עבור לתוכן

שינויים בחוקים של נהג חדש

Featured Replies

פורסם

שמעתי שמשנה הבא הולכים להיות פי 2 שאלות בתיאוריה וגם כן מלווה של 6 חודשים זה נכון?

אם כן מישהו יכול לפרט יותר.

תודה

פורסם

גם אני שמעתי על זה

מישהו יודע אם זה נכון ?

פורסם

ומי שתקופת המלווה לא נגמרה

יעלו לו את המלווה ל-6 חודשים?

פורסם

חרא,בחיים לא יהיה לי רישיון,וגם כן מי צריך רישיון במדינה דפוקה כמו זאת.

פורסם

כל סוף שנה אומרים את זה במשך שנתיים שלוש כבר, לא נראה לי שזה יכנס לתוקף.

סתם להלחיץ ;)

פורסם

חרא,בחיים לא יהיה לי רישיון,וגם כן מי צריך רישיון במדינה דפוקה כמו זאת.

ענית לעצמך על השאלה - הרשיון החדש תופס גם באירופה.

פורסם

ומי שתקופת המלווה לא נגמרה

יעלו לו את המלווה ל-6 חודשים?

לא....

פורסם

עד כמה שאני יודע הולכים להתחיל עם 60 שאלות בתאוריה מ-18 לינואר 2008, כלומר עוד כמה שבועות.

פורסם

תגידו מה נסגר עם ההגבלה על 2 נוסעים עד גיל 21? פעם אחרונה שבדקתי את זה זה היה רק עד שנתיים מיום הוצאת הרישיון.

אבל הכתבה של Ynet כתוב אחרת -

ההגבלות על הסעת נוסעים יחולו במתכונתם הנוכחית: נהגים צעירים עד גיל 21 יוכלו להסיע רק שני נוסעים.
פורסם

אני מקווה מאוד שהרפורמה הזאת תכנס אחרי שיגמר לי הנהג חדש [אני עכשיו לומד].

ובנוגע לשינויים בתיאוריה, שאלתי את המורה שלי היום והוא אמר שכנראה שזה לא הולך לקרות כיוון שעובדי משרד הרישוי מאיימים לשבות במקרה ויכניסו את הרפורמה בתיאוריה. [זה לוקח להם פרנסה]

פורסם

הבנתי מ1 לינואר הולך להיות שביתת טסטרים...

פורסם

תגידו מה נסגר עם ההגבלה על 2 נוסעים עד גיל 21? פעם אחרונה שבדקתי את זה זה היה רק עד שנתיים מיום הוצאת הרישיון.

אבל הכתבה של Ynet כתוב אחרת -

שנתיים או 21, המוקדם מביניהם.

הבנתי מ1 לינואר הולך להיות שביתת טסטרים...

לא שידוע לי, ואני מאוד מקווה שלא כי צריך להיות לי טסט בקרוב (נכשלתי בראשון :/)

עד כמה שאני יודע הולכים להתחיל עם 60 שאלות בתאוריה מ-18 לינואר 2008, כלומר עוד כמה שבועות.

עד כמה שידוע לי, כל כך הרבה זמן אומרים את זה וזה לא יוצא לפועל..

פורסם

שנתיים או 21, המוקדם מביניהם.

הענין הוא שזה לא מה שכתוב ב- Ynet.

ב- Ynet כתוב

ההגבלות על הסעת נוסעים יחולו במתכונתם הנוכחית: נהגים צעירים עד גיל 21 יוכלו להסיע רק שני נוסעים.

אם היה כתוב נהגים חדשים אז זה באמת היה או שנתיים או עד גיל 21, אבל צעיר זו הגדרה אחרת (כמו אצל חברות הביטוח) נהג צעיר הוא נהג שצעיר מגיל 21.( בלי קשר למספר השנים בהם יש לו רישיון)

פורסם

יש הרבה בלבול עם הסיפור הזה, גם באתרי חדשות. הנוסח של החוק הוא:

נוהג חדש שטרם מלאו לו 21 שנים וחלפה לגביו התקופה שבה חלה לגביו חובת הליווי האמורה בסעיף 12א1, לא יסיע ברכב מנועי יותר משני נוסעים עד שמלאו לו 21 שנים, אלא אם כן יושב לידו מי שכשיר להיות מלווה.

והפרשנות היא:

נהג חדש שטרם מלאו לו 21 שנים, לא יסיע ברכב מנועי יותר משני נוסעים עד שימלאו לו 21 שנים אלא אם כן יושב לידו מלווה.

ההגדרה של "נהג/נוהג חדש" היא:

רשיון נהיגה לפי סעיף 11 שניתן למי שלא היה בידו רשיון לנהיגת רכב מנועי תקפו יהיה מוגבל לשנתיים ובהן יראו אותו כנוהג חדש.

(http://bd.mot.gov.il/RoadSafety/TrafficRegulations/)

אז כמו שאתה רואה, החוק מדבר על נהגים חדשים (נהג שעוד לא עברו לו שנתיים מהוצאת הרישיון). אם עברת את תקופת הנהג חדש - החוק הזה לא קשור אליך.

נהגים חדשים שהם מעל גיל 21, יכולים להסיע מעל 2 נוסעים, אפילו שהם עדיין מוגדרים נהג חדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים