עבור לתוכן

מי צודק - אני או הטכנאי?

Featured Replies

פורסם

לפני כמה זמן גיליתי שהמאוורר האחורי (והיחיד) של המארז שלי (12 ס"מ) שבק חיים.

כשהפעלתי את המחשב נמדדו טמפרטורות של 50-65 מעלות ואפילו קרוב ל-70.

היתה לי הרגשה שהמחשב האט את הקצב.

ניגשתי לחנות/טכנאי בסביבה וביקשתי לקנות ממנו מאוורר חדש.

הוא ישר אמר לי "בשביל מה אתה צריך בכלל מאוורר במארז, יש לך פנטיום 4? (כן) אתה בכלל לא צריך מאוורר במארז אם אתה לא עושה אובר-קלוקינג".

אמרתי לו שהטמפרטורות הן יותר מ-60, והוא אמר שזה נורמלי לגמרי ושאם המעבד יעבור את ה-70, רק אז יש טעם שאני אביא לו את המחשב לבדיקה...

אחרי שהוא גמר את הטענות, הוא נזכר להגיד לי שאין לו בכלל מאוורר כזה (גם כן מעבדה...)

אחרי כמה ימים מצאתי סוף-סוף חנות שמחזיקה מאוורר מתאים (לצערי עם חיבור ישיר לספק ולא ללוח אם) והתקנתי את המאוורר.

בנוסף עשיתי נקיון לגוף קירור של המעבד (העגול של אינטל) שהיה מלא בחתיכות אבק.

הטמפרטורות ירדו ל- 30-40 מעלות והתחושה שלי היא שהמחשב עובד יותר מהר.

מה דעתכם, האם חיסרון המאוורר השפיע על הטמפרטורה או רק הלכלוך?

(יצויין שרק מד טמפרטורה אחד אצלי נותן תוצאות סבירות כך שאני לא יכול לבדוק אם יש הפרש משמעותי בין המעבד ללוח-אם).

האם התחממות של פנטיום 4 לטמפרטורה כזו יכולה להשפיע על הביצועים או על אורך החיים של החלקים?

כדאי לי להוסיף עוד מאוורר מלפנים?

פורסם

במקרה הזה אתה צדקת אחינו...

זה שהוא טכנאי לא הופך אותו למבין גדול בחתום ואם הוא אומר לך; בשביל מה אתה צריך מאוור בכלל? ואפילו רק אחד... זה בכלל נשמע הזוי שהוא טכנאי.

אורך חיים של מעבד ושל החלקים הסובבים אותו נמדד בקירור!, לי יש 4 וונטות לפחות במחשב... + מאוור ביתי לאוורור.

אם אתה רוצה מחשב בירא ומהיר תדאג לקירור מינימלי עד מקסימלי ותנקה את האבק בתדירות גבוהה.

פורסם

כן התחממות של מעבד מורידה את הביצועים

כי המעבד צריך לעבוד יותר לאט כדי להתקרר.

פורסם

יש מצב זה מחנות שקוראים לה PCS ? ואני לא צוחק ..זאת חנות (תזהרו ממנה )שחושבים ש AGP8 יותר טוב מPCI EXPRESS ....

פורסם

הפנטיום 4 הוא מעבד גרוע ועלוב מטבעו ונוטה להתחמם לרמות לא אנושיות בעיקר הPRESCOT, אבל במקרה הזה הנשמה שלך היא הצודקת וכמו שנאמר זה שהוא טכנאי לא בפועל אומר שהוא מבין במחשבים והנה לך דוגמא טובה לכמה טכנאי צריך טכנאי בשביל טכנאי.

פורסם

רוב הטכנאים מפגרים, מן הסתם אוברקלוקר מומחה שהתעסק עם כל השיט הזה כמה שנים מבין הרבה יותר מטכנאי מזגנים-מחשבים ...

כמובן שצדקת והוא יצא אידיוט... והירידה בטמפרטורות אצלך נובעת גם גלל הקירור שהוספת וגם בגלל ניקוי המאורר של המעבד [אין לך מושג כמה הלכלוך הזה משפיע...]

ולמי שאמר שPresscot זה מעבד שניתן לטגן עליו ביצה - אתה ילד פורומים שחי על שמועות, יתכן שבחלק מהמעבדים הם אכן מתחממים מעט [ואל תגיד לי שזה שווה אצל כולם...] אצלי למשל הטמפרטורות ברגעים אלו נעים סביב ה20 מעלות עם חרא של קירור מארז...

פורסם

יש כאן חילוקי דעות, מה שכן, אני יכול להגיד לכם שפרסקוט זו חרא ליבה.

פורסם

זאת באמת חרא ליבה.. אבל תפסיקו עם המיתוסים שאפשר לטגן עליה אשך...

תתחשב בזה שפריסקוט היתה הליבה הנפוצה ביותר בתקופה שקניתי את המחשב...

פורסם

גם אם היית מנקה את המאורר של המעבד מבלי לקנות אחד חדש לפי דעתי היית מקבל את אותן טמפ'

רק בשביל הבדיקה תנתק את המאוור שקנית ותראה מי צדק אתה או הוא

יום נעים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים