עבור לתוכן

האם האוברקלוק הוא זה שתוקע משחקים לעיתים נדירות?

Featured Replies

פורסם

^^^

תיראה לכולם זה מראה כמה מקסימום אפשר לעשות OC, אבל רבים לא מגיעים לזה.

כדי שתחפש מדריך או כול חומר שמסביר בתוכנה כי לפי מה שאתה אומר אין לך ממש ידע בה.

להשים את המאוורר על Auto זה שטותי, כי Auto הכרטיס לא קובע לפי מתח את המהירות שלו אלה לפי טמפרטורות.

גם ב-100 אחוז המאוורר לא מוריד מהמתח של הכרטיס מסך.

אף פעם לא עושים OC בלי בדיקת יציבות, קודם כול אוליי אתה יכול לעשות תדר גבוה אבל הוא לא יציב והמחשב עדיין ימשיך להיתקע לך עד מחר.

זה בול כמו אנשים אחרים אני נגיד יכול לעושת OC למעבד שלי עד ל-3.7GHz והוא לא יציב על זה אז אני מוריד ל-3.6GHz

ובפועל בתוכנה אוורסט מראה שהמעבד יכול מקסימום 3.8GHz

שאתה מגדיר איטיות בפחות תדר, פשוט תיבדוק כמה FPS יש לך, בכול אופן הכרטיס מסך הזה לא ממש חזק למשחק הזה.

פורסם
  • מחבר

לדעתך אפשר לנסות אוברקלוק לכרטיס מסך + מעבד ביחד?

כי קירור יש לי... בנוסף ל4 וונטות יש מאורר ביתי מצד המחשב הפתוח...

פורסם

תנסה אבל ה-OC שלך לא יציב זה עדיין לא ישנה את התמונה, המחשב עדיין יתקע גם עם תעשה OC למעבד.

אתה צריך לרדת ב-OC שלך עד לתדר של הליבה\זיכרון שהוא יהיה יציב.

תביא מיפרט מלא של המחשב שלך.

וטמפרטורות של המעבד במנוחה ובמאמץ.

פורסם
  • מחבר

איך אני יוכל לדעת מהו התדר הנכון?

ומה הכיוון המקסימלי של הליבה והזכרון במספרים?... האם ניתן לבדוק את זה?

לפי מה שאני יודע אני יכול לשחק קרייסיס שעה עם C-593 ו M שלא יעלה על 978... או לפחות משהו ממש קרוב לאלה.

פרטים שיכוונו אותך;

מעבד

intel core to cpu 6700 @ 2.66gHz

לוח אם

foxconn Winfast PX

Dleadtek 8800 gts320bit

כרטיס קול onboard

2 הרדיסקים שניהם של 80 ג'יגה

WIN XP service pack 2

והנה התוכנה סיימה לרדת אחי אני יריץ בדיקה ויחזיר לך תשובה

פורסם

רק שאלה לי אלייך, התקיעות או "לאגים" כמו שאתה הגדרת, עדיין גם במצב סטוק?

פורסם
  • מחבר

למה אתה מתכוון במצב סטוק?

הלאגים אליהם אני מתכוון אין להם קשר אל הקפיאות שקורות כאשר הליבה והזכרון בכמות גדולה מהגבול שתארתי...

התוזזה של המשחק בהגדרות הגבוליות היא דווקא חלקה אבל ישנם לאגים קטנים ומעיקים שקורים במיוחד ברגעים שיש אפקטים של עשן בצבעים, כניסה לחדרים או ריבוי של חיילים על המסך (לפחות 6-8)...

ודרך אגב

הורדתי את התוכנה התקנתי אותה אך אני לא רואה שם לחצן מתאים לבדיקת יציבות האוברקלוק... אולי תוכל לכוון אותי אחי :]

פורסם

תיכנס לתוכנה יש שמה לחצן Run 3Dmark תילחץ עליו ואז התוכנה תראה לך כול מיני משחקים ומודלים בתלת מימד שפה זה מאמץ את הכרטיס מסך.

ואל תשנה הגדרות בתוכנה כמו רזולוצייה והגדרות שמה.

ושהיתכוונתי סטוק הכוונה מהירות ליבה\זיכרון בררת מחדל של היצרן.

בכול אופן תריץ אותה מיספר פעמים רצוף עם היא ניתקעת אז ה-OC לא יציב וצריך לרדת ושוב תיבדוק ושוב ושוב עד שהמחשב לא יתקע.

ובכול אופן הלגיים האלה אי אפשר ליפתור, המשחק הזה כבד ולא קוראים לזה לגיים פשוט יש לך קצת FPS במשחק הזה.

זה בסדר OC יכול לשפר לך אוליי 2\5 FPS עם הוא ממש גבוה, אבל לא משהו מורגש לכן בקרייסיס אני לא ממש חושב שיש מה לצפות.

כמה FPS יש לך בקרייסיס?

איזו רזולוצייה אתה משחק בקרייסיס?

איזו תוצאה אתה מקבל ב-3Dmark06?

