עבור לתוכן

דחוףףף תפקידים בצהל - יום חמישי מתגייס

Featured Replies

פורסם

עושים לי סרטים בצהל ורוצים לדחות לי את הגיוס לעוד שלושה חודשים [אין מצבבבבב]

בקיצור, ייתכן ובסופו של דבר אכנס להיות בדובר צהל ומשם יעזרו לי להגיע לתפקידים טובים בתחום האמור [לדוגמה - פיקוד צפון].

הציעו לי להיות במעבדה כימית במודיעין אבל לחכות שלושה חודשים בגלל המיונים - בנוסף הוסיפו ואמרו שבגלל שמודיעין זה קדם צבאי, לאחר הגיוס לא תהיה אפשרות לבקשר מעבר לתפקיד מודיעיני.

רציתי להתיעץ אתכם מה לעשות - מצד אחד אם לא מגייסים אותי יום חמישי, אני כנראה ואחליט בסוף לא להתגייס - תבינו, אני עד היום חשבתי שאני מתגייס פתאום היום מודיעים לי שלא [בגלל שלא עברתי מיונים.. טעות שלהם שלא ביקשו] וכל זאת לאחר שכל מי שמכיר אותי יודע שאני מתגייס, התכוננתי נפשית לגיוס וביטלתי את כל החיים שהיו לי בשביל הצבא. אין מצב שאני דוחה את זה... אם לא מגייסים אותי יום חמישי, כנראה שביום שישי אני בטיסה לחול [אני לא משתמט... יש לי פטור רפואי מוצדק אבל החלטתי להתנדב בכל מקרה].

אמרו לי ששלושה חודשים אחרי הגיוס שלי, לא חשוב באיזה תפקיד אני, אני יכול לבקש בקשה מיוחדת לעבור תפקיד [מלבד לקדץ]. רציתי לדעת האם במודיעין ישנם תפקידים ששווה בשבילם לדחות גיוס? או שאולי דובר צהל זה תפקיד מצויין וזו תהיה טעות לא לקפוץ על ההזדמנות? האם אולי כדאי לי באמת לבקש תפקיד אחר? אולי תפקיד שקשור בפיתוח נשקים לחייל האוויר וכדומה?

הציעו לי מחשבים אבל סרבתי... אני אוהב ודיי טוב בתחום אבל זה לא בשבילי בתור תפקיד צבאי או מקצוע.

תודה מראש, זה מאוד דחוף וחשוב לי.

יום טוב.

פורסם

קודם כל, כל הכבוד לך שאתה מתגייס למרות שיש לך אפשרות לא לעשות זאת :xyxthumbs:

אל תדחה את הגיוס יותר, עשו לי סרט דומה ואמרו לי שאם אני רוצה תפקיד טוב במודיעין אני צריך לדחות את הגיוס שלי ב5 חודשים בערך.

אני לא יודע לאן רוצים להביא אותך, אבל אפשר להגיע להרבה מאוד מקומות גם אחרי הגיוס, גם במודיעין.

אם אתה רוצה תפקיד בחיל מסוים בצבא, תעשה מאמצים להגיע לחיל ואחר כך כשאתה כבר בתוך החיל, יהיה לך יותר קל להגיע למגוון תפקידים.

אני ממליץ לך לחשוב טוב מה אתה רוצה לעשות בצבא, ולקחת הצעות בערבון מוגבל.

הצבא תמיד יציג לך את התפקידים שהוא מציע לך כתפקידים נחשקים מאוד, כאילו חצי מהצבא תלוי על כפות ידיך.

תהיה חשדן לכל מה שמציעים לך ונסה לחפש את חסרונות התפקיד, לפני שזה יהיה מאוחר מידי ותגלה אותם אחרי כמה חודשים.

ועוד משהו מאוד חשוב - תתחבר לאנשים בצבא. בין אם בהמתנה לתפקיד ובין אם זה לראות איך החבר'ה שמשרתים איתך באותו תפקיד.

אם התפקיד שלך לא הכי איכותי וחשוב שיש, אבל האנשים שאיתך הם החברים הכי טובים שלך, אתה תהנה מאוד.

לכן, תחשוב טוב אם אתה רוצה בסיס פתוח (שם בדרך כלל אין לך ממש חברים כי זו אווירת עבודה) או בסיס סגור.

בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

הבעיה היא שזה או שאני הולך מחר לראיון ועובר אותו ומתקבל לדובר צהל או שאני לא הולך לצבא בכלל. במידה ואני מתקבל לדובר צהל [ששמעתי גם מאחי שהיה בזה וגם מחבר שלו שכרגע שם שזה מקום ממש מצויין ושיש שם אנשים איכותיים] אני נשאר שם ואז רק אחרי שלושה חודשים יכול לעבור לחיל.

אני האמת לא כ"כ רוצה ללכת לדובר צהל אך מצד שני , אני לא יודע מה זה ואני לא יודע דבר ולא חצי דבר על אף חיל אחר. אני אישית אוהב כימיה ובכלל, מדעים. זה נכון שאין תפקיד בצבא מעניין וטוב שעוסק בדברים האלו? חשבתי על ללכת לאיזשהו מקום שמפתחים בו את הנשקים לצבא אבל אמרו לי שזה רק בקבע וכאלה...

לי זה לא ששאלו אם אני רוצה תפקיד טוב יותר - פשוט אמרו לי שאני לא מתגייס אלא עוד שלושה חודשים [יומיים לפני הגיוס]. בעזרת עזרה רבה [רבה!] של חבר של אחי השיגו לי ראיון למחר בבוקר מוקדם לדובר צהל.

כדאי ללכת לדובר צהל? משם תהיה לי אפשרות ללכת למקומות טובים, נחשבים וחשובים יותר? אם כן אז לאילו... או שאולי להשאר בדובר צהל?

אני לא יודע מה לעשות...

תודה רבה ותודה מראש.

פורסם

אנשים איכותיים בדובר צה"ל? אכן יש שם כוסיות ;D

אני לא בקיא כל כך בתפקיד של דובר צה"ל אבל בגדול מדובר בעבודה עם כתבים זרים ומקומיים ולא מעט בלאגן שכולל הרבה טלפונים.

לך לראיון ותשאל מה כוללת העבודה (ותבחין מתי מסבנים אותך ומתי זה נכון).

כימיה ובכלל פיתוח אמל"ח בצה"ל זה מקצוע מאוד מורכב ודורש אחריות רבה.

רק אנשים תותחים באמת (אין רמיזה על זילזול בך כמובן) מתקבלים לשם ובדרך כלל זה נעשה בשיטה של "אל תתקשר אלינו, אנחנו נתקשר אליך".

פרט לכך, אלה יחידות תובעניות ביותר שדורשות הרבה מאוד מאמץ מצידך (לא יהיו לך חיים, תעבוד מצאת החמה עד צאת הנשמה).

הצבא לא אוהב חיילים שמשנים תפקידים. לוקח הרבה זמן להכשיר חיילים והוא מצפה שהם יהיו בתפקיד הרבה זמן.

יש יחידות שיעדיפו לא לקבל אותך עם פז"מ גדול, אז קח את זה בחשבון.

אל תיקח את דובר צה"ל כקרש קפיצה לתפקידים טובים אחרים. זה לא טוב לך וזה לא יהיה נחמד למפקדים שלך.

פורסם
  • מחבר

מחר הגיוס.. בינתיים אני אהיה במניב בדובר צהל ומשם אני אעבור לאחד הפיקודים לבסיס סגור...

יש כוסיות בדובר צהללללללללללל?? עשית לי את היום!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים