פורסם 2007 בדצמבר 2917 שנים שלום כולם, אני צריך עזרה בטריגו, תודה לעונים ABC הוא משולש ישר זוית הקטע AD הוא a זוית A היא אלפא DC וBC שווים צריך להביע את DC בעזרת A ואלפא
פורסם 2007 בדצמבר 2917 שנים יכול להיות שנוצר משולש כזה ???כלומר זוית A = אלפא זוית B 90 מינוס אלפא זוית D גם 90 מינוס אלפא \\ בגלל שמשולש BCD שווה שוקיים זוית BCD = שתי אלפא \\ סכום זויות במשולש שלוש אלפא שווה 90 מעלות \\ זוית BCA ישרה [attachment deleted by admin]
פורסם 2007 בדצמבר 2917 שנים כלומר זוית A = אלפאזוית B 90 מינוס אלפאזוית D גם 90 מינוס אלפא \\ בגלל שמשולש BCD שווה שוקייםזוית BCD = שתי אלפא \\ סכום זויות במשולש אשתמש בעובדות הנ"ל ש-udii הראה (כי בשאר לא השתכנעתי, וגם אינן חיוניות לשאלה):אם אתה מכיר את משפט הסינוסים אז נשתמש בו על משולש ADC:AD/sin(<ACD)=DC/sin(<A) => a/sin(90-2alpha)=DC/sin(alpha) => DC=a*sin(alpha)/sin(90-2alpha) => DC=a*sin(alpha)/cos(2alpha)
פורסם 2007 בדצמבר 2917 שנים אני השתמשי במשפט הסינוסים. לא יודע אם זה נכון, אבל אפשר לבדוק. בהתחלה מבטאים את כל הזויות במשולש ADC: A - אלפא D -בטא C: 180-a-b משתמשים במשפט הקוסינוסים: A חלקי סינוס 180-a-b שווה DC חלקי סינוס אלפא עושים מכנה משותף, בלה, בלה, בלה ומוצאים את DC. עריכה: עקפו אותי! :'( עריכה 2: באמת נתנו עובדות לא שימושיות. כנראה חשבו שתלמידים ילכו בדרך אחרת.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.