פורסם
  • מחבר

הסטוק

C-513

M-792

עברתי את המבחן בהצלחה עם אוברקלוק יציב של

C-586

M-979

עברתי אותו ב80%...

ה20% החסרים הם אלה שאני צריך כדי לשחק את קרייסיס בצורה מושלמת... כי כרגע הוא זז סבבה אבל הלגים הקטנים האלה בלתי נסבלים...

הבעייה היא שאם אני יגביר את הליבה ואת הזיכרון טיפונת יותר מאשר עכשיו, עוד פעם יתחילו הקפיאות המעצבנות + ריסט...

אפילו שהכרטיס נשאר (חמים) על טמפרטורה שככל הנראה לא גבוהה מ70-80...

אמרת שיתכן וזה נגרם בגלל חוסר מתח... התוכל להסביר לי קצת על הבעייה ואיך מטפלים בה?

פורסם

מה הכוונה עברת אותו ב-80 אחוז? ה-OC שעשיתה ביכלל לא מגרד את ה-50 אחוז.

לעלות מתח אי אפשר דרך תוכנה או ביוס כול שהוא.

לעלות את המתח עושים עם וואלט מוד זה בעצם מוד לכרטיס מסך להלחים וכוליי, אם אין לך ניסיון אל תיכנס לזה.

עכשיו את הבדיקות עשיתה מיספר פעמים? כלומר 10 פעמים לפחות רצוף?

וכמה FPS היה לך ליפני ה-OC ואחרי ה-OC?

הלגיים שבעצם אתה מדבר הם כניראה FPS נמוך, עכשיו השאלה כמה FPS יש לך? ואילו הגדרות אתה משחק? רזולוצייה וכול הפרטים.

שתידע גם עם תעשה את ה-OC שלך יותר גבוה בערך פי 10 ה-FPS לא יהיה עדיין ממש גבוה, ועדיין יהיו לך כמו שאתה אומר "לגיים".

וגם OC למעבד לא יעזור לך פה, אתה צריך כרטיס מסך יותר חזק.

פורסם
  • מחבר

אני יוותר על העלאת מתח... :\

את הבדיקה עשיתי פעם אחת בלבד זאת בדיקה ארוכה חח באמת באסה... אבל שמע צדקת הלאגים שהתכוונתי אליהם זה FPS נמוך אין ויכוח.

את הבדיקה ביצעתי עם אוברקלוק, לא יתרום לי לבצע אותה בלי אוברקלוק כי אני לא מפעיל שום משחק ללא אוברקלוק...

בכללי ה-FPS נע בין 70-26 אבל רוב הזמן הוא נע בין 58-70 שזה היה דווקא חלק ויפה לעין...

ה80% שאליהם התכוונתי זה תיאור לגרף שהתוכנה ציירה בתוצאות שקיבלתי באתר הבית שלה... זה הראה לי משהו של בערך 80% מהFastest...

אני לפחות חושב שאם הייתי מקבל את הFastest במחבן הזה הייתי יכול להריץ את קרייסיס חלק, לא שהוא לא רץ עכשיו כן? אבל חלק ללא לאגים בכלל...

הבעייה שלי כנראה היא שהRivaTuner מסרב לעבור את הטווח המסויים שעליו דיברנו... אני רק צריך לגרום לו להשקיע יותר ואני יוכל לקבל תוצאה טובה יותר

אם יש לך רעיונות אני נורא ישמח, הרי חייבת להיות דרך... אולי לא עשיתי פעולה כל שהיא שנדרשת לביצוע ראשוני לפני שימוש בתוכנה.

ועל כן חשוב לאמר שמה שעשיתי מיד לאחר ההתקנה היה ישר לשחק עם הקלוק ולעלות אותו מהסטוק, ולא שום דבר, שאולי כן הייתי צריך לעשות אנא תקן אותי אם אני טועה...

פורסם

קודם כול המשחק אמור לעבוד חלק מעל ל-30 FPS

שנית כול אני ממליץ לך להתקין את הדרייבר 169.13 או 169.09 אחד מהשניים, הם מעלים FPS בקרייסיס.

בכול אופן עם הגעת לגבול מסויים זה לא ביגלל התוכנה אלה ביגלל הכרטיס מסך, זה הגבול שלו בעצם.

איזו רזולוצייה אתה משחק ביכלל?

פורסם
  • מחבר

הרזולוציה היא 1024X768

הורדתי והתקנתי את הדרייבר, האמת היא שיש שינוי קטן בתזוזה...

יש לי גם דיווח אליך אחי, כנראה שהבעיות היו כי הCORE היה נמוך מאד יחסית לזכרון, לאחר שהורדתי את הזכרון והעליתי את הליבה המשחק עבד שונה לגמרי והFPS ניתן לומר עליו שנשאר יציב אבל הכרטיס התחמם מעט יותר, אני יוסיף קירור מיד שיתאפשר לי... יש לי רק בעייה אחת ששני היציאות לחיבור וונטה בלוח אם כבר תפוסות, נשאר לי אולי מקום אחד בספק אני צריך לבדוק.

אם לא אז זו תהייה בעייה :\

בכל אופן ממש תודה על הכל בנאדם!

באמת עזרת!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים