עבור לתוכן

אחי, יש'ך שני שקל?

Featured Replies

פורסם

ואללה? מתי? למה מגוחך, כמו שAvatar אמר מלפני,כשהייתי בארה"ב זה היה הרבה יותר נוח להסתדר אם שטרות.(אם נזניח שדולר אחד שווה הרבה יותר משקל)

וכן תכלס, אפשר להעיף גם את ה10אג' את החצי לדעתי עדיין כדאי להשאיר.

לפי וויקיפדיה הוציאו אותם משימוש ב99' (סדרה א'):

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%A7%D7%9C_%D7%97%D7%93%D7%A9

אבל האמת שאני זוכר אחרת, את השטרות של ה1 ש"ח ו 5 ש"ח הוציאו לדעתי משימוש הרבה לפני כן.

• תגובות 61
  • צפיות 4.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני עם GD בנושא הזה - שני שקלים הם קפה מהמכונות בתיכון שלי. אני בעד להעיף כל מטבע מתחת לחצי שקל.

רעיון לא טוב בעיקר כלכלית וגם חברתית. להרבה אנשים עניים במדינה הזאת המשמעות שבקנייה בסופר למשל שמסתכמת ב-49.30 אגורות הם יכולים לשלם 49.30 ולא לעגל ל-49.50 היא משמעותית מאוד. גם האפשרות שאפשר לשנות את המחירים של מוצרים בהתאם להיצע והביקוש והעלויות היא משמעותית במוצרים קטנים שעולים שקלים בודדים כמו מעדני חלב, לחמים, חטיפים וכו'.. על 5 אגורות אפשר לוותר (אני חושב שכבר ביטלו את ייצורו, לא בטוח), אבל 10 אגורות זה חשוב.

למשל בארה"ב, המדינה העשירה בעולם יש מטבע ששווה פחות מ-4 אגורות ובגוש האירו יש מטבע ששווה 5.5 אגורות (ושם הכל הרבה יותר יקר. קפה במכונה בטח עולה יורו בעיר כמו רומא). אז לא להגזים.

פורסם

סוף סוף הכניסו אותו למערך הכספים בשוק

הדבר האירוני זה שמטבע של 5 אגורות , עולה יותר כסף המתכת שבו מאשר השווי שלו , לכן הולכים להוציא אותו ממערך הכספים

חוץ מזה אני חושב שאם כבר אז שיוציאו את המטבע של ה 10 אגורות - אבל אני לא סגור על זה 100%

מלבד זאת מי שאומר שאין צורך בחצאי שקלים במשק לא מבין :D

פורסם

לפי וויקיפדיה הוציאו אותם משימוש ב99' (סדרה א'):

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%A7%D7%9C_%D7%97%D7%93%D7%A9

אבל האמת שאני זוכר אחרת, את השטרות של ה1 ש"ח ו 5 ש"ח הוציאו לדעתי משימוש הרבה לפני כן.

מוזר, בשנה זו הייתי אמור להיות בן 9 וממש לא זכור לי משטר של פחות מ-20 ש"ח.

בכל אופן , תודה על הלינק. ומישהו יודע למה הפסיקו אם השטרות הקטנות?

פורסם
  • מחבר

מישהו זוכר את הצבע של השטרות פעם?

אני חושב שה20 היה סגול.. ממש במעורפל

פורסם

אני זוכר את השטר של 10 דווקא.

הוא היה כתום-צהוב כזה, עם ציור של גולדה.

פורסם
  • מחבר

חח אני לא מדבר לפני 50 שנה

לפני 10 שנים ככה הייתי בערך בן 6

אני זוכר 20 שקל סגול

פורסם

לא חביבי, את זה אתה זוכר מהמנופול. :lol:

ואני לא עד כדי כך זקן- אבל השטר של ה 10 היה שהייתי קטן, לא לפני 50 שנה.

פורסם
  • מחבר

לא לא אני אומר לך נו, אני זוכר שטר בצבע סגול מזעזע של 20 שקל :-\

צריך לגלגל את זה

פורסם

הא הא. אני לא ההזוי היחיד שאוסף את המטבעות עם הדמויות. וגם כאלו עם חנוכיה קטנה, בגלל שיצרו אותם בחנוכה.

גם לי יש את כל הסדרה עם החנוכיה :)

השטר של ה 20 היה אפור, ה 50 סגול.

פורסם
  • מחבר

אה נו אז זה ה50

ידעתי :P

פורסם

ה50 גם היום סגול....

פורסם
  • מחבר

אבל אז הוא היה סגול זוהר.. משהו צעקני

פורסם

אני זוכר את השטר של ה500

יש היום דבר כזה? לא נראה לי...

פורסם

..לא, אין דבר כזה שטר של 500 ש"ח, וגם אף פעם לא היה. (אולי אתה מדבר על לירות, אבל זה היה הרבה לפני זמנך, וגם לפני זמני)

[עריכה] - מה שכן, מסתבר שעוצב פעם אחד עם הדיוקן של רבין ז"ל, אבל הוא אף פעם לא נכנס לשימוש. אולי ראית אותו איפשהו בעיתון ולזה התכוונת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים