עבור לתוכן

מחשב של מכר מעלה XP באיטיות, סאונד מקוטע ולעיתים אפילו לא עובד

Featured Replies

פורסם

המחשב הוא P42.6 Ghz, Asus P4S800-VM, 512 mB Ram.

ה- Windows עולה די לאט (דקה+ במסך עם הפס הכחול), הסאונד מאוד מקוטע כשהוינדוס עולה (למשל צליל הפתיחה נשמע מאוד מקוטע).

גם אח"כ כששומעים מוזיקה היא קצת מקוטעת, והיא הופכת לעוד יותר מקוטעת כשאיזו תוכנה פשוטה פועלת ברקע (כמו AntiVirus למשל).

מדי פעם אפילו אין בכלל סאונד.

עד עכשיו סרקתי לוירוסים, SpyWares, והתקנתי מחדש את הדרייברים של הכרטיס קול אבל זה לא עזר.

(אין מסכים כחולים גם)

אשמח להצעות לפתרון הבעיה.

תודה!

פורסם

עשית ניקוי להארד דיסק , ועשית איחוי ?

פורסם
  • מחבר

אני יכול לנסות, אבל איך זה בדיוק יעזור?

פורסם

תפרמט

פורסם

יתר עומס שמצטבר עם הזמן, לפי מה שאני רואה אין לו מחשב כלכך חזק, וכמות הזכרון קטנה מאד, כך שתוכנות של הגנה רחבת ידיים של 24 שעות כמו פנדה או טרנד-מיקרו לא יכולות לעבוד איתו, לכן אין לו הגנה והוא מתמלא במון קקה.

אין מה לעשות חוץ מלפרמט, אני הייתי בסרט הזה תאמין לי, זה סיוט אני יודע, אם הוא רוצה מהירות וסאונד לא מקוטע זמנית שיסגור את כל התוכנות ושיתחיל עם Disk cleanup

אחריו איחוי טוב

ולבסוף error cheking על כל דיסק קשיח.

ברגע שסיימת את הניקויים הביסיים שיריץ ניקוי ספייוור עם התוכנה Spybot ולאחר מכן ריסט.

פורסם

אממ, הייתי ממליץ על בדיקה של הזכרונות.

לי הייתה בדיוק, אבל בדיוק אותה בעיה במשך חודשיים בערך, כל הזמן הייתי מפרמט - מתקין תווינדוס, זה היה עובד בסדר לכמה זמן וחוזר שוב.

לפני שאתה מפרמט הייתי מציע לך לבדוק את הזכרונות (ראם) שלך. כי אצלי זאת הייתה הבעיה שגרמה לזה.. (בכלל כרטיסי ראם תקולים..).

אז כדאי לבדוק לפני שמפרמטים, אולי הבעיה היא אחרת ואז חבל סתם לפרמט ולאבד כל מיני תוכן שיש..

פורסם
  • מחבר

באמת מעניין העניין עם ה- RAM, כי אנחנו עושים פירמוט כל חודשיים בערך כל הזמן. (כל פעם בגלל בעיות אחרות, והמון עומס)

אני אנסה את כל הדברים שהצעתם.

כמובן שאם יש עוד הצעות אני שמח לשמוע :)

לבדוק את ה- Ram עם Memtest, לא?

פורסם

כן

תן לו בדיקה של כמה שעות טובות כדי להיות בטוח ;)

פורסם

בעיקרון מומלץ לבדוק עם memtest, אבל מהניסיון האישי שלי איתה היא לא מצאה לי שום תקלות, למרות שהזיכרון אכן היה תקול..

הייתי ממליץ לבדוק אותו עם עוד תוכנות אם מישהו יכול להמליץ לך כי אני לא מכיר..

אבל לפי מה שאתה אומר שהבעיה + אתה אומר שאתם מפרמטים בכזאת תדירות אני דיי משוכנע שהזיכרון שלך תקול כי זה בדיוק מתאר את הבעיה שהייתה לי באותה צורה ובאותם בעיות..

פורסם
  • מחבר

בפעמים שעברות לא פירמטנו בגלל בעיות ב- Sound אלא בעיות בעומס + הנכדים היו מכניסים רוגלות ווירוסים, והיו מסכים כחולים ב- Boot ודברים כאלה.

פורסם

לגבי ווירוסים.

אני ממליץ על ESET NOD32. אני משתמש כרגע בגרסא 3 האחרונה (גרסאת עסקים).

אנטיוירוס מעולה. לא צורך כמעט משאבי מחשב ומגן מהכל. פשוט מהכל. מהרגע שהוא נכנס למחשב שלי לא היה לי שום וירוס, שום בעיה שום כלום.

הוא מעדכן את עצמו אוטומטית כמעט כל יום ושומר עליך כמו גדול.

בנוסף, ברגע שאתה מוריד קובץ עם וירוס, בסיום ההורדה הוא נותן לך הודעה שמה שהורדת הוא נגוע בוירוס ככה וככה ולכן הוא בכלל לא שמר את הקובץ ומחק את הקבצים הזמניים של ההורדה מהמחשב.

זה לגבי הוירוסים..

מה לגבי הזיכרון? הספקת לעשות בדיקה?

פורסם
  • מחבר

תודה על ההתעיניינות.

הרצתי סריקת MemTest במשך יום שלם (24 שעות) ולא נמצאו תקלות בזיכרון.

יש עוד הצעות חוץ מפירמוט?

פורסם

איחוי וניקוי קבצים ותוכנות ..

סריקת וירוסים ורוגלות וכו'

פורסם
  • מחבר

זה לא עוזר, כבר ניסיתי את כל אלה.

פורסם

תודה על ההתעיניינות.

הרצתי סריקת MemTest במשך יום שלם (24 שעות) ולא נמצאו תקלות בזיכרון.

יש עוד הצעות חוץ מפירמוט?

כמו שכבר אמרתי, בזמנו שלי גם הייתה את התקלה גם אני הרצתי את MemTest והיא לא מצאה תקלות. הייתי מציע לכל מקרה אם יש אחריות אז לנסות לממש אותה, או ללכת למעבדה או דרך חבר שמכיר שיכול לסדר בחינם בדיקה יסודית במעבדה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים