאים] שמבצע את פרויקט הגמר של במסגרת הצבא ובעת גיוסו הוא מתגייס למחקלת הפיתוח בה הוא ביצע את הפרויקט. וזה לא סתם פרויקטים על לוח WIREUP אלא על מעגלים מודפסים עם רכיבים מתכנתים הכי מתקדמים שיש, אתה מקבל הנחייה ממנחה צבאי וזה עולם אחר לגמרי, זה יותר טוב מכל תואר באזרחות אפילו תואר שני.

הידע שתקבל שם לא תקבל בשום מקום.

פורסם

מר בחור אתה צעיר, אל תחשוב על זה יותר מדי :)

אבל אם אתה באמת רוצה ללמוד דברים חדשים באלקטרוניקה ושבבים-יש רק דרך אחת להתקדם וזה גם בלי כסף אבל זה בתנאי שאתה באמת טוב!

צבא! אם תחתום לדוגמא בפרויקט שחק של חיל האוויר ותעבור את המבחנים לאיתור פרויקטנטים אתה תהיה פרויקטנט. פרויקטנט זה סטונדנט בכיתה י"ד[הנדסאים] שמבצע את פרויקט הגמר של במסגרת הצבא ובעת גיוסו הוא מתגייס למחקלת הפיתוח בה הוא ביצע את הפרויקט. וזה לא סתם פרויקטים על לוח WIREUP אלא על מעגלים מודפסים עם רכיבים מתכנתים הכי מתקדמים שיש, אתה מקבל הנחייה ממנחה צבאי וזה עולם אחר לגמרי, זה יותר טוב מכל תואר באזרחות אפילו תואר שני.

הידע שתקבל שם לא תקבל בשום מקום.

אל תעשה את זה כאילו זה הכל קשתות בענן וחדי קרן,הרבה יותר קל להכין פרוייקט דרך הבית ספר/מכללה מאשר להיות פרוייקטנט בצבא.

פורסם

אתה כבר שנה לפני הגיוס יודע מי המפקד שלך מי הצוות שלך ואם אתה באמת טוב מובטח לך מקום במחלקת פיתוח. קל? זה לא מסכים. נסיון לאזרחות? יותר טוב מכל תואר.

קל או קשה זה תלוי בבן אדם, כמובן שפרויקט בצבא דורש הרבה יותר זמן ומאמץ כי זה לא סתם פריוקט ליופי זה פרויקט שהצבא משתמש בו...

פורסם
  • מחבר

אחי המטרה היא להתחיל לעבוד כמה שיותר מוקדם ולהרוויח כמה שיותר.

בצבא אמנם יכשירו אותי טוב אבל הנדסאי לא מקבל כמכו מהנדס למרות שבמקרים מסויימים הוא מועיל יותר ממנו.

ולכן אני מעדיף ללמוד לימודים אקדמאים. שוב משהו יודע מה ההבדלים במשכורת בין תואר ראשון לשני?

תודה.

פורסם

הנדסאי עם נסיון צבאי עדיף על מהנדס אחרי צבא!

הרי בתכלס שתרצה לעבוד לא יגידו לך הנה תחשב לי את האינטגרל של הסליל L2.

ישאלו אותך מה עשית עד עכשיו ואם יש לך נסיון מעשי.

אבל אם אתה מתעקש על מהנדס אז גם פה כמובן הצבא זה יתרון, להשלים לתואר במהלך השירות או לפניו זה מצויין.

אני מכיר אחד כזה בבסיס שלי שהשתחחר הוא מרוויח משו כמו 15-20K בחודש.

פורסם

אחי המטרה היא להתחיל לעבוד כמה שיותר מוקדם ולהרוויח כמה שיותר.

למה?

פורסם

יש לי מישהו במשפחה שגם בתיכון וגם לומד בשתי אוניברסיטאות במקביל (1 מהן טכניון)

זה לא קשה כמו שחשובים, אבל אתה צריך לדעת שיהיה לך כוח לשבת ללמוד ולהתנתק מחברים

אוניברסיטה - 20 שעות בשבוע (תואר רגיל)

בית ספר - כ-50

טכניון - קורס אחד במסלול של תיכוניסטים לוקח עוד כמה שעות ביום

זה משאיר לך כמה שעות פנויות ביום לאוכל מקלחת מחשב מה שאתה עושה בזמן הפנוי.

עצה שלי אם יש לך כוח וכל זה זה שווה את זה, מה שהכי חשוב תבדוק איזה קורסים אתה יכול להמיר לטכניון (אם מעניין אותך טכניון.. )

ובאינטל עושים לך רעיון עבודה, אם אתה יודע תחומר כמו שצריך יקבלו אותך אפילו אם אתה מאוניברסיטה דפוקה (מקבלים שם לעבודה תוך כדי לימודים באוניברסיטה)

אבל השאלה אם המכון לב הזה יכין אותך כמו שצריך.

ואתה גם צריך לחשוב מה זה ייתן לך - אם יש לך חרא חיים בבית ואתה רוצה עוד שנה שנתיים (אולי אפילו עכשיו) לעבור מהבית זה יכול להיות אופציה טובה

אם יש לך חיים טובים בבית עדיף לך להנות מהגיל הזה ולהצטיין בלימודים וכסף תרוויח שנה/שנתיים מאוחר יותר תאמין לי לא תפסיד שום דבר

פורסם
  • מחבר

למה?

לא יודע איך בדיוק להסביר את זה, אני פשוט שונא להיות תלוי,אני רוצה להיות עצמאי כמה שיותר מוקדם.

לגבי מה שהראל אמר:

אצלי בבצפר יש כ35 שעות בשבוע, לכן רק חיזקת את הרצון שלי ללכת על המסלול הנ"ל; לא יפריע לי אם יהיו לי 4 שעות פנויות נטו ביום [במקום 7-8].

כוח אני משער שיש לי שוב כזכור אני מאוד אוהב ללמוד ולהתפתח.

וזה ממש מוזר מה שאומרים באתר של הקורס הזה זה שלא תמיד מקבלים אותך גם לאחר תואר ראשון =\ אתה צריך נסיון ששם אתה רוכש כי באוניברסיטה אתה לא מתמקד בתחום אחד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